Boston – Chicago 4:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 0:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:1 (kon.)
Buffalo – Calgary 6:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 1:2 (kon.) | Ottawa – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – New Jersey 4:5 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:5 (kon.)
Colorado – Florida 3:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 04.03.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 Steven STAMKOS - 1:4
     
    59:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Tampa Bay vyhraje i v Ottawě a zakončí venkovní trip s plným počtem bodů. Razítko na hostující triumf přidal kapitán STEVEN STAMKOS, který trefil vyhozením přes celé hřiště odkrytou bránu Ottawy. Asistence: Anton Stralman – 1:4.
    58:14 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    58:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle si útočník Pageau za rámeček nedá: ve vlastní třetině lacině přišel o kotouč, jenž na kruhu sebral NIKITA KUČEROV a svižnou střelou propálil Hammonda. O vítězi je zřejmě rozhodnuto. Senators místo závěrečného náporu vyrobili hrubku v obraně a bodový zisk se jim hodně vzdálil. Bez asistence – 1:3.
     
    51:05
    Před hostující klecí bylo pořádně rušno. Bishop neudržel ve výstroji střelu z dálky a Pageau dvakrát dorážel z těsné blízkosti. Brankáře však nepřekonal a pak ho zpacifikovali obránci.
    45:24 Marc METHOT - 1:2
     
    45:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hlediště poprvé bouří, Senators snižují na 1:2 a je zaděláno na drama. Smith přejel útočnou modrou čáru a nechal kotouč za sebou, kde si ho převzal obránce MARC METHOT a střelou z vrcholu pravého kruhu prostřelil Bishopa, jenž měl částečně zakrytý výhled. Asistence: Zack Smith.
     
    42:22
    Bishopovi podruhé v utkání pomohla branková konstrukce. Hosté teď příliš pomalu střídali a hráči Ottawy byli v pásmu v přesile. Z prostoru mezi kruhy střílel Chiasson a trefil tyč.
     
    40:59
    Garrison přidržel protihráče a odchází si na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. Ottawa hraje přesilovku.
    38:33 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    38:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté oslabení v klidu přečkali a krátce nato odskakují do dvoubrankového vedení. Johnson zavezl puk do pásma, obkroužil branku a Hammond jeho zakončení zlikvidoval. Na dorážku ONDŘEJE PALÁTA už však nemohl dosáhnout, neboť na něj spadl vlastní útočník Hoffman. Palátovi stačilo jen přehodit brankářův beton. Asistence: Tyler Johnson – 0:2.
     
    36:19
    Další trest na straně hostů. Stralman si jde odpočinout za držení a Ottawa má opět k dispozici početní převahu.
     
    32:14
    Zibanejad trefil tyč! Bishop posléze likvidoval střely Karlssona a Smitha. Hostující čtveřice už sotva tahá nohy, Senators teď soupeře mačkají jako citron.
     
    31:09
    V přesilovce si tentokrát zahraje Ottawa. Shodně po dvou minutách dostali za potyčku Niel a Boyle, k tomu byl však za krosček potrestaný ještě hostující Condra.
     
    27:57
    Domácí jdou do čtyř a Tampa Bay si poprvé v duelu zahraje přesilovku. Dvouminutový trest za hákování obdržel Gomez.
    24:14 Cedric PAQUETTE - 0:1
     
    24:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec svůj nápor z posledních minut přetavují v úvodní gól. CEDRIC PAQUETTE vystřelil z kruhu a Hammond jeho pokus vyrazil před sebe, tam ale puk nikdo z obránců nesebral a útočník tak mohl dorazit vlastní střelu za jeho záda. Asistence: J. T. Brown, Victor Hedman – 0:1.
     
    23:26
    Dobrá příležitost hostů. Namestnikov uvolnil Condru, jenž byl krok před obráncem a stál tváří v tvář Hammondovi. Pálil z první, ale jen do výstroje gólmana.
     
    19:29
    Senators si zahrají první přesilovou hru v dnešním klání. Callahan vyfasoval menší trest za držení.
     
    14:53
    Hedman měl však slušnou šanci! Před hostujícím zadákem se otevřel v útočném pásmu prostor, Hedman si najel mezi kruhy a zápěstím pálil. Hammond vytěsnil puk se štěstím držadlem své hole.
    05:25 Neuznaný gól Tampy Bay kvůli nedovolenému bránění.
     
    05:25
    Tampa Bay vstřelila branku, ta však neplatí. Stralman vystřelil z dálky a kotouč přes houšť těl u branky prolétl až do sítě. Trenér Ottawy si vyžádal prozkoumání celé situace na videu, neb se mu nelíbilo, že útočník Condra bránil v brankovišti gólmanovi. Sudí mu nakonec dali za pravdu a gól není uznán.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 46. Methot (Smith) – 25. Paquette (Brown, Hedman), 39. Palát (Johnson), 59. Kučerov, 60. Stamkos (Stralman)


    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Karlsson "C", Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Niel, Lazar, Paul – Chiasson, Gomez, Dzingel.
    Trenér: Dave Cameron.

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Nestěrov, Carle, Coburn, Garrison – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Boyle, Namestnikov, Condra.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Leggo, Lee – Gibbons, Nansen.
    bahis siteleri