Finále SP - slalom žen, 1. kolo. St. Moritz Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Finále SP - obří slalom mužů, 1. kolo, St. Moritz Vítěz: M. Faivre (FRA) (kon.)
Finále SP - slalom žen, 2. kolo. St. Moritz Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Finále SP - obří slalom mužů, 2. kolo, St. Moritz Vítěz: T. Fanara (FRA) (kon.)
konec
Finále SP - obří slalom mužů, 2. kolo, St. Moritz

Vítěz: T. Fanara (FRA)

Sobota 19.03.2016, 12:00Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    První kolo je za námi a dařilo se v něm podle očekávání francouzským reprezentantům. Jako první dojel do cíle Mathieu Faivre (FRA), druhý skončil Alexis Pinturault (FRA), třetí pak trošku překvapivě Florian Eisath (ITA), jenž naboural francouzskou nadvládu, neboť svým výkonem odsunul na čtvrtou příčku Thomase Fanaru (FRA).
     
    Vyloženě nějaké překvapení se v prvním kole nestalo. Snad jen Felix Neureuther (GER) zajel dost špatně, protože skončil až na 23. místě.
     
    Startovní listina:

    1. Mathieu Faivre (FRA) 1:07,89
    2. Alexis Pinturault (FRA) +0,20
    3. Florian Eisath (ITA) +0,47
    4. Thomas Fanara (FRA) +0,56
    5. Philipp Schörghofer (AUT) +0,85
    6. Marcus Sandell (FIN) +0,97
    7. Marcel Hirscher (AUT) +1,02
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,18
    9. Justin Murisier (SUI) +1,22
    10. André Myhrer (SWE) +1,47
    11. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,52
    12. Gino Caviezel (SUI) +1,53
    12. Kjetil Jansrud (NOR) +1,53
    14. Roland Leitinger (AUT) +1,73
    14. Fritz Dopfer (GER) +1,73
    16. Manfred Mölgg (ITA) +1,79
    17. Massimiliano Blardone (ITA) +1,81
    18. Roberto Nani (ITA) +2,05
    19. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +2,06
    20. Riccardo Tonetti (ITA) +2,18
    21. Carlo Janka (SUI) +2,23
    22. Tim Jitloff (USA) +2,27
    23. Felix Neureuther (GER) +2,28
    24. Vincent Kriechmayr (AUT) +2,94
    25. Marco Odermatt (SUI) +3,03
     
    2. kolo začalo.
     
    1
    Marco Odermatt (SUI), velmi nadějný domácí závodník, se právě dostal v rámci druhého kola do cíle. V součtu obou časů z toho nakonec vznikla tato čísla: 2:17,92.
     
    2
    Vincent Kriechmayr (AUT) si splnil svou povinnost a podařilo se mu dojet až do konce, byť obří slalom není jeho silnou disciplínou. Celkově ztratil 66 setin sekundy.
     
    3
    Felix Neureuther (GER) se dostal do vedení dle očekávání. I tak si možná představoval lepší výkon. Vytvořil si náskok 48 setin sekundy. Uvidíme, kam až se posune, ale příliš vysoko asi ne.
     
    4
    Tim Jitloff (USA) byl v zelených číslech, na třetím mezičase byl na stejné úrovni jako Neureuther, nakonec však byl horší o 15 setin vteřiny. je z toho druhé místo pro Američana.
     
    5
    Carlo Janka (SUI) zajel druhé kolo s mankem sedmi setin sekundy. Ani o nepatří mezi nějaké závodníky obřáku, takže to, že dojel do cíle, je pro něj to nejdůležitější. Je druhý.
     
    6
    Riccardo Tonetti (ITA) chyboval po druhém měřeném úseku, jako vůbec první závodník druhého kola. Na své konto si tak připsal pouze tři nepopulární písmenka DNF.
     
    7
    Velmi dobře si vedl Aleksander Aamodt Kilde (NOR). Na prvním místě má aktuálně náskok 0,90 sekundy. Měl by pořadím stoupat výše, to je nyní naprosto jasné.
     
    8
    Roberto Nani (ITA) se nakonec zařadil až na pátou příčku. I když Ital jel poměrně čistě a na oko velmi dobře, nakonec se jeho ztráta vyšplhala na 1,09 sekundy.
     
    9
    45 setin sekundy, to je ztráta, jakou v cíli zaznamenal Massimiliano Blardone (ITA). Ale evidentně mu to vůbec nevadí. Loučil se totiž z kariérou a závod si spíše užíval. Dokonce ho pod cílem přivítala jeho rodina. Hezký a dojemný moment. Samozřejmě že i nějaká ta slzička ukápla.
     
    10
    Manfred Mölgg (ITA) také na nejlepšího Kildeho nestačil. 54 setin sekundy stačilo Italovi na třetí příčku. V cílovém prostoru ihned popřál svému loučícímu se kolegovi Blardonemu.
     
    11
    Fritz Dopfer (GER) jméno německého alpského lyžování v tomhle závodě moc nevylepšil. Jeho manko 77 setin je prostě velké. Chtěl zajet určitě lepší čas.
     
    12
    Roland Leitinger (AUT), kterému se v prvním kole pletla na trati plastová láhev, ztratil nakonec dvě desetiny. Ani on na Kildeho neměl. Je na druhém místě.
     
    13
    Kildeho čas zase nebyl překonaný. I tak však Kjetil Jansrud (NOR) vypadal spokojeně. On má přece jenom radši rychlostní disciplíny, takže si na ztrátu 34 setin sekundy a třetí příčku určitě nestěžoval.
     
    14
    Gino Caviezel (SUI) se právě objevil v cíli se ztrátou pouhých 3 setin sekundy. Nijak nepanikařil, spíše si závod užíval. Mával vlastním fanouškům, i když je aktuálně až druhý.
     
    15
    Až Henrik Kristoffersen (NOR) překonal čas Kildeho, a to o 29 setin sekundy. Každopádně v cílovém prostoru si lehl na zem a držel se za nohu. Má zřejmě nějaké svalové zranění.
     
    16
    André Myhrer (SWE) nedojel ani na první mezičas. Chyboval. Také u jeho výsledků zaznamenáváme pouze DNF.
     
    17
    Justin Murisier (SUI) byl pořád v zelených číslech a za podpory domácího publika nakonec udržel svůj náskok. Na první místo se dostal o 11 setin sekundy. Zasloužené vedení.
     
    18
    Po reklamní přestávce Victor Muffat-Jeandet (FRA) vyhrál o 7 setin sekundy! Byla to hezká jízda.
     
    19
    Marcel Hirscher (AUT) nakonec svůj náskok udržel, protože spodek trati mu vyšel náramně. Nakonec smazal červená čísla na všech mezičasech a aktuálně vede o 23 setin sekundy.
     
    20
    Překvapení jménem Marcus Sandell (FIN) měl velkou smůlu. Do cíle totiž dojel o jednu setinu sekundy pomaleji. I tak ale tenhle Fin může být spokojený. Nejhůře totiž bude sedmý.
     
    21
    Nový vedoucí závodník je na světě. Philipp Schörghofer (AUT) porazil Hirschera o 16 setin sekundy. Rakušan porazil svého týmového kolegu a rozhodně může být spokojený.
     
    22
    Nejrychlejší jízda druhého kola! Thomas Fanara (FRA) zaútočil na stupně vítězů, to určitě. Jeho náskok je 76 setin sekundy. Tenhle čas se bude těžko překonávat.
     
    23
    Florian Eisath (ITA) na Fanarův čas neměl. A dokonce je aktuálně až na pátém místě. Celkově ztratil 1,02 sekundy. Rýsuje se francouzské pódium. Na startu je už pouze Pinrurault a Faivre, nejlepší dva po prvním kole.
     
    24
    Trošku otrávený výraz v cílovém prostoru. A není se čemu divit. Alexis Pinturault (FRA) totiž celkově ztratil 2 setiny sekundy. Má jisté stupně vítězů, ale první místo z toho zkrátka nebude.
     
    25
    Byl celou dobu v zelených číslech. Ale poslední úsek mu tak dobře nevyšel. A nakonec Mathieu Faivre (FRA) ztratil 14 setin sekundy. Je z toho až třetí příčka. Každopádně tři Francouzi jsou na stupních vítězů.
     
    2. kolo skončilo.
     
    Thomas Fanara (FRA), Alexis Pinturault (FRA) a Mathieu Faivre (FRA), to je trojice, která ovládla poslední obří slalom této sezóny. Francouzský tým může být se svými výsledky rozhodně spokojený.
     
    Konečné pořadí:

    1. Thomas Fanara (FRA) 2:14,92
    2. Alexis Pinturault (FRA) +0,02
    3. Mathieu Faivre (FRA) +0,14
    4. Philipp Schörghofer (AUT) +0,76
    5. Marcel Hirscher (AUT) +0,92
    6. Marcus Sandell (FIN) +0,93
    7. Florian Eisath (ITA) +1,02
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,15
    9. Justin Murisier (SUI) +1,22
    10. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,33
    11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +1,62
    12. Gino Caviezel (SUI) +1,65
    13. Roland Leitinger (AUT) +1,82
    14. Kjetil Jansrud (NOR) +1,96
    15. Massimiliano Blardone (ITA) +2,07
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:50:59)

    Patrik Sandev

    bahis siteleri