New Jersey – Boston 2:1 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Montreal – Detroit 4:3 (kon.) | Florida – Toronto 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
Dallas – Nashville 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
Pittsburgh Penguins
5:4 (0:3, 4:0, 0:1 - 0:0)
Buffalo Sabres
Středa 30.03.2016, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Autorem vítězného nájezdu je KRIS LETANG.
     
    64:32
    Crosby zpětnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů. Naopak vyslal do samostatného úniku Eichela, proti kterému Murray skvěle zasáhl svým betonem.
     
    64:20
    Carl Hagelin je dalším, komu se nepodařilo rozhodnout toto utkání! Ve skvělé pozici na levé straně našel pouze připravenou lapačku Johnsona v bráně Buffala.
     
    61:05
    Brian Gionta měl na hokejce rozuzlení zápasu. Tváří v tvář Murraymu však neuspěl Pens tak mohou ještě živit naději na zisk dalšího bodu navíc.
     
    59:45
    Letang se mohl po přiťuknutí Bonina stát hrdinou. Jeho střela z pravého kruhu se však otřela o clonícího beka a jen těsně minula pravou tyč Johnsonovy svatyně.
     
    45:55
    Legwang svou velkou šanci na jedné straně neproměnil a na opačné straně kluziště nevyužil svou jasnou příležitost Phil Kessel! Na velké neproměněné šance během jednoho střídání tedy vyrovnáno 1:1!
     
    44:23
    Trevor Daley měl ve vyložené pozici dost času na to, aby zamířil. To se mu však příliš nepovedlo,, protože trefil pouze střed branky, kde byl připraven brankář Buffala.
     
    42:40
    V obrovské příležitosti se zjevil Marcus Foligno. Ten nikým nehlídán pálil z mezikruží, ale svou střelou našel pouze připravenou lapačku Murrayho.
    42:13 Zach BOGOSIAN - 4:4
     
    42:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    A je opět vyrovnáno! Překrásnou přihrávku napříč útočným pásmem narýsoval Johan Larsson na pravou stranu, kde si perfektně sjel ZACH BOGOSIAN, jenž trefuje odkrytou bránu Tučňáků. Asistence: Johan Larsson, Casey Nelson.
     
    40:26
    V úvodu třetí části je zde přesilovka pro Buffalo. Ben Lovejoy dostává menší trest za držení.
    39:11 Nick BONINO - 4:3
     
    39:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci dokonale obrací skóre druhým gólem v oslabení v krátkém časové úseku! Velký zkrat předvedl za svou brankou gólman Johnson, který příliš váhal s rozehrávkou. O puk ho připravil Carl Hagelin, jenž puk naservíroval před prázdnou bránu NICKU BONINOVI, který se v této pozici nemohl mýlit. Asistence: Carl Hagelin.
    38:47 KÜHNHACKL - 3:3
     
    38:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V závěru druhé periody máme srovnáno a začínáme znovu od nuly! Po nepřesné rozehrávce hostů vysunul Kris Letang Matta Cullena, který spolu s TOMEM KÜHNHACKLEM ujížděli do přečíslení dva na jednoho. Cullen dokonale načasoval přihrávku a německý útočník ve službách Pens zakončoval do poloodkryté klece Buffala. Asistence: Matt Cullen, Kris Letang.
     
    37:57
    Eric Fehr si odpyká dvě minuty za podražení. Přesilovou hru si po delší době vyzkouší i hostující celek.
     
    35:44
    Po Kunitzově střele se k odraženému puku dostal Kessel, na kterého zívala prázdná brána! Kde se vzal, tu se vzal, levý beton Johnsona, který kus černé gumy nepustil za brankovou čáru!
     
    34:14
    A je zde možnost pro domácí, aby srovnali stav zápasu. Hudson Fasching je dnes podruhé vyloučen a opět se provinil hákováním.
     
    29:10
    Hörnqvist se s pukem parádně otočil a z pozice mezi kruhy trefil spojnici tyče a břevna. Nyní stáli při Johnsonovi všichni svatí!
    25:55 Conor SHEARY - 2:3
     
    25:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A domácí jsou již na dostřel! Skvělou práci odvedl v rohu hřiště ležící Sidney Crosby, který dostal kotouč na hokejku CONORA SHEARYHO, jenž si vybruslili do střelecké pozice a přesnou ranou do horní části brány překonává Johnsona podruhé. Asistence: Sidney Crosby.
     
    23:10
    Domácí vstřelená branka očividně nabudila a Buffalo má v obraně plné ruce práce. Z nebezpečných pozic pálili Kunitz a posléze Letang, ale ani jednomu z nich se druhá branka vstřelit nepodařila.
    21:28 Ben LOVEJOY - 1:3
     
    21:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V úvodu druhé části se domácí dočkali důležitého snížení! Po pravé straně zatáhl kotouč do pásma Bryan Rust, který přihrál na stranu levou na BENA LOVEJOYE, jenž prostřelil Johnsona mezi betony a vrací tak svůj tým zpátky do hry. Asistence: Bryan Rust, Tom Kühnhackl
    18:58 Jake MCCABE - 0:3
     
    18:58
    Sabres právě vstřelili branku!
    Katastrofální první třetina pro Pens! Po buly se kotouč dostal na pravou stranu k Ryanu O´Reillymu, který narýsoval parádní přihrávku na JAKEA MCCABEA, jenž povedenou bekhendovou kličkou překonává Murrayho potřetí. Asistence: Ryan O´Reilly,Zach Bogosian.
     
    18:52
    Brankář Buffala a celý obrana byla nyní ve velké permanenci. Vše resultovalo v menší potyčku mezi Chrisem Kunitzem a Rasmusem Ristolainenem. Oba kohouti dostávají dvě minuty za hrubost.
    14:05 Ryan O´REILLY - 0:2
     
    14:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šok pro domácí v podobě druhé inkasované branky je na světě! Ztráty puku Pittsburghu využil David Legwand, který z pravé strany zakončoval bekhendem mezi Murrayho betony. Tomu puk mezi nimi proklouzl a už už se šoural za brankovou čáru. Na ní stačil ještě zakročit Daley, ale puk odpálil pouze na hůl RYANA O´REILLYHO, který v oslabení trefuje odkrytou klec Pens. Bez asistence.
     
    12:26
    Domácí však pokračovali v aktivitě v útočném pásmu, za což sklízejí ovoce. Josh Gorges je potrestán menším trestem za držení a v krátkém sledu je tady další početní výhoda pro Pens.
     
    10:01
    Vzápětí je tady možnost pro Tučňáky. Dvě minuty za hákování dostává Hudson Fasching, čímž oslabuje svůj tým.
    09:26 Matt MOULSON - 0:1
     
    09:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo přeci jen využívá svou početní výhodu a dostává se do vedení! Střelu Johana Larssona Murray pouze vyrazil před sebe. Puk si jako první našel MATT MOULSON a bekhnedem jej nasměroval do téměř prázdné brány Pittsburghu. Asistence: Johan Larsson, Casey Nelson
     
    07:43
    Carl Hagelin zahákoval svého soupeře a odpyká si za to menší trest. Je zde první přesilovka pro Sabres.
     
    07:13
    Bennett se po několika odrazech dostal ke kotouči a natlačil se s ním do zakončení. Jeho nebezpečnou střelu zastavil Johnson až na brankové čáře svým betonem!

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 22. Lovejoy (Rust, Kühnhackl), 26. Sheary (Crosby), 39. Kühnhackl (Cullen, Letang), 40. Bonino (Hagelin), rozh. náj. Kessel – 10. Moulson (Larsson, Nelson), 15. O´Reilly, 19. McCabe (O´Reilly, Bogosian), 43. Bogosian (Larsson, Nelson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Crosby (PIT)
    0:0   O´Reilly (BUF)
    2. série:
    1:0   Letang (PIT)
    1:0   Eichel (BUF)
    3. série:
    2:0   Kessel (PIT)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Letang, Daley, Lovejoy, Pouliot, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Kunitz (A) – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Cullen (A), Kühnhackl – Bennett, Fehr, Sheary
    Buffalo Sabres: Johnson (Lieuwen) – Ristolainen, Gorges (A), Bogosian, McCabe, Nelson, Pysyk – Reinhart, Eichel, O´Reilly R. (A) – Deslauriers, Larsson, Girgensons – Gionta (C), Legwand, Foligno – Fasching, O´Reilly C., Moulson

    Rozhodčí: Kowal, Morton – Sericolo, Murphy

    Diváci: 18 513
    bahis siteleri