Švýcarsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Finsko – Česko 5:0 (kon.)
konec
Finsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Česko
Sobota 02.04.2016, 04:35 • Sandman Centre, Kamloops, Kanada • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    To bylo o fous! Noora Tulusová dostala ideální přihrávku do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelila českou svatyni!
     
    56:41
    Finky dostaly příležitost zahrát si v samém závěru přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění vyfasovala Denisa Křížová (CZE).
    54:27 Michelle KARVINENOVÁ - 5:0
     
    54:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Sandman Center právě odbila pátá a troufám si říct, že české naděje jsou definitivně pohřbeny. MICHELLE KARVINENOVÁ dostala ideální přihrávku na pravý kruh a povedenou střelou švihem nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Riikka Väliläová.
     
    52:53
    Hiirikoskiová to schytala od Adély Lédlové (CZE), jež za svůj zákrok kolenem míří na trestnou lavici. Finky si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    52:26
    Zničehonic se ke střele z vrcholu kruhů dostala Anna Kilponenová, Klára Peslarová ale měla dobrý výhled a bravurně zakročila!
    44:27 Závar před českou brankou gólem neskončil.
     
    44:27
    Nyní nas opět podržela Klára Peslarová! Karvinenová obkroužila českou svatyni a poté nahodila kotouč před branku, kam si z pozice obránkyně sjela Jenni Hiirikoskiová, kapitánka Suomi však na Peslarovou nevyzrála!
    42:07 Michelle KARVINENOVÁ - 4:0
     
    42:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka, vedení Suomi už je čtyřgólové! Parádně to udělala MICHELLE KARVINENOVÁ, která se na modré čáře zbavila své strážkyně, prokousala se na levý kruh a přesnou střelou pod břevno nedala Peslarové šanci! Asistence: Jenni Hiirikoskiová, Petra Nieminenová.
     
    41:49
    Aneta Tejralová (CZE) vyhodila kotouč mimo hrací plochu, Finky si tak zahrají přesilovou hru.
    39:38 Venla HOVIOVÁ - 3:0
     
    39:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny, to hodně zamrzí. Nerad to říkám, ale pokud se nestane zázrak, Finky si vítězství nejspíš pohlídají. Nahození z hole Tuominenové dokázala tečovat VENLA HOVIOVÁ a kotouč skončil až za zády nicnetušící Peslarové. Asistence: Minttu Tuominenová, Tanja Niskanenová.
     
    38:39
    Sari Karnaová se ukázkovou stahovačkou zbavila hned dvou soupeřek a poté vyzvala ke skórování ještě lépe postavenou Säkkinenovou, jež však nedokázala přehodit beton Kláry Peslarové!
    36:01 Tanja NISKANENOVÁ - 2:0
     
    36:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je škody, to je škody. Český výběr se z pokračujícího tlaku nedokázal vymanit a výsledkem je dvougólové manko. Venla Hoviová pronikla po pravém křídle a naservírovala kotouč TANJE NISKANENOVÉ, jež se trefila přesně! Asistence: Venla Hoviová, Mira Jalosuová.
     
    35:38
    Výtečně Klára Peslarová, to byl pane zákrok! Osamocená Michelle Karvinenová dostala kotouč do volného prostoru, ze skvělé pozice ale nechala vyniknout přesouvající se českou brankářku!
     
    34:54
    I tuto finskou přesilovku režíruje Jenni Hiirikoskiová, jež několikrát roztáhla hru do strany a poté to vzala na sebe. Její dělovka od modré skončila těsně vedle!
     
    34:02
    Skutečně tomu tak je. Lucie Povová (CZE) půjde pykat na dvě minuty za sekání. Nevadí, nevzdáváme se!
    33:30 Češkám se ani v této přesilovce příliš nedařilo.
     
    33:30
    Tato přesilová hra Češkám vůbec nevychází. Je zázrakem, že je to stále pouze o gól! Sari Karnaová měla na hokejce druhou trefu Suomi, z ideální pozice ale napálila břevno!
     
    32:44
    No, no, teď jsme tedy měli pořádné štěstí! Michelle Karvinenová vybojovala kotouč na vlastní modré čáře a dostala se do rychlého úniku, který zakončila střelou z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila!
     
    31:45
    Teď už to musí přijít, holky! Na dvě minuty za držení usedne na lavici hříšnic Ronja Savolainenová (FIN).
     
    30:12
    Tohle vypadá nadějně, pojďme té šance využít! Niskanenová (FIN) usedla na trestnou lavici za vražení, Češky si zahrají dvojnásobnou přesilovku!
    29:19 Riikka VÄLILÄOVÁ - 1:0
     
    29:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jemine, to je škoda. Češky ve vlastní přesilovce inkasovaly. Michelle Karvinenová ujela do rychlého protiútoku a jen tak tak minula odkrytou českou svatyni, poté ale přesnou přihrávkou našla RIIKKU VÄLILÄOVOU a ta už měla úlohu snadnou. Asistence: Michelle Karvinenová.
     
    28:54
    A už známe důvod! Finky hrály v šesti, následovat tak bude přesilovka českého výběru! Trest odpyká Valkamaová (FIN).
    26:13 Stá střela na turnaji Peslarovou nezaskočila.
     
    26:13
    Uff, uff, uff! Finky ujely do rychlé protiakce a poté přišla střela Nieminenové z levého kruhu, se kterou si Peslarová jen tak tak poradila a poté se štěstím vleže udržela kotouč před brankovou čarou!
     
    24:17
    Michaela Pejzlová využila zaškobrtnutí Hiirikoskiové a vydala se do samostatného úniku, Lindstedtová se ale zodpovědně vrátila a nepustila českou útočnici do šance! To je škoda.
     
    18:59
    Tak teď při nás stáli všichni svatí! Po akci Karvinenové se dostala ke střele z předbrankového prostoru Saila Saariová, jež ale tutovkou pohrdla a Peslarová její projektil záhadným způsobem dokázala lapit!
     
    15:50
    Tak to je obrovská škoda!!! Räisänenová se dostala do obrovských problémů a Tereza Vanišová poté zakončila z otočky, puk ale pouze proletěl brankovištěm a do sítě nezamířil!
     
    15:11
    Finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová se středem hřiště proháčkovala do mezikruží, odkud tvrdě vypálila, ale Klára Peslarová parádním reflexivním zákrokem udržela bezbrankový stav!
     
    14:08
    Tak toto byla asi největší šance českého výběru! Tereze Vanišové střela ze skvělé pozice příliš nesedla, poté však ještě vznikl před Räisänenovou velký závar a kotouč proletěl těsně nad!
    12:45 Zákrok Peslarové a následné vyloučení Säkkinenové, Češky si poprvé zahrají přesilovku.
     
    12:45
    No a pozor, česká tým si navíc zahraje přesilovku! Sara Säkkinenová (FIN) už sedí za katrem, provinila se nedovolené bránění.
     
    11:17
    Takhle by to šlo! Denisa Křížová se vydala vpčed ve vlastním oslabení a dokonce se dostala ke střele, která ale proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    10:22
    Za katr usedne Petra Herzigová (CZE), která vyfasovala dvě minuty za podražení. Přiznám se, že jsem faul neviděl.
     
    09:09
    Michelle Karvinenová a po ní i Tanja Niskanenová měly na holi úvodní gól, Peslarová ale v obou případech bravurně zasáhla!
    08:25 Další šance Finek.
     
    08:25
    Uff! Po nepřehledném závaru před Peslarovou se kotouč nečekaně odrazil a proletěl těsně nad břevnem české svatyně!
     
    07:13
    Nyní se bohužel nejspíš přesvědčíme hlavně o kvalitách Kláry Peslarové, na trestnou lavici totiž míří Michaela Pejzlová (CZE) na dvě minuty za hru tělem.
    05:28 Průnik Niskanenové.
     
    05:28
    Tu vedla středem hřiště Tanja Niskanenová, která se nakonec prokličkovala až do skvělé palebné pozice, z mezikruží ale na skvělou Peslarovou nevyzrála!
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 30. Väliläová (Karvinenová), 37. Niskanenová (Hoviová, Jalosuová), 40. Hoviová (Tuominenová, Niskanenová), 43. Karvinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 55. Karvinenová (Hiirikoskiová, Väliläová)


    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová "C", Lindstedtová, Kilponenová, Tuominenová, Savolainenová, Jalosuová, Viitasuová, Tanskanenová – Karvinenová "A", Väliläová "A", Nieminenová – Tulusová, Niskanenová, Hoviová – Karnaová, Säkkinenová, Saariová – Hakalaová, Ollikainenová, Valkamaová.
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Pejzlová, Neubauerová – Povová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Patočková – Studentová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Jamie Huntleyová (USA) – Bettina Angererová, Charlotte Girardová (FRA)

    Diváci: 1256
    bahis siteleri