Boston – Chicago 4:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 0:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:1 (kon.)
Buffalo – Calgary 6:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 1:2 (kon.) | Ottawa – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – New Jersey 4:5 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:5 (kon.)
Colorado – Florida 3:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 04.03.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Hezkou noc při sledování zámořské NHL. V Canadian Tire Centre v Ottawě je dnes na programu duel týmů z Východní konference mezi domácími Senators a Tampou Bay.
     
    Hosté jedou na vítězné vlně: vyhráli sedm zápasů v řadě (z toho šest v základní hrací době) a v tabulce se posunuli na čtvrtou příčku těsně za Floridu. Ottawa se naopak potácí na dvanáctém místě a v honbě za play-off počítá každý bod.
     
    Pro Tampu Bay je klání v kanadském hlavním městě posledním na venkovním tripu – modrobílí na něm postupně odstavili z cesty New Jersey, Boston a Toronto. Senators hráli naposledy ve středu doma se St. Louis a podlehli 3:4 po nájezdech.
     
    Ve vzájemných zápasech v letošní sezoně vždy s přehledem uspěl domácí tým. Tampa zvládla duely na svém ledě přesvědčivě po výsledcích 4:1 a 5:2, v únoru v Ottawě zase slavili hladký triumf 5:1 Senators.
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 43 zápasů, 20 bodů (7+13)
    Andrej Šustr (TBL) 61 zápasů, 16 bodů (2+14)
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Karlsson "C", Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Niel, Lazar, Paul – Chiasson, Gomez, Dzingel.
    Trenér: Dave Cameron.

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Nestěrov, Carle, Coburn, Garrison – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Boyle, Namestnikov, Condra.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Leggo, Lee – Gibbons, Nansen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči i čtveřice sudích už krouží po ledové ploše, úvodnímu vhazování již nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:53
    Oba týmy mají za sebou své první útočné výpady. Hosté kostrbatě přešli do útočného pásma, bek Carle ale neudržel modrou čáru a Tampa musí vyklidit třetinu.
     
    01:46
    Hraje se zatím bez přerušení, o puk se však borci přetahují hlavně ve středu hřiště. Gólmani jsou takřka bez práce.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    02:29
    Bishop si připsal první těžší zákrok. Vypálil na něj Chiasson, křídelník čtvrté formace domácích. Brankář hostů zastavil kotouč na hrudi a přerušil hru.
     
    03:19
    Smith ujel se spoluhráčem do slibně se rozvíjejícího protiútoku, jeho přihrávku ovšem sklepl obránce a v držení puku už jsou hokejisté Tampy.
     
    04:02
    Killorn chvíli kroužil v útočném pásmu, z jehož práce mohl těžit Nestěrov. Pálil ze spodní části levého kruhu, ovšem Hammond byl připravený a jeho střelu vyrazil.
     
    05:00
    Hoffman vypálil na Bishopa zleva, ten si mezírku u své tyčky pohlídal. Na druhé straně si vytvořila tlak Johnsonova formace a Hammond zasahoval proti Palátovi.
     
    05:25
    Tampa Bay vstřelila branku, ta však neplatí. Stralman vystřelil z dálky a kotouč přes houšť těl u branky prolétl až do sítě. Trenér Ottawy si vyžádal prozkoumání celé situace na videu, neb se mu nelíbilo, že útočník Condra bránil v brankovišti gólmanovi. Sudí mu nakonec dali za pravdu a gól není uznán.
    05:25 Neuznaný gól Tampy Bay kvůli nedovolenému bránění.
     
    06:13
    Jinak se hraje opatrně, ani jedno z mužstev nemá převahu. Senators se nyní provinili zakázaným uvolněním a hráči se staví na buly po Hammondově pravici.
     
    07:08
    Ottawa teď měla pár vteřin problémy s agresivním forčekingem soupeře. Nakonec se podél mantinelu protáhl Stone a tlačil se do šance, ke střele se ovšem nedostal.
     
    07:50
    Palát tečoval střelu od modré čáry a Hammond měl štěstí, že kotouč prosvištěl vedle jeho branky. Na střely na branku je to 4:3 pro domácí.
     
    09:14
    Dlouhou přihrávku domácího obránce Widemana nikdo v tmavém dresu nezpracoval. Po ofsajdu na druhé straně, do nějž se dostal Namestnikov, následuje komerční pauza.
     
    10:30
    Filppulovu nabídku zpracoval na modré čáře Stralman a napřáhl k příklepu. Domácí brankář si povyjel a klekl k zemi, ale puk ještě před ním zblokoval obránce.
     
    11:46
    Pokus švédského forvarda Zibanejada z pravého kruhu vykopl Bishop betonem, po jeho dalším zákroku je hra přerušena. Nikterak strhující hokej k vidění není.
     
    12:40
    Hosté se na chvilku dostali pod tlak, zásluhou Hedmana, který poslal puk do středního pásma, se osvobodili a mohou poslat na led čerstvé síly.
     
    13:56
    Delší pasáž bez přerušení. Niel se z ničeho nic zjevil za obranou, ovšem střelu z křídla příliš uspěchal. Úspěch neslavil ani drzý průnik Namestnikova, jenž se natlačil až do domácího brankoviště.
     
    14:48
    Střelu hostujícího Callahana má gólman Hammond ve výstroji. Kromě neuznané branky Tampy Bay stále čekáme na první větší příležitost. Brankáři likvidují spíše lehké pokusy z dálky.
     
    14:53
    Hedman měl však slušnou šanci! Před hostujícím zadákem se otevřel v útočném pásmu prostor, Hedman si najel mezi kruhy a zápěstím pálil. Hammond vytěsnil puk se štěstím držadlem své hole.
     
    15:49
    Práci mohl mít i Bishop. Chiasson postavený před brankovištěm ale nezpracoval přihrávku, jež mu od mantinelu adresoval spoluhráč. Domácí se následně provinili icingem.
     
    17:02
    Bishop musel za vlastní brankou rozehrát. Kupředu se následně tlačil jeho spoluhráč Boyle, avšak čistým hitem ho u střídaček zastavil protivník.
     
    18:00
    Brownův pokus od mantinelu vyrazil Hammond do ochranné sítě. Útočník Tampy Bay se po přerušení hry dostal do křížku s Phaneufem a rozhodčí musí rozzuřené hráče odtrhávat od sebe.
     
    19:02
    Ohlášena poslední minuta úvodní části. Palát zabojoval v rohu hřiště a Callahan se o pár vteřin později zjevil volný na kruhu. Hammond si hodně vyjel z branky a úspěšně zasáhl.
     
    19:29
    Senators si zahrají první přesilovou hru v dnešním klání. Callahan vyfasoval menší trest za držení.
     
    19:58
    Ottawa soupeře ihned zamkla a Bishop si připsal v krátkém časovém sledu několik zákroků. Střílel Hofman, do pokusu Zibanejada už klekl Stralman.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 2:40.
     
    Úvodní dějství končí bez branek. Příliš atraktivní duel zatím k vidění není. Ottawa vede na střely 10:9, ale blíže ke gólu měli určitě hosté. Trefa Stralmana pro postavení hráče v brankovišti neplatila a brankář Hammond o pár minut později zlikvidoval držadlem hole šanci Hedmana.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Senators pokračují v přesilové hře, soupeř se už však dvakrát dokázal osvobodit. Bishop na první zákrok ve druhé části čeká.
     
    21:30
    Karlsson pálil z dobré pozice, avšak minul. Dělovka Gomeze, která přišla přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Callahan vrátil na led, byla sražená.
     
    22:11
    Hostující kapitán Stamkos poprvé zahrozil. Útočník Tampy zůstal na okamžik neobsazený v dobré pozici mezi kruhy a Hammond předvedl dobrý reflex.
     
    22:58
    Domácí muž s maskou má ve své moci i dělovku Coburna z dálky. Hosté trochu přidali, jejich druhá formace nyní vířila vody v útočném pásmu. Kučerov se zbavil svého strážce, přihrávka na Paláta však přišla pozdě.
     
    23:26
    Dobrá příležitost hostů. Namestnikov uvolnil Condru, jenž byl krok před obráncem a stál tváří v tvář Hammondovi. Pálil z první, ale jen do výstroje gólmana.
     
    24:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec svůj nápor z posledních minut přetavují v úvodní gól. CEDRIC PAQUETTE vystřelil z kruhu a Hammond jeho pokus vyrazil před sebe, tam ale puk nikdo z obránců nesebral a útočník tak mohl dorazit vlastní střelu za jeho záda. Asistence: J. T. Brown, Victor Hedman – 0:1.
    24:14 Cedric PAQUETTE - 0:1
     
    26:20
    Tampu gól nastartoval, ovšem hosté měli i namále. Callahan trestuhodně zaváhal při rozehrávce, což mohl potrestat Zibanejad. Jenže z velkého úhlu toho na Bishopa moc nevymyslel. Navíc u něj hned byli obránci.
     
    27:47
    Hra dostala tempo. Garrison nabízel Filppulovi na teč, ale kotouč skončil v rohu kluziště. Gól každopádně dodal duelu potřebný náboj.
     
    27:57
    Domácí jdou do čtyř a Tampa Bay si poprvé v duelu zahraje přesilovku. Dvouminutový trest za hákování obdržel Gomez.
     
    29:03
    Hosté nehrají početní převahu vůbec špatně. Stamkos orazítkoval jen zadní mantinel. Střelu Kučerova musel vzápětí odrazit Hammond a naštěstí pro něj nikdo u jeho svatyně nedorážel.
     
    29:59
    Gomez už je na ledě, Tampa přesilovku nevyužila. Hosté přitom soka dobře zatlačili a několikrát nebezpečně vypálili. Hammond tentokrát odolal.
     
    31:09
    V přesilovce si tentokrát zahraje Ottawa. Shodně po dvou minutách dostali za potyčku Niel a Boyle, k tomu byl však za krosček potrestaný ještě hostující Condra.
     
    32:14
    Zibanejad trefil tyč! Bishop posléze likvidoval střely Karlssona a Smitha. Hostující čtveřice už sotva tahá nohy, Senators teď soupeře mačkají jako citron.
     
    33:10
    Gól z toho nakonec nebyl, Tampa už je v pěti. Senators však odehráli nejlepší dvě minuty v zápase a vyrovnání viselo na vlásku. Domácím ovšem nepřálo štěstí.
     
    34:24
    Bishop si bude moci na chvilku oddychnout. Střelu jeho spoluhráče Callahana má Hammond v brance Ottawy v lapačce a u jeho klece se po komerční pauze bude vhazovat.
     
    35:03
    Karlsson na modré čáře přihrál Methotovi, jenž udělal dva kroky a Bishopa pozdravil tvrdou střelou příklepem. Brankář měl odkrytý výhled a kotouč vytěsnil.
     
    36:19
    Další trest na straně hostů. Stralman si jde odpočinout za držení a Ottawa má opět k dispozici početní převahu.
     
    38:02
    Ottawě tentokrát hra proti oslabenému protivníkovi příliš nejde. Karlsson přihrál napříč pásmem na Zibanejada, jemuž kotouč utekl Tampa ho odpálila do bezpečí.
     
    38:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté oslabení v klidu přečkali a krátce nato odskakují do dvoubrankového vedení. Johnson zavezl puk do pásma, obkroužil branku a Hammond jeho zakončení zlikvidoval. Na dorážku ONDŘEJE PALÁTA už však nemohl dosáhnout, neboť na něj spadl vlastní útočník Hoffman. Palátovi stačilo jen přehodit brankářův beton. Asistence: Tyler Johnson – 0:2.
    38:33 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    39:29
    Na zteč se před sirénou vydali ještě domácí. Jmenovitě Paul, jenž prověřil Bishopovu pozornost nepříliš razantním bekhendem ze strany. Gólman byl připravený.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 3:32.
     
    Ondřej Palát se právě zpovídá do mikrofonu televizní stanice Fox Sport. Český útočník vstřelil druhý gól svého týmu, který může být dost možná rozhodující. Šance však měla v uplynulém dějství i Ottawa. Tu největší v přesilovce Zibanejad, jenž ještě za stavu 0:1 napálil tyč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Ofsajd Senators. Niel a Brown se po přerušení hry dostali do strkanice a musel je od sebe odstrčit až čárový rozhodčí. Oba gólmani mají mimochodem stejné množství práce: na střely je to 21:21.
     
    40:59
    Garrison přidržel protihráče a odchází si na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. Ottawa hraje přesilovku.
     
    42:22
    Bishopovi podruhé v utkání pomohla branková konstrukce. Hosté teď příliš pomalu střídali a hráči Ottawy byli v pásmu v přesile. Z prostoru mezi kruhy střílel Chiasson a trefil tyč.
     
    43:37
    Tampa Bay je kompletní. K vidění je další z delších pasáží bez přerušení. V útoku teď chvíli byli hosté a Garrisonovu střelu musel likvidovat Hammond.
     
    45:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hlediště poprvé bouří, Senators snižují na 1:2 a je zaděláno na drama. Smith přejel útočnou modrou čáru a nechal kotouč za sebou, kde si ho převzal obránce MARC METHOT a střelou z vrcholu pravého kruhu prostřelil Bishopa, jenž měl částečně zakrytý výhled. Asistence: Zack Smith.
    45:24 Marc METHOT - 1:2
     
    46:14
    Ceci, další z obránců Senators, vyslal na Bishopa nahození z dálky a hostující gólman s ním neměl problémy. Psychická výhoda je nyní jednoznačně na straně Ottawy.
     
    47:33
    Smith několik vteřin kroužil s kotoučem na holi. Nakonec přihrál Karlssonovi, jenž při ráně od modré čáry zlomil hůl a ihned odjíždí na střídačku.
     
    48:09
    Johnsona namasíroval na hrazení Methot. Tampě se teď vůbec nedaří přejít přes střední pásmo, Ottawa výborně napadá a má navrch bruslařsky.
     
    49:41
    Widemanovu ránu Bishop moc neviděl, přesto se štěstím zasáhl. Z následného protiútoku zastavil Hammond pokus Nestěrova a přerušil hru.
     
    50:09
    Hosté mají kotouč na svých holích, pozvolnou kombinací uklidňují hru a šetří cenné vteřinky. Předtím chvilku drželi pásmo, ale Nestěrov ztratil černou pryž u hrazení.
     
    51:05
    Před hostující klecí bylo pořádně rušno. Bishop neudržel ve výstroji střelu z dálky a Pageau dvakrát dorážel z těsné blízkosti. Brankáře však nepřekonal a pak ho zpacifikovali obránci.
     
    51:33
    Hlediště teď tleská zákroku Hammonda. Domácí gólman před pár vteřinami zastavil pěkným zákrokem lapačkou střelecký pokus hostující superhvězdy Stamkose.
     
    52:18
    Johnsonova formace si vytvořila v útočné zóně tlak. Nebezpečně pálil Kučerov, ale Hammond odolal. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    53:31
    Paulovo nahození od mantinelu nemohlo gólmana Tampy ohrozit. Namestnikov táhl kontr svých barev, ovšem obránci ho vytlačili do rohu.
     
    54:20
    Stone byl v ofsajdu, po souboji rameno na rameno s protihráčem se ve stejný moment skácel k zemi. Na vyloučení tohle nebylo, přestože část publika bučí.
     
    55:51
    Nestěrov si u hrazení počkal na Chiassona a tvrdě ho přišpendlil na mantinel. Krásný a čistý hit hostujícího forvarda oceňuje část publika znovu bučením.
     
    56:50
    Ottawa má více jak tři minuty na vyrovnání. Do tlaku se zatím domácí nedostali, Tampa nedovoluje sokovi kombinovat v pásmu a kotouče vyváží do bezpečí.
     
    57:48
    Hammond má puk ve své moci a hra je přerušena. Vhazuje se tam, kde si to teď domácí přejí ze všeho nejméně, tedy před jejich svatyní.
     
    58:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle si útočník Pageau za rámeček nedá: ve vlastní třetině lacině přišel o kotouč, jenž na kruhu sebral NIKITA KUČEROV a svižnou střelou propálil Hammonda. O vítězi je zřejmě rozhodnuto. Senators místo závěrečného náporu vyrobili hrubku v obraně a bodový zisk se jim hodně vzdálil. Bez asistence – 1:3.
    58:14 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    59:02
    Ottawa pouští do hry šestého bruslaře a hraje s prázdnou brankou. Senators už koneckonců nemají co ztratit, nedaří se jim ale usadit před Bishopem.
     
    59:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Tampa Bay vyhraje i v Ottawě a zakončí venkovní trip s plným počtem bodů. Razítko na hostující triumf přidal kapitán STEVEN STAMKOS, který trefil vyhozením přes celé hřiště odkrytou bránu Ottawy. Asistence: Anton Stralman – 1:4.
    59:46 Steven STAMKOS - 1:4
     
    Konec zápasu.
    Ondřej Palát oslavující vítězný gól zápasu na 2:1.

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ben Bishop (TBL) 33 zákroků, 1 gól, úspěšnost 97,1%
    2. Nikita Kučerov (TBL) 1+0
    3. Marc Methot (OTT) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 1 střela, čas na ledě 15:49
     
    Tampa Bay potvrdila, že má výtečnou formu a triumfovala i v osmém zápase v řadě. Ottawa rozhodně nehrála špatně: domácí vyhráli na střely 34:29 a kromě gólu napálili i dvakrát tyč. Soupeř byl však produktivnější. Přeji příjemný zbytek noci! (04:15:43)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 46. Methot (Smith) – 25. Paquette (Brown, Hedman), 39. Palát (Johnson), 59. Kučerov, 60. Stamkos (Stralman)


    Ottawa Senators: Hammond (Driedger) – Karlsson "C", Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Borowiecki – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Niel, Lazar, Paul – Chiasson, Gomez, Dzingel.
    Trenér: Dave Cameron.

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Nestěrov, Carle, Coburn, Garrison – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Boyle, Namestnikov, Condra.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Leggo, Lee – Gibbons, Nansen.
    bahis siteleri