Bulharsko – Nový Zéland 1:14 (kon.) | KLDR – Austrálie 1:22 (kon.)
konec
KLDR
1:22 (1:5, 0:9, 0:8)
Austrálie
Čtvrtek 14.04.2016, 23:30 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím, ale chtěl bych Vás pozvat na noční utkání tohoto šampionátu, ve kterém domácí Mexiko vyzve od 3:00 SELČ Izrael. Utkání komentuje Jan Prošek. Ode mě je to ale nyní úplně všechno. Přeji ničím nerušený průběh čtvrteční noci. (01:54:33)
     
    Skončilo utkání, ve kterém přehrála Austrálie KLDR rozdílem několika set tříd. Vítězství 22:1 ještě více přiblížilo Aussies k návratu do A skupiny druhé divize. Tam svěřenci Brada Vigona postoupí, pokud porazí rivala z Nového Zélandu. Toto utkání je na programu zítra od 20:00 SELČ. Severokorejský tým naopak zažil strmý pád dolů, poté, co porazil právě novozélandský celek, klokani jim rázně ukázali, že je pořád nutnost učení. Vzhledem k výsledku je třeba ještě přespříliš píle a roboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vteřinu před koncem je tady využitá dvojnásobná přesilovka. AUSTIN MCKENZIE střílí druhou branku v utkání. Zajímavější je ale asistent u tohoto gólu. Je to Jordan Kyros, který si tak připisuje první bod v utkání. Asistence: Jordan Kyros.
     
    Věděli jste, že?... Australané mají bezmála o tři tisíce více registrovaných hráčů než KLDR. Čistě v mužské kategorii je odchylka zhruba 2000 hráčů ve prospěch Mighty Roos.
     
    58:29
    Nejspíš přijde 22. gól Chol Kuk Pakově síti. Na trestnou lavici míří za svým kolegou také Kim Nam Hyok.
     
    57:23
    Kim Kwang Ho si myslí, že jeho tým ještě nedostal dost gólů. Provinil se hákováním a oslabuje tak svůj tým na dvě minuty. Řekl bych, ale že celou dobu si tam neposedí.
     
    55:40
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Poslední branka to nebyla, protože hned za 39 sekund se prosazuje čtvrtým gólem v zápase WEHEBE DARGE. Asistence: Cameron Todd.
     
    55:03
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Jubilejní dvacátou branku střílí hráč, který ještě dnes gól nedal. Je jím útočník CBR Brave JAMES BYERS. Necelých pět minut před koncem to podle mého názoru ještě poslední branka není. Asistence: Mitch Humphries, Thomas Powell.
     
    52:01
    Austrálie právě vstřelila branku!
    To už není ani rozdíl tříd. Na 19:1 zvyšuje po samostatné akci MITCH HUMPHRIES, na klubové scéně tento dvaadvacetiletý forvard hájí barvy týmu Melbourne Ice. Bez asistence.
     
    50:20
    Začínám přemýšlet, jak se povedlo Novému Zélandu prohrát. Říká se, že každý zápas je jiný, ale tým, který má trošku jinou výkonnost, což se dá vyvodit, pokud se podíváte na jeho výsledky na turnaji v porovnání s těmi australskými... Tohle prostě nejde do hlavy, asi se sešly hvězdy, které zakázaly Ice Blacks cokoliv.
     
    48:48
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Třetí hattrick utkání má na svědomí WEHEBE DARGE. Využívá tak i klasickou přesilovku a je to 18:1. Asistence: Paul Baranzelli.
     
    47:50
    Austrálie právě vstřelila branku!
    LLIAM WEBSTER využívá dvojnásobnou početní výhodu Aussies a zapíná tak další díl nového australského seriálu. Kdybychom brali v potaz, že každá série začíná po vstřelení desáté branky, tak by klokani načínali třetí sérii. Poté, co porazili Bulharsko 14:0 a Izrael 11:3 je tedy tady tato vůbec nejdelší. Asistence: Thomas Powell, Robert Malloy.
     
    47:18
    Kang In Hyok posílá svůj tým do tří. Je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    46:11
    Ri Pong II znova pyká na trestné lavici, tentokrát je to za podražení.
     
    44:10
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Je to 16:1! MICHAEL SCHLAMP si připisuje osmý bod v zápase a především kompletuje hattrick. Parafrázoval bych název jednoho ze seriálu z devadesátých let v USA. "Gól za gólem" – a to proto, že tento seriál má opravdu hodně dílů. Asistence: Paul Baranzelli, Wehebe Darge.
     
    41:58
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Ri Ponga II mrzí vyloučení. A to proto, že zásluhou THOMASE POWELLA Austrálie využívá další nabízenou přesilovou hru a dává tak v pořadí patnáctou branku Aussies. Asistence: Robert Malloy, Lliam Webster.
     
    40:45
    Ri Pong II míří na trestnou lavici, dopustil se vražení na hrazení a už pyká dvě minuty.
     
    40:01
    Přichází i očekávaný tah. Brankáře Paka II, který měl přesně padesátiprocentní úspěšnost zákroků, jíž by se mohl chlubit jen Thierry Omeyeur, francouzský reprezentant v házené, se poroučí na střídačku. Mezi tři tyče míří jednička Chol Ho Pak.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 15. Pak Song Jin (Kang Man Gum) – 1. Webster (Powell), 2. Todd (Schlamp), 9. Darge (Schlamp), 15. Darge (Huxley), 20. Rummukainen (Darge, Baranzelli), 21. Malloy (Webster, Tesarik), 23. McKenzie (Huxley), 24. Powell (Humphries), 28. Todd (Baranzelli, Schlamp), 32. Schlamp (Todd), 32. Todd (Lindsay, Schlamp), 36. Malloy (Humphries, Powell), 36. Humphries (Byers, Powell), 38. Schlamp (Todd, Darge), 42. Powell (Malloy, Webster), 45. Schlamp (Baranzelli, Darge), 48. Webster (Powell, Malloy), 49. Darge (Baranzelli), 53. Humphries, 56. Byers (Humphries, Powell), 56. Darge (Todd), 60. McKenzie (Kyros)


    KLDR: Pak II (Chol Kuk Pak) – An Chol Hyok, Ri Pong II, Kim Song Gun, Kim Nam Hyok, Pak Song Jin, Kim Chol Hyok – Hong Chun Rim, Ri Chol Min, Kim Hyok Ju – Kim Myong Chol, Kang In Hyok, Kim Kwang Ho – Ri Um Hyok, Kang Man Gum, Kim Kuk Chol. Trenér: Chol Ho Pak.
    Austrálie: Kimlin (Smart) – Baranzelli, Huxley, Lindsay, Malloy, Rummukainen, Byers – Powelll, Webster, Humphries – Schlamp, Darge Todd – Mckenzie, Tesarik, Stringer, Kyros

    Rozhodčí: Miklos Haszonitz (HUN) – Jos Korte (NED), Sem Ramirez (MEX)
    thejrc.org