Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 1:6 (kon.) | Chorvatsko – Velká Británie 1:4 (kon.)
konec
Estonsko
2:7 (1:2, 1:4, 0:1)
Litva
Neděle 17.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Dnešní úvodní utkání MS na domácím ledě týmu KHL Medveščaku Záhřeb sledovalo 79 diváků. (07:07:33)
     
    53:50
    Do samostatného úniku se dostal Baltrukonis, ale Seppenen výtečně zasáhl. Pokus útočníku Energije Elektrenai estonský brankář výborně přečetl vytrčeným betonem.
     
    49:30
    Litva právě vstřelila branku!
    Estonci předvádí obrovskou chybu a dnes už podruhé inkasují při vlastní přesilovce. Nejzkušenější bek bílých Lauri Lahesalu váhal až příliš dlouho, na což reagoval správně Baltrukonis, kotouč mu vzal a vybídl ke skórování PAULIUSE GINTAUTASE, který se stává po Roobovi druhým dvougólovým střelcem utkání. Asistence: Maurus Baltrukonis.
     
    48:49
    Další obrovská příležitost dua Makrov – Petrov! Prvně jmenovaný vystřelil z mezikruží a dnes velký smolař Makrov nedorazil před prázdnou brankou.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu Litva (Cetvertak – 2 min.).
     
    46:17
    Už se hraje ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. I tak ale přišla obrovská šance Danilla Fursy na snížení. Estonský hráč se po přihrávce Fedoruka zjevil před Pavljukovovem zcela sám, ale neuspěl.
     
    45:32
    Artur Pavljukov zůstane na 92 % úspěšnosti zákroků, branka neplatí!
     
    45:32
    Po další velké Petrovově šanci bude hlavní sudí, jímž je dnes Francouz Bergamelli, volat videorozhodčímu. Forvard Vallpelice tlačil kotouč za Pavljukovova velice vehementně. Uvidíme, jaký verdikt vynese hlavní sudí.
     
    44:09
    Vyloučení v týmu Litva (Aliukonis – 2 min., držení hole).
     
    43:00
    Estonci ale dnes často propadají v rozehrávce a na modré čáře. Ve vlastní početní výhodě se už potřetí hnal do šance Bosas, kterého vybídl ke skórování jeho parťák Bogdziul. Bezprostředně před Koitmou ale forvard Sheffieldu neměl moc šancí kotouč protlačit za estonského strážce branky.
     
    42:34
    Navíc se budou bránit ve čtyřech. Vyloučen Cugajus na dvě minuty za sekání.
     
    40:17
    Na začátku hned velká příležitost Estonců! Petrov zachytil rozehrávku a předložil Roobovi. Útočník Estonců chtěl po krátké kličce vybídnout a vybídl Makrova ke snížení, ale ten v krkolomné, ač bezprostřední, pozici minul.
    37:39 ALISAUSKAS - 2:6
     
    37:39
    Litva právě vstřelila branku!
    Jenže teď už je to branka. Litevci využívají druhou přesilovku ze tří nabízených. NERIJUS ALISAUSKAS se dostal k odraženému kotouči před prakticky prázdnou brankou a třetím bodem v utkání zvyšuje už na 6:2. Asistence: Donatas Kumeliauskas.
     
    36:10
    Další možnost pro Litvu. Petrov na trestné lavici za nedovolené bránění.
    32:15 GINTAUTAS - 2:5
     
    32:15
    Litva právě vstřelila branku!
    Litevci sice přesilovku nevyužili, ale třináct sekund po skoku Robuškina zpět na led, se radují z tříbrankového vedení! Opravdu hokejovou akci předvedl Baltrukonis přihrávající na PAULIUSE GINTAUTASE, který vzal všechno na sebe a po rychlém výjezdu zpoza branky skóruje! Asistence: Maurus Baltrukonis.
     
    30:03
    Nakonec ale Estonci putují do dalšího oslabení v krátkém časovém úseku. Robuškin musel zastavit protiútok Litvy podražením.
    28:06 ALISAUSKAS - 2:4
     
    28:06
    Litva právě vstřelila branku!
    A Litva ihned svou první početní výhodu využívá. Červení se usadili v útočném pásmu, Verenis posunul na modré NERIJUSI ALISAUSKASOVI a ten ukázal, proč hraje ruskou druhou nejvyšší soutěž. Vypálil z voleje nechytatelně za Koitmu. Asistence: Povilas Verenis.
     
    26:52
    První možnost početní výhody také pro Litvu, na trestnou lavici míří Kuzněcov za hákování.
    26:36 ROOBA - 2:3
     
    26:36
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Konečně se dokázali Estonci usadit v útočném pásmu a hned je z toho branka! ROBERT ROOBA ukazuje svou hokejovou nadřazenost a poté, co se dostal na hranici mezikruží, trefuje přesně za Pavljukovova záda. Bez asistence.
     
    25:03
    Sotva se litevský tým vymanil z oslabení, znova do něj půjde. Katulis hákoval a už sedí na trestné lavici.
    23:23 BOGDZIUL - 1:3
     
    23:23
    Litva právě vstřelila branku!
    Jenže Estonci chybují v rozehrávce, kterou vystihl borec hrající nejvyšší britskou soutěž Bosas a v úniku posunul na DANIELA BOGDZIULA. Pro změnu hráč působící v druhé nejvyšší norské soutěži po bekhendovém blafáku slaví dvoubrankové vedení svého týmu. Asistence: Arnoldas Bosas.
     
    22:51
    A "Bílé dresy" vybojovali přesilovku. Na trestné lavici osmnáctiletá vycházející hvězdička litevského hokeje Krakauskas.
     
    20:42
    Okamžitě po konci trestu se Gintautase dostal do samostatného úniku s Bosasem, ale právě naskočivší hříšník selhal. Bezprostředně před Koitmou mu sjel kotouč z hole. Tohle měl být gól.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu Litva (Gintautas – 2 min., hákování).
     
    16:42
    Litva právě vstřelila branku!
    Červená reprezentace Litvy otáčí vývoj utkání! Aliauskas posunul ve středním pásmu na UGNIUSE CIZASE a útočník nejlepšího litevského klubu Energije Elektrenai si v individuálním akci sjel na střed a trefil přesně za Koitmu. Asistence: Nerijus Aliauskas.
    16:42 CIZAS - 1:2
    14:24 BALTRUKONIS - 1:1
     
    14:24
    Litva právě vstřelila branku!
    Přerušení hry přišlo až při další brance! Litva srovnává krok. Bendzius posunul na MAURASE BALTRUKONISE, který nahodil lehce bekhendem na Koitmu a překonal jej. Střele pomohla do sítě rozhodující teč estonského zadáka. Asistence: Aivaras Bendzius, Paulius Gintautas.
    10:48 ROOBA - 1:0
     
    10:48
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže do vedení jde paradoxně dnes v bílém hrající celek! Petrov vybojoval mezi litevskými zadáky kotouč v rohu a z otočky jej poslal na hůl ROBERTA ROOBY a největší estonská hvězda vymetla levý růžek Pavljukovovy svatyně. Asistence: Aleksandr Petrov, Andrej Makrov.
     
    08:20
    Ve velké šanci v červeném hrající Litva. Elitní formace se dostala až před Koitmu, který po šikovné přihrávce Bosase musel likvidovat zakončení Kumeliauskase.
     
    02:49
    První šance pro Estonce, kteří po faulu Arturase Laukaitise (LTU) hrají dvouminutovou početní výhodu.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 11. Rooba (Petrov, Makrov), 27. Rooba – 15. Baltrukonis (Bendzius, Gintautas), 17. Cizas (Aliauskas), 24. Bogdziul (Bosas), 29. Alisauskas (Verenis), 33. Gintautas (Baltrukonis), 38. Alisauskas (Kumeliauskas), 50. Gintautas (Baltrukonis)


    Estonsko: Koitmaa (41. Seppenen) – Švarogin, Lahesalu "C", Kerna, Ossipov, Robuškin, Lukin, Levkovic – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Kuzněcov, Parras, Embrich – Fedoruk, Vasjonkin, Fursa – Vorang.
    Litva: Pavljukov (Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Jasinevičius, Kieras "C", Katulis, Aliukonis – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Laukaitis, Krakauskas, Baltrukonis – Cetvertak, Bendzius, Gintautas – Jagilevičius.

    Rozhodčí: Jimmy Bergamelli (FRA) – Vanja Belić (CRO), Damir Rakovič (SLO).

    Diváci: 79
    bahis siteleri