Setúbal – Belenenses 0:1 (kon.) | Nacional – Estoril 4:1 (kon.) | Tondela – União Madeira 1:0 (kon.)
FC Ferreira – Porto 1:0 (kon.) | Braga – Moreirense 1:1 (kon.)
konec
SC Braga
1:1 (0:0)
Moreirense FC
Neděle 10.04.2016, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
    90+5. Willy BOLY - 1:1
     
    90+5
    Braga právě vstřelila branku!
    V poslední nastavené minutě se fotbalisté Bragy přeci jen dočkali vyrovnávací branky! Ta byla vstřelena po centru z rohového kopu, na který si mezi penaltovým puntíkem a hranicí malého vápna naskočil WILLY BOLY. Stefanović si na míč letící doprostřed brány sice sáhl, zabránit v cestě do sítě mu ale nedokázal a kapituloval.
     
    90+4
    V samotném závěru utkání za faul na Josuého dostává žlutou kartu Boateng (Moreirense FC).
     
    90
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Iuri Medeiros, na závěrečné desítky vteřin do hry nakoukne Pedro Coronas.
    89.
     
    89
    O vítězi zápasu mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí vybojovali rohový kop, ale s jeho rozehrávkou neuspěli. Možnosti rychlého brejku hráči Moreirense využili velmi dobře, když do pokutového území přilétl balon po centru zprava a ve skluzu znovu střílející Iuri Medeiros minul levou tyč jen o několik decimetrů.
     
    87
    Iuri Medeiros se na pravé straně skvěle prosmýkl mezi dvěma hráči a směrem na bránu vyslal pohotovou střelu, kterou musel Marafona krotit nadvakrát.
     
    84
    Arghus (SC Braga) fauloval Boatenga a uviděl žlutý kartónek.
     
    78
    Nepříjemná zpráva pro trenéra hostujícího týmu! Vitor Gomes (Moreirense FC) totiž ve středu hřiště skluzem atakoval Maura a za svůj zákrok inkasoval žlutou kartu. To by ještě tolik nevadilo, kdyby ovšem už jednu neměl. A právě po druhém karetním napomenutí putoval hříšník předčasně pod sprchy. Moreirense FC tak bude zbytek utkání dohrávat v deseti hráčích.
     
    75
    Střídání v týmu SC Braga: pro dnešek má odpracováno Filipe Augusto, jeho místo na hrací ploše přichází zaujmout Crislan.
     
    71
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Fábio Espinho, místo něj přichází Filipe Gonçalves.
     
    70
    Domácí celek si vytvořil dvě obrovské příležitosti v krátkém časovém sledu: Nejprve se ve střelecké pozici objevil Rafa Silva, jehož ale skvěle vychytal Stefanović. A gólman Moreirense úspěšně zasáhl také proti střele Wilsona Eduarda. Obránce Marcelo Oliveira pak balon raději uklidil na roh.
     
    68
    Avizované střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Rafael Martins, nastupuje Boateng.
    63. Penalta
     
    63
    Exekutorem pokutového kopu se stal Josué, jeho střelu ale Stefanović dokázal vyrazit. Jeden z domácích hráčů se poté dostal k dorážce, která zamířila těsně vedle levé tyče.
    62. Žlutá karta
     
    62
    Vitor Gomes (Moreirense FC) uvnitř pokutového území ve snaze odkopnout balon zasáhl nohu Stojiljkoviće. Hlavní arbitr ukázal na značku penalty a hříšníkovi navíc udělil žlutou kartu.
     
    60
    Druhé střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odstupuje Aaron Níguez, na půlhodinu hry přichází Rafa Silva.
     
    59
    Filipe Augusto (SC Braga) zatáhl jednoho ze svých soupeřů za dres a vysloužil si udělení žluté karty. Příště už určitě bude vědět, že na hráče soupeřova celku nesmí sahat.
     
    51
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Za prvním gólem utkání stála obrovská náhoda! Z přímého volného kopu po předchozím faulu mířil do předbrankového prostoru prudký centr. Nejspíše od bránícího Stojiljkoviće se balon odrazil do EVALDA a poté k údivu všech zamířil rovnou do sítě.
    51. EVALDO - 0:1
    47.
     
    47
    Hosté na začátku druhého poločasu vyslali teprve druhý střelecký pokus v zápase! Střela vyprodukovaná z kopačky Nilda Petroliny však měla gólové parametry, když mířila mezi tři tyče, a Marafona se musel činit. Nakonec se mu však s vypětím všech sil podařilo jedovatý balon vyrazit do bezpečí.
     
    39
    Avizované střídání v týmu SC Braga: zraněný Pedro Santos už se na hřiště skutečně nevrátí a nahradí ho Josué.
    37.
     
    37
    Exekutorem nařízeného přímého volného kopu se stal Aaron Níguez, jehož projektil prosvištěl jen velmi těsně vedle pravho horního růžku Stefanovićovy svatyně.
     
    34
    Pedro Santos se rozeběhl s míčem a pokusil se vyhnout Joãu Palhinhovi (Moreirense FC), který ho však podrazil. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu.
    30.
     
    30
    Uf! Tak teď se vůbec nebojím tvrdit, že byl hostující celek oloupen o gól! Parádní přihrávku za obranu obdržel Iuri Medeiros, který se prosadil křižnou střelou z levé strany. Praporek pomezního arbitra ale nepochopitelně směřoval vzhůru a hlavní rozhodčí tak gól pro ofsajd neuznal. Nutno podotknout, že žádný z nabíhajících hráčů Moreirense se v postavení mimo hru nenacházel a rozhodnutí rozhodčích tak bylo mylné.
     
    26
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Marcelo Oliveira (Moreirense FC), který na zemi ve snaze vybojovat míč nohou zasáhl Stojiljkoviće a naprosto po právu byl napomenut.
     
    22
    Zákrok na Pedra Santose byl nakonec rozhodčím vyhodnocen jako nedovolený a následoval tak přímý volný kop. Na nadýchaný centr si uvnitř velkého vápna naskočil Stojiljković a gólman hostujícího týmu měl co dělat, aby balon letící do horní části brány dokázal vytěsnit nad břevno.
     
    17
    Z pravé strany odcentroval balon do předbrankového prostoru Baiano, který svou přihrávkou oslovil nabíhajícího Wilsona Eduarda. Přestože hráč Bragy nebyl vůbec nikým atakován a zívala před ním poloprázdná brána, ve vysoké rychlosti nedokázal přesně zacílit a trestuhodně přestřelil horní konstrukci brány.
     
    13
    Nepříjemnou skákavou ránou prověřil pozornost hostujícího brankáře Pedro Santos, jehož pokus ze střední vzdálenosti Stefanović vyrazil se značnými potížemi.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 90+5. Boly – 51. Evaldo

    Karty:   59. Augusto (BRG), 84. Arghus (BRG) – 26. Oliveira (MRE), 34. Palhinha (MRE), 62. Gomes (MRE), 90+4. Boateng (MRE)   78. Gomes (MRE)

    Neproměněná penalta: 63. Josué (BRG), brankář Stefanović zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 15:14.
    SC Braga: Marafona – Baiano, Arghus, Ringstad, Boly, Mauro, Níguez (60. Silva), Stojiljković, Augusto (75. Crislan), Eduardo, Santos (39. Josué)
    Náhradníci: Matheus – Carlos, D. Ferreira, R. Ferreira, Silva, Josué.
    Trenér: Paulo Fonseca.

    Moreirense FC: Stefanović – Evaldo, Oliveira, Sagna, Gomes, Micael, Espinho (71. Gonçalves), Petrolina, Palhinha, Martins (68. Boateng), Medeiros (90. Coronas)
    Náhradníci: Nilson – Schons, Ohemeng, Coronas, Sousa, Boateng, Gonçalves.
    Trenér: Miguel Leal.

    Rozhodčí: André Moreira – Miguel Aguilar, Rui Freire
    bahis siteleri