Šachtar – Anderlecht 3:1 (kon.) | Basilej – Sevilla 0:0 (kon.) | Dortmund – Tottenham 3:0 (kon.)
Fenerbahce – Braga 1:0 (kon.) | Liverpool – Manchester Utd. 2:0 (kon.) | Villarreal – Leverkusen 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Valencia 1:0 (kon.) | Sparta – Lazio 1:1 (kon.)
konec
FC Basilej
0:0 (0:0)
Sevilla FC
Čtvrtek 10.03.2016, 19:00 • St. Jakob-Park, Basilej • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Daniel Carriço.
     
    90
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Wálter Samuel, přichází Daniel Høegh.
     
    90
    V samotném závěru ještě dostává žlutou kartu domácí Steffen, který si počínal nedovoleně v souboji s Konopljankou!
    87. Červená karta po 2. žluté
     
    87
    Pozor, pozor! N´Zonzi si kryl míč před napadajícím Bjarnasonem, avšak francouzský útočník zasáhl svého soupeře do obličeje. Anthony Taylor uděluje druhou žlutou kartu, a N´Zonzi v dnešním zápase dohrál!
     
    85
    Kombinaci hostujícího celku však přerušil hvizd rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok Trémoulinase. Francouzský bek zasáhl v hlavičkovém souboji Steffena, a dostává žlutou kartu!
     
    83
    I švýcarská Basilej provádí své druhé střídání v tomto zápase. Matías Delgado podal v dnešním zápase povedený výkon. Kouč Fischer posílá na jeho místo švédského záložníka Franssona.
    79. Ani Konopljanka Vaclíka nepřekonal
     
    79
    Michael Krohn-Dehli operoval s míčem na pravé straně, a následnou povedenou přihrávkou našel v pokutovém území Jevhena Konopljanku. Rychlonohý křídelník pohotově vystřelil, avšak Vaclík dokázal opět zasáhnout!
     
    77
    Basilej opět nebezpečně kombinovala před pokutovým území. Steffen hned po zpracování míče jej posílal na Janka, který se však nacházel v těsném ofsajdu, a jeho následné zakončení tak již bylo zbytečné!
     
    75
    Na pravou stranu dostal povedenou přihrávku Steffen, který nabral rychlost, a namířil si do přímo do vápna. Před pokutovým územím ho poslal k zemi N´Zonzi, který dostává žlutou kartu!
     
    73
    Unai Emery si přichystal druhé střídání v tomto zápase. Kevin Gameiro podal v dnešním zápase povedený výkon, nyní však ze hřiště odchází. Na jeho místo přichází vysoký Fernando Llorente!
    68. Nebezpečnou střelu Gameira vyrazil pozorný Vaclík
     
    68
    Další šance španělského celku! Kevin Gameiro dostal na pravé straně povedenou přihrávku, a pohotově vystřelil. Francouzský kanonýr mířil na přední tyč, nicméně Vaclík dokázal míč vyrazit na rohový kop!
     
    64
    I španělský celek provádí své první střídání v tomto zápase. Kouč Unai Emery posílá ze hry Vitola, který dnes na pravém křídle neodehrál povedený zápas. Na jeho místo přichází rychlonohý Jevhen Konopljanka!
    59. Velkou šanci N´Zonziho zlikvidoval Vaclík!
     
    59
    A nyní přišla i velká šance hostujícího celku, ani ta však gólem neskončila! Éver Banega postupoval středem hřiště, a následným nadýchaným centrem našel ve vápně N´Zonziho, který se dostal do zakončení, nicméně skvělý zákrok předvedl Tomáš Vaclík!
     
    57
    Teď však přišla další velká šance domácích! Na pravém křídle se dokázal uvolnit Bjarnason, který následným přízemním centrem našel ve středu pokutového území Traorého, avšak střídající hráč promáchl!
    51. Bjarnason mířil ve velké šanci nad branku
     
    51
    Další velká šance domácího celku, která však opět gólem neskončila! Delgado dostal míč na pravou stranu na Steffena, kterému střela příliš nesedla, nicméně míč se dostal k Bjarnasonovi, jehož rána z voleje však letěla nad branku!
     
    46
    Švýcarský bek Lang přece jen do druhého poločasu nenastoupil. Již na konci prvního poločasu měl nějaké zdravotní problémy, a na jeho místo posílá trenér Fischer Traorého!
     
    40
    A další žlutá karta! Hostující Cristóforo zareagoval pozdě na kličku Zuffiho, a domácí hráče poslal nedovoleným způsobem k zemi. Hostující záložník tak dostává žlutou kartu!
     
    37
    Anglický rozhodčí Anthony Taylor musel opět sáhnout do své kapsičky pro žlutou kartu! Banega nestíhal v souboji se Xhakou, a tak švýcarského záložníka poslal k zemi. Banega se diví, nicméně žlutá karta byla zcela na místě!
    15. Coke promarnil velkou šanci
     
    15
    Rozehrávky následné zajímavé standardní situace se ujal Éver Banega, který svým povedeným centrem našel ve středu pokutového území volného Cokeho, nicméně tomu nevyšlo v rozhodující moment zakončení, a míč poslal úplně mimo!
     
    8
    Španělský celek se následnou postupnou kombinací dostal na útočnou polovinu. Michael Krohn-Dehli nabral rychlost ve středu hřiště, nicméně byl poslán k zemi Samuelem, který dostává žlutou kartu! Argentinský stoper tak zmešká odvetu, a to je pro Basilej hodně nepříjemná zpráva!
    7. Janko mířil v obrovské šanci těsně mimo
     
    7
    Éver Banega skvěle napadal na útočné polovině, a dokázal vybojovat míč. Argentinský záložník o něj však velmi rychle přišel, a dopředu šla Basilej. Z levé strany parádně odcentroval obránce Safari, který našel přesně hlavu Janka, jehož hlavička však skončila opravdu těsně mimo pravé tyče Soriovy branky!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   8. Samuel (BAS), 90. Steffen (BAS) – 37. Banega (SEV), 40. Cristóforo (SEV), 75. N'Zonzi (SEV), 85. Trémoulinas (SEV)   87. N'Zonzi (SEV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:16.
    FC Basilej: Vaclík – Lang (46. Traoré), Suchý, Samuel (90. Høegh), Safari – Bjarnason, Xhaka, Zuffi, Steffen – Delgado (83. Fransson) – Janko.
    Náhradníci: Vailati – Traoré, P. Degen, Fransson, Høegh, Itten, Callà.

    Sevilla FC: Soria – Coke, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – N'Zonzi, Cristóforo – Vitolo (64. Konopljanka), Banega (90+3. Carriço), Krohn-Dehli – Gameiro (73. F. Llorente).
    Náhradníci: S. Rico – Carriço, Iborra, Muñoz, Konopljanka, F. Llorente, Mariano.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Burt, Beswick (vš. Anglie)

    Diváci: 22 403
    Čtvrtek 17.03.2016
    Sevilla - Basilej 3:0

    Branky: 35. Rami (J. A. Reyes), 44. Gameiro (J. A. Reyes), 45. Gameiro

    Karty:   7. Kolodziejczak (SEV) – 39. Steffen (BAS), 90+4. Embolo (BAS)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:14.
    bahis siteleri