Mönchengladbach – Frankfurt 3:0 (kon.) | Hannover – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Ingolstadt – Stuttgart 3:3 (kon.) | Darmstadt – Augsburg 2:2 (kon.) | Bayern – W. Brémy 5:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 12.03.2016, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borussia Mönchengladbach podala v domácím prostředí povedený výkon, a trápící se Eintracht Frankfurt porazila 3:0!

    První poločas nenabídl tak atraktivní bitvu, jaká se očekávala. Úvodní dvě velké šance dnešního utkání měl k dispozici domácí Lars Stindl, kterého však v obou případech vychytal Hradecký! Ve 36. minutě se domácí celek konečně dočkal, to když finský brankář ve službách Eintrachtu neudržel centr Raffaela a právě Lars Stindl dopravil míč do sítě!

    Hned na začátku druhého poločasu se trefil Raffael, který vstřelil důležitou druhou branku. Borussia následně kontrolovala hru, a navíc si vytvářela i zajímavé šance. V závěru se ještě prosadil Mahmoud Dahoud, který upravil na konečných 3:0!

    Borussia se tak po dnešním zápase posouvá na čtvrtou pozici, nicméně pátá Mohuč má zápas k dobru! Hoffenheim dnes dokázal doma porazit Wolfsburg, tudíž se bodově dotáhl na Frankfurt! Boj o záchranu tak bude ještě zajímavý ...

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:24:13)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:20.
    Borussia podala v domácím prostředí opět skvělý výkon, a může se radovat ze zisku tří bodů!

     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Borussia zajímavě kombinovala na útočné polovině, a dostala se do další šance. Herrmanna uvolnil na pravé straně Dahoud, a střídající hráč následným pasem našel ve vápně Stindla. Jeho zakončení však nebylo dostatečně razantní, a míč skončil v náruči Hradeckého.
    88. Herrmannova rána v síti neskončila
     
    88
    V závěru měla Borussie ještě jednu velkou šanci! Patrick Herrmann se hned po svém příchodu zapojil do hry, navedl si míč na hranici vápna, a nebezpečně vypálil. Hradecky byl však na svém místě!
     
    87
    Mahmoud Dahoud se ocitl ve středu hřiště pod tlak dvou napadajících hráčů, nicméně míč dokázal udržet. Hned poté o něj však přišel, a dostal se do konfliktu s Husztim. Oba hráči následně dostali žlutou kartu!
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Fabian Johnson, přichází Patrick Herrmann.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Stefan Aigner, přichází Luc Castaignos.
    Zaplněný Borussia-Park si dnešní utkání zkrátka užívá :-)

     
    85
    Eintracht se usadil na útočné polovině, a z levé strany odcentroval Constant Djakpa. Hostující bek hledal Seferoviće, avšak míč odhlavičkoval Christensen.
     
    84
    Dnešní utkání se již spíše dohrává, neboť o vítězi dnešního střetnutí je již rozhodnuto. Frankfurt se ještě pokouší vstřelit alespoň jednu branku, avšak obrana Borussie si stále počíná skvěle.
     
    83
    Mahmoud Dahoud to udělal velmi dobře ve středu hřiště, kde se dokázal vyhnout Reinatzovi. Následně roztáhl hru na Hazarda, kterému už se však klička tolik nepovedla, a o míč přišel.
     
    82
    Lars Stindl je již po krátkém ošetření, a vypadá to, že dnešní utkání v pohodě dohraje, neboť se zapojil zpět do hry!
     
    81
    Hra je teď přerušena, neboť ve středu hřiště zůstal ležet Lars Stindl. Střelec úvodní branky dnešního utkání absolvoval tvrdý souboj s Medojevićem, a uvidíme, zdali bude pokračovat ve hře.
    79. Mahmoud DAHOUD - 3:0
     
    79
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    A Borussia potvrzuje své dnešní vítězství! Frankfurt opět chyboval při rozehrávce, a David Abraham našel pouze Thorgana Hazarda, který pohotově poslal míč do vápna pro MAHMOUDA DAHOUDA. Mladý německý záložník chytře vystřelil na přední tyč, a Hradecky nedokázal zasáhnout!
     
    77
    Následné standardní situace se ujal Raffael, jehož centr se kroutil na přední tyč. V tomto prostou se však nacházel pouze David Abraham, který míč odhlavičkoval!
     
    76
    Tak, Borussia bude mít ještě k dispozici zajímavou standardní situaci. Hradecky špatně rozehrál na Abrahama, a ten následně musel faulovat Raffaela. Hostující stoper navíc dostává žlutou kartu!

    Jan Havlovic

    Branky: 36. Stindl, 53. Raffael, 79. Dahoud (T. Hazard)

    Karty:   87. Dahoud (MNC) – 36. Hasebe (FRN), 76. Abraham (FRN), 87. Huszti (FRN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:20.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger – T. Hazard, Dahoud, Xhaka (C) (72. Brouwers), Johnson (86. Herrmann) – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Traoré, J. Hofmann, Korb, Hahn.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Regäsel, Russ (C), Abraham, Djakpa – Hasebe (50. Huszti), Reinartz, Medojević – Aigner (86. Castaignos), Seferović, Fabián (54. Kittel).
    Náhradníci: Lindner – Ayhan, Oczipka, Huszti, Waldschmidt, Kittel, Castaignos.

    Rozhodčí: Michael Weiner – Grudzinski, Henschel (vš. Německo)
    ocianews.com