Bulharsko – Nový Zéland 1:14 (kon.) | KLDR – Austrálie 1:22 (kon.)
konec
Bulharsko
1:14 (0:6, 1:6, 0:2)
Nový Zéland
Čtvrtek 14.04.2016, 20:00 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:19:22)
     
    Dnešní utkání sledovalo v hale Ice Dome v Mexico City 30 diváků.
     
    Střely na branku: 12 – 41
     
    Dva hráči dosáhli hattricku – Jacob Ratcliffe a Callum Burns.
     
    Je dobojováno. Nový Zéland doslova rozdrtil Bulharsko poměrem 14:1 a upevnil si tak první místo v tabulce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    I Nový Zéland je už v plném počtu a zápas pomalu, ale jistě spěje do svého úplného konce. Zřejmě se už nic nestane a Ice Blacks si připíší vysoké vítězství nad svým dnešním soupeřem.
     
    58:49
    Rána Blagojeva prosvištěla těsně nad brankovištěm svatyně Nového Zélandu.
     
    58:43
    Bulharsko je kompletní.
     
    58:15
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách zatím svědčí lépe Novému Zélandu, který se dostal dvakrát do zakončení. Vždy ale dokázal vytasit skvělý zákrok Todor Petkov a podržel puk ve své lapačce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Nový Zéland (Craig – 2 min., hákování).
     
    56:43
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Bačvarov – 2 min., krosček).
     
    55:58
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Ice Blacks se dostali do přečíslení a je z toho jejich už čtrnáctá branka. CALLUM BURNS je druhým hráčem Nového Zélandu, který se dočkal hattricku. Svou přesně mířenou přízemní střelou nedal Todorovi Petkovovi vůbec žádnou šanci. Asistence: Jacob Ratcliffe, Dale Harrop.
     
    55:35
    Bulhaři mají puk ve své moci a uhánějí před branku Nového Zélandu. Pokoušejí se alespoň ještě o jednu branku, i tak by ale skóre bylo hrozivé.
     
    55:07
    Hra byla v tuto chvíli neučesaná a hrálo se převážně ve středu hřiště. Oba celky jsou už ale kompletní a uvidíme hru v klasickém počtu.
     
    53:31
    Bulhaři jsou ve čtyřech.
     
    53:07
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Todorov – 2 min., držení hole).
     
    52:50
    Vyloučení v týmu Nový Zéland (Henderson – 2 min., sekání).
     
    51:31
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Georgijev – 2 min., napadení).
     
    51:01
    Ryan Ruddle se ocitl úplně sám před Todorem Petkovovem, ale znovu nedokázal zkompletovat hattrick. Musí si tedy ještě počkat.
     
    50:21
    Harrison napálil puk do boční konstrukce bulharské branky. Následně si ho přebrali Bulhaři, kteří míří do rychlého brejku.
     
    49:25
    Tempo hry ze strany Nového Zélandu neopadá, naopak znovu stále roste. I přesto, že dali Ice Blacks už třináct branek, stále mají po gólech hlad. Nyní zahrozili znovu před bulharskou svatyní, ale zákrok Todora Petkovova byl přesný.
     
    47:49
    Nyní se početní výhodě Nového Zélandu Bulhaři dokázali ubránit a už jsou v plném počtu. Do velké šance svého soupeře prakticky vůbec nepustili.
     
    45:49
    Moc dlouho hráči Bulharska v pěti nehráli. Hned po inkasovaném gólu dostává dvě minuty za vysokou hůl Dikov a je tu další početní výhoda pro Ice Blacks.
     
    45:46
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Ice Blacks bleskově přesilovou hru využívají. Po střele z pravého kruhu z hokejky Hendersona puk Todor Petkov vyrazil pouze před sebe a dorážka ANDREWA COXE už zapadla do jeho svatyně. Asistence: Nicholas Henderson, Jacob Ratcliffe.
     
    45:37
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Georgijev – 2 min., sekání).
     
    45:12
    Dale Harrop pálil z prostoru mezi kruhy, jenže skulinku mezi betony Todora Petkovova nenašel. Brankář Bulharska poté vyhazuje kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    44:06
    Nyní byla k vidění velká šance na straně Bulharska. Iskrenov poslal puk na hůl úplně volného Georgijeva, jenž svou prudkou ránou nechal pouze vyniknout Hopkinsona v brance Ice Blacks!
     
    43:36
    Dalším hráčem na řadě, který mohl završit hattrick, byl před malou chvílí Ryan Ruddle. Ten napálil puk z levého kruhu a jen díky pohotovému zákroku Todora Petkovova tomu tak není!
     
    42:18
    Harrison našel svou křižnou přihrávkou Hendersona, který mohl zkompletovat jako druhý hráč v tomto utkání svůj hattrick, ale vyrážečka Todora Petkovova byla proti.
     
    41:45
    Novozélanďané se osvobodili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    41:25
    I nyní se dokázali osvobodit hokejisté Nového Zélandu a puk míří až před Todora Petkovova.
     
    40:26
    Bulhaři založili v přesilové hře další útočnou akci, ale před brankářem Hopkinsonem nakonec nic nevymysleli, přišli o kotouč a ten následně Ice Blacks vyhazují do bezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhé dějství je minulostí. V něm padlo sedm branek. Dalších šest přesných zásahů přidali hokejisté Nového Zélandu a jednu čestnou branku také Bulhaři. O osudu tohoto utkání je, troufám si napsat už nyní, rozhodnuto. Takový náskok si Ice Blacks vzít nenechají. Třetí třetina začne přibližně ve 21:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Další vyloučení Nového Zélandu. Na trestnou lavici za vysokou hůl putuje Frear.
     
    39:28
    Hokejisté Nového Zélandu jsou už v plném počtu a druhé dějství pomalu, ale jistě končí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:02
    Ice Blacks zachytili kotouč ve vlastním pásmu a poté ho okamžitě vyhazují na opačnou stranu, tedy až k brankáři Todorovi Petkovovi.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu Nový Zéland (Jackson – 2 min., faul kolenem).
     
    37:23
    Do útoku se nyní vrhli Bulhaři, ale velmi rychle o puk přišli. Do protiútoku tak míří Novozélanďané, kteří opět budou hrozit před brankou Todora Petkova.
     
    36:15
    Zdecimovaní Bulhaři jsou jak opaření a dělají velké chyby. Jen štěstí pro ně, že je Ice Blacks nedokázali potrestat. Jejich náskok by byl jistě zase o něco větší.
     
    34:40
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Nyní ale znovu zúročili Ice Blacks další obrovský tlak před brankou Bulharů a JORDAN CHALLIS propálil Todora Petkova. Je na světě tucet branek v síti Bulharska. Asistence: Ryan Ruddle, Jacob Ratcliffe.
     
    33:01
    Ice Blacks mají neskutečný tlak a nemají dost. Znovu zatápí v předbrankovém prostoru Bulharů, nyní ale zachytil kotouč Todor Petkov.
     
    32:38
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Ruddle sice před malou chvílí na hattrick nedosáhl, ale co se nepovedlo jemu, povedlo se JACOBU RATCLIFFEMU, který dělovkou z vrcholu pravého kruhu propálil v bulharské brance vše, co mu stálo v cestě a zapsal si tak třetí branku čili hattrick v dnešním utkání. Asistence: Remy Sandoy, Andrew Cox.
     
    32:30
    Už jsou znovu u kotouče hokejisté Nového Zélandu, kteří v klidu rozvíjejí další útočnou akci. V pravém kruhu byl napřáhnutý ke střele Ryan Ruddle, ale jeho hattrick se zatím nekoná.
     
    31:12
    Nyní se do slibné šance dostali také po delší době Bulhaři. Kančev našel svou přihrávkou rozjetého Blagojeva, ten si nabruslil blíže brance Ice Blacks, ale jeho projektil skončil v lapačce Hopkinsona.
     
    29:45
    Blíží se nám polovina utkání a Ice Blacks zatím vedou jasným gólovým rozdílem. Bulhaři vůbec neví, co na rozjetého soupeře hrát a jsou stále pod obrovským tlakem.
     
    28:35
    Na Todora Petkova, který nahradil Dimitrova v bulharském brankovišti, nyní mířila prudká střela z hole Heyda. Petkov však svou pohotovou lapačkou jeho střelu zneškodnil.
     
    27:05
    Bulharské brankoviště opouští Dimitrov a nahrazuje ho Todor Petkov.
     
    27:05
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    I když už hráli Bulhaři v plném počtu, za minutu na to inkasovali potupnou desítku. Andrew Cox našel přesným pasem před brankou úplně volného SHAUNA HARRISONA, pro kterého nebyl problém posla puk do odkryté klece. Asistence: Andrew Cox.
     
    26:17
    Bulhaři jsou už v plném počtu.
     
    25:09
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Bulhaři snižují ve vlastním oslabení. GEORGIJ ISKRENOV se dostal do úniku a byl faulován. Rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení, které následně stejný hráč dokázal proměnit. Bez asistence.
     
    24:46
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilová hra Ice Blacks je využita. Z pravého kruhu vyslal prudkou střelou RYAN RUDDLE a puk prosvištěl kolem lapačky brankáře Bulharska do horního růžku jeho branky. Desítka je už na spadnutí. Asistence: Callum Burns, Jamie Lawrence.
     
    24:17
    Pro Bulhary je tu další rána. Nyní budou hrát ve třech proti pěti. Ice Blacks tak mohou přidat další góly.
     
    24:17
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Georgijev – 2 min., podražení).
     
    24:07
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Todorov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    23:28
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    A jak jsem před malou chvílí napsala, je to tady. Osmý gól přidává NICHOLAS HENDERSON a jeho tým se znovu raduje. Bulharsko dostává od svého soupeře pořádný příděl. Asistence: Mitchell Frear, Shaun Harrison.
     
    22:15
    Ice Blacks mají drtivý tlak a další branka je opravdu na spadnutí. Hokejisté Bulharska by se už asi nejraději viděli znovu v kabině.
     
    20:28
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    A hned v úvodu druhé periody přidávají Ice Blacks další přesný zářez. MITCHELL FREAR byl vybídnut svým spoluhráčem pěknou přihrávkou, na kterou našel Frear odpověď. Puk končí znovu mezi třemi tyčemi a Nový Zéland vede sedmibrankovým rozdílem. Asistence: Andrew Cox, Shaun Harrison.
     
    20:01
    V brance Nového Zélandu došlo ke změně. Příležitost dostane Hopkinson, který nahradil v brankovišti Parryho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Na branky byla doslova bohatá. Novozélanďané totiž vsítili půltucet gólů a nadále mají jasnou převahu nad svým soupeřem. Nadělí Bulharům potupnou desítku? Sledujte dále náš online přenos a dozvíte se více. Druhá třetina začne přibližně ve 20:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Kotouč mají na svých hokejkách hráči Bulharska a snaží se alespoň o čestný úspěch v této třetině. Patrně se už ale nic nestane. O kotouč přišli a ten si převzal soupeř, který už nikam nespěchá.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    17:58
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Hned z další akce se do průniku dostali Novozélanďané, kteří udeřili už pošesté. JACOB RATCLIFFE dostal přihrávku do jízdy a poté se svou přízemní střelou nemýlil. Asistence: Andrew Cox.
     
    16:54
    Nyní se k akci nadechli také Bulhaři. Bocev zavezl podél mantinelu puk do útočného pásma, kde si ho převzal Todorov, ale svou střelu poslal pouze do boční sítě branky Nového Zélandu.
     
    15:58
    Před Dimitrovem bylo znovu velmi rušno. Znovu na něho šla sprška střel, ale nakonec své brankoviště uhájil. Raději podržel hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    14:45
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    A svou přesilovou hru nakonec hráči Nového Zélandu využívají, když se pohotovou střelou přesně trefil CALLUM BURNS. Jeho tým vede už rozdílem pěti branek. Asistence: Paris Heyd.
     
    14:20
    Novozélanďané okamžitě rozvinuli přesilovkovou akci a usadili se v pásmu Bulharska. Na Dimitrova šlo několik prudkých střel, s těmi si ale dokázal poradit a následně přerušuje hru.
     
    13:49
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Bojadjiev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    12:45
    Harrop to teď udělal dobře v předbrankovém prostoru Bulharska, ale v poslední chvíli mu puk přeskočil čepel a ke střele se nakonec vůbec nedostal.
     
    11:15
    Bulhaři se snažili o průnik před branku Nového Zélandu, ale celou jejich akci zmařil jeden z obránců Zélandu a poslal ho do středního pásma.
     
    09:23
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    No prosím. Hosté si z domácího celku vyrobili střelnici a jdou do dalšího náskoku. CALLUM BURNS dostal přesnou přihrávku na svoji hůl a z pravého kruhu se nemýlil. Asistence: Jacob Ratcliffe.
     
    08:26
    Bulhaři nyní založili další útočnou akci, ale marná snaha. Na Parryho svou střelou nevyzrál Abdi a u puku tak budou znovu jejich soupeři.
     
    08:02
    Nový Zéland je stále při chuti a na branku Bulharska pálí střelu za střelou. Dimitrov ale zatím v tuto chvíli pozorný.
     
    03:54
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    RYAN RUDDLE poté dokázal nájezd proměnit a dává svému celku vyšší náskok. Bez asistence.
     
    03:54
    Ryan Ruddle byl v jasné střelecké pozici faulován Piperevskijem a sudí nařizuje trestné střílení!
     
    03:36
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    No a hned po vhazování zavezli černou gumu do útočného pásma znovu Novozélanďané a rázem vedou o dvě branky. Přesnou střelou mezi tři tyče se prezentoval JACOB RATCLIFFE. Pro Bulhary je to tedy hned v úvodu třetiny těžká rána. Asistence: Dale Harrop, Callum Burns.
     
    02:50
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Nakonec se znovu puku ujali hráči Nového Zélandu a to se jim vyplatilo. Po jeho zisku rozehráli parádní akci dva na jednoho a na konci byl NICHOLAS HENDERSON, který v bulharské síti propálil vše, co mu stálo v cestě. Nový Zéland se tak ujímá vedení. Asistence: Andrew Cox.
     
    02:41
    Bulhaři se otrkali a nyní mají znovu v moci kotouč a zatápějí obraně Nového Zélandu. Ta byla však pozorná a pomohla svému brankáři.
     
    01:42
    Náznak šance Bulharska. Petar Petkov napálil puk přímo do hrudi brankáře Parryho a ten raději přerušuje hru.
     
    01:04
    Po ztrátě kotouče Bulhary se znovu do útoku vydali hokejisté Nového Zélandu, ale nic z toho nebylo. Vše totiž zmařilo postavení mimo hru.
     
    00:35
    Do první šance se dostali Novozélanďané, ale svůj útok promarnili. Harrison měl nabito v mezikruží, ale jeho rána úvodním gólem neskončila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou hezký večer vážení sportovní přátelé. Za malou chvíli začne souboj Bulharska a Nového Zélandu v rámci MS 2.Divize, které se koná v Mexiku.
     
    Úvodní sestavy:

    Bulharsko: Dimitrov (Petkov T.) – Stefanov, Dikov, Bačvarov, Talev, Kančev, Davidov – Georgijev, Iskrenov, Bojadjiev – Petkov P., Abdi, Blagojev – Piperevskij, Bocev, Todorov – Semkov, Gjumov

    Nový Zéland: Parry (Hopkinson) – Lawrence, Frear, Jackson, Haines, McLeish, Craig, Hay, Coslett – Harrison, Henderson, Cox – Ratcliffe, Burns, Harrop – Heyd, Ruddle, Challis – Darling, Frear, Sandoy

    Rozhodčí: Martin de Wilde (NED) – Jos Korte (NED), Sem Ramirez (MEX).
     
    Zápas se odehraje v Ice Dome v Mexico City a úvodní buly padne ve 20 hodin. Takže si na tuto dobu nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Martin de Wilde z Nizozemska, kterému budou na čárách pomáhat Jos Korte, taktéž z Nizozemska a Sem Ramirez z Mexika.
     
    Nový Zéland

    Novozélanďané zatím asi nebudou se svým vystoupením na turnaji dvakrát spokojení, vždyť po třech utkáních mají pouhé tři body a jejich sen o postupu o patro výše tak mizí v mlžném oparu. Převedeno do tabulky, Nový Zéland je na čtvrtém místě. Dnes jsou obrovským favoritem a svěřenci maďarského kouče Jánose Kaszályho nemohou brát nic jiného, než výhru a skvadra kolem Andrewa Coxe to moc dobře ví!

    Odehrané zápasy

    Nový Zéland – Izrael 6:3 (3:0, 1:2, 2:1)
    Nový Zéland – Mexiko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
    Nový Zéland – KLDR 4:7 (0:0, 2:3, 2:4)

    Nejlepší střelec na turnaji: Andrew Cox – 4
    Nejlepší nahrávač na turnaji: Paris Heyd, Dale Harrop, Jordan Challis – 3
    Nejtrestanější hráč na turnaji: Jordan Challis – 16
     
    Bulharsko

    Bulharští Lvi letos nejspíše skupinu B druhé divize neudrží a poputují do nejhorší výkonnostní divize MS v ledním hokeji. Není divu, tým je poskládán především z domácí ligy, která má bohužel pro Bulhary dostupnost pouze pro kluby z hlavního města Sofie. Je sice doplněn o nějaké mladíky hrající nižší soutěže za mořem, ale ti viditelně nestačí vynikat způsobem, který by zachránil potápějící se bulharský koráb. Ten totiž zachraňoval po obě předchozí MS útočník Ivan Hodulov, který ovšem letos po dlouhé sezoně za mořem, ač to má do Mexika blízko, nedorazil. Forvard narozený v roce 1994 prošel mimo jiné i slovenskými juniorskými soutěžemi a po oba předchozí šampionáty se staral o prakticky veškerý přísun branek černomořské reprezentaci, tu a tam se k němu někdo ze spoluhráčů přidal, tak se Lvi dokázali udržet. Bohužel letos tento či obdobný tahoun chybí, a tak svěřenci nizozemského trenéra Daniela Cuoma s největší pravděpodobností budou poroučet o skupinu níže. Na svém bodovém kontě mají po třech odehraných zápasech nulu a skóre je opravdu hrozivé – 4:33!

    Odehrané zápasy

    KLDR – Bulharsko 9:3 (4:1, 2:1, 3:1)
    Austrálie – Bulharsko 14:0 (2:0, 6:0, 6:0)
    Mexiko – Bulharsko 10:1 (4:0, 4:1, 2:0)

    Nejlepší střelec na turnaji: Tareq Abdi – 2
    Nejlepší nahrávač na turnaji: Georgij Iskrenov – 2
    Nejtrestanější hráč na turnaji: Alexandar Todorov – 20
     
    Dobrý večer u dalšího utkání mistrovství světa 2. divize, skupiny B. Dnes se společně podíváme na duel mezi Bulharskem a Novým Zélandem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Iskrenov (TS) – 3. Henderson (Cox), 4. Ratcliffe (Harrop, Burns), 4. Ruddle (TS), 10. Burns (Ratcliffe), 15. Burns (Heyd), 18. Ratcliffe (Cox), 21. Frear (Cox, Harrison), 24. Henderson (Frear, Harrison), 25. Ruddle (Burns, Lawrence), 28. Harrison (Cox), 33. Ratcliffe (Sandoy, Cox), 35. Challis (Ruddle, Ratcliffe), 46. Cox (Henderson, Ratcliffe), 56. Burns (Ratcliffe, Harrop)


    Bulharsko: Dimitrov (od 28. Petkov T.) – Stefanov, Dikov, Bačvarov, Talev, Kančev, Davidov – Georgijev, Iskrenov, Bojadjiev – Petkov P., Abdi, Blagojev – Piperevskij, Bocev, Todorov – Semkov, Gjumov
    Nový Zéland: Parry (od 21. Hopkinson) – Lawrence, Frear, Jackson, Haines, McLeish, Craig, Hay, Coslett – Harrison, Henderson, Cox – Ratcliffe, Burns, Harrop – Heyd, Ruddle, Challis – Darling, Frear, Sandoy

    Rozhodčí: Martin de Wilde (NED) – Jos Korte (NED), Sem Ramirez (MEX)

    Diváci: 30
    bahis siteleri