Boston – Chicago 4:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 0:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:1 (kon.)
Buffalo – Calgary 6:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 1:2 (kon.) | Ottawa – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – New Jersey 4:5 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:5 (kon.)
Colorado – Florida 3:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 04.03.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tampa Bay potvrdila, že má výtečnou formu a triumfovala i v osmém zápase v řadě. Ottawa rozhodně nehrála špatně: domácí vyhráli na střely 34:29 a kromě gólu napálili i dvakrát tyč. Soupeř byl však produktivnější. Přeji příjemný zbytek noci! (04:15:43)
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 1 střela, čas na ledě 15:49
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ben Bishop (TBL) 33 zákroků, 1 gól, úspěšnost 97,1%
    2. Nikita Kučerov (TBL) 1+0
    3. Marc Methot (OTT) 1+0
    Ondřej Palát oslavující vítězný gól zápasu na 2:1.

     
    Konec zápasu.
    59:46 Steven STAMKOS - 1:4
     
    59:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Tampa Bay vyhraje i v Ottawě a zakončí venkovní trip s plným počtem bodů. Razítko na hostující triumf přidal kapitán STEVEN STAMKOS, který trefil vyhozením přes celé hřiště odkrytou bránu Ottawy. Asistence: Anton Stralman – 1:4.
     
    59:02
    Ottawa pouští do hry šestého bruslaře a hraje s prázdnou brankou. Senators už koneckonců nemají co ztratit, nedaří se jim ale usadit před Bishopem.
    58:14 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    58:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle si útočník Pageau za rámeček nedá: ve vlastní třetině lacině přišel o kotouč, jenž na kruhu sebral NIKITA KUČEROV a svižnou střelou propálil Hammonda. O vítězi je zřejmě rozhodnuto. Senators místo závěrečného náporu vyrobili hrubku v obraně a bodový zisk se jim hodně vzdálil. Bez asistence – 1:3.
     
    57:48
    Hammond má puk ve své moci a hra je přerušena. Vhazuje se tam, kde si to teď domácí přejí ze všeho nejméně, tedy před jejich svatyní.
     
    56:50
    Ottawa má více jak tři minuty na vyrovnání. Do tlaku se zatím domácí nedostali, Tampa nedovoluje sokovi kombinovat v pásmu a kotouče vyváží do bezpečí.
     
    55:51
    Nestěrov si u hrazení počkal na Chiassona a tvrdě ho přišpendlil na mantinel. Krásný a čistý hit hostujícího forvarda oceňuje část publika znovu bučením.
     
    54:20
    Stone byl v ofsajdu, po souboji rameno na rameno s protihráčem se ve stejný moment skácel k zemi. Na vyloučení tohle nebylo, přestože část publika bučí.
     
    53:31
    Paulovo nahození od mantinelu nemohlo gólmana Tampy ohrozit. Namestnikov táhl kontr svých barev, ovšem obránci ho vytlačili do rohu.
     
    52:18
    Johnsonova formace si vytvořila v útočné zóně tlak. Nebezpečně pálil Kučerov, ale Hammond odolal. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    51:33
    Hlediště teď tleská zákroku Hammonda. Domácí gólman před pár vteřinami zastavil pěkným zákrokem lapačkou střelecký pokus hostující superhvězdy Stamkose.
     
    51:05
    Před hostující klecí bylo pořádně rušno. Bishop neudržel ve výstroji střelu z dálky a Pageau dvakrát dorážel z těsné blízkosti. Brankáře však nepřekonal a pak ho zpacifikovali obránci.
     
    50:09
    Hosté mají kotouč na svých holích, pozvolnou kombinací uklidňují hru a šetří cenné vteřinky. Předtím chvilku drželi pásmo, ale Nestěrov ztratil černou pryž u hrazení.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 46. Methot (Smith) – 25. Paquette (Brown, Hedman), 39. Palát (Johnson), 59. Kučerov, 60. Stamkos (Stralman)


    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Karlsson "C", Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Niel, Lazar, Paul – Chiasson, Gomez, Dzingel.
    Trenér: Dave Cameron.

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Nestěrov, Carle, Coburn, Garrison – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Boyle, Namestnikov, Condra.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Leggo, Lee – Gibbons, Nansen.
    bahis siteleri