Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – USA 1:2 (kon.) | Japonsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Kanada – Rusko 8:1 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (0:1, 6:0, 2:0)
Rusko
Středa 30.03.2016, 04:35 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:52 Emily CLARKOVÁ - 8:1
     
    57:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Závar před Sorokinovou ale pokračoval a nakonec je z toho osmý gól v ruské síti! EMILY CLARKOVÁ se dostala k dorážce z předbrankového prostoru a povedeným obloučkem překonala ležící ruskou brankářku! Asistence: Jillian Saulnierová, Blayre Turnbullová.
    53:19 Philip POULINOVÁ - 7:1
     
    53:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Akce na zlatou helmu, tohle byla velká paráda! MARIE-PHILIP POULINOVÁ si po návratu z trestné lavice vyměnila kotouč s Jennerovou, položila si Sorokinovou a pohodlně zakončila přes bezmocnou ruskou gólmanku! Asistence: Brianne Jennerová.
    37:05 Halli KRZYZANIAKOVÁ - 6:1
     
    37:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už to Kanaďankám vyšlo, rozdíl mezi oběma týmy je už pětigólový! HALLI KRZYZANIAKOVÁ dostala spoustu prostoru ke střele na vrcholu pravého kruhu a její dělový projektil zapadl přesně pod břevno! Asistence: Jennifer Wakefieldová, Brianne Jennerová.
    25:20 Meaghan MIKKELSONOVÁ - 5:1
     
    25:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ukázková kombinace kanadského výběru, domácí už vedou o čtyři branky! MEAGHAN MIKKELSONOVÁ si vyměnila kotouč s Watchornovou a poté neomylně propálila bezmocnou Labonteovou! Asistence: Tara Watchornová, Rebecca Johnstonová.
    24:42 Meaghan MIKKELSONOVÁ - 4:1
     
    24:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtyři minuty, čtyři góly! Kanaďanky se řídí jednoduchou rovnicí a rozebírají Sbornou jako stavebnici Merkur! Jillian Saulnierová po pravé straně pronikla do pásma a poté byla podražena. Touš se však následně nečekaně odrazil do předbrankového prostoru, kde se nejrychleji zorientovala MEAGHAN MIKKELSONOVÁ a dostrkala puk do sítě! Asistence: Jillian Saulnierová, Hayley Wickenheiserová.
    23:42 Jennifer WAKEFIELDOVÁ - 3:1
     
    23:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly, tak to je snový vstup domácího výběru do druhé třetiny! Do samostatného úniku se dostala JENNIFER WAKEFIELDOVÁ, jež byla sice v klíčový moment podražena, přesto dokázala v pádu došťourat černou pryž do sítě! Asistence: Rebecca Johnstonová.
    23:07 Halli KRZYZANIAKOVÁ - 2:1
     
    23:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé, vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Kanaďanky rázem vedou! Rozehrávka Sborné skončila přímo na holi HALLI KRZYZANIAKOVÉ, jejíž nahození skončilo až v síti! Asistence: Brianne Jennerová, Rebecca Johnstonová.
    20:40 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 1:1
     
    20:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Raketový vstup do druhé třetiny, Kanaďanky se prosazují ve vlastním oslabení a máme vyrovnáno! Jennerová po levém křídle pronikla do útočného pásma a přenechala puk REBECCE JOHNSTONOVÉ, jež střelou mezi betony nedala Prugovové šanci! Asistence: Brianne Jennerová, Lauriane Rougeauová.
    13:29 Ija GAVRILOVOVÁ - 0:1
     
    13:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Mno, tak to jsme nečekali. Ruské hokejistky zaskočily kanadské publikum v Kamloops a ujímají se vedení! IJA GAVRILOVOVÁ svůj samostatný únik nedotáhla do úspěšného konce, ale poté se dostala k odraženému kotouči a se štěstím propasírovala kotouč za dezorientovanou Labonteovou! Asistence: Alexandra Vafinovová, Jekatěrina Smolencevová.
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 21. Johnstonová (Jennerová, Rougeauová), 24. Krzyzaniaková (Jennerová, Johnstonová), 24. Wakefieldová (Johnstonová), 25. Mikkelsonová (Saulnierová, Wickenheiserová), 26. Mikkelsonová (Watchornová, Johnstonová), 38. Krzyzaniaková (Wakefieldová, Jennerová), 54. Poulinová (Jennerová), 58. Clarková (Saulnierová, Turnbullová) – 14. Gavrilovová (Vafinovová, Smolencevová)


    Kanada: Labonteová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Krzyzaniaková, Rougeauová, Fortinová, Watchornová, Mikkelsonová "A" – Saulnierová, Clarková, Wickenheiserová – Johnstonová, Jennerová, Wakefieldová – Agostaová "A", Poulinová "C", Spoonerová – Bramová, Turnbullová, Rattrayová.
    Rusko: Prugovová (24. Sorokinová) – Pirogovová, Šibanovová, Šukinová "C", Gončarenková, Kapustinovová, Nikolajevová, Skibová, Silinová – Smolencevová "A", Gavrilovová "A", Vafinová – Sosinová, Burinová, Pavlovová – Smolinová, Beljakovová, Mitrofanovová – Štarjovová, Děrgačjovová, Kadirovová.

    Rozhodčí: Nicole Hertrichová (GER), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová (AUT), Nataša Pagonová (SLO)

    Diváci: 4453
    bahis siteleri