Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
St. Louis Blues
Čtvrtek 17.03.2016, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto parádního utkání to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště u onlajnu na počtenou! (05:23:06)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 9:11
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 2+0
    2. David Backes (STL) 2+0
    3. Connor McDavid (EDM) 0+2
    Nugent-Hopkins pálil přesně!

     
    Dnešní utkání je u konce a vítězem se stávají Olejáři z Edmontonu, což je poměrně překvapení! Bluesmani prohráli na ledě Oilers poprvé od října 2011!

    Do vedení šli již v čase 8:00, po pasu od Maroona se v přesilové hře dokázal prosadit Ryan Nugent-Hopkins. Ve 14. minutě navýšil vedení domácího týmu Taylor Hall, vzápětí však snížil hostující kapitán David Backes výborně umístěnou střelou zápěstím.

    Ve druhé části utkání se podařilo hostům vyrovnat. Jaden Schwartz totiž precizně tečoval Edmundsonovu střelu a bylo to 2:2. Jenže poté přišly pro St. Louis naprosto hororové okamžiky. Domácí tým exceloval v přesilových hrách. Nejprve ve 28. minutě jednu po střele Sekery proměnil Mark Letestu. Posléze sice nebyl gól Leona Draisaitla uznán po konzultaci s videem kvůli ofsajdu, německý útočník se však poté prosadil znovu a tentokráte již regulérním způsobem. A to nebylo vše – ve 39. minutě totiž Ryan Nugent-Hopkins ztrestal sekání Davida Backese a domácí vedli 5:2!

    Třetí část zápasu ale hosté odstartovali výborně. Přesilovou hru dokázal hned v její první minutě využít Patrik Berglund, o chvíli později svou druhou brankou v zápase po parádní příhře od Pietrangela skóroval David Backes. Bluesmani na svého soupeře vyvinuli velký tlak, ale situaci jim značně zkomplikoval faul Troye Brouwera z 55. minuty, po němž následoval pro hostujícího útočníka trest do konce utkání. I v pětiminutovém oslabení St. Louis mělo šanci, ale na vyrovnání už se nezmohlo, ani když v poslední minutě zkusili hru bez brankáře v šesti. Gólovou tečku udělal trefou do prázdné brány Mark Letestu.

    Střely: 27:28 (8:8, 14:7, 5:13)
     
    Konec zápasu.
    59:44 Mark LETESTU - 6:4
     
    59:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bluesmani se nějakou dobu zdrželi v útočném pásmu, nakonec o něj ale přišli a byli za to potrestáni. Mark Letestu ve středním pásmu dostihl kotouč, posunul ho na MARKA LETESTUA, který i přes ležícího obránce vstřelil svou devátou branku v sezoně a definitivně rozhoduje o osudu zápasu! Asistence: Matt Hendricks a Jordan Oesterle.
     
    59:17
    Jake Allen odjíždí ze své brány, hosté to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    59:04
    Hosté v plném počtu.
     
    58:32
    Davidu Backesovi se pokoušel v útočném pásmu uvolnit obránce Colton Parayko, ale nepodařilo se mu to, obránci odvedli dobrou práci.
     
    57:56
    Hosté se brání dobře, ale je to také tím, že Edmonton se pochopitelně nikam nežene. Bluesmanům se čas krátí.
     
    57:10
    Jordan Oesterle si zpracoval puk na modré čáře a vypálil zápěstím, jenomže nedokázal přesně zamířit.
     
    56:17
    Mohlo být vyrovnáno! Jori Lehterä a Alex Pietrangelo se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný vystřelil a Cam Talbot touš jen vyrazil, hostující obránce se posléze málem dostal k dorážce, ale puk zůstal pouze mezi jeho nohami! Smolný odraz pro hostující tým.
     
    55:36
    Pokus Nugent-Hopkinse před bránou dokázal lehce tečovat Patrick Maroon, úspěch to ovšem nepřineslo.
     
    54:55
    Výborný zákrok Jakea Allena betonem! Leon Draisaitl dostal přihrávku před bránu a vystřelil z první, nicméně hostující brankář dokázal skvěle zareagovat a zabránil gólu!
     
    54:04
    Hostující forvard Troy Brouwer (STL) dohrál protihráče v útočném pásmu příliš tvrdě! Za vražení na hrazení inkasuje pět minut a do konce utkání. Trest za něj odsedí Dmitrij Jaškin. To je velká komplikace pro Blues!
     
    53:53
    Oilers mají ponechanou výhodu, čeká je přesilová hra!
     
    53:40
    Matt Hendricks se vřítil do útočného pásma a chtěl Allena překvapit rychlou střelou, což se mu nepovedlo.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 14. Hall (Pakarinen, Oesterle), 28. Letestu (Sekera, McDavid), 36. Draisaitl (McDavid, Letestu), 39. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 60. Letestu (Hendricks, Oesterle) – 15. Backes (Parayko), 26. Schwartz (Edmundson, Lehterä), 41. Berglund (Schwartz, Tarasenko), 46. Backes (Pietrangelo, Jaškin)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle "A" – Hall "A", Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins "A", Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.
    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Parayko, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Jaškin – Upshall, Brodziak, Pääjärvi. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Jackson, McIsaac – Knorr, Pancich

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri