Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 1:6 (kon.) | Chorvatsko – Velká Británie 1:4 (kon.)
konec
Estonsko
2:7 (1:2, 1:4, 0:1)
Litva
Neděle 17.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Dnešní úvodní utkání MS na domácím ledě týmu KHL Medveščaku Záhřeb sledovalo 79 diváků. (07:07:33)
     
    Já Vám pro dnešek děkuji za pozornost, program dnešního záhřebského dne ale nekončí. Hned v 16:30 se s komentátorem Adamem Lackem můžete dívat na zápas Rumunska s Ukrajinou a ve 20:00 přijde hlavní sousto dnešního menu – domácí Chorvatsko přivítá Velkou Británii. Komentuje Jan Vojkůvka. Ode mě je to pro dnešek vše a přeji příjemný zbytek neděle.
     
    IIHF NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ:
    Artur Pavljukov (LTU) – měl stejně práce jako jeho protějšci Koitmaa se Seppenenem, ale na rozdíl od nich dostal pouze dvě branky. Zaslouženě je tak brankář Vilniusu vyhlášen nejlepším hráčem svého celku.
    Robert Rooba (EST) – jednoznačně nejlepší hráč estonského výběru potvrdil své kvality. Vstřelil obě branky a na další vybízel své spoluhráče, ale Petrov s Makrovem dnes neměli střelecký den.
     
    Skončilo nám utkání, které skončilo 30:30 na střely, ale 7:2 na branky z pohledu vítězné Litvy. V konečném důsledku musíme říci, že se Estonci porazili takto výrazně sami, protože nabídli Litvě lehké branky. Navíc inkasovali dvakrát při vlastní přesilovce, hokejový Bůh pak většinou přisoudí vítězství druhému týmu. I dnes tomu tak bylo a pobaltské derby končí stejně jako loni výhrou Litvy, jejichž hráči nyní společně s hrstkou fandů zpívají národní hymnu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě se mohl po rychlé akci z právě strany prosadit rozjetý Gintautas, ale hattrick mu překazila hbitá lapačka Seppenena.
     
    59:34
    Estonci prohráli vhazování v útočném pásmu a musejí začínat až ve středním pásmu.
     
    59:09
    Litva si ale počíná velice zkušeně a vítězství v pobaltském derby si pohlídá. A bude zřejmě znova o pět branek, stejně jako loni v Eindhovenu (6:1).
     
    58:44
    Ještě jde Rooba dopředu. Podaří se mu ještě zkompletovat hattrick?
     
    58:02
    Probíhají poslední dvě minuty utkání.
     
    57:20
    Litva předvádí zkušenou hru a nedovoluje Estoncům ani kosmetické snížení. Naopak byl Laukaitis hráčem, který vybízel k další trefě Bendziuse, jenomže málem to byl on, který vstřelil branku. Jeho přihrávce zamezil Kerna tak nešťastně, že jí málem srazil za Seppenena.
     
    57:00
    Aivaras Bendzius se dostal až do mezikruží, odkud namířil ránu jen těsně vedle Seppenenovy levé tyče.
     
    56:30
    Ossipov měl možnost vypálit od modré čáry, ale váhal tak dlouho, až trefil dotírajícího Baltrukonise.
     
    56:06
    Litevci se drží v útočném pásmu, ale chybí tomu střelba.
     
    54:30
    Stav střel na branku je vzhledem k výsledku velmi nepravděpodobný – 26:24 pro Litvu.
     
    53:50
    Do samostatného úniku se dostal Baltrukonis, ale Seppenen výtečně zasáhl. Pokus útočníku Energije Elektrenai estonský brankář výborně přečetl vytrčeným betonem.
     
    53:35
    Tvrdou ránu Kerny tečoval Kuzněcov pouze do připravených betonů litevského brankáře.
     
    52:48
    Jenže nebyl úspěšný, a tak hráči v bílém mohli založit útok. Nepřesnost se projevila i na jejich straně, opět hraje Litva.
     
    52:27
    Bendzius se rve o svůj prostor za brankou Estonců.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 11. Rooba (Petrov, Makrov), 27. Rooba – 15. Baltrukonis (Bendzius, Gintautas), 17. Cizas (Aliauskas), 24. Bogdziul (Bosas), 29. Alisauskas (Verenis), 33. Gintautas (Baltrukonis), 38. Alisauskas (Kumeliauskas), 50. Gintautas (Baltrukonis)


    Estonsko: Koitmaa (41. Seppenen) – Švarogin, Lahesalu "C", Kerna, Ossipov, Robuškin, Lukin, Levkovic – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Kuzněcov, Parras, Embrich – Fedoruk, Vasjonkin, Fursa – Vorang.
    Litva: Pavljukov (Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Jasinevičius, Kieras "C", Katulis, Aliukonis – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Laukaitis, Krakauskas, Baltrukonis – Cetvertak, Bendzius, Gintautas – Jagilevičius.

    Rozhodčí: Jimmy Bergamelli (FRA) – Vanja Belić (CRO), Damir Rakovič (SLO).

    Diváci: 79
    bahis siteleri