Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 17.03.2016, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Vrbata (VAN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:37 (05:39:42)
    „Hřiště bylo menší a hra rychlejší, ale první zápas jsem si užil. Jak zápas plynul, cítil jsem se pohodlněji,“ prohlásil po svém debutu v NHL Nikita Tryamkin, bývalý hráč Jekatěrinburgu.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikkel Boedker (COL) 2+0
    2. Nathan MacKinnon (COL) 0+1
    3. Bo Horvat (VAN) 0+0

     
    Colorado Avalanche bylo během celého utkání střelecky aktivnější a krátce po začátku rozhodující třetí třetiny rozhodlo o svém vítězství, když se během necelých šesti minut prosadili Mikkel Boedker a Andreas Martinsen. Svěřenci trenéra Patricka Roye ukončili v Rogers Areně dominanci Vancouveru, který vyhrál v letošní sezóně úvodní dva zápasy a navíc během obou inkasoval pouze jeden gól. Konečný výsledek. Vancouver Canucks 1 Colorado Avalanche 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Bo Horvat se mohl prosadit v závěru utkání, jenže jeho první střelu zastavil Semjon Varlamov a ta druhá byla zablokována.
     
    59:13
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelá minuta a hráči Vancouveru se marně snaží usadit v útočném pásmu.
     
    58:12
    Hra byla přerušena a brankář Ryan Miller zamířil na střídačku! Canucks to v závěru zkouší za dvoubrankového manka bez brankáře.
     
    57:11
    Shawn Matthias se před pár okamžiky málem dostal do samostatného úniku, pod tlakem jednoho z hráčů Vancouveru ale bekhendem v blízkosti brány mezi tři tyče zamířit nedokázal a jeho pokus skončil vedle levé tyče!
     
    56:04
    Ryan Miller i Jacob Markström jsou podle mého osobního názoru velice vyrovnanou brankářskou dvojicí, i když jasnou jedničkou je Miller, jenže brankáři Canucks spasit nemohou.
     
    55:12
    Na řadu přichází krátká přestávka, a tak se ještě mohu vrátit k tomu poslednímu zápasu mezi Vancouverem a Coloradem, které skončilo avizovanou výhrou Canucks 5:1. Hlavní trenér Colorada a bývalý fantastický brankář Patrick Roy po zápase vystřihl na konto Ryana Millera obrovskou poklonu. Legenda Avalanche o Millerovi prohlásila, že svůj tým podržel několika fantastickými zákroky a v letošní sezóně proti jeho svěřencům ze všech brankářů NHL podal nejlepší výkon.
     
    54:59
    Vancouver smetl Colorado v posledním vzájemném zápase vysoko 5:1, průběh zápasu ovšem až tak jednoznačný nebyl. Avalanche si vytvořili několik obrovských šancí, využít dokázali ovšem pouze jednu.
     
    54:09
    Bo Horvat se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké pozici a nikým neatakován se snažil zamířit ke vzdálenější pravé tyči, Semjon Varlamov ale jeho pokus letící těsně nad ledem levým betonem vyrazil mimo!
     
    53:34
    Střely:

    Vancouver Canucks 25 Colorado Avalanche 34
     
    52:49
    Colorado je v dnešním zápase střelecky aktivnější a jeho vedení je naprosto zasloužené. Vancouver se sice snaží, jenže většina jeho střel končí mimo a nebo na pozorném Semjonovi Varlamovi, který zatím nemusel předvést žádný zázračný zákrok.
     
    52:11
    Utkání rychle spěje ke svému konci a Vancouveru se rychle zkracuje čas na smazání dvoubrankového náskoku soupeře.
     
    51:03
    Sven Baertschi na levém křídle po vyhraném vhazování okamžitě vypálil a jeho následná střela zápěstím zamířila vedle vzdálenější pravé tyči poté, co jednomu z hráčů Colorada prošla mezi nohama.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. H. Sedin (D. Sedin, Tryamkin) – 14. Boedker (Iginla, Duchene), 41. Boedker (MacKinnon), 46. Martinsen (Matthias)


    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hutton, Tanev, Hamhuis (A), Bartkowski, Pedan, Tryamkin – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Grenier – Gaunce, Horvat, Virtanen – Baertschi, Vey, Etem – Burrows, McCann, Vrbata. Hlavní trenér: Willie Desjardins.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Gelinas, Bodnarchuk – Grigorenko, Duchene, Iginla (A) – Boedker, MacKinnon, Comeau – Matthias, Soderberg, Martinsen – McLeod (A), Mitchell, Skille. Hlavní trenér: Patrick Roy.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Frederick L'Ecuyer – David Brisebois, Greg Devorski

    Diváci: 18426
    bahis siteleri