Buffalo – Ottawa 3:1 (kon.) | Washington – Nashville 4:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 0:4 (kon.)
Calgary – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 2:0 (kon.) | Anaheim – Boston 4:0 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Minnesota – Carolina 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Boston Bruins
Sobota 19.03.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Frederik Andersen (ANA) (38 zásahů)
    Cam Fowler (ANA) (0 + 0)
    Jakob Silfverberg (ANA) (0 + 1) (05:36:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 20:58)
    David Krejčí (BOS) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 19:29)
    David Pastrňák (BOS) (0 + 0, 5 střel, čas na ledě 16:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 707 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 26

    Boston Bruins: 38
     
    Je konec zápasu, který měl výsledkově poměrně jasný průběh, Anaheim Ducks si berou výhru 4:0 a brankář Frederik Andersen si připisuje čisté konto do svých statistik. Dá se říci, že až na malé chybičky dnes Ducks předvedli jednoznačně výborný výkon, skóre si na svou stranu naklonili hned v úvodních minutách střetnutí, když dvěma slepenými góly překonali Gustavssona. V prostřední periodě sice puky za gólmany nepadaly, ale v té závěrečné se ještě dvakrát mohla hala Honda Center radovat. Boston Bruins tak odjíždí zklamaní a na ledě kalifornského výběru se jim nakonec nepodařilo vstřelit ani jedinou branku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěknou březnovou sobotu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Už se bude jen dohrávat, o výsledku utkání je rozhodnuto, Ducks posílají kus černé gumy do středního pásma a pak si touš v klidu pohlídají na svých hokejkách.
     
    59:04
    Běží poslední minuta třetí třetiny, zcela jistě také poslední minuta tohoto utkání. Boston má ještě puk na hokejkách za svou brankou a má jednu z posledních šancí, jak zaútočit a zkusit ještě dát aspoň jeden gól.
     
    58:40
    Zdeno Chára zkusil nahodit puk z dálky, pak ještě jeden z útočníků Boston Bruins z pravé strany zakončoval zápěstím. Ale Frederik Andersen je dnes očividně velmi dobře připravený do zápasu.
     
    58:07
    A další icing, znovu v podání Kačerů. Je ale pravda, že domácí si už v těchto momentech mohou dovolit udělat chybu.
     
    57:45
    Stoner vyrazil puk z brankoviště svého týmu, hra se ale vrátí před Frederika Andersena, jelikož Ducks vyhazují nechtěně přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    56:50
    Boston Bruins v útočném pásmu, přestože ke střele už se nějaký ten moment nedostali. Ducks se teď budou snažit, aby pro Andersena udrželi čisté konto.
     
    56:16
    Corey Perry ještě pálil z místa za pravým kruhem, ale jen o kousek minul horní tyčku. Kdyby puk někdo tečoval, jsou hosté ve větší problémech.
    54:28 Rickard RAKELL - 4:0
     
    54:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Zdá se, že už není třeba váhat nad tím, kdo si dnes odnese vítězství do kabiny po zápase. Kačeři ukazují, že dnes jim vychází úplně vše, na co jen sáhnou a tady je další důkaz. Poměrně dlouho se domácí drželi na své polovině a moc se jim nedařily ani rozehrávky směrem na polovinu Bostonu, ale poté přichází jedna lepší akce a hned se z ní celek ze Západní konference dokázal prosadit. Tentokrát kus černé gumy pohledně pověsil do sítě RICKARD RAKELL, jenž rád převzal nahrávku od Davida Perrona. Teď už by musel Boston hodně spěchat, pokud by chtěl ještě něco udělat s výsledkem tohoto duelu. Asistence: David Perron, Hampus Lindholm.
     
    54:08
    Hraje se převážně na polovině Ducks, ale paradoxní je, že to nejsou Bruins, kdo tam drží kotouč. Seidenberg měl pak starosti se sokem.
     
    53:19
    Obránci kalifornského výběru si rozmysleli rozehrávku od branky Andersena, přesto ji malinko pokazili a druhá útočná formace Bruins dostala na okamžik šanci zaútočit.
     
    53:03
    A znovu přerušená hra, tentokráte za brankou Gustavssona. Ducks už mohou hrát v klidu, přestože nyní proběhne buly u jejich klece.
     
    52:54
    Hra se ale po chvíli přesune před Frederika Andersena, jelikož čárový rozhodčí odpískal zakázané uvolnění domácího výběru.
     
    52:38
    Hned po novém vhazování Ducks na nic nečekali a i za takto výhodného stavu se ještě snaží být aktivní v útočné třetině, což se ukazuje jako dobrý taktický tah.
     
    52:24
    Gustavsson zastavuje puk, pokračujeme po komerční pauze.
     
    52:02
    David Krejčí sražen Perronem u mantinelu, český útočník tak zmařil svou akci, která na svém počátku u modré čáry vypadala poměrně nadějně.
     
    51:23
    Ani teď se nepodařilo hostům dostat puk do sítě, přestože Krug mohl zakončovat bekhendem do poloviny odkryté branky. Takhle hrají znovu Ducks.
     
    50:53
    Kus černé gumy nyní létá ze strany na stranu, ani jeden celek se jej nemůže na delší dobu zmocnit. Je ale jasné, že tento styl hry bude v aktuální situace vyhovovat spíše domácím.
     
    50:17
    Seidenberg se na chvíli ocitl volný na pravém kruhu, jenže měl zablokovanou hůl, takže to měl hodně těžké, co se týče přesného zakončení.
     
    49:40
    Andrew Cogliano zavezl kus černé gumy do útočného pásma a hned se snažil hledat někoho ve stejném trikotu, kdo má volnou hokejku. Nakonec ovšem byl nucen pálit sám.
     
    48:50
    Tempo hry se zase malinko zvedlo a Boston ještě zkouší něco udělat s výsledkem. Nadále ovšem platí, že častěji se u kotouče v útočném pásmu nacházejí domácí hokejisté.
     
    48:33
    Další zakázané uvolnění, tentokráte ze strany Medvědů.
     
    48:21
    Výborný zákrok Frederika Andersena, který se vytáhl proti Pastrňákově střele. Už to mohlo být jen o dvě branky, avšak gólman Ducks byl proti inkasovaní puku do sítě.
     
    48:00
    Zakázané uvolnění Bostonu, puk se tak vrátí ke kleci Gustavssona.
     
    47:26
    Zdeno Chára (BOS) i Clayton Stoner (ANA) pochopitelně dostávají pět minut za rvačku, takže teď na nějakou dobu budou chybět svým celkům na ledové ploše.
     
    47:26
    A hned vzápětí po situaci na brankovišti bitka, do které se pustili domácí Stoner a hostující Zdeno Chára, dva velikáni z obou celků. A trošku překvapivě je to slovenský obránce, kdo tento souboj poměrně rychle prohrál pádem na led.
     
    47:26
    Nick Ritchie si dělal zálusk na dorážku kotouče do sítě z pozice na brankovišti, ale nakonec Gustavsson v pohodě zastavuje puk.
     
    46:35
    Hra může pokračovat, na branku Andersena se řítil chvíli sám Marchand, ale toho na poslední chvíli stačili zastavit domácí obránci.
     
    46:23
    A hned vzápětí další přerušení, tentokrát puk končí mimo hrací plochu. Následuje první komerční pauza třetí periody, za okamžik pokračujeme.
     
    46:10
    Rickard Rakell nic neuspěchal a ještě vrátil puk zpátky na obránce domácích. Pak už ovšem chyba Ducks a je z toho zakázané uvolnění kalifornského kádru.
     
    45:35
    David Perron dostal poměrně dostatek prostoru ve středním pásmu, také se ho hned snažil využít a unikal směrem na klec. Jenže při své jízdě pryž ztratil.
     
    44:58
    Jde vidět, že Anaheim už se nechce nikam za každou cenu tlačit a že třetí branka mu dodala ještě větší klid na hokejky. Teď je na řadě Boston, aby se útočně prezentoval.
     
    44:40
    Ještě jeden icing Kačerů, hra se tedy musí znovu vrátit do jejich třetiny.
     
    44:20
    Anaheim Ducks a jejich formace byla poměrně dlouho na ledě, proto využila nahození přes všechny čáry k dostřídání pětice. Poté proběhne buly před Frederikem Andersenem.
     
    43:33
    Krug vyrazil puk z pozice na brankovišti a zabránil dalším problémům pro svůj mančaft. Jeho kádr se ale bude muset snažit hrát hodně dopředu.
     
    43:08
    Kus černé gumy ve středním pásmu, už se jej ale znovu zmocnili Ducks, kteří si nyní daleko více věří a jejich náskok o tři branky jim očividně hodně pomáhá.
     
    42:40
    Boston se ovšem nechce vzdát a snaží se také tlačit, Frederik Andersen si připisuje poměrně snadný zákrok.
    40:58 Hampus LINDHOLM - 3:0
     
    40:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Máme tu možná rozhodující moment utkání, který může hodně napovědět o tom, kdo si nakonec dnes odnese body z toho duelu. A jak je zřejmé, doposud vše nahrává hokejistům Anaheim Ducks. Kačeři na startu třetí třetiny vsadili na útočnou hru, což se jim velmi vyplatilo a domácí celek donutil Boston Bruins, aby hned v úvodu třetí dvacetiminutovky vyrobili chybu v obraně. Tu nakonec dobře zužitkoval HAMPUS LINDHOLM, který zůstal poměrně dlouho nepokrytý a nakonec celkem v klidu a hlavně přesně posílá kus černé gumy do zařízení brankáře Gustavssona. Musí ale poděkovat za nahrávku Getzlafovi. Asistence: Ryan Getzlaf.
     
    40:30
    David Pastrňák se dostal na chvíli na kotouč, ale moc dlouho se u něj neohřál, protože proti němu stáli hned dva domácí hokejisté.
     
    40:07
    Na prvním buly ve třetí periodě uspěli Ducks, podobně jako v první části. Jenže museli se ještě na chvíli vrátit na svou polovinu, než se poprvé vrhli kupředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Úvodní vhazování třetí periody připraveno, posledních dvacet minut utkání Anaheim – Boston může začít.
     
    Za chvíli začne třetí třetina utkání, uvidíme, jestli se po delší době dočkáme také vstřelené branky.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 20

    Boston Bruins: 27
     
    Zatímco v úvodním dějství padly dvě branky, v tom druhém jsme žádný gól neviděli a Anaheim Ducks tak stále vedou poměrem 2:0, který si zajistili ještě v úvodních dvaceti minutách duelu. Šancí bylo k vidění dostatek, ale na další zásahy si tedy musíme počkat nejdříve do třetí třetiny. Po přestávce jsme zpátky a pokračujeme v mači.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Ještě se ale píská zakázané uvolnění Boston Bruins, hra se tak přesune před gólmana Gustavssona, který bude muset dávat pozor na to, co se před ním děje.
     
    39:18
    Zdeno Chára se snažil nahazovat puk na branku, jenže nikdo nevystihl jeho záměr a netečoval jej na správném místě. Šance na jednu z posledních akcí v této třetině.
     
    39:01
    Poslední minuta prostřední periody se právě rozběhla, kus černé gumy mají na svých hokejkách Anaheim Ducks, zatím ovšem jen v obranné třetině, kde ještě mohou mít domácí starosti.
     
    38:48
    Za chvíli vkročíme do poslední minuty druhé třetiny, ještě předtím ovšem komerční přestávka. David Pastrňák se pokusil překonat gólmana Anaheim Ducks, Frederik Andersen byl ovšem proti a puk dobře zastavil.
     
    38:15
    Obě strany dostaly možnost vystřídat, Seidenberg zůstal chvíli ve středním pásmu sám a snažil se z toho co nejvíce vytěžit. Nakonec zvolil jen nepovedenou pecku z dálky.
     
    37:36
    Zdeno Chára rozehrál puk podél levého mantinelu, místo někoho z hostů se však na puk dostal Jakob Silferberg, který k bostonskému štěstí přišel o šanci ještě na modré čáře.
     
    37:02
    Ozývají se fanoušci v Honda Center, ti vycítili, že je potřeba hru zatraktivnit pokřikem. Ale zatím to nepomáhá a Ducks se pouze dostali do pásma, k zakončení už nedošlo.
     
    36:34
    Rickard Rakell nahodil puk o mantinel a doufal, že se k němu dostane jako první někdo z jeho spoluhráčů. Místo toho vyjel z branky Gustavsson a zahrál si s pukem.
     
    36:02
    Nesledujeme šance ani na jedné straně barikády, zatím se zdá, že ve druhé třetině se nedočkáme žádné branky. Boston už je ale mnohem smělejší než dříve.
     
    35:20
    Miller nevyslal vůbec špatnou střelu z místa za pravým kruhem. Spíše ale potřeboval, aby ji ještě někdo před brankovištěm tečoval, což se ale nestalo.
     
    34:50
    Nové buly tentokráte pro Ducks, ti ale v obraně touš ztratili a Stempniak se hnal do zakončení. Jenže než stačil vystřelit, už si vzal touš do své moci zpátky Andrew Cogliano.
     
    34:39
    Branka Anaheimu mimo své správné postavení, vyrazil ji svým náporem do klece jeden z hostujících bojovníků. Bylo to ovšem neúmyslně, takže vylučovat se určitě nebude.
     
    34:20
    Už znovu pokračujeme ve hře, zatím jen jedna špatná rozehrávka Bruins, po které se dostali na puk Kaliforňané. Ale Gustavsson si připisuje poměrně snadný zásah do statistik.
     
    34:13
    Třetí útočná formace Ducks znovu hodně aktivní, přestože se teď dostala na puk na chvilku, Gustavsson musel dávat pozor. Po komerční přestávce pokračujeme ve hře.
     
    33:30
    Seidenberg se také v útočném pásmu natahoval po kotouči, ale měl to příliš daleko, takže kus neposedné pryže musel přenechat do moci domácím bekům.
     
    32:55
    Pomalu se blížíme k posledním minutám druhé třetiny a také druhá dvacetiminutovka velmi rychle utíká, moc často se nepřerušuje. Spoonerovi se nepodařilo teď vypálit přesně.
     
    32:15
    Jenže i při hře v plném počtu jsou na tom zatím lépe Kačeři, kteří se hned snaží získat útočnou třetinu zpátky. Teď ovšem pokračují beze střely na branku.
     
    31:39
    Ještě jedno vyhození přes všechny čáry a tohle už bude Bostonu stačit, Bruins ubrání také další oslabení a třetí puk do jejich sítě teď nespadne. A Medvěd se mohou soustředit na útok.
     
    31:19
    Postavená mimo hru Anaheim Ducks, vhazovat se tak bude muset na modré čáře.
     
    31:05
    Getzlafova střela už byla o něco lepší, ale přeci jen si s ní dokázal Gustavsson dobře poradit. Za chvíli budou hosté zpátky v plném počtu.
     
    30:30
    Corey Perry obdržel puk k mantinelu na levou stranu a už se chystal na střelu, ještě ale posunul zpátky na modrou čáru na Fowlera. A ten vystřelil hodně nekvalitně.
     
    30:04
    Bostonu se daří hned nadvakrát vyhodit a Ducks se budou muset znovu snažit, aby si vytvořili nějakou kombinaci v útočné periodě.
     
    29:42
    Anaheim Ducks si zahrají přesilovou hru, a to v délce dvou minut, za katr totiž míří za podražení jeden z hostujících bojovníků. Je to český hokejista David Pastrňák (BOS), jenž teď bude doufat, že jeho celek neinkasuje.
     
    29:14
    David Krejčí vyhrál vhazování a Zdeno Chára hned střílel od modré čáry. Jenže jeho ránu se podařilo domácím velmi dobře zblokovat a Frederik Andersen tedy vůbec nemusel zasahovat.
     
    29:03
    Patrice Bergeron a jeho slibná možnost na pravém kruhu, jenže nakonec trefil touš velmi špatně. Ducks se poté osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    28:28
    Už se znovu hraje a tentokrát pro sebe puk rychle získali Bruins. Jenže i když se pár mžiků drželi v pásmu, nakonec o šanci přišli a přenechali kus černé gumy soupeři.
     
    28:21
    Frederik Andersen si připisuje poměrně jednoduchý zákrok od statistik a my budeme sledovat první komerční přestávku ve druhé třetině.
     
    27:52
    Hampus Lindholm měl dostatek prostoru na to, aby nabral puk na modré čáře na hokejku a zavezl jej až ke Gustavssonovi. Střelou z dálky potom ovšem neuspěl.
     
    27:18
    Také Nick Ritchie si dělal ze strany Anaheimu zálusk na nějakou útočnou akci, ale neměl kolem sebe nikoho v tmavém trikotu, kdo by jej v podobném nápadu podpořil.
     
    26:53
    Zdeno Chára zpátky na ledové ploše, teď se postaral o vyhození kotouče do středního pásma, kde hned pracovali jeho spoluhráči.
     
    26:20
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, kterou aktuálně sledujeme, ale jsou to většinou zase kalifornští muži, kdo se tlačí do větších šancí. Boston spíše vyčkává.
     
    25:50
    David Pastrňák dokonce i v útočné možnosti, když se mu málem podařilo překvapit Andersena. Brankář Ducks měl co dělat, aby dokázal vytěsnit puk pryč z brankoviště.
     
    25:18
    Krug nahodil puk jen na modrou obrannou čáru, tam se ještě musel hodně snažit David Pastrňák, aby z toho nebyly další problémy pro jeho mančaft.
     
    24:48
    Další prohrané vhazování pro Boston Bruins, hned se toho snažil využít Ryan Getzlaf, jenž si pohrával s kotoučem na hokejce na polovině soupeře.
     
    24:25
    Ryan Kesler a jeho veliká šance, když se Ducks dostali nečekaně do přečíslení dva na jednoho. Kesler ovšem střelou z první těsně minul horní tyčku a druhou branku v zápase zatím neoslavil.
     
    23:56
    Práce Zdena Cháry za brankou hostujícího kádru, z tohoto místa také slovenský bek zakládal novou akci. Ta ovšem skončila velmi brzy, ještě ve středním pásmu.
     
    23:28
    Gustavsson vyjel ze své klece a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, přestože poměrně zariskoval, jelikož kolem sebe měl dva muže v tmavém trikotu.
     
    23:00
    Hra se přesunula před Frederika Andersena, tam ale puk pouze létá ze strany na stranu a Bruins se zatím nemají k tomu, aby jej vyslali směrem na klec.
     
    22:15
    David Perron už před brankovištěm Gustavssona a snažil se z otočky zakončit, nakonec netrefil branku a puk se odrazil jen od zadního mantinelu pryč.
     
    21:41
    Také Kačeři zatím mají problém dostat se na začátku druhé periody do šance, ale domácí samozřejmě především nechtějí dělat zbytečné chyby.
     
    21:24
    Přihrávka rukou jednoho z hokejistů, vhazovat by se mělo znovu ve středním pásmu.
     
    21:01
    David Pastrňák vybojoval velmi dobře puk u zadního mantinelu a dokonce jej poslal na modrou čáru na Cháru. Ten velmi tvrdě pálil, ale jen do Andersena.
     
    20:30
    Až nyní se dostali Bruins do útočné periody, ale pouze nahozením, ke kterému se nakonec dostali jen hráči Ducks, ti teď mají touš v moci.
     
    20:08
    Tentokráte si na buly vedli lépe muži Boston Bruins, kteří se také hned toužili vydat do akce kupředu. To jim ovšem soupeřem zatím nebylo umožněno.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První buly druhé třetiny je připraveno, můžeme začít.
     
    Za chvíli pokračujeme druhou třetinou, zatím si lépe vedou hráči Anaheim Ducks, kteří aktuálně mají dvě branky k dobru a budou se snažit své vedení uhájit.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 10

    Boston Bruins: 11
     
    Na konci poslední minuty první třetiny ještě jedna větší šance pro Ducks, ale více už se toho v první periodě nestane. Anaheim Ducks na jejím počátku dvakrát trefili puk do sítě, také proto aktuálně vedou 2:0 a mají také herně navrch. Uvidíme, co nám přinese dalších dvacet minut hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Ještě Boston v útočné periodě, ale zase jen na okamžik, pak už hrají Anaheim Ducks.
     
    19:02
    Běží poslední minuta první třetiny, Ryan Garbutt pálil z pozice za levým kruhem. Jeho rána sice byla tvrdá, ale docela jí chyběla přesnost.
     
    18:39
    Práci má na druhé straně hrací plochy naopak Frederik Andersen, jenž musel krotit tvrdou ránu soka z dálky. A nejednalo se rozhodně o jednoduchý zásah.
     
    18:20
    Ducks se vrátili po delší časové odmlce do útočného pásma, ani oni se tam nyní ovšem moc dlouho neohřáli.
     
    17:55
    A kalifornský celek už dostal šanci vystřídat, protože se mu povedlo vyhodit přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    17:15
    Ducks jsou kompletní, stále se ještě ovšem pohybují kolem svého zařízení, kde se nyní kus černé gumy pohybuje poměrně často.
     
    16:36
    Už jen poslední okamžiky početní výhody má k dispozici hostující parta, navíc její zakládání útoku nevypadá zrovna nejlépe. Další vyhození domácích budiž důkazem.
     
    16:15
    Také druhé oslabení Ducks už je ve své druhé polovině, teď ovšem hra přerušena, protože Beleskey má nějaké zdravotní problémy a po zásahu hokejkou do obličeje minimálně v této třetině dohrál.
     
    15:57
    Zakázané uvolnění Boston Bruins, Marchand směroval puk velmi špatně na klec Andersena.
     
    15:30
    Loui Eriksson už získal puk u zadního mantinelu a hned hledal Kruga u modré čáry. Pak sice hosté vypálili, ale vzápětí se daří Ducks odhodit puk pryč.
     
    15:01
    Je to tak, opravdu se vylučuje, Anaheim Ducks dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě a čeká je oslabení v trvání dvou minut. Týmový trest zamířil za katr odpykat David Perron (ANA). Šance pro Medvědy.
     
    15:01
    Hra přerušena ve středním pásmu, rozhodčí ještě něco signalizoval, možná se bude vylučovat. Nechme se překvapit, uvidíme po komerční přestávce.
     
    14:37
    Až nyní se Bostonu daří vyhodit a hosté tak mají po delší době možnost vystřídat.
     
    14:02
    Přesilovka Ducks je ve své druhé polovině a znovu se halou rozezněl zvuk tyčky. Je vidět, že Anaheim se snaží pálit hodně směrem nahoru.
     
    13:12
    Hned na začátku přesilové hry Anaheim nastřelil tyčku a byl to nejspíše Corey Perry, kdo ji orazítkoval. Teď měl tedy brankář Gustavsson i velikou porci štěstí.
     
    12:55
    Vylučovat se bude také na druhé straně barikády a přesilovou hru si tedy vyzkoušejí i hráči Anaheim Ducks. Vyloučen je slovenský obránce z řad Bruins Zdeno Chára (BOS), který dostává trest za nedovolené bránění.
     
    12:45
    Spooner si hledal po pravé straně u mantinelu místo na průchod do pásma soupeře.
     
    12:10
    Už se znovu hraje, nyní už v klidnějším tempu než doposud. Je jasné, že Kačeři teď nikam spěchat nemusejí, to Boston by rád zaútočil na Andersenovu klec.
     
    11:51
    Po ráně z dálky má Frederik Andersen puk v rukavici a my budeme pokračovat po skončení další komerční pauzy.
     
    11:28
    Ducks jsou kompletní a v oslabení tedy neinkasovali, teď budou moci zase myslet na útočné výpady.
     
    11:00
    Už jen asi dvacet vteřin bude trvat hostující početní výhoda a zatím se zdá, že skončí nevyužita.
     
    10:25
    Znovu velice podobná situace a Bergeron ztratil puk u modré čáry, pak jej sice ještě převzal Marchand, avšak jeho střela z dálky dopadla hodně nepřesně.
     
    09:55
    Hosté nezačali vůbec špatně, ale stejně o puk poměrně rychle přišli. A tak se Ducks poprvé v oslabení daří dobře vyhodit.
     
    09:18
    Sledujeme také první vyloučení zápasu, přesilovku si zahrají Boston Bruins. Na dvě minuty za sekání je totiž vyloučen domácí hokejista Hampus Lindholm (ANA) a uvidíme, jak si s touto přesilovkou Bostonští poradí.
     
    09:11
    Hned po buly musel Frederik Andersen vytáhnout parádní zásah lapačkou, který ovšem zvládl velice dobře a následuje tedy nové vhazování.
     
    09:08
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:58
    Zdeno Chára a jeho dobrá práce ve středním pásmu, jenže jeho mančaft se bude potřebovat soustředit i na útok.
     
    08:28
    Cam Fowler byl na ledě příliš dlouho a potřeboval vystřídat, také proto jen nahodil o zadní mantinel a odjel na lavičku.
     
    07:55
    Bruins se podařilo vyhodit tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, jenže ani tak se k puku nedostali a David Perron už jej má na druhé straně hřiště.
     
    07:20
    Hraje se poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, na ledě znovu třetí útočná formace Boston Bruins, který dala druhou branku. Teď však měla docela problém dostat se do pásma.
     
    06:24
    To defenzíva Ducks zatím funguje hodně dobře a teď dokonce obrana domácích založila dobrou akci dopředu. Nakonec si ovšem útočníci dobře nepočínali.
     
    05:55
    Bostonu se sice podařilo dost do útočné třetiny, ale se střelami na branku to je zatím z hostující strany horší.
     
    05:30
    Vhazování v útočném pásmu Ducks, pozor tak musí dávat brankář Gustavsson.
    04:07 Ryan KESLER - 2:0
     
    04:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A Ducks přidávají také druhý zásah, na nějž nemuseli fanoušci kalifornského celku moc dlouho čekat. Nyní už daleko větší chyba v obraně Boston Bruins a domácí bojovníci jí velmi dobře využili. Znovu se jednalo o moment, kdy došlo k tečovanému kotouči, tentokrát ale střílel někdo jiný, a to konkrétně Andrew Cogliano, jehož pokus protečoval, či spíše došťouchl do zařízení hostujícího mančaftu RYAN KESLER, jenž tak zvyšuje už na 2:0. Této formaci Anaheim Ducks se v posledních zápasech hodně daří a jde vidět, že si hodně věří. Uvidíme, co s tímto výsledkem provedou bostonští muži. Asistence: Andrew Cogliano, Jakob Silfverberg.
    02:51 Jamie MCGINN - 1:0
     
    02:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je poměrně rychlý začátek v podání Anaheim Ducks, který můžeme sledovat hned na startu první třetiny. Zatím se ani jedna strana nedostala do žádné výraznější možnosti, ani teď se nejednalo o jasně gólovou příležitost. Ale brankář hostujícího celku měl i trošku smůly a inkasuje. Kus černé gumy Poslal směrem na klec Corey Perry a jeho ránu z dálky tečoval do klece Boston Bruins JAMIE MCGINN, jenž se prosadil i v předchozím duelu Anaheimu. A tak se Medvědi budou muset snažit dotahovat. Je nutno dodat, že Perry poslal směrem na zařízení velmi kvalitní, možná i trochu točenou střelu. Asistence: Corey Perry, Ryan Getzlaf.
     
    02:12
    Ritchie chyboval na modré útočné čáře, čehož využil slovenský obránce Zdeno Chára. Ten sice pak našel spoluhráče vepředu, ale víc už Boston nestihl.
     
    01:34
    Třetí útočná formace Anaheimu se vydala na útočný výlet, jenže teď se jí šance moc nedaří a poměrně rychle kus černé gumy ztrácí. Zatím je to z obou stran spíš oťukávání.
     
    01:18
    Postavení mimo hru Boston Bruins, čárový rozhodčí tak byl nucen přerušit hru
     
    00:58
    Ryan Getzlaf hledal cestu dopředu podél pravého mantinelu, jenže místo na průchod nenašel. To se pak povedlo McGinnovi, který zakončoval na brankovišti..
     
    00:17
    Po zakázaném uvolnění soupeře se tedy dostal do útočného pásma Boston, jenže ani Medvědi se s kotoučem na hokejce v pásmu moc dlouho neohřáli.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první se na puk v tomto duelu dostali hokejisté Anaheim Ducks. Jenže moc dlouho touš ve hře nezůstal, už se přerušuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu, jak je zvykem u NHL, začneme o pár minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt

    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Chára, Miller, Seidenberg, Liles, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Stempniak – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Connolly – Ferraro, Acciari, Hayes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat střetnutí celku z opačných konferencí. Anaheim Ducks přivítají na svém ledě Boston Bruins, kteří pokračují ve svém cestování po Kalifornii.
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) (15 + 39)
    David Pastrňák (BOS) (12 + 11)
    Zdeno Chára (BOS) (8 + 24)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu v rámci této sezóny utkají podruhé, poprvé na sebe narazily na konci ledna letošního roku, když se Anaheim Ducks vypravili na východ a zvítězili tam poměrem 6:2.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Jak nakonec dopadne přetahovaná o vrcholek Pacifické divize? Na začátku sezóny podprůměrní Anaheim Duck nyní okupují druhou příčku tabulky, ale rádi by klidně i na vyšší stupínek, tedy na ten první. Ten je jim aktuálně vzdálen na šest bodíků, a to s tím, že z třetího místa dýchá Kačerům na záda druhé San Jose, se ztrátou jediného bodu. Zajímavé je, že Ducks z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohráli. Naposledy padli s New York Rangers jen těsně 1:2, když utkání ztratili až v závěru třetí třetiny. Ještě předtím sice přehráli New Jersey Devils jasně 7:1, jenže tři porážky před tímto mačem je připravily o další body. Anaheim tak má před dnešním duelem jasný úkol, a to vrátit se na vlnu pohody. Je ale jisté, že s Bostonem jej nečeká nic lehkého.
     
    BOSTON BRUINS

    Zatím vše nasvědčuje tomu, že by se Boston Bruins letos měli podívat do play-off, přestože jejich pozice rozhodně není neohrožená a rozestupy v tabulce Atlantické divize jsou jen mírné. Aktuálně Medvědi zaujímají druhou pozici v divizním pořadníku, a to se ztrátou pouhých tří bodů na první Florida Panthers. Jenže zespoda se vehementně tlačí Tampa Bay, jež by ráda také vyšší pozici.Bostonští v posledních duelech zažívají proměnlivou formu, z předchozích čtyř případů černožlutí slavili dvakrát, když přehráli New York Islanders a právě zmiňovanou Tampu Bay. Naopak neuspěli proti San Jose Sharks a v prodloužení padli i s Carolina Hurricanes. Moc zápasů do konce základní části už nezbývá, takže i pro Bruins bude každý bod hodně důležitý. Podaří se celku z Východní konference bodovat v Kalifornii?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 3. McGinn (Perry, Getzlaf), 5. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 41. Lindholm (Getzlaf), 55. Rakell (Perron, Lindholm)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Despres, Holzer, Lindholm, Stoner, Manson – Perron, Getzlaf, Pirri – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Horcoff, Garbutt
    Boston Bruins: Gustavsson (Rask) – Chára, Miller, Seidenberg, Liles, Krug, McQuaid – Marchand, Bergeron, Stempniak – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Connolly – Ferraro, Acciari, Hayes

    Rozhodčí: Pochmara, Lee – Heyer, Wheler

    Diváci: 16 707
    bahis siteleri