Pittsburgh – Calgary 2:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 6:0 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | Arizona – Florida 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Vancouver Canucks
Neděle 06.03.2016, 04:15 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Jedna z nejhorších základních částí kanadského týmu z Vancouveru za poslední roky, bezpochyby. Postup do play-off Kosatek se zdá být nereálný, ztráta na dnešního soupeře ze San Jose v tabulce činí celých šestnáct bodů. O to je zajímavější, že Canucks a Žraloci jsou v pořadníku Pacifické divize sousedé. S šedesáti bodíky na kontě navíc vancouverská parta vzdoruje náporu Arizona Coyotes z pátého patra tabulky, ta vlastní stejný bodový obnos. Kosatky všechny poslední tři zápasy prohrály, dvakrát z toho se jednalo právě o klání s dnešní vyzyvatelem v podobě kalifornského celku. Naposledy Vancouver padl na svém ledě se Žraloky těsným poměrem 2:3. Kanadské bodování kádru vede stále Daniel Sedin (24 + 30), ale i jeho těžká do konce ročníku ještě spousta těžkých úkolů.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Odborníci před začátkem aktuálně hrané sezóny hodně pochybovali, zda se vůbec Sharks podaří dostat do play-off. Neúspěch v loňské sezóně napovídal, že by tomu tak být nemuselo. Ale teď se zdá, že Žraloci jedou na velmi dobré vlně pohody a daří se jim. A to nejen mimo vlastní led, jak tomu bylo v první polovině ročníku 2015-2016. Kalifornská organizace vyhrála všechny předchozí tři zápasy, když si stačila poradit třeba s Vancouver Canucks 3:2 či ještě jasnějším poměrem s trápícími se Montreal Canadiens výsledkem 6:2. Velikou zásluhu na tom má také ve velmi dobré formě chytající Martin Jones, San Jose se nyní nachází na třetím stupínku Pacifické divize, který už jen tak snadno nepustí. Navíc ztráta Sharks na první místo činí jen čtyři body. Velmi dobře se ke všemu prezentuje Tomáš Hertl (16 + 19), jenž z posledních deseti duelů hned desetkrát bodoval! Porazí Sharks znovu svého oblíbeného soupeře?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Nemusíme chodit příliš daleko, abychom narazili na předchozí mač mezi Žraloky a Kosatkami. Teprve v pátek nad ránem se spolu kádry naposledy potkaly, San Jose Sharks zvítězili na kanadském kluzišti těsně 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (16 + 19)
    Radim Vrbata (VAN) (12 + 12)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém budeme sledovat duel dvou celků Pacifické divize. Ty na sebe navíc v posledních dnech hodně často narážejí. V dobré formě hrající San Jose Sharks vyzvou Vancouver Canucks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Reimer – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Zubrus, Tierney, Haley

    Vancouver Canucks: Markström – Hutton, Tanev, Hamhuis, Bartkowski, Sbisa, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Etem – Gaunce, Horvat, Vey – Baertschi, Granlund, Virtanen – Burrows, McCann, Dorsett

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Heyer, Rody.
     
    Ještě jednou vítejte, začneme tradičně o pár minut později.
     
    Nebude dlouho trvat a budeme moci začít, hráči se pomalu chystají na ledovou plochu, ještě zazní hymny.
     
    A ještě malé slavnostní zahájení, takže se úvodní buly o pár chvilek odloží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první kotouč na své hokejky v zápase získali hokejisté San Jose.
     
    00:18
    Hned si Markström v kleci Vancouveru musel připsat zásah do svých statistik, ale tohle pro něj nebyla tolik těžká práce.
     
    00:45
    Vlasic rozehrával rychle na Tomáše Hertla, ale český útočník dostal puk do příliš nevýhodné pozice na to, aby se mohl pokusit překvapit soupeřova brankáře.
     
    01:05
    Také James Reimer má první zákrok, u něj je to vůbec první zásah v dresu San Jose Sharks.
     
    01:14
    Hrálo se pár okamžiků za domácím zařízením, ale moc dlouho tam kus černé gumy nevydržel, pak už se na druhé straně hrací plochy stačil uvolnit Joel Ward.
     
    01:56
    Znovu podobná akce, ale také obrana Canucks si dává pozor, aby hned v prvních momentech utkání neinkasovala. Sharks se ovšem dobře tlačí kupředu.
     
    02:38
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, Žraloci ale zkoušejí co nejdéle udržet touš v pásmu. Brent Burns jej nahazoval z dálky na klec, avšak k teči nedošlo.
     
    03:15
    Stále ještě hra zůstává nepřerušena, Patricka Marleau převzal v levém rohu pul od svého spoluhráče a hledat prostor, kudy se dostat až ke střele.
     
    03:30
    V obranné třetině San Jose raději Reimer podrží kotouč pod lapačkou, dobře viděl, že se hokejisté v bílých trikotech chystají dorážet.
     
    04:07
    Poprvé se snažili vážněji domácí zařízení ohrozit také Kosatky, avšak všechny hostující střely míří doposud buď hodně vedle, nebo s nimi domácí ochránce svatyně nemá moc trable.
     
    04:14
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks. Hráli jsme dlouho bez přerušení, ovšem teď se naopak hra hodně kouskuje.
     
    04:20
    A bude se také poprvé vylučovat, jeden z celků si zahraje přesilovou hru. Domácí hokejista Brenden Dillon (SJS) míří na trestnou lavici, jelikož se dle soudu rozhodčího provinil vražením na hrazení. Šance pro Canucks.
     
    04:45
    San Jose se hned na úvod oslabení osvobozuje vyhozením alespoň do středního pásma, poté hra přerušena, jelikož Henrik Sedin měl nějaký zdravotní problém u mantinelu.
     
    04:45
    Vše vypadá v pořádku a budeme moci pokračovat bez komplikací, Sedin bude normálně pokračovat v zápase.
     
    05:13
    Vancouveru zatím přesilovka vůbec nevychází, kanadský celek má problém se v ní vůbec dostat do útočné třetiny a zaskočit soupeře.
     
    05:28
    Až nyní zahrozil z pravé strany Jake Virtanen, když měl docela dost prostoru na pravém kruhu. Ale Reimera nakonec vůbec přímo střelecky neohrozil.
     
    06:05
    Už jen poslední vteřiny a vyloučení Brenden Dillon bude zpátky na ledové ploše.
     
    06:20
    V poslední vteřině hostující početní výhody ještě jedna nebezpečná střela, ale víc už Canucks nestihnou. Naopak, na druhé straně hrozí Tomáš Hertl.
     
    06:54
    První útočná formace Sharks dělá hodně velké starosti soupeři, také se stále domácí parta drží před brankou Vancouveru.
     
    07:18
    Roman Polák se uvolnil v prostoru za pravým kruhem a mohl dokonce poměrně v klidu zamířit. Nakonec český obránce jen těsně minul branku Markströma.
     
    08:08
    Emerson Etem po buly v útočném pásmu Kosatek dostal puk na hokejku. To jej ale samotného překvapilo, takže už toho nestačil moc vymyslet.
     
    08:45
    Vlasic nahazoval touš od modré čáry a Matt Nieto se jej pokusil co nejrychleji tečovat u tyče. Ale nakonec žádné větší problémy pro gólmana Vancouveru.
     
    09:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě nejsme ani za polovinou první třetiny a máme tu úvodní branku utkání! Stalo se tak poměrně nečekaně, když se sice Sharks dlouho pohybovali kolem zařízení Vancouveru, avšak nic nenasvědčoval tomu, že by hostující gólman měl mít problémy s udržením kotouče ve své výstroji. Avšak opak se stal pravdou. Kus černé gumy nějakým způsobem dokázal do sítě dopravit hokejista Žraloků MICHEAL HALEY, jenž poprvé rozradostnil SAP Center. Poměrně nešťastný gól pro hosty z prostoru na brankovišti, ale ti budou muset hned v první třetině donáhět ztrátu. Bez asistence.
    09:10 Micheal HALEY - 1:0
     
    10:46
    Následuje první komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme.
     
    10:50
    Už pokračujeme, Sharks zvládli buly v útočné třetině a hned se snažili napálit kotouč na branku. Ale nyní byli příliš daleko od zařízení Canucks.
     
    11:10
    Už sice domácí tým za svou klecí, ale to mu nebude vůbec vadit, protože má dost času na to, aby si rozmyslel novou rozehrávku.
     
    11:32
    Jakob Markström má puk ve své výstroji, znovu jej pro jistotu podržel a zařídí před svými zraky nové buly.
     
    11:46
    Hra přerušena ve středním pásmu, pokračovat budeme po konci reklamní pauzy.
     
    11:54
    Brent Burns nahazoval puk směrem na pravý kruh, pak jej někdo další z domácích tečoval do brankoviště, kde operoval Joel Ward. Ten nadělal brankáři Canucks spoustu starostí.
     
    12:09
    Brent Burns na chvíli ztratil puk na modré čáře v útočné třetině, problémy pro Sharks z toho ovšem nepramenily a stále hraje aktivněji domácí celek.
     
    12:38
    Také další vhazování dopadlo lépe pro kalifornský cele, navíc se domácí opět velmi rychle stačili dostat do útočné periody.
     
    13:08
    Na druhé straně to zase zkoušel Linden Vey, ale ten neměl dostatečnou podporu spoluhráčů, takže měl situaci na kotouči poměrně hodně těžkou.
     
    13:38
    Kotouč se nyní proletěl podél celé hrací plochy, nakonec jej na icing posílají San Jose Sharks. Hodně nepřesností v uplynulých momentech.
     
    14:06
    Už byl touš sice také za brankou Jamese Reimera, ale ten v posledních momentech moc práce nemá. A když už ano, pouze s klidem zachytí puk na svém brankovišti.
     
    14:35
    Po konci komerční přestávce musel Reimer tasit lapačku, ale také v tomto případě na kus černé gumy moc dobře viděl.
     
    14:53
    Markström si na druhé straně hrací plochy hodně povyjel ze svého zařízení a zahrál si s kotoučem, to ale nebyl dobrý nápad, protože ho to málem stálo problémy.
     
    15:18
    Tempo malinko opadlo a vypadá to na vyčkávací taktiku, kterou obě strany zvolily. Je jasné, že Žraloci na konci první třetiny nemají kam tolik spěchat.
     
    15:58
    Bratři Sedinové za domácím zařízením, tam ale puk dlouho nedokázali udržet a přišli o něj. Pak už Sharks dostali touš alespoň do středního pásma.
     
    16:28
    Dvojice hráčů v tyrkysových barvách získala pro svůj celek útočné pásmo, i když ne moc na dlouho.
     
    16:46
    Podruhé v utkání se bude vylučovat na straně San Jose Sharks, dvě minuty dostává střelec zatím jediné branky utkání Michael Haley (SJS), jenž zasáhl soupeře vysokou hokejkou. Dostává navíc trest na 2 + 2 minuty, jelikož se v obličeji hráče Canucks objevila krev.
     
    16:58
    Reimer raději ještě podrží puk, i když už možná mohl rozehrávat.
     
    17:45
    Vancouver už sice má útočné pásmo, ale ne moc dlouho. Jake Virtanen totiž zachyboval a Žralokům se poměrně snadno podařilo osvobodit.
     
    18:08
    A další vyhození až za hostující zařízení. To už se pomalu blížíme do bodu, kdyby bude polovina Haleyova trestu minulostí.
     
    18:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže pozor, zhruba minutu a půl před koncem první třetiny máme vyrovnáno a hokejisté Vancouver Canucks využívají nabídnutou přesilovou hru, přestože se v ní nejdříve hodně trápili a měli problémy s tím, aby se vůbec dostali do útočného pásma. Pak ale stačila jedna rychlá akce, jedna rychlá kombinace a James Reimer už nestačil přesně zasahovat. Na konci celé situace stál muž Vancouver Canucks LINDEN VEY, který pověsil puk do horní poloviny klece Sharks. Domácí trenér si nechal zkontrolovat video, zda se nejednalo o ofsajd, ale vše podle záznamu v pořádku. Asistence: Sven Baertschi, Ben Hutton.
    18:28 Linden VEY - 1:1
     
    18:48
    Přesilovka Canucks ještě samozřejmě pokračuje, ale krátí se čas do konce první třetiny, takže hosté musejí hodně spěchat.
     
    19:07
    Už běží poslední minuta první dvacetiminutovky a hosté se snaží Žraloky zatlačit před jejich klec.
     
    19:35
    Už jen poslední vteřinky, Sharks se navíc osvobozují dalším vyhozením přes všechny čáry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině nestane, úvodních dvacet minut v San Jose skončí za stavu 1:1. Domácí ztratili své vedení, a to kvůli oslabení na konci úvodní části. Uvidíme, co vše nám přinese prostřední dějství.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 9

    Vancouver Canucks: 11
     
    Nebude dlouho trvat a hráči se vrátí na ledovou plochu, aby mohli zahájit druhou třetinu utkání. Zatím hrajeme za vyrovnaného stavu 1:1.
     
    Vše je připraveno na vhazování, druhá třetina může v Kalifornii začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Ještě pár vteřinek bude pokračovat zbytek přesilovky Vancouver Canucks, ale už v ní hosté moc času nemají.
     
    20:25
    Nick Spaling dobře zblokoval střelu před brankou Reimera, to už jsou Sharks pomalu v plném počtu a budou se chtít znovu soustředit na hru dopředu.
     
    20:55
    Již při hře pět na pět to zkusil Tomáš Hertl po nahrávce od Thorntona. Brankář Markström možná ještě tečoval touš vyrážečkou.
     
    21:05
    Moc dlouho si domácí v plném počtu nezahráli, je tu už třetí trest pro Sharks v zápase. Joe Pavelski (SJS) dostává dvě minuty za podražení soupeře, takže je tu další přesilovka Canucks a šance pro hostující barvy.
     
    21:28
    Granlund to nemyslel vůbec špatně, když si sjížděl na teč před branku. Nakonec se mu jen těsně nepodařilo puk nasměřovat do domácí branky.
     
    22:12
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je zatím hodně dobré využití přesilovek Vancouver Canucks v tomto utkání. Už ve druhé početní výhodě za sebou se hosté prosazují a nyní to bylo podobně přesvědčivým způsobem jako v prvním případě. Joe Pavelski se tak vrací z trestné lavice se sklopenou hlavou, jelikož hosté trestají i další faul kalifornského celku. Pěknou střelu vyslal do horní poloviny Reimerovy svatyně Sven Baertschi, jehož pokus ještě tečoval DANIEL SEDIN. Baertschi snad ani nemohl vybrat lepší způsob, jak vypálit na zařízení soupeře. Canucks tedy otáčejí skóre zápasu a berou si těsné vedení na svou stranu. Asistence: Sven Baertschi, Ben Hutton.
    22:12 Daniel SEDIN - 1:2
     
    23:14
    Už se tedy pokračuje v plném počtu na obou stranách, domácí obránce Vlasic měl co dělat s dotírajícím Virtanenem u zadního mantinelu.
     
    23:42
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, hra se přesune před hostující zařízení.
     
    24:50
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, Paul Martin nechtěl nikam spěchat a raději počkal za brankou, až jeho spoluhráči na ledě dostřídají.
     
    25:09
    Joe Thornton dostával dobrou nahrávku od Thorntona, ale následně už domácí v postavení mimo hru.
     
    25:35
    Roman Polák měl ve středním pásmu spoustu práce s tím, aby uhlídal ujíždějícího Baerstchiho. Ale také hosté v postavení mimo hru a nemohli pokračovat v útoku.
     
    25:55
    Hraje se hodně ve středním pásmu, Vancouver si nyní samozřejmě o něco více věří, Žraloci nemají tolik dobrých možností.
     
    26:06
    První komerční pauza ve druhé třetině, za okamžik pokračujeme.
     
    26:15
    Už se znovu hraje a po delší časové odmlce je tu šance pro domácí. Joonas Donskoi natlačil puk do brankoviště a Jakob Markström měl problémy s tím, aby udržel puk.
     
    26:15
    Zároveň je tu první vyloučení na straně Canucks v tomto utkání, Sharks si tak zahrají vůbec první přesilovku v duelu. Dvě minuty inkasuje Matt Bartkowski (VAN), jenž se provinil hákováním.
     
    26:49
    Až nyní se Sharks dokázali stabilněji usadit před klecí soupeře, Marleau málem velice dobře tečoval puk do sítě. Ale nakonec touš těsně vedle pravé tyčky.
     
    27:25
    Početní výhoda Žraloků nevypadá vůbec špatně, Joe Pavelski už nyní ale místo přihrávku mohl volit spíše střelu.
     
    27:54
    Tomáš Hertl nahodil rychle puk po mantinelu na své spoluhráče, to už se ovšem první přesilovka Sharks v zápase blíží ke svému konci.
     
    28:13
    Ještě zkusil touš za klecí Canucks vybojovat Joel Ward. To se mu povedlo a jeho spoluhráč Joonas Donskoi se dostal do velice dobré šance, div že už puk neskončil v síti.
     
    28:35
    To už jsou ovšem Kosatky kompletní a San Jose svou první přesilovku v zápase proměnit nedokázalo, přestože si nějaké šance vytvořilo.
     
    29:10
    Už při hře pět na pět hledal Nieto volného Tierneyho na pravé straně a druhý jmenovaný mohl dávat do poloviny odkryté branky, nakonec však puk netrefil.
     
    29:36
    Tomáš Hertl dokázal získat puk ve středním pásmu, ještě ale posouval zpátky na Paula Martina, aby nedošlo k nějaké zbytečné chybě.
     
    30:06
    Sharks se stále snaží být více aktivnější než jejich soupeř, ale v poslední době domácí mužstvo nemá tolik dobrých zakončení, který by mít potřebovalo.
     
    30:40
    Joonas Donkoi znovu v útočné třetině s kotoučem, nyní ovšem jen u modré čáry, takže jeho nahození z dálky nebylo pro soupeřova brankáře tolik nebezpečné.
     
    31:20
    Vlasic dobře zavezl puk za klec Markströma, kde už se jej ujal Dainius Zubrus. Ale ani on si nenašel dostatečně dobrou pozici na to, aby procpal pryž do sítě.
     
    31:58
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, kterou aktuálně sledujeme. Až Bartkowski poslal puk do náruče Jamese Reimera.
     
    32:19
    Už se po konci komerční přestávky znovu hraje a Bo Horvat zvládl vyhrát pro svůj celek puk na buly. Pak hru otáčí na druhou stranu Matt Nieto.
     
    32:48
    Burrows ale má puk na hokejce, avšak neměl v dané situaci komu nahrávat, takže musel odevzdat pryž na hokejky celku v tyrkysových trikotech.
     
    33:16
    Paul Martin na modré čáře poslal puk po mantinelu a doufal, že se k němu dostane někdo z jeho spoluhráčů jako první. Ale nestalo se tak.
     
    33:50
    Linden Vey to zkusil sám, ale proti němu se postavila hned dvojice domácích hokejistů. Na druhé straně dobrá šance Sharks po střele Burnse.
     
    34:15
    Vlasic a jeho další pokus v tomto střídání, ale také nyní hostující brankář na puk dobře viděl. Žraloci jsou nyní jasně aktivnějším celkem ne ledě.
     
    34:55
    Jake Virtanen se musel postarat o to, aby se Zubrus nedostal do šance.
     
    34:57
    Na světě je druhá přesilovka San Jose v utkání, dvě minuty dostává brankář hostů Jakob Markström (VAN), a to za nedovolené bránění. Na konci druhé části tedy početní výhoda pro domácí partu.
     
    35:08
    Sharks začínají přesilovku dobře, podařilo se jim puk udržet v pásmu, ale na úvodní střelecký pokus zatím čekají.
     
    35:39
    Ten ale zatím nepřichází, protože Canucks se dokázali poprvé osvobodit. Až z následné akce to zkusil svou tvrdou pumelicí Brent Burns. Ale Markström také nyní zasahuje.
     
    36:18
    Hertl a Donskoi si nadvakrát vyměnili kotouč, už se zdálo, že český hokejista bude moci zakončovat, ale nakonec k tomu neměl dostatek prostoru.
     
    36:55
    Teď se Sharks tak trochu sami připravili o útočné pásmo, to už se vyloučený hokejista hostů vrací na ledovou plochu. Kosatky tohle oslabení zvládnou.
     
    37:13
    San Jose se ale snaží tlačit také v situaci, kdy už je jejich soupeř v plném počtu. A brankář hostující týmu má co dělat, rozhodně se nenudí.
     
    37:37
    Další podržený puk Markströmem na brankovišti, bude se vhazovat před zařízením Canucks.
     
    37:54
    Kus černé gumy končí mimo hrací plochu, dle soudu rozhodčích vinou Joela Warda (SJS), který jej tam nejspíše poslal. A tak jsou z toho dvě minuty za zdržování hry a přesilovka pro Vancouver.
     
    38:13
    Po dobré střele se do šance dostal Baertschi, ale jeho pokus James Reimer dobře viděl a domácí gólman puk zastavuje.
     
    38:38
    Také Kosatky mají problémy udržet se v útočné periodě a už podruhé začínají s akcí až od vlastní branky.
     
    39:02
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, Patrick Marleau se dostal do zakončení ve vlastním oslabení a málem překvapil brankáře hostů.
     
    39:35
    Ještě jedno vyhození přes všechny čáry a tohle už vypadá pro San Jose dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině padla jediná branka, na jejím začátku ji dokázali vstřelit hostující muži Vancouver Canucks. Stále ovšem kanadský celek vede jen o jedinou branku, takže se můžeme těšit na další napínavé momenty. Na třetí třetinu jsme zpátky.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    San Jose Sharks: 18

    Vancouver Canucks: 19
     
    Blíží se začátek třetí třetiny, která napoví, kdo se stane vítězem dnešního utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Jako první se kotouče na buly ve třetí třetině zmocnili hráči San Jose, ti se také snaží co nejdříve dostat do šance, aby mohli vyrovnat.
     
    40:28
    Joe Pavelski nějakou chvíli míchal s kotoučem ve středním pásmu, nakonec ještě vrátil touš obráncům, jelikož neměl moc prostoru na další akci.
     
    41:08
    Patrick Marleau v obrovské šanci proti Markströmovi, ale gólman Vancouveru jej stačil zastavit výborným zákrokem. Znovu byli domácí hráči hodně blízko vyrovnání.
     
    41:16
    Rozhodčí si jel ještě zkontrolovat situaci na video, ale puk opravdu nepřešel brankovou čáru, takže skóre zůstává stejné.
     
    41:38
    Donskoi ještě zůstal na ledě a málem se mu to vyplatilo, protože se natahoval sám po kotouči na modré čáře. Nakonec mu jen těsně unikl.
     
    42:03
    Vancouver aktuálně samozřejmě nikam nespěchá, Joel Ward zkusil střelu z dálky, na kterou si hostující gólman dal dobrý pozor.
     
    42:25
    Emerson Etem se zjevil ve slibné situaci na pravém kruhu, ale jeho pokus těsně netrefil prostor pod horní tyčkou. Bude se vhazovat před Reimerem.
     
    42:55
    Dainius Zubrus pěkně míchal s kotoučem za brankou a už se zdálo, že se dokonce zpoza klece vytočí do zakončení. Ale nestalo se tak a touš mají beci Canucks.
     
    43:36
    Avšak Kosatky pouze nahodily puk za klec Reimera, kde nečekal nikdo z hráčů v bílém trikotu. Pak na icing vyhazují San Jose Sharks.
     
    44:06
    Ani jedna strana se zatím nemůže dostat do nějakého lepšího přečíslení, které by ji dostalo do šance. Hraje se hodně ve středním pásmu zatím.
     
    44:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po delší době se San Jose Sharks dokázali dostat s kotoučem na delší dobu do útočného pásma a hned z toho těží nejlépe, jak z toho vytěžit mohli. A to vstřelenou brankou na 2:2. Krásnou sérii nahrávek korunovalo výborné zakončení BRENTA BURNSE, na které už Jakob Markström nestačil zareagovat, protože obránce domácího celku namířil puk do sítě soupeře moc dobře. Pěkná trefa. Máme tedy vyrovnáno v SAP Center a uvidíme, kdo nyní dokáže zápas převrátit na svou stranu, zajímavý vývoj. Asistence: Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic.
    44:53 Brent BURNS - 2:2
     
    46:08
    Gólman Canucks má hned další práci a výborně zastavuje Sharks, kteří už se málem radovali z vedoucí trefy.
     
    46:12
    Navíc je tu ještě přesilovka pro San Jose Sharks, vyloučen je na dvě minuty Linden Vey (VAN) za držení Brauna. A tak další možnost pro domácí barvy.
     
    46:55
    Nahrávka Thorntona na Pavelskiho nevypadala vůbec špatně, ale nakonec se formace domácích neprosadil a gólman Canucks nezasahoval.
     
    47:30
    Už se kanadská parta dokázala osvobodit vyhozením přes všechny čáry, zatím tato přesilovka Žraloků není tak dobrá, jak by si asi domácí představovali.
     
    48:28
    Ale bude se hned vylučovat také na druhé straně, ještě ponechaná výhoda.
     
    48:46
    Dvě minuty za podražení ukazuje hlavní rozhodčí na Joonase Donskoie (SJS), který tak oslabuje svůj celek. Přesilovka pro Vancouver.
     
    49:20
    Tanev dokázal jen tak tak udržet útočné pásmo a už se snažil kombinovat v útočníky z formace, ale ti mají zatím problém zakončit na klec Reimera.
     
    49:58
    Žraloci posílají puk přes všechny čáry pryč a ukrajují vteřinky ze svého oslabení.
     
    50:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Využité přesilovky, to je to, oč v dnešním utkání běží a Vancouver Canucks ukazují, že dnes početní výhody v jejich podání opravdu fungují. Také tuto přesilovku hostující celek využívá až v jejím samotném závěru. A také nyní se zdálo, že už se Sharks v pohodě ubrání. Jenže to se nestalo a DAN HAMHUIS po krásné nahrávce od spoluhráče poslal puk do poloviny odkryté domácí svatyně. Kanadský celek má tedy své vedení zpátky a uvidíme, jak si s tím Žraloci poradí. Asistence: Bo Horvat, Jared McCann.
    50:28 Dan HAMHUIS - 2:3
     
    51:55
    Následuje komerční přestávka, za moment pokračujeme.
     
    52:03
    Logan Couture a jeho dobrána snaha o teč před brankou, ale nakonec puk tečoval jen k zadnímu mantinelu, kde už se k němu dostali beci Canucks.
     
    52:28
    Markström si musí dávat nadále pozor, ale domácí mužstvo se aktuálně drží na kotouči až příliš daleko od hostujícího zařízení.
     
    53:06
    Kosatky nahodily puk alespoň do středního pásma a zamířily vystřídat, je jasné, že teď se Vancouver nebude chtít zbytečně někam hnát.
     
    53:24
    Tomáš Hertl ještě dorážel puk na brankovišti, ale ani jemu se nyní nepodařilo procpat puk až za čáru. Domácí Sharks ale stále ještě mají dostatek času.
     
    54:08
    Pokračuje se za klecí Vancouveru, tam se touše ujal Pavelski, jenž ovšem neměl v dané situaci komu nahrávat.
     
    54:19
    Vylučovat se bude na domácí straně, fauloval Brent Burns (SJS), který tak bude muset jít na dvě minuty pykat, což jsou samozřejmě za aktuálního stavu komplikace pro jeho barvy. Na druhé straně ovšem dostává trest také Alexandre Burrows (VAN) za hrubost, stejně jako domácí Joe Thornton (SJS). Hraje se přesilovka Canucks.
     
    54:28
    Už hra po delší přestávce pokračuje, Daniel Sedin se snažil najít prostor pro střelu na branku, ale nakonec jen špatně nabral kotouč na hokejku.
     
    55:02
    Sharks se poprvé v oslabení osvobozují, jejich soupeř se ovšem velice rychle vrací zpátky do pásma a snaží se vykombinovat puk do dobrého zakončení.
     
    55:30
    Dva na dva na druhé straně, nakonec se Žraloci nestačili propracovat do větší šance v oslabení. Ale zdá se, že tuhle početní nevýhodu už by mohli zvládnout.
     
    56:05
    Nick Spaling nabral puk na hokejku a s klidem jej vyhodil, za chvíli budou domácí kompletní.
     
    56:27
    Už se tak stalo, hra přerušena a San Jose Sharks v pěti mužích na ledové ploše. Ale času do konce základní hrací doby už příliš nezbývá.
     
    56:52
    Vlasic dokázal zahrozit velice kvalitní střelou z dálky, ta se nakonec odrazila pouze do Markströmova betonu. Jinak to ale nebyla vůbec špatná možnost.
     
    57:24
    Po dalším vítězném domácím buly se zase snažil soka zaskočit Brenden Dillon, ale ani on nenasměroval touš přesně do sítě.
     
    57:46
    Ještě jeden těžký zákrok pro hostujícího gólmana, přestože nyní nebylo na brankovišti Vancouveru tolik dorážejících hokejek.
     
    57:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Sotva San Jose Sharks odvolali brankáře a zkusili hrát s šesti hráči v poli, hned se Vancouver Canucks dostali na kotouč a podařilo se jim poslat kotouč do odkryté klece. Celou situaci na sebe vzal hokejista hostů ALEXANDRE BURROWS, který nikým nehlídaný posílá kus černé gumy do nechráněné svatyně domácího výběru. Uvidíme, zda se ještě Sharks o něco pokusí. Bez asistence.
    57:54 Alexandre BURROWS - 2:4
     
    58:45
    Ještě hraje San Jose s prázdnou brankou, přestože do konce zbývá jen něco málo přes minutu čistého hracího času.
     
    59:08
    Joonas Donskoi a jeho poměrně dobrá střela, který se odrazila od ramena Markströma. Puk si pak na druhé straně znovu hledal cestu do prázdné branky, ale nakonec ji netrefil.
     
    59:08
    Tak se ještě vylučuje na domácí straně, trest inkasuje obránce Sharks Marc-Edouard Vlasic (SJS), a to za nesportovní chování. Už se bude nejspíše jen dohrávat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je po zápase, který s sebou přinesl poměrně hodně napínavých momentů a vyrovnaný hokej, nakonec jsou to Vancouver Canucks, kdo dokázal prolomit nepříznivou bilanci se Žraloky v posledních duelech a Kosatky vítězí poměrem 4:2. San Jose se sice podařilo vyrovnat během třetí třetiny na 2:2, ale Canucks si pak vzali své vedení zase rychle zpátky. Dnes rozhodovaly přesilovky, hosté využili hned tři a proto také slaví body. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 34

    Vancouver Canucks: 26
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 14:12)
    Roman Polák (SJS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 14:01)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jakob Markström (VAN) (32 zásahů)
    Daniel Sedin (VAN) (1 + 0)
    Ben Hutton (VAN) (0 + 2) (07:02:03)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Haley, 45. Burns (Thornton, Vlasic) – 19. Vey (Baertschi, Hutton), 23. D. Sedin (Baertschi, Hutton), 51. Hamhuis (Horvat, McCann), 58. Burrows


    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Zubrus, Tierney, Haley
    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Hutton, Tanev, Hamhuis, Bartkowski, Sbisa, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Etem – Gaunce, Horvat, Vey – Baertschi, Granlund, Virtanen – Burrows, McCann, Dorsett

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Heyer, Rody

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri