Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
New York Rangers
Čtvrtek 17.03.2016, 03:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jak se Vám líbí Brent Burns?

    Švihák na ledě i mimo. Brent Burns vyrovnal klubové rekordy obránce Sandise Ozolinše, když v jedné sezoně nastřílel už 26 branek a celkem nasbíral 64 bodů. Jde si zadák San Jose Sharks pro Norris Trophy? :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 16. březen 2016
     
    Tři hvězdy utkání

    Kevin Klein (NYR) (2 + 0)
    Josh Manson (ANA) (0 + 0)
    Jamie McGinn (ANA) (1 + 0) (06:12:27)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 400 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    New York Rangers: 23
     
    Nakonec tedy New York Rangers udrželi těsné vedení 2:1 a berou si z ledu Ducks výhru v základní hrací době, přestože je musela stát spoustu sil. V první i druhé periodě padlo pokaždé po jedné brance, v poslední dvacetiminutovce se zdálo, že už gól neuvidíme a bude se muset rozhodnout v prodloužení či v samostatných nájezdech. Jenže v závěrečných minutách základní hrací doby už podruhé v utkání udeřil hostující Kevin Klein svou tečí a nakonec se jeho druhý zásah stává rozhodujícím. Anaheim tak po předchozí jasné výhře 7:1 nad New Jersey prohrává, přestože nebyl daleko od vyrovnání skóre. Nutno připomenout, že Kačeři nehráli v zápase ani jednu přesilovou hru. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezká čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Jenže Rangers znovu vyhazují puk přes všechny čáry hned po buly a puk jen tak tak minul prázdnou domácí branku. Už mohlo být úplně rozhodnuto, takhle mají ještě domácí Ducks stále nějakou šanci.
     
    59:23
    New York Rangers vyhazují kus černé gumy na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Anttiho Raantu a Anaheim Ducks si pochopitelně vybírají oddechový čas, dle očekávání.
     
    58:58
    Už jsou domácí kompletní a hned také odvolávají brankáře a posílají do hry šestého muže navíc. Uvidíme, zda to Ducks bude stačit k vyrovnání.
     
    58:24
    Keith Yandle pálil od modré čáry, ale jeho pokus velmi brzy zblokován, ani nedoletěl k brance. Za chvíli bude zpátky na ledě vyloučený Perron a začne stíhací jízda Ducks za vyrovnáním.
     
    58:03
    Anaheim se sice podruhé v tomto oslabení osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, ale je jasné, že tohle nyní Ducks stačit nebude. Ještě necelou minut stráví Perron na trestné lavici.
     
    57:35
    Až za vlastní branku nyní museli hráči v bílých dresech pro kotouč, o několik momentů později už se musel Gibson prezentovat kvalitním zásahem v oslabení Ducks.
     
    57:06
    Jezdci se samozřejmě nemusí tolik nikam tlačit, budou se chtít soustředit především na to, aby neudělali chybu směrem dozadu. A to se zatím potvrzuje.
     
    56:52
    Další problémy pro Anaheim. Ducks si nezahráli celý zápas přesilovku a teď jsou navíc potřetí v utkání vyloučeni, na trestnou lavici už míří domácí muž David Perron (ANA), jenž je souzen za vražení na hrazení. A tak je tu přesilová hra New Yorku.
     
    56:20
    David Perron pálil, ale zase pouze z prostoru od modré čáry, což jeho šanci na úspěch výrazně oslabuje. A pak už hosté řeší vše vyhozením puku.
     
    55:48
    Kačeři zatím nemají žádný závěrečný tlak a Rangers si velmi dobře hlídají svou modrou čáru, kde prakticky nedělají vůbec chyby. Pokud to tak půjde dál, Anaheim bude mít vyrovnání hodně těžké.
     
    55:10
    Avšak je tu další šance pro Rangers a už už to mohlo být o dvě branky pro hosty. Na poslední chvilku ještě stačil John Gibson zareagovat a dostat puk pryč ze svého brankoviště.
     
    54:34
    Anaheim zatím s kusem černé gumy za svou brankou, ale je jasné, že tam s ním dlouho nebude chtít zůstat. Čas do konce třetí třetiny se domácím rychle krátí.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. McGinn (Perry) – 24. Klein (Glass, Moore), 54. Klein (Miller, E. Staal)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt
    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, Fast – Miller, E. Staal, Hayes – Stalberg, Moore, Glass

    Rozhodčí: Peel, Kimmerly – Cameron, Driscoll

    Diváci: 15 400
    bahis siteleri