Estonsko – Litva 2:7 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 1:6 (kon.) | Chorvatsko – Velká Británie 1:4 (kon.)
konec
Estonsko
2:7 (1:2, 1:4, 0:1)
Litva
Neděle 17.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Dnešní úvodní utkání MS na domácím ledě týmu KHL Medveščaku Záhřeb sledovalo 79 diváků. (07:07:33)
     
    Já Vám pro dnešek děkuji za pozornost, program dnešního záhřebského dne ale nekončí. Hned v 16:30 se s komentátorem Adamem Lackem můžete dívat na zápas Rumunska s Ukrajinou a ve 20:00 přijde hlavní sousto dnešního menu – domácí Chorvatsko přivítá Velkou Británii. Komentuje Jan Vojkůvka. Ode mě je to pro dnešek vše a přeji příjemný zbytek neděle.
     
    IIHF NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ:
    Artur Pavljukov (LTU) – měl stejně práce jako jeho protějšci Koitmaa se Seppenenem, ale na rozdíl od nich dostal pouze dvě branky. Zaslouženě je tak brankář Vilniusu vyhlášen nejlepším hráčem svého celku.
    Robert Rooba (EST) – jednoznačně nejlepší hráč estonského výběru potvrdil své kvality. Vstřelil obě branky a na další vybízel své spoluhráče, ale Petrov s Makrovem dnes neměli střelecký den.
     
    Skončilo nám utkání, které skončilo 30:30 na střely, ale 7:2 na branky z pohledu vítězné Litvy. V konečném důsledku musíme říci, že se Estonci porazili takto výrazně sami, protože nabídli Litvě lehké branky. Navíc inkasovali dvakrát při vlastní přesilovce, hokejový Bůh pak většinou přisoudí vítězství druhému týmu. I dnes tomu tak bylo a pobaltské derby končí stejně jako loni výhrou Litvy, jejichž hráči nyní společně s hrstkou fandů zpívají národní hymnu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě se mohl po rychlé akci z právě strany prosadit rozjetý Gintautas, ale hattrick mu překazila hbitá lapačka Seppenena.
     
    59:34
    Estonci prohráli vhazování v útočném pásmu a musejí začínat až ve středním pásmu.
     
    59:09
    Litva si ale počíná velice zkušeně a vítězství v pobaltském derby si pohlídá. A bude zřejmě znova o pět branek, stejně jako loni v Eindhovenu (6:1).
     
    58:44
    Ještě jde Rooba dopředu. Podaří se mu ještě zkompletovat hattrick?
     
    58:02
    Probíhají poslední dvě minuty utkání.
     
    57:20
    Litva předvádí zkušenou hru a nedovoluje Estoncům ani kosmetické snížení. Naopak byl Laukaitis hráčem, který vybízel k další trefě Bendziuse, jenomže málem to byl on, který vstřelil branku. Jeho přihrávce zamezil Kerna tak nešťastně, že jí málem srazil za Seppenena.
     
    57:00
    Aivaras Bendzius se dostal až do mezikruží, odkud namířil ránu jen těsně vedle Seppenenovy levé tyče.
     
    56:30
    Ossipov měl možnost vypálit od modré čáry, ale váhal tak dlouho, až trefil dotírajícího Baltrukonise.
     
    56:06
    Litevci se drží v útočném pásmu, ale chybí tomu střelba.
     
    54:30
    Stav střel na branku je vzhledem k výsledku velmi nepravděpodobný – 26:24 pro Litvu.
     
    53:50
    Do samostatného úniku se dostal Baltrukonis, ale Seppenen výtečně zasáhl. Pokus útočníku Energije Elektrenai estonský brankář výborně přečetl vytrčeným betonem.
     
    53:35
    Tvrdou ránu Kerny tečoval Kuzněcov pouze do připravených betonů litevského brankáře.
     
    52:48
    Jenže nebyl úspěšný, a tak hráči v bílém mohli založit útok. Nepřesnost se projevila i na jejich straně, opět hraje Litva.
     
    52:27
    Bendzius se rve o svůj prostor za brankou Estonců.
     
    52:02
    Makrov se po nepřesné střele Aliukonise dostal díky své šikovnosti do zakončení a Pavljukov měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil betonem.
     
    51:30
    Cugajus nyní ukázkově za brankou sestřelil Vasjonkina. Následně pálil do připravené lapačky Pavljukovova Kerna.
     
    51:02
    V době, kdy už je Cetvertak na ledě, se nyní hraje v útočném pásmu Litvy.
     
    49:30
    Litva právě vstřelila branku!
    Estonci předvádí obrovskou chybu a dnes už podruhé inkasují při vlastní přesilovce. Nejzkušenější bek bílých Lauri Lahesalu váhal až příliš dlouho, na což reagoval správně Baltrukonis, kotouč mu vzal a vybídl ke skórování PAULIUSE GINTAUTASE, který se stává po Roobovi druhým dvougólovým střelcem utkání. Asistence: Maurus Baltrukonis.
     
    48:49
    Další obrovská příležitost dua Makrov – Petrov! Prvně jmenovaný vystřelil z mezikruží a dnes velký smolař Makrov nedorazil před prázdnou brankou.
     
    48:27
    Estonská další přesilovka začne od Seppenena.
     
    47:47
    Vyloučení v týmu Litva (Cetvertak – 2 min.).
     
    47:38
    Nutno podotknout informaci, že do třetí třetiny přinesl finský trenér Estonců změnu mezi třemi tyčemi. Koitmu nahradil Danill Seppenen.
     
    46:17
    Už se hraje ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. I tak ale přišla obrovská šance Danilla Fursy na snížení. Estonský hráč se po přihrávce Fedoruka zjevil před Pavljukovovem zcela sám, ale neuspěl.
     
    45:59
    V další možnosti se objevil před připravenou obranou Litvy Kuzněcov, Pavljukov opět na místě.
     
    45:34
    Ještě necelou půlminutku mají Estonci na zužitkování početní výhody.
     
    45:32
    Artur Pavljukov zůstane na 92 % úspěšnosti zákroků, branka neplatí!
     
    45:32
    Po další velké Petrovově šanci bude hlavní sudí, jímž je dnes Francouz Bergamelli, volat videorozhodčímu. Forvard Vallpelice tlačil kotouč za Pavljukovova velice vehementně. Uvidíme, jaký verdikt vynese hlavní sudí.
     
    45:12
    V době, kdy už je Cugajus na ledě, pokračuje klasická výhoda pro Estonce.
     
    44:34
    Estonci dostali půlminutovou příležitost dvojnásobné početní výhody, kterou mohl využít po Roobově přihrávce Makrov, ale dnes už poněkolikáté trefuje pouze přesunujícího se Pavljukovova v brance Litvy.
     
    44:09
    Vyloučení v týmu Litva (Aliukonis – 2 min., držení hole).
     
    43:00
    Estonci ale dnes často propadají v rozehrávce a na modré čáře. Ve vlastní početní výhodě se už potřetí hnal do šance Bosas, kterého vybídl ke skórování jeho parťák Bogdziul. Bezprostředně před Koitmou ale forvard Sheffieldu neměl moc šancí kotouč protlačit za estonského strážce branky.
     
    42:34
    Navíc se budou bránit ve čtyřech. Vyloučen Cugajus na dvě minuty za sekání.
     
    42:05
    Na druhé straně Litevci jen krátce zahrozili a záhy útočné pásmo opouštějí.
     
    41:13
    Estonci kombinují v útočném pásmu a zakončili zásluhou Kuzněcova, ovšem pro Pavljukovova byl tohle bonbónek do lapačky.
     
    40:17
    Na začátku hned velká příležitost Estonců! Petrov zachytil rozehrávku a předložil Roobovi. Útočník Estonců chtěl po krátké kličce vybídnout a vybídl Makrova ke snížení, ale ten v krkolomné, ač bezprostřední, pozici minul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Svěřenci německého trenéra Bernda Haase dávají Estoncům lekci z produktivity. Ač je stav na střely pouze 19:18 pro vedoucí Litvu, brankové vyjádření je malinko jiné. Je ale pravda, že v červeném hrající reprezentace se dostává do vyloženějších příležitostí a především využívá přesilovky. Pokud počítáme i branku, která padla už navrátivším se Robuškinem, využila všechny. K tomu přidala jednu branku v oslabení a proto vede 6:2. Jediná branka Estonců prostřednictvím Rooby je malou náplastí na zatím nezvládaném pobaltském derby. Ve třetí třetině by se musel stát malý zázrak, aby Litevci utkání nedotáhli do zdárného konce. Ale i ty se někdy dějí, proto sledujte nadále náš onlajn přenos.
     
    Třetí třetina začne cca ve 14:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Už se pravděpodobně nic nestane, druhá třetina končí.
     
    39:14
    Rooba nyní v kolizi s litevským brankářem. Estonský dvougólový střelec se s ním srazil na hranici brankoviště. Vylučovat se nebude, ale vhazuje se po přerušení ve středním pásmu.
     
    39:02
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:00
    Předchozí hříšník Petrov čekal s přihrávkou na najíždějícího Roobu, ale jeho parťák z elitní formace kotouč za dobře postaveného Pavljukovova nedostal.
     
    38:26
    Další možnost pro Litvu. Fiscevas s Verenisem ale nedokázali překonat Koitmu. Ten je ve druhé třetině pod velkou palbou.
    37:39 ALISAUSKAS - 2:6
     
    37:39
    Litva právě vstřelila branku!
    Jenže teď už je to branka. Litevci využívají druhou přesilovku ze tří nabízených. NERIJUS ALISAUSKAS se dostal k odraženému kotouči před prakticky prázdnou brankou a třetím bodem v utkání zvyšuje už na 6:2. Asistence: Donatas Kumeliauskas.
     
    37:08
    Litevci opět v útočném pásmu. Ránu z voleje Bogdziula Koitmaa vyrazil nad branku.
     
    36:31
    Alisauskas hrál s kotoučem ve středním pásmu, byl si toho vědom, přesto šel do útočného pásma. Je odpískán úmyslný ofsajd a vhazuje se před Pavljukovovem.
     
    36:10
    Další možnost pro Litvu. Petrov na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    35:50
    Velká šance Gintautase, nebo spíše pokus o vytvoření příležitosti. Litevec ale nenašel hůl svého spoluhráče Bendiuse.
     
    34:53
    Střely na obou stranách v krátkém sledu. Nejprve mířil nepřesně Parras na estonské straně, v červeném bruslící Verenis na druhé straně trefil pouze vyrážečku Koitmy.
     
    34:36
    Slibnou akci estonského Kuzněcova zastavil ofsajd.
     
    33:58
    Aktivnějším je ale favorit z Litvy, který nejspíše i dnes porazí svého pobaltského rivala. Bogdziul jen tak tak pro Estonce nedotáhl do konce svou další akci.
     
    33:11
    Chvilka poezie v útočném pásmu pro Estonce v útočném pásmu, kteří se v něm objevují více méně pouze v případě, že je Rooba na ledě. Teď ale nic estonská superstar nevymyslela.
    32:15 GINTAUTAS - 2:5
     
    32:15
    Litva právě vstřelila branku!
    Litevci sice přesilovku nevyužili, ale třináct sekund po skoku Robuškina zpět na led, se radují z tříbrankového vedení! Opravdu hokejovou akci předvedl Baltrukonis přihrávající na PAULIUSE GINTAUTASE, který vzal všechno na sebe a po rychlém výjezdu zpoza branky skóruje! Asistence: Maurus Baltrukonis.
     
    31:50
    Litevci už jsou ale zpět před Koitmou, po pohledné kombinaci nakonec Verenis nezakončil.
     
    31:25
    Špatná Katulisova přihrávka vykazuje Litevce pryč z útočného pásma.
     
    30:48
    Po litevské kombinaci v přesilovce nakonec bílé osvobozuje vyhozením Kerna.
     
    30:03
    Nakonec ale Estonci putují do dalšího oslabení v krátkém časovém úseku. Robuškin musel zastavit protiútok Litvy podražením.
     
    29:57
    Estonci v útočném pásmu. Rooba hledal přihrávkou od mantinelu v mezikruží Makrovova. ale ten se nakonec k puku nedostal.
     
    29:15
    Koitmaa opět v pohotovosti. Před Bendziusem musel kotouč ukrýt v lapačce.
    28:06 ALISAUSKAS - 2:4
     
    28:06
    Litva právě vstřelila branku!
    A Litva ihned svou první početní výhodu využívá. Červení se usadili v útočném pásmu, Verenis posunul na modré NERIJUSI ALISAUSKASOVI a ten ukázal, proč hraje ruskou druhou nejvyšší soutěž. Vypálil z voleje nechytatelně za Koitmu. Asistence: Povilas Verenis.
     
    26:52
    První možnost početní výhody také pro Litvu, na trestnou lavici míří Kuzněcov za hákování.
    26:36 ROOBA - 2:3
     
    26:36
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Konečně se dokázali Estonci usadit v útočném pásmu a hned je z toho branka! ROBERT ROOBA ukazuje svou hokejovou nadřazenost a poté, co se dostal na hranici mezikruží, trefuje přesně za Pavljukovova záda. Bez asistence.
     
    25:50
    Je to tak, Kieras osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    25:43
    Rooba bojuje v útočném pásmu Litvy, ale nevypadá, že by uspěl.
     
    25:03
    Sotva se litevský tým vymanil z oslabení, znova do něj půjde. Katulis hákoval a už sedí na trestné lavici.
     
    24:00
    Estoncům se tato přesilová hra nedaří a Litva se úspěšně brání. Nejspíše tuhle početní nevýhodu odehraje v pozitivním výsledku.
    23:23 BOGDZIUL - 1:3
     
    23:23
    Litva právě vstřelila branku!
    Jenže Estonci chybují v rozehrávce, kterou vystihl borec hrající nejvyšší britskou soutěž Bosas a v úniku posunul na DANIELA BOGDZIULA. Pro změnu hráč působící v druhé nejvyšší norské soutěži po bekhendovém blafáku slaví dvoubrankové vedení svého týmu. Asistence: Arnoldas Bosas.
     
    22:51
    A "Bílé dresy" vybojovali přesilovku. Na trestné lavici osmnáctiletá vycházející hvězdička litevského hokeje Krakauskas.
     
    22:41
    Estonci nyní účinně napadli rozehrávku Litvy budou moci tvořit v útočném pásmu.
     
    21:40
    Další šance v podání Litvy končí ve výstroji Koitmy. Tentokrát se netrefil přesně Bendzius.
     
    20:42
    Okamžitě po konci trestu se Gintautase dostal do samostatného úniku s Bosasem, ale právě naskočivší hříšník selhal. Bezprostředně před Koitmou mu sjel kotouč z hole. Tohle měl být gól.
     
    20:28
    Litva je v plném počtu.
     
    20:28
    Těsně před koncem přesilovky Rooba vybídl ke střele Sibirceva, na nějž si ale počkat Pavljukov vytrčenou lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první a poměrně zajímavá třetina pobaltského derby mezi Estonskem a Litvou. Do něj vstoupili aktivněji hráči v červeném hrající Litvy, ale do vedení šlo zásluhou svého nejlepšího hráče Estonsko. Robert Rooba hrající za druholigový finský Mestis, trefil přesně šibenici Pavljukovovy branky. Jenomže Litevcům se v rozmezí dvou minut podařilo díky trefám Baltrukonise a Cizase překlopit vývoj utkání na svou stranu. Druhá třetina začne zhruba půlminutovou přesilovkou Estonců. Podaří se svěřencům finského trenéra Jussi Tupamakiho srovnat krok?
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 13:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    V kombinaci Estonci, kteří hrají přesilovou hru. Andrej Makrov předvedl šikovnost a poté, co tak říkajíc vymíchal Bendziuse, se dostal do zakončení. Tam ale byl připravený Pavljukov.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu Litva (Gintautas – 2 min., hákování).
     
    16:42
    Litva právě vstřelila branku!
    Červená reprezentace Litvy otáčí vývoj utkání! Aliauskas posunul ve středním pásmu na UGNIUSE CIZASE a útočník nejlepšího litevského klubu Energije Elektrenai si v individuálním akci sjel na střed a trefil přesně za Koitmu. Asistence: Nerijus Aliauskas.
    16:42 CIZAS - 1:2
     
    16:14
    Koitma před střílejícím a následně i dotírajícím Bendziusem raději kotouč podržel v lapačce.
     
    15:30
    Ofsajd Estonců zabránil dalšímu průniku bílým Pobalťanům k dalšímu postupu vpřed.
     
    14:54
    Andrej Lukin se zjevil po přihrávce Parrase ve velké příležitosti, ale jeho ráně scházela přesnost.
    14:24 BALTRUKONIS - 1:1
     
    14:24
    Litva právě vstřelila branku!
    Přerušení hry přišlo až při další brance! Litva srovnává krok. Bendzius posunul na MAURASE BALTRUKONISE, který nahodil lehce bekhendem na Koitmu a překonal jej. Střele pomohla do sítě rozhodující teč estonského zadáka. Asistence: Aivaras Bendzius, Paulius Gintautas.
     
    13:12
    Estonci v příležitosti. Vasilij Titarenko se tlačil po levém křídle a poté nahrál Sibircevovi. Ten ale Pavljukovova nepřekonal.
     
    12:48
    Hraje se od vstřelené branky stále bez přerušení. Akce střídá akci, ale nepřesnost na obou stranách brání další trefě.
     
    11:05
    Litevci se okamžitě snaží o vyrovnání. Střelu Bogdziula opět chytá Koitmaa.
    10:48 ROOBA - 1:0
     
    10:48
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže do vedení jde paradoxně dnes v bílém hrající celek! Petrov vybojoval mezi litevskými zadáky kotouč v rohu a z otočky jej poslal na hůl ROBERTA ROOBY a největší estonská hvězda vymetla levý růžek Pavljukovovy svatyně. Asistence: Aleksandr Petrov, Andrej Makrov.
     
    09:15
    Další možnost pro Litvu, která je prozatím v pobaltském derby aktivnějším celkem. Fiscevas vypálil do vyrážečky estonského brankáře.
     
    08:57
    Icing Estonska.
     
    08:20
    Ve velké šanci v červeném hrající Litva. Elitní formace se dostala až před Koitmu, který po šikovné přihrávce Bosase musel likvidovat zakončení Kumeliauskase.
     
    07:57
    Vhazování před Koitmou. Estonský brankář stejně jako jeho protějšek v litevské brance zatím odolává.
     
    05:21
    Do šance se dostal Rooba, ale poté, co mu puk přeskočil hůl, z větší šance sešlo.
     
    04:49
    Litevci se ubránili a už hrají v plném počtu.
     
    02:49
    První šance pro Estonce, kteří po faulu Arturase Laukaitise (LTU) hrají dvouminutovou početní výhodu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Příprava na utkání Estonsko - Litva

     
    Pokud se podíváme konkrétně na sestavy, tak na gólmanském postu estonského týmu se potvrdily předpoklady. Nastoupí brankář chytající britskou nejvyšší soutěž Vilem-Henrik Koitmaa. Tři tyče Litvy bude strážit jeden z dvojice brankářů chytající domácí profesionální soutěž – muž s maskou z týmu Hockey Punks Vilnius, Artur Pavljukov. Jakožto takzvaný TIP KE SLEDOVÁNÍ bych podotkl už zmíněné jméno Emilijuse Krakauskase, jenž nastoupí s osmnáctkou na centru třetího útoku. Nejlepší a nejsledovanější estonský hráč v útoku je určitě taktéž zmíněný Robert Rooba, asistent kapitána hraje s osmičkou na levém křídle elitní formace.
     
    Úvodní sestavy:

    Estonsko: Koitmaa (Seppenen) – Švarogin, Lahesalu "C", Kerna, Ossipov, Robuškin, Lukin, Levkovic – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Kuzněcov, Parras, Embrich – Fedoruk, Vasjonkin, Fursa – Vorang.

    Litva: Pavljukov (Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Jasinevičius, Kieras "C", Katulis, Aliukonis – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Laukaitis, Krakauskas, Baltrukonis – Cetvertak, Bendzius, Gintautas – Jagilevičius.

    Rozhodčí: Jimmy Bergamelli (FRA) – Vanja Belić (CRO), Damir Rakovič (SLO).
     
    Litevci jsou na rozdíl od Estonců, kteří paběrkují většinou mezi 2.A a 1.B skupinou MS, stálými účastníky této fáze MS v ledním hokeji. Svěřenci německého trenéra Bernda Haake, který je vede už od roku 2012, dva roky po sobě skončili třetí, takže daleko od postupu, ovšem i od sestupu. Uvidíme, jestli přijde tým z Pobaltí letos s nějakou velkou změnou a bude se třeba rvát o postup do skupiny, která je tak říkajíc krůček od elity. Dopomoci by ji k tomu měl kádr složený střídavě domácí ligy, někteří hráči působí v lotyšské nejvyšší soutěži a také sem tam nějaký hráč působící v nižších ligách ve Švédsku. V obraně ale vyniká jméno hrající ruskou druhou nejvyšší soutěž VHK, Nerijus Alisauskas hrál letos za kazašský celek Sarjaka Karaganda. Oporou bude určitě i útočník jinak lotyšské Zemgale a loni nejproduktivnější hráč Litvy na MS Danielius Nomanovas. Za zmínku stojí také jméno hrající nejvyšší britskou soutěž za Sheffield Steeldogs, Arndoldas Bosas. No a v neposlední řadě je nutno vyzdvihnout jméno osmnáctileté vycházející hvězdy litevského hokeje. Emilijus Krakauskas hraje juniorskou nejvyšší švýcarskou ligu za Biel a letos svému týmu pomohl prakticky bodem v každém utkání (34 b. za 35 z.) a v letošní sezoně nastoupil na domácím šampionátu za litevskou dvacítku (13. – 19. prosince 2015), kde domácí sahali až do posledního kola po postupu, jenže jejich sny rozsekalo lepší Maďarsko (8:2), jež nakonec postoupilo. Mladík bude mít v seniorské kategorii premiéru.
     
    Estonci získali tři body na loňském MS až v posledním utkání, ovšem ukázalo se to jako nejlepší řešení. Země, jež jedna jako ze tří v Evropě, patří k takzvané ugrofinsky hovořící skupině jazyků, zdolala domácí nizozemskou reprezentaci a odsoudili ji na domácím šampionátu k sestupu. Letos přijel do Záhřebu celek namixovaný výběr z několika soutěží. Velké zastoupení zde mají nižší finské a švédské soutěže a samozřejmě domácí, ač velice nestabilní a pouhá čtyři mužstva čítající liga. Ovšem největší jména estonského hokeje hrají malinko výše, jak už bývá u těchto reprezentací zvykem. Jedničkou bude s největší pravděpodobností strážce tří tyčí v britské nejvyšší soutěži, Vilem-Henrik Koitmaa chytá za Milton Keynes Lightning. Na pozici obránce je to pak jedna z největších legend hokeje této země, čerstvě sedmatřicetiletý zadák Lauri Lahesalu. Zadák, který si vyzkoušel i finskou SM Liigu, působí již deset let ve francouzské nejvyšší soutěži, momentálně hájí barvy Angers. Jako nejlepší hokejista současnosti v estonských luzích a hájích se prezentuje dvaadvacetiletý Robert Rooba, který tři roky působil v dresu dnes velkého aspiranta na finanční bankrot, ovšem stálý účastník SM Liigy Espoo Blues. V lednu ale přestoupil o soutěž níž a hraje druhou finskou liga za tým Mestis.
     
    Vítejte u onlajn přenosu úvodního střetnutí první divize B skupiny z chorvatského Záhřebu. Na starost si jej vezmou týmy Estonska a Litvy. Pobaltské derby začíná ve 13:00 na ledě haly Dom Sportova a Estonci mají co vracet svým dnešním protivníkům. Na minulém MS v nizozemském Eindhovenu podlehli poměrem 6:1 a nakonec se celkově devětadvacátý tým žebříčku IIHF rval až do posledního kola o udržení. Uvidíme, s čím přijel na Balkán výběr finského trenéra Jussi Tupamakiho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 11. Rooba (Petrov, Makrov), 27. Rooba – 15. Baltrukonis (Bendzius, Gintautas), 17. Cizas (Aliauskas), 24. Bogdziul (Bosas), 29. Alisauskas (Verenis), 33. Gintautas (Baltrukonis), 38. Alisauskas (Kumeliauskas), 50. Gintautas (Baltrukonis)


    Estonsko: Koitmaa (41. Seppenen) – Švarogin, Lahesalu "C", Kerna, Ossipov, Robuškin, Lukin, Levkovic – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Kuzněcov, Parras, Embrich – Fedoruk, Vasjonkin, Fursa – Vorang.
    Litva: Pavljukov (Zukovas) – Alisauskas, Cugajus, Jasinevičius, Kieras "C", Katulis, Aliukonis – Bosas, Bogdziul, Kumeliauskas – Fiscevas, Verenis, Cizas – Laukaitis, Krakauskas, Baltrukonis – Cetvertak, Bendzius, Gintautas – Jagilevičius.

    Rozhodčí: Jimmy Bergamelli (FRA) – Vanja Belić (CRO), Damir Rakovič (SLO).

    Diváci: 79
    bahis siteleri