Pittsburgh – Calgary 2:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 6:0 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | Arizona – Florida 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Vancouver Canucks
Neděle 06.03.2016, 04:15 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Tak se ještě vylučuje na domácí straně, trest inkasuje obránce Sharks Marc-Edouard Vlasic (SJS), a to za nesportovní chování. Už se bude nejspíše jen dohrávat.
     
    58:45
    Ještě hraje San Jose s prázdnou brankou, přestože do konce zbývá jen něco málo přes minutu čistého hracího času.
    57:54 Alexandre BURROWS - 2:4
     
    57:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Sotva San Jose Sharks odvolali brankáře a zkusili hrát s šesti hráči v poli, hned se Vancouver Canucks dostali na kotouč a podařilo se jim poslat kotouč do odkryté klece. Celou situaci na sebe vzal hokejista hostů ALEXANDRE BURROWS, který nikým nehlídaný posílá kus černé gumy do nechráněné svatyně domácího výběru. Uvidíme, zda se ještě Sharks o něco pokusí. Bez asistence.
     
    56:52
    Vlasic dokázal zahrozit velice kvalitní střelou z dálky, ta se nakonec odrazila pouze do Markströmova betonu. Jinak to ale nebyla vůbec špatná možnost.
     
    54:19
    Vylučovat se bude na domácí straně, fauloval Brent Burns (SJS), který tak bude muset jít na dvě minuty pykat, což jsou samozřejmě za aktuálního stavu komplikace pro jeho barvy. Na druhé straně ovšem dostává trest také Alexandre Burrows (VAN) za hrubost, stejně jako domácí Joe Thornton (SJS). Hraje se přesilovka Canucks.
    50:28 Dan HAMHUIS - 2:3
     
    50:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Využité přesilovky, to je to, oč v dnešním utkání běží a Vancouver Canucks ukazují, že dnes početní výhody v jejich podání opravdu fungují. Také tuto přesilovku hostující celek využívá až v jejím samotném závěru. A také nyní se zdálo, že už se Sharks v pohodě ubrání. Jenže to se nestalo a DAN HAMHUIS po krásné nahrávce od spoluhráče poslal puk do poloviny odkryté domácí svatyně. Kanadský celek má tedy své vedení zpátky a uvidíme, jak si s tím Žraloci poradí. Asistence: Bo Horvat, Jared McCann.
     
    48:46
    Dvě minuty za podražení ukazuje hlavní rozhodčí na Joonase Donskoie (SJS), který tak oslabuje svůj celek. Přesilovka pro Vancouver.
     
    46:12
    Navíc je tu ještě přesilovka pro San Jose Sharks, vyloučen je na dvě minuty Linden Vey (VAN) za držení Brauna. A tak další možnost pro domácí barvy.
     
    46:08
    Gólman Canucks má hned další práci a výborně zastavuje Sharks, kteří už se málem radovali z vedoucí trefy.
    44:53 Brent BURNS - 2:2
     
    44:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po delší době se San Jose Sharks dokázali dostat s kotoučem na delší dobu do útočného pásma a hned z toho těží nejlépe, jak z toho vytěžit mohli. A to vstřelenou brankou na 2:2. Krásnou sérii nahrávek korunovalo výborné zakončení BRENTA BURNSE, na které už Jakob Markström nestačil zareagovat, protože obránce domácího celku namířil puk do sítě soupeře moc dobře. Pěkná trefa. Máme tedy vyrovnáno v SAP Center a uvidíme, kdo nyní dokáže zápas převrátit na svou stranu, zajímavý vývoj. Asistence: Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic.
     
    41:08
    Patrick Marleau v obrovské šanci proti Markströmovi, ale gólman Vancouveru jej stačil zastavit výborným zákrokem. Znovu byli domácí hráči hodně blízko vyrovnání.
     
    37:54
    Kus černé gumy končí mimo hrací plochu, dle soudu rozhodčích vinou Joela Warda (SJS), který jej tam nejspíše poslal. A tak jsou z toho dvě minuty za zdržování hry a přesilovka pro Vancouver.
     
    34:57
    Na světě je druhá přesilovka San Jose v utkání, dvě minuty dostává brankář hostů Jakob Markström (VAN), a to za nedovolené bránění. Na konci druhé části tedy početní výhoda pro domácí partu.
     
    28:13
    Ještě zkusil touš za klecí Canucks vybojovat Joel Ward. To se mu povedlo a jeho spoluhráč Joonas Donskoi se dostal do velice dobré šance, div že už puk neskončil v síti.
     
    26:15
    Zároveň je tu první vyloučení na straně Canucks v tomto utkání, Sharks si tak zahrají vůbec první přesilovku v duelu. Dvě minuty inkasuje Matt Bartkowski (VAN), jenž se provinil hákováním.
    22:12 Daniel SEDIN - 1:2
     
    22:12
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je zatím hodně dobré využití přesilovek Vancouver Canucks v tomto utkání. Už ve druhé početní výhodě za sebou se hosté prosazují a nyní to bylo podobně přesvědčivým způsobem jako v prvním případě. Joe Pavelski se tak vrací z trestné lavice se sklopenou hlavou, jelikož hosté trestají i další faul kalifornského celku. Pěknou střelu vyslal do horní poloviny Reimerovy svatyně Sven Baertschi, jehož pokus ještě tečoval DANIEL SEDIN. Baertschi snad ani nemohl vybrat lepší způsob, jak vypálit na zařízení soupeře. Canucks tedy otáčejí skóre zápasu a berou si těsné vedení na svou stranu. Asistence: Sven Baertschi, Ben Hutton.
     
    21:05
    Moc dlouho si domácí v plném počtu nezahráli, je tu už třetí trest pro Sharks v zápase. Joe Pavelski (SJS) dostává dvě minuty za podražení soupeře, takže je tu další přesilovka Canucks a šance pro hostující barvy.
    18:28 Linden VEY - 1:1
     
    18:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenže pozor, zhruba minutu a půl před koncem první třetiny máme vyrovnáno a hokejisté Vancouver Canucks využívají nabídnutou přesilovou hru, přestože se v ní nejdříve hodně trápili a měli problémy s tím, aby se vůbec dostali do útočného pásma. Pak ale stačila jedna rychlá akce, jedna rychlá kombinace a James Reimer už nestačil přesně zasahovat. Na konci celé situace stál muž Vancouver Canucks LINDEN VEY, který pověsil puk do horní poloviny klece Sharks. Domácí trenér si nechal zkontrolovat video, zda se nejednalo o ofsajd, ale vše podle záznamu v pořádku. Asistence: Sven Baertschi, Ben Hutton.
     
    16:46
    Podruhé v utkání se bude vylučovat na straně San Jose Sharks, dvě minuty dostává střelec zatím jediné branky utkání Michael Haley (SJS), jenž zasáhl soupeře vysokou hokejkou. Dostává navíc trest na 2 + 2 minuty, jelikož se v obličeji hráče Canucks objevila krev.
    09:10 Micheal HALEY - 1:0
     
    09:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě nejsme ani za polovinou první třetiny a máme tu úvodní branku utkání! Stalo se tak poměrně nečekaně, když se sice Sharks dlouho pohybovali kolem zařízení Vancouveru, avšak nic nenasvědčoval tomu, že by hostující gólman měl mít problémy s udržením kotouče ve své výstroji. Avšak opak se stal pravdou. Kus černé gumy nějakým způsobem dokázal do sítě dopravit hokejista Žraloků MICHEAL HALEY, jenž poprvé rozradostnil SAP Center. Poměrně nešťastný gól pro hosty z prostoru na brankovišti, ale ti budou muset hned v první třetině donáhět ztrátu. Bez asistence.
     
    07:18
    Roman Polák se uvolnil v prostoru za pravým kruhem a mohl dokonce poměrně v klidu zamířit. Nakonec český obránce jen těsně minul branku Markströma.
     
    04:20
    A bude se také poprvé vylučovat, jeden z celků si zahraje přesilovou hru. Domácí hokejista Brenden Dillon (SJS) míří na trestnou lavici, jelikož se dle soudu rozhodčího provinil vražením na hrazení. Šance pro Canucks.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Haley, 45. Burns (Thornton, Vlasic) – 19. Vey (Baertschi, Hutton), 23. D. Sedin (Baertschi, Hutton), 51. Hamhuis (Horvat, McCann), 58. Burrows


    San Jose Sharks: Reimer (Jones) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Nieto, Spaling, Ward – Zubrus, Tierney, Haley
    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Hutton, Tanev, Hamhuis, Bartkowski, Sbisa, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Etem – Gaunce, Horvat, Vey – Baertschi, Granlund, Virtanen – Burrows, McCann, Dorsett

    Rozhodčí: Rank, Dwyer – Heyer, Rody

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri