Česko – Japonsko 3:2 (3:2 po s.n.) | USA – Rusko 8:0 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 2:1 (1:0 po s.n.)
Kanada – Finsko 6:1 (kon.) | Švýcarsko – Japonsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Finsko
Pátek 01.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Hezké ráno všem hokejovým nadšencům do České Republiky. Srdečně vás zdravím z kanadského Kamloops, dějiště letošního světového šampioátu žen. Zlatým hřebem dnešního hracího dne bude duel, v němž Kanada změří síly s výběrem Finska. Začínáme od 4:30, tak si to nenechte ujít!
    Kanaďanky v prvním duelu na turnaji nestačily na výběr USA.
     
    Hokejistky Kanady i Finska mají zatím na svém kontě tři body, tento duel tak rozhodne o druhém postupujícím do semifinále. Výběr Spojených států v předchozím duelu tady v Sandman Center rozdupal Rusky 8:0, a už má tak semifinále jisté. Připomínám, že ruské hokejistky a poražený z námi sledovaného klání bude muset podstoupit boj ve čtvrtfinále.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Fortinová, Krzyzaniaková, Watchornová, Mikkelsonová "A", Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Jennerová, Wakefieldová – Clarková, Turnbullová, Saulnierová – Agostaová "A", Poulinová, Spoonerová – Bramová, Davisová, Wickenheiserová.

    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalusuová, Viitasuová, Tulusová – Karvinenová "A", Väliläová "C", Nieminenová – Hakalaová, Niskanenová, Hoviová – Kärnäová, Säkkinenová, Saariová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jerilyn Glennová (USA) – Michaela Frattarelliová (USA), Charlotte Girardová (FRA).
     
    Určitým překvapením je, že – dá se říct žijící legenda – Hayley Wickenheiserová dnes nastoupí až ve čtvrté formaci. Nutno však říct, že čtyřnásobná olympijská vítězka nebyla v prvních dvou utkáních příliš vidět, výběr trenérky Laury Schulerové táhly jiné hvězdy: Jennerová, Saulnierová, Johnstonová, Spoonerová či Agostaová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní buly posledního zápasu skupinové fáze ovládly Kanaďanky, které se okamžitě poté usadily v útočném pásmu. U kotouče je nyní Rebecca Johnstonová.
     
    00:59
    Nepovedená finská rozehrávka skončila na hokejce Jennifer Wakefieldové, reprezentantky pořadatelské země se tak znovu usadily v útočném pásmu.
     
    01:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je z toho rychlé vedení pro Kanadu, tak to je raketový začátek! MARIE-PHILIP POULINOVÁ dostala parádní přihrávku od Meaghan Agostaové do předbrankového prostoru a přesnou střelou k tyči nedala Räisänenové šanci! Asistence: Meaghan Agostaová, Natalie Spoonerová.
    01:04 Marie-Philip POULINOVÁ - 1:0
     
    02:01
    Hayley Wickenheiserová vybojovala puk v rohu kluziště, ale Kanaďanky o něj nakonec přišly a dopředu už míří finské hokejistky.
     
    02:38
    Finky se poprvé usadily v útočném pásmu a Saana Valkamaová se pokusila v předbrankovém prostoru najít Ollikainenovou, Maschmeyerová však bez problémů zasáhla.
     
    03:15
    Stadionem to jen zahučelo, pokus Halli Krzyzaniakové ihned po buly však zaduněl jen o zadní hrazení.
     
    03:39
    Finské hokejistky posléze dostaly puk alespoň do středního pásma, Natalie Spoonerová se už ale opět řítí vstříc finské svatyni.
     
    03:58
    Před Meeri Räisänenovou puk opět nebezpečně poskakoval, strážkyně finské svatyně si ale hokejkou stáhla neposedný touš do své moci.
     
    04:03
    Finský výběr si zahraje přesilovku, Brigette Lacquetteová (CAN) totiž za zbytečný zákrok u hrazení vyfasovala dvouminutový trest.
     
    04:55
    Ve vlastním oslabení se vydala dopředu Saulnierová a podařilo se jí nasbírat cenné vteřinky, svěřenkyně Laury Schulerové se zatím bez problémů brání.
     
    05:28
    Síly na ledě se vyrovnají! Právě Jillian Saulnierová si vynutila faul na svou osobu, za nedovolené bránění půjde pykat Jalosuová (FIN).
     
    06:08
    Rebecca Johnstonová po souboji s finskou zadačkou zalehla kotouč a ztratil se sudím z dohledu, hra je tak přerušena.
     
    06:43
    Nahození z hokejky Laury Fortinové nebezpečně poskočilo, Räisänenová se ale nenechala nachytat na hruškách a jistým zákrokem přerušila hru.
     
    07:07
    Po další ráně Fortinové vznikl před strážkyní finské svatyně neskutečný závar, ale Meeri Räisänenová nakonec vše přestála!
    07:07 Fortinová vypálil tvrdě zpoza kruhů, poté se ještě strhla před finskou brankou pořádná mela o odražený kotouč, seveřanky ale nakonec i tuto situaci ustály!
     
    07:28
    Mira Jalosuová je zpět na ledě, Finky tak hrají v plném počtu.
     
    07:52
    Jennifer Wakefieldová si šikovně prostrčila puk mezi dvěma soupeřkami a donutila Räisänenovou k přerušení hry, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Kanady.
    V Sandman Center zatím panuje dobrá nálada!
     
    08:31
    Saana Valkamaová je zatím nejnebezpečnější finskou útočnicí. Hráčka ze čtvrté lajny nyní opět nebezpečně nahazovala puk do předbrankového prostoru, Kanaďanky to ale nakonec zvládly.
     
    09:05
    Veteránka Riikka Väliläová se dostala k odraženému puku v mezikruží, ale vystřelit se jí už nepodařilo a Kanaďanky zakládají protiútok.
     
    09:45
    Nahození Meaghan Mikkelsonové bylo ztečováno mimo dosah finské brankářky, tlak kanadského výběru ale nadále přetrvává.
     
    10:08
    Nejproduktivnější finská obránkyně na turnaji Mira Jalosuová dokázala donutit Maschmeyerovou k dalšímu zákroku, a vybojovala tak buly v útočném pásmu.
     
    11:04
    Už se hraje dlouho bez přerušení a ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát, sledujeme hlušší pasáž hry.
     
    11:31
    Tara Watchornová (CAN) vyfasovala dvouminutový trest za zbytečný faul ve středním pásmu, Finky si tak zahrají přesilovku.
     
    12:22
    Emerance Maschmeyerová hokejkou vytěsnila nenápadné nahození do bezpečí a svěřenkyně Laury Schulerové se poté dokázaly osvobodit.
     
    13:10
    Ve vlastním oslabení se do skvělé příležitosti dostala Natalie Spoonerová, Räisänenová ale její bekhend z bezprostřední blízkosti vyrazila do bezpečí!
    13:10 Spoonerová mohla udeřit ve vlastním oslabení, jenže její backhandovou střelu dokázala finská gólmanka vyrazit!
     
    13:31
    Tara Watchornová už je na ledě, Kanaďanky toto oslabení naprosto s přehledem ubránily a už jsou v plném počtu.
     
    14:15
    Halli Krzyzaniaková se dostala ke střele z vrcholu kruhů, ta byla ale zblokována, a Räisänenová tak nemusela zasahovat.
     
    14:41
    Tlak Kanady ale pokračoval a do skvělé palebné příležitosti se prokousala Brianne Jennerová, jež však na finskou brankářku z předbrankového prostoru nevyzrála!
     
    15:12
    Finkám byl při přechodu do útočného pásma odpískán ofsajd, následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    15:49
    Čtvrtá lajna Kanady se prokousala do skvělé příležitosti, jenže ležící Sarah Davisová nedokázala z bezprostřední blízkosti došťourat touš za záda Meeri Räisänenové!
    15:49 Čtvrtá formace Kanady si vytvořila velký tlak kolem finské branky, žádné z její členek se však nepodařilo dostat puk za záda brankářky Räisänenové!
     
    16:28
    Jocelyne Larocqueová se nedokázala prokousat do pásma, a tak jen nahodila kotouč směrem k finské brankářce.
     
    17:09
    Natalie Spoonerová se po pravém křídle prokousala až do předbrankového prostoru, v klíčový moment ale ztratila rovnováhu a zakončit se jí nepodařilo.
     
    17:42
    Před Emerance Maschmeyerovou vznikl neuvěřitelný závar, ale ležící strážkyně kanadské svatyně dokázala k velké radosti domácích příznivců udržet kotouč před brankovou čarou!
    17:42 Maschmeyerová dokázala udržet kotouč před brankovou čarou při velkém závaru Finek před svou brankou!
     
    18:31
    Fortinová ve spolupráci s Davisovou vybojovala touš u hrazení a poté ještě založila další akci Kanaďanek.
     
    19:19
    Černá pryž vyletěla mimo hrací plochu, vhazovat se tak bude ve středovém kruhu. To už se rozběhla poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Meghan Agostaová vypálila ihned po buly, ale beton Räisänenové byl ve správný čas na správném místě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Kanaďanky vstoupily do utkání jako uragán a po čtyřiašedesáti sekundách se zásluhou své kapitánky Poulinové dostaly do vedení. Poté se hra vyrovnala, Kanada však byla i nadále aktivnějším týmem. Co nabídne druhá perioda? To se dozvíme v 5:26.
     
    Střely na branku: 14:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Úvod druhé třetiny je hodně opatrný z obou stran, prakticky veškerý děj se zatím odehrává ve středním pásmu.
     
    21:28
    Jennifer Wakefieldová se mrštně protáhla po levém křídle a vyzkoušela pozornost Räisänenové střelou z ostrého úhlu, strážkyně finské svatyně si však bez problémů poradila.
     
    22:41
    Laura Fortinová zkusila štěstí z levé strany, jenže Meeri Räisänenová měla dobrý výhled a bez problémů zakročila.
     
    23:28
    Ronja Savolainenová vypálila z vrcholu kruhů, nicméně Maschmeyerová se nenechala nachytat na hruškách.
     
    24:21
    Natalie Spoonerová přenechala puk lépe postavené Agostaové, její pokus byl však zblokován.
     
    25:19
    Meeri Räisänenová pro jistotu přerušila hru a hlasatel v Sandman Centre poté ohlásil komerční přestávku.
     
    26:46
    Kanada si zahraje přesilovku, Sanni Hakalaová (FIN) půjde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:31
    Svěřenkyně Laury Schulerové se usadily v útočném pásmu, ale zatím tomu z jejich strany chybí střelba.
     
    28:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    No a pozor, už je to o dva góly! Před Räisänenovou vznikl obrovský závar, v němž se nejrychleji zorientovala REBECCA JOHNSTONOVÁ a v pádu uklidnila puk pod břevno! Asistence: Laura Fortinová, Jennifer Wakefieldová.
    28:04 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 2:0
     
    28:19
    Marie-Philip Poulinová (CAN) vyfasovala dvouminutový trest za podražení, Finky si tak zahrají přesilovou hru.
     
    28:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No a máme tu drama, Finkám se podařilo rychle snížit! Väliläová vyhrála buly pro teprve šestnáctiletou PETRU NIEMINENOVOU, jež nezaváhala a nekompromisně uklidila kotouč pod břevno! Asistence: Riikka Väliläová.
    28:22 Petra NIEMINENOVÁ - 2:1
     
    29:37
    Anna Kilponenová (FIN) hrála tělem, Kanaďanky si tak zahrají další přesilovku.
     
    30:26
    Brigette Lacquetteová vypálila od modré, ale Räisänenová měla dobrý výhled a betonem vykopla puk do bezpečí.
     
    31:04
    Z tribun se ozývá pokřik "Go Canada, go!", diváci cítí, že teď mají svěřenkyně Laury Schulerové šanci utéct na dvoubrankový rozdíl.
     
    31:26
    Kilponenová už je ale zpět na ledě, kanadské hokejistky tuto početní výhodu nedokázaly využít.
     
    32:19
    Před námi je nyní další komerční přestávka, Finky se po vstřelení kontaktního gólu zatáhly do defenzívy a mají zase plné ruce práce.
     
    33:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přetrvávající tlak Kanaďanek přináší ovoce! Po střele z kruhů vznikl před Räisänenovou závar, který finskou gólmanku rozhodil a BRIANNE JENNEROVÁ poté obkroužila branku a z otočky zasunula puk do sítě! Asistence: Jennifer Wakefieldová, Rebecca Johnstonová.
    33:35 Brianne JENNEROVÁ - 3:1
     
    34:19
    Meghan Agostaová se protáhla po levém křídle a poté z ostrého úhlu vypálila, Räisänenová však bez problémů vyrazila kotouč do bezpečí.
     
    34:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zdá se, že o přímém postupujícím do semifinále začíná být rozhodnuto! Turnbullová vyhrála buly pro JILLIAN SAULNIEROVOU, jejíž dělovka z první se štěstím doletěla až do sítě! Asistence: Blayre Turnbullová.
    34:33 Jillian SAULNIEROVÁ - 4:1
     
    35:21
    Rychlonohá Sanni Hakalaová dostala kanadské zadačky pod tlak, u mantinelu však byla hraničním způsobem sražena k zemi a na tribunách to jen zahučelo.
     
    36:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je válec, svěřenkyně Laury Schulerové v posledních minutách gólově explodovaly! JENNIFER WAKEFIELDOVÁ využila zaváhání ve finské rozehrávce, ujala se puku a střelou mezi betony nedala Räisänenové šanci! Bez asistence.
    36:06 Jennifer WAKEFIELDOVÁ - 5:1
     
    37:01
    Z reprobeden v Sandman Centre se ozývají tóny písně Justina Biebera, zatímco jedna z otřesených kanadských hráček za hlasitého potlesku opustila hrací plochu.
     
    38:11
    Natalie Spoonerová (CAN) vyfasovala dvouminutový trest za hákování, Finky tak dostanou příležitost vrátit se do zápasu!
    Takhle slaví Kanada!
     
    39:05
    Finské hokejistky zatím kombinují v útočném pásmu, ale nedaří se jim dostat se do zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi! Dlouho jsme sledovali bitvu bez větších šancí na obou stranách, ale po gólu Johnstonové na 2:0 se strhl gólostroj! Teprve šesnáctiletá Petra Nieminenová svým prvním reprezentačním gólem snížila na rozdíl jediné branky, poté se ale prosadily Jennerová, Saulnierová a Wakefieldová. Kanada tak vede 5:1!
     
    Střely na branku: 32:14
     
    Třetí třetina začne v 6:16, tak buďte u toho s námi!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Finky vstoupily do třetí třetiny s náhradnicí ve své svatyni, Anni Keisalaová nastoupila místo Meeri Räisänenové!
     
    41:11
    Pokus Halli Krzyzaniakové od modré byl zblokován mimo, finské hokejistky se poté dokázaly osvobodit.
     
    41:47
    Saila Saariová se středem hřiště prokousala až do zakončení, ale její pokus postrádal gólové parametry, Maschmeyerová tak měla úlohu snadnou.
     
    42:45
    Minttu Tuominenová (FIN) vyhodila kotouč mimo hrací plochu, a zbytečně tak oslabila svůj tým.
     
    43:31
    Brigette Lacquetteová dostala spoustu prostoru v mezikruží, ale její ránu dokázala finská náhradnice Keisalaová vyrazit!
    43:31 Brigette Lacquetteová měla dostatek času i prostoru na zakončení, jenže Keisalaová ve finské brance výtečně zasáhla!
     
    43:57
    Síly na ledě se vyrovnají, Jennifer Wakefieldová (CAN) totiž půjde pykat za zbytečný faul ve středním pásmu.
     
    44:45
    Minttu Tuominenová už je zpět na ledě, nyní tak budeme svědky finské přesilovky.
     
    45:28
    Hráčky v červených dresech se ale zcela bez problémů brání, Emerance Maschmeyerová se ve třetí třetině ve své svatyni vyloženě nudí.
     
    45:57
    I Wakefieldová už je zpět na ledové ploše, Finky ve zbytku přesilovky nic kloudného nevymyslely.
     
    46:48
    Mira Jalosuová se po levém křídle prokousala na útočnou modrou, tam ale o puk přišla a černá pryž je opět v moci Kanaďanek.
     
    47:41
    Svěřenkyně Natalie Schulerové se opět usadily v útočném pásmu, s kotoučem na hokejce nyní kouzlí Brianne Jennerová.
     
    48:22
    Jennerová kličkovala, kličkovala, ale do zakončení se neprokličkovala. Další akci Kanaďanky zakládají od Natalie Spoonerové.
     
    49:10
    Vilma Tanskanenová se neohroženě pustila mezi Mikkelsonovou a Watchornovou, zkušené kanadské obránkyně si ale nakonec poradily.
     
    49:51
    Mladičká Petra Nieminenová se zničehonic zjevila v solidní palebné pozici, ale v klíčový moment jí sjel kotouč z hokejky.
     
    49:58
    Kanada si zahraje přesilovku! Sanni Hakalaová (FIN) si půjde odpykat dvouminutový trest za vysoká hůl.
     
    50:29
    Finské hráčky se dokázaly osvobodit, tribuny jsou rázem tiché jako hrob.
     
    51:04
    Zdá se, že ve třetí třetině kanadské hráčky zařadily na nižší rychlostní stupeň, aby tak ušetřily síly směrem k blížícímu se semifinále, které už mají prakticky jisté.
     
    51:25
    Až nyní se hráčky v červených dresech dostaly ke střele, pokus Jennifer Wakefieldové ale postrádal gólové parametry a navíc byl zblokován.
     
    51:58
    Hakalaová už je zpět na ledě, hráčky v bílých dresech toto oslabení bez problémů přečkaly a už jsou v plném počtu. Tato přesilovka Kanaďankám vůbec nevyšla.
     
    52:49
    Larocqueová s Lacquetteovou rozehrály hodně profesorsky, Kanaďankám to ale nakonec prošlo.
     
    53:41
    Pořádně štiplavou ránu vyslala z čepele své hokejky Meghan Agostaová, Keisalaová si ale nadvakrát poradila a Finky se poté osvobodily.
     
    54:28
    Tara Watchornová to zkusila od modré, její pokus byl ale nakonec zblokkován, a tak může Keisalaová zůstat v klidu.
     
    54:43
    Rozehrávka seveřanek skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak přestěhuje zpět před Anni Keisalaovou.
     
    55:16
    Laura Fortinová zkusila štěstí od modré, ale strážkyně finské svatyně měla dobrý výhled a bez problémů vykopla puk do bezpečí.
     
    56:08
    Meaghan Mikkelsonová se vrací pro puk do vlastního pásma, to ale Kanaďankám nemusí vadit. Postup mezi nejlepší čtyřku totiž mají jistý!
     
    57:04
    Po akci Sanni Hakalaové puk neposedně prosvištěl před kanadským brankovištěm, Emerance Maschmeyerová však nakonec mohla zůstat v klidu.
     
    58:00
    V samotném závěru budeme svědky další kanadské přesilovky, na dvě minuty za hrubost půjde pykat Tanja Niskanenová (FIN).
     
    58:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ani náhradnice Keisalaová čisté konto neudrží, Kanaďanky se prosazují pošesté! JENNIFER WAKEFIELDOVÁ si najela na levý kruh, odkud vypálila a její rána se o tyčku odrazila do sítě! Asistence: Rebecca Johnstonová, Tara Watchornová.
    58:18 Jennifer WAKEFIELDOVÁ - 6:1
     
    59:05
    Už se nám rozběhla poslední minuta zápasu, zdá se, že je hotovo!
     
    59:39
    Hra je opět přerušena, důvodem je hra vysokou holí.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, skupinová fáze je za námi! Kanaďanky i Finky ve třetí třetině šetřily své opory a k vidění už nebyl kdovíjaký hokej. V samotném závěru ještě Jennifer Wakefieldová upravila na konečných 6:1.
     
    Kanaďanky tak postupují přímo do semifinále, zatímco finské hokejistky budou zítra bojovat ve čtvrtfinále proti českému týmu! Svěřenkyně Jiřího Vozáka si vybojovaly historický postup díky výhře nad Japonskem po nájezdech a zaváhání Švýcarek v duelu se Švédskem.
     
    Z naší strany už je to protentokrát vše, příště na počtenou! (06:56:59)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 2. Poulinová (Agostaová, Spoonerová), 29. Johnstonová (Fortinová, Wakefieldová), 34. Jennerová (Wakefieldová, Johnstonová), 35. Saulnierová (Turnbullová), 37. Wakefieldová, 59. Wakefieldová (Johnstonová, Watchornová) – 29. Nieminenová (Väliläová)


    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Fortinová, Krzyzaniaková, Watchornová, Mikkelsonová "A", Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Jennerová, Wakefieldová – Clarková, Turnbullová, Saulnierová – Agostaová "A", Poulinová, Spoonerová – Bramová, Davisová, Wickenheiserová.
    Finsko: Räisänenová (41. Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalusuová, Viitasuová, Tulusová – Karvinenová "A", Väliläová "C", Nieminenová – Hakalaová, Niskanenová, Hoviová – Kärnäová, Säkkinenová, Saariová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jerilyn Glennová (USA) – Michaela Frattarelliová (USA), Charlotte Girardová (FRA)
    bahis siteleri