CSKA Moskva – Magnitogorsk 1:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Stav série: 3:4
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 19.04.2016, 18:30 • CSKA Universal Sports Hall • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro tentokrát vše. Loučím se s vámi jménem všech onlajnistů, kteří vás provázeli celým letošním ročníkem Kontinentální hokejové ligy a v příští sezóně zase na počtenou! (21:10:16)
    Hráči Magnitogorsku si už užívají své chvíle s vítězným pohárem
     
    Sergej Mozjakin s Danisem Zaripovem právě společně pozvedli Gagarinův pohár za sezónu 2015/2016! Pod úspěch Magnitky se skvělými výkony podepsali i Jan Kovář s Tomášem Filippim, kteří si krátce na to rovněž užili svou chvilku slávy s pohárem.
    Vítěz letošního ročníku KHL - Metallurg Magnitogorsk

     
    Předávání stříbrných medailí je za námi, legendární bývalý brankář Vladislav Treťjak – paradoxně bývalá opora CSKA – nyní předá medaile zlaté barvy vítězům!
     
    Sergej Mozjakin byl nyní vyhlášen nejužitečnějším hráčem letošních bojů o Gagarinův pohár!
     
    Vše je připraveno k závěrečnému ceremoniálu, hokejisté CSKA si za malou chvilku přijedou pro stříbrné medaile. Ještě předtím je tu ale předání památečních plaket pro rozhodčí, mezi nimiž nechybí ani český zástupce Antonín Jeřábek.
     
    Sledovali jsme dramatické finále se vším všudy! Domácí inkasovali laciný úvodní gól a na vyrovnání se následně pořádně nadřeli a když už se jim to díky Maminovi podařilo, Magnitka vzápětí udeřila podruhé. Z mezikruží se přesně trefil Chris Lee, jehož gól po asistenci Jana Kováře se nakonec ukázal být tím vítězným! V samotném závěru si Moskvané vytvořili drtivý tlak, ten ale nedokázali přetavit v gól a do prázdné branky zpečetil výhru Metallurgu Jevgenij Timkin.
    Radost a zároveň smutek. V tomhle je ten sport krásný, ale zároveň krutý.
     
    No a už je to oficiální, Metallurg Magnitogorsk poráží CSKA Moskva v rozhodujícím sedmém finále play-off Kontinentální hokejové ligy 3:1, a získává tak další Gagarinův pohár!
     
    Konec zápasu.
    Trenér ruské reprezentace, Oleg Znarok, pozorně sleduje finálové boje, neboť je zde několik hráčů, které by mohl vzít na domácí MS!

     
    59:40
    Puk je v rohu kluziště. Je rozhodnuto, Metallurg Magnitogorsk po roční pauze opět získá Gagarinův pohár!!!
     
    59:17
    Dmitrij Kvartalnov si ještě vybírá oddechový čas, domácí už to ale budou mít hodně těžké.
    59:17 Jevgenij TIMKIN - 1:3
     
    59:17
    Metallurg právě vstřelil branku!
    No ale pozor, Magnitogorští přidávají gól do prázdné branky a troufám si tvrdit, že tím potvrdili zisk Gagarinova poháru! Bogdan Kiselevič neuvěřitelně propadl na vlastní modré čáře a v podstatě daroval kotouč napadajícímu JEVGENIJI TIMKINOVI, který posléze z ostrého úhlu zacílil přesně! Bez asistence.
     
    58:48
    Dezorientovaný Košečkin nevěděl, kde mu hlava stojí, ale nikdo z hráčů v červeném jej nedokázal propálit! Z ideální pozice z mezikruží se netrefil přesně ani Zajcev!
     
    58:30
    Ilja Sorokin míří na střídačku a tlak CSKA vrcholí, to bude něco!
    57:59 Košečkin teď měl i trochu štěstí
     
    57:59
    Košečkin ze Zajcevova projektilu od modré neviděl vůbec nic, naštěstí pro něj ale puk trefil jednoho z obětavých blokujících borců Magnitky.
     
    57:25
    Vladimir Žarkov měl na hokejce vyrovnání! Domácí útočník tvrdě vypálil z levého kruhu, ale obrovitý Košečkin ani tuto ránu nepustil za svá záda!
     
    56:48
    Tomáš Filippi dostal u hrazení spoustu prostoru, jeho křižný pas ale zamýšleného adresáta Wolského nenašel a Moskvané už se opět řítí kupředu.
     
    56:10
    Rozehrávka Magnitky doletěla na zakázané uvolnění, hra se tak opět vrátí zpět před Vasilije Košečkina.
    55:39 Velký závar před Košečkinem
     
    55:39
    Před Košečkinem vznikl další obrovský závar, strážce hostující svatyně se ale napadajícího Platta ani osekávajícího Andronova nezalekl a udržel touš ve své výstroji!
     
    55:18
    Rodák z Togliatti Vasilij Košečkin pro jistotu ukryl Andronovovo nahození ve své lapačce, následovat tak bude buly po jeho levici.
     
    54:52
    Grigorij Panin to zkusil od modré čáry, jeho nahození ale bylo ztečováno do rohu kluziště. Kotouč poté vyletěl mimo hrací plochu, vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    54:12
    Další postavení mimo hru v podání svěřenců Dmitrije Kvartalnova. Defenzíva lišek stále funguje jako švýcarské hodinky, Košečkin je v posledních minutách prakticky bez práce.
     
    53:26
    Ofsajd a v něm Vladimir Žarkov, následovat bude vhazování ve středním pásmu. Pohled na domácí příznivce je výmluvný, většina z nich má obličeje schované v dlaních. Napětí stoupá!
     
    52:58
    Moskvané jsou v plném počtu a Maxim Mamin se okamžitě na to vydal do dalšího rychlého protiútoku, domácí forvard byl ale vytlačen do rohu a jeho následné nahození bylo pro Košečkina snadným soustem.
     
    52:10
    Vladimir Žarkov vytlačil černou pryž do neutrální zóny, Metallurgu se v této početní převaze zatím nedaří dostávat se do šancí.
     
    51:33
    Juňkov vyhozením přes všechny čáry osvobodil domácí celek, další akci Magnitky zakládá z hloubi vlastního pásma exliberecký Tomáš Filippi.
    50:58 Magnitka může odskočit do dvougólového vedení
     
    50:58
    Magnitka si navíc zahraje přesilovku, Geoff Platt (MOS) poputuje na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění!
     
    50:21
    Magnitogorští hokejisté se následně vydali dopředu a nasbírali další cenné vteřinky, lišky jsou s každou odehranou minutou o něco blíže triumfu!
     
    49:33
    Tak to byla šance jako hrom, kterou měl na hokejce Alexandr Radulov! Domácí supervězda po Da Costově pasu tvrdě vypálila z mezikruží, ale ležící Košečkin si nakonec poradil!
     
    48:35
    Následné nahození Alexeje Kajgorodova od modré čáry zadunělo pouze o zadní hrazení, Ilja Sorokin tentokrát nemusel zasahovat a Rudoarmějci už opět spěchají dopředu.
     
    48:15
    Velezkušený Alexandr Sjomin to teď zkusil z otočky, nicméně tísněný forvard Magnitogorsku se nakonec do zakončení nedostal.
     
    47:53
    Svěřenci Dmitrije Kvartalnova zakládají další akci z hloubi vlastní poloviny, to už je polovina třetí třetiny téměř minulostí.
     
    47:04
    Magnitka se vydala do rychlého protiútoku a Ilja Sorokin musel být na pozoru. Mozjakin postupoval kupředu s Kovářem a celé to vzal na sebe, jeho skrytá střela ale zapadla přímo do náruče moskevského brankáře.
     
    46:16
    V ochozech to znovu jen zahučelo, Košečkina totiž za jeho brankou obral o kotouč Geoff Platt, jenže nikdo v červeném se následně nedostal do zakončení, a dezorientovaný hostující brankář si tak pořádně oddychl!
     
    45:32
    Nakonec z toho bylo nahození Nikity Zajceva od modré čáry, se kterým si ovšem Košečkin zkušeně poradil, jelikož mu nic nebránilo ve výhledu.
     
    44:59
    Velezkušený Chris Lee v rohu kluziště vypíchl kotouč Pihlströmovi, nicméně rozehrát už se mu nepodařilo, a Rudoarmějci tak zůstávají v útočném pásmu.
     
    44:25
    Kiselevičem těsně bráněný Jan Kovář se přeci jen dokázal prokousat až ke střele, ta ale nebyla pro Ilju Sorokina vůbec nebezpečná.
     
    43:56
    Po drobném Leeově zaváhání se k volnému kotouči dostal Ivan Tělegin, diváci ale následně vydechli zklamáním, protože forvard CSKA o puk zase hodně rychle přišel.
     
    43:12
    Grigorij Panin zkusil štěstí od modré, nicméně Košečkin měl dobrý výhled a bez problémů přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:34
    Nepřesná Plattova nabídka na Kiseleviče se nakonec doklouzala až do obranného pásma Moskvanů, magnitogorští hokejisté se zatím brání bezchybně.
     
    41:48
    Z toho nakonec nic nebezpečného nevzešlo, Mozjakin u hrazení přišel o rovnováhu a u puku už je Gennadij Stoljarov.
     
    41:21
    Hokejisté Metallurgu se nakonec bez problémů ubránili a nestárnoucí fantom Sergej Mozjakin už po pravém křídle zakládá rychlý protiútok svého týmu.
     
    40:47
    Těreščenko pod tlakem pouze vyhodil kotouč do středního pásma, svěřenci Dmitrije Kvartalnova začali ve třetí třetině – možná poslední periodě celého ročníku KHL – aktivněji.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina, která začne ve 20:14, slibuje strhující podívanou! Buďte u toho s námi!
     
    Rovněž po prostřední periodě těsně vedou hokejisté Magnitogorsku, a od zisku dalšího Gagarinova poháru už je tak dělí jen dvacet minut! Nepředbíhejme ale, na ledě se ještě může stát cokoliv. Tím spíš, když Moskvané měli po většinu druhé třetiny jasnou převahu a zásluhou Mamina se dočkali kýženého vyrovnání, to ale vydrželo sotva tři minuty – ojedinělou akci Magnitky přesnou ranou zakončil Chris Lee.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Sergej Mozjakin nebezpečně obkroužil kolem domácí svatyně a Ilja Sorokin se mezitím naivně poroučel k zemi, Mozjakinovi ale v klíčový moment sjel kotouč z hokejky.
    38:57 Chris LEE - 1:2
     
    38:57
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav ale vydržel sotva tři minuty, Metallurg se podruhé v zápase ujímá vedení! Skvělou práci odvedl Jan Kovář, který zpoza branky poslepu našel do mezikruží si sjíždějícího CHRISE LEEHO, jehož střela švihem se zastavila až v síti! Asistence: Jan Kovář, Danis Zaripov.
     
    38:03
    Jan Kovář vyhrál buly v útočném pásmu pro Leeho, který si netroufl ke střele a posunul kotouč Běreglazovovi, jeho nahození ale bylo sraženo do rohu kluziště.
     
    37:29
    Nyní ovšem při rozehrávce zaváhal Stoljarov a pustil ke střele Platonova, s jehož pokusem si sice Ilja Sorokin bez problémů poradil, domácí lodivod Kvartalnova však hříšníka Stoljarova na střídačce pořádně zpražil.
     
    36:42
    Černá pryž opět nebezpečně poskakovala v prostoru před Vasilijem Košečkinem, svěřenci Dmitrije Kvartalnova jsou na koni a jednoznačně kontrolují dění na ledě.
    35:54 Maxim MAMIN - 1:1
     
    35:54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec zaslouženě dočkali, je vyrovnáno! Bogdan Kiselevič našel parádním pasem do jízdy rozjetého Geoffa Platta, jehož pokus Košečkin vykopl pouze k MAXIMU MAMINOVI, jenž suverénně doklepl kotouč do poloprázdné hostující svatyně! Asistence: Geoff Platt, Bogdan Kiselevič.
     
    35:16
    Do konce druhé třetiny už zbývá jen něco málo přes pět minut a hosté stále těsně vedou, ačkoliv je v posledních minutách tlak CSKA místy až drtivý.
     
    34:32
    Ke třem střelám v krátkém časovém sledu se dostal exottawský Stéphane Da Costa! Ta nejnebezpečnější přišla z předbrankového prostoru po chytré Radulovově zadovce, francouzský reprezentant si ale na Košečkina nepřišel.
     
    33:45
    Do Plattovy přihrávky sice obětavě vložil hůl Tomáš Filippi, exliberecký útočník ale vypíchl kotouč přímo k Nikitu Zajcevovi. Domácí nadále pokračují v kombinaci.
     
    33:16
    Maxim Mamin v rohu kluziště nevyzrál na zkušeného Leeho, jemuž se ale posléze nepodařilo vyhodit kotouč do bezpečí. Tlak CSKA graduje!
    Fanoušek na twitteru cítí ve vzduchu vyrovnávající gól

     
    32:34
    Nyní už ale opět sledujeme útočné počínání svěřenců Dmitrije Kvartalnova. Nikým nehlídaný Bogdan Kiselevič si chytře najel do mezikruží, řekl si o puk a vypálil, jeho pokus byl ale zblokován.
     
    32:01
    Timkin navíc ve spolupráci s obrovitým Oskarem Osalou vybojoval kotouč a z ostrého úhlu ho nahodil na Sorokinovu klec, strážce moskevské svatyně pro jistotu přerušil hru.
     
    31:19
    Nikita Zajcev to v rohu kluziště pořádně schytal od Jevgenije Timkina, který svým aktivním napadáním posléze vytlačil borce v červených dresech až do jejich vlastního pásma.
     
    30:32
    Mozjakin si nedokázal ideálně zpracovat skákavý Kovářův pas a hosté posléze o kotouč přišli. Do rychlého protiútoku se vydal naturalizovaný Bělorus Geoff Platt, jehož bekhend ale zapadl přímo do Košečkinovy náruče.
     
    29:54
    Hvězdný Radulov zůstal na ledě a z ostrého úhlu v podstatě natlačil černou pryž do výstroje Vasilije Košečkina, čímž vybojoval další buly v útočném pásmu pro CSKA.
     
    29:11
    Právě Radulov se přihrávkou poslepu pokusil najít do předbrankového prostoru si sjíždějícího Da Costu, francouzský útočník ale záměr svého parťáka nepochopil.
     
    28:34
    Zajcevův projektil od modré byl sice zblokován, nicméně Alexandr Radulov ještě udržel Rudoarmějce v útočném pásmu.
     
    27:58
    Gennadij Stoljarov nabral závratnou rychlost a dostal pod tlak rozehrávajícího Vasilije Košečkina, ten si ale nakonec ve spolupráci se svými parťáky z pole zkušeně poradil.
     
    27:10
    Po zaváhání Juňkova ve středním pásmu se hosté vydali dopředu a nakonec z toho bylo nenápadné nahození Danise Zaripova, které Sorokin pro jistotu ukryl ve své výstroji.
    26:21 Alexandr Radulov se snažil zasunout puk k tyčce zpoza brány
     
    26:21
    Alexandr Radulov to nemyslel špatně! Hvězdný útočník CSKA se zpoza branky vytočil před Košečkina a okamžitě poté z otočky vystřelil, strážce hostující svatyně ale prostor u pravé tyče své klece včas ucpal a Radulov byl navíc následně povalen na zem Wolským.
     
    25:33
    Bogdan Kiselevič povedenou kolmicí oslovil rozjetého Kutuzova, jehož nahození zpoza branky nadělalo Košečkinovi spoustu starostí. Strážce hostující svatyně sice zasahovat nemusel, nicméně po ataku Andronova mu spadla maska!
     
    24:55
    Velezkušený Chris Lee si od mantinelu vybruslil na vrchol levého kruhu, odkud okamžitě vystřelil, ale Ilja Sorokin se nenechal nachytat v nedbalkách.
    Sestřih nejzajímavějších momentů druhého dějství
     
    24:05
    Alexej Juňkov se nečekaně zjevil úplně sám na levém kruhu, skákavý kotouč ale sotva trefil, a Košečkin tak byl nakonec bez práce!
     
    23:23
    Magnitogorští se usadili v útočném pásmu a Alexej Kajgorodov nebezpečně nahodil puk do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v bílém.
     
    22:44
    Wojtek Wolski už je na ledě a okamžitě se zapojil do protiakce Metallurgu, kterou Sorokin vyřešil tím, že hokejkou vypíchl kotouč do bezpečí.
     
    21:57
    Dlouhé čekání na střelu nyní ranou od modré ukončil Stéphane Da Costa, Košečkin však byl na svém místě a celou situaci si pohlídal.
     
    21:20
    Moskevští hokejisté sice kombinují v útočném pásmu, nedaří se jim ale dostat se do zakončení a hosté se bez problémů brání.
    20:44 Domácí si zahrají další přesilovou hru
     
    20:44
    Kanadsko-polský útočník Wojtek Wolski (MET) si nedovoleně vyšlápl na Vladimira Žarkova a vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    Ještě minulou sezonu působil mladý Ilja Sorokin v Novokuzněcku, dnes je ruský reprezentant jedničkou CSKA!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    CSKA vede po první třetině na střely vysoko 13-2. Po rychlém úniku hostujícího Timkina ale prohrává 0:1.

     
    Úvodní dvacetiminutovka rozhodujícího finálového zápasu o Gagarinův pohár je minulostí. V prvních minutách jsme sledovali opatrný hokej z obou stran, hráči CSKA i Metallurgu jako by čekali na chybu toho druhého. Čekání se vyplatilo hostům, Moskvané totiž fatálně selhali v obraně a pustili do samostatného úniku Jevgenije Timkina, který se nemýlil. Po první třetině vede Magnitogorsk, bude to platit i po té druhé, která začne v 19:21? Sledujte náš přenos a o nic nepřijdete!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Ještě jednu možnost na vyrovnání měl v poslední minutě první třetiny Simon Hjalmarsson, Košečkin ale proti jeho dorážce z bezprostřední blízkosti bleskurychle vytrčil svůj levý beton!
     
    19:02
    Po Mozjakinově nahození z vrcholu levého kruhu to v ochozech jen zahučelo, puk totiž proletěl těsně vedle pravé tyče!
     
    18:19
    Maxim Mamin to zkusil individuálně, jeho jakýsi hybrid mezi střelou a přihrávkou z rohu kluziště ale proletěl v prostoru před Košečkinem bez povšimnutí.
     
    17:44
    Kotouč se do předbrankového prostoru pokusil nahodit Alexandr Radulov, hráči v bílomodrém to ale tentokrát zvládli bez jakýchkoliv komplikací a vyhodili touš do bezpečí.
    17:04 Velká šance Michaila Juňkova
     
    17:04
    Tak tohle byla obrovská příležitost CSKA! Michail Juňkov měl po parádním Hjalmarssonově pasu na hokejce vyrovnání, tváří v tvář Košečkinovi ale neuspěl!
     
    16:38
    Simon Hjalmarsson vyzkoušel Košečkinovu pozornost střelou z levého kruhu, strážce magnitogorské svatyně si ale jeho pokus pohlídal a clonícího Juňkova k dorážce nepustil.
     
    15:59
    Po nepříliš přesvědčivé rozehrávce Metallurgu se ke kotouči dostal Maxim Mamin, černá pryž mu ale v klíčový moment sjela z hokejky.
     
    15:22
    Elitní formace CSKA si prodloužila střídání a hned z toho byl další závar před Vasilijem Košečkinem, z nepřehledné trmy-vrmy se ale nikomu v červeném nepodařilo zakončit.
     
    14:38
    Moskevský zadák Nikita Zajcev si všiml rozjetého Tělegina a předložil mu přesný pas do jízdy, Vasilij Košečkin si ale následnou Těleginovu štiplavici z levého kruhu zkušeně pohlídal.
     
    13:51
    Svěřenci Dmitrije Kvartalnova jsou pod dekou a z tribun se čím dál pronikavěji ozývá pískot, jelikož Kovářova formace si nyní v útočném pásmu dělá, co se jí zachce.
    12:56 Jevgenij TIMKIN - 0:1
     
    12:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Čekání na úvodní gól je u konce, do vedení se dostává Magnitogorsk! Předcházelo tomu obrovské zaváhání moskevských zadáků, kteří zcela zapomněli na JEVGENIJE TIMKINA, jehož parádní kolmicí našel Lee a Timkin si následný samostatný únik proti Sorokinovi vychutnal! Asistence: Chris Lee.
     
    12:15
    Závratnou rychlost nabral na pravé straně Sergej Andronov a prokousal se až do bekhendového zakončení, útočník CSKA ale z ostrého úhlu prakticky jen odevzdal kotouč Košečkinovi.
     
    11:47
    Potěchin se neohroženě vydal kupředu po levém křídle, nicméně Bogdan Kiselevič se nenechal obehrát a hostujícího útočníka v rohu kluziště přišpendlil na hrazení.
     
    11:11
    Jevgenij Timkin si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku a puk nakonec doletěl až na zakázané uvolnění, to ale sudí zrušili, a tak se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    10:22
    Ivan Tělegin se okamžitě po vyhraném buly prodral s kotoučem na holi až do prostoru před magnitogorskou klecí, zakončit se mu ale nepodařilo a hosté už zakládají protiakci.
     
    09:49
    Simon Hjalmarsson si sjel na pravý kruh, zpracoval si Makarovův pas a okamžitě vystřelil, jeho pokus ale postrádal gólové parametry, a Košečkin tak měl úlohu snadnou.
     
    09:23
    Hostům byla odpískána přihrávka rukou, následovat bude vhazování po pravé ruce Vasilije Košečkina.
    08:56 Nahození od modré čáry zacinkalo o pravou tyčku
     
    08:56
    První opravdovou šanci zápasu si vytvořili Moskvané! Nahození od modré čáry se odrazilo od tyčky k o dorážku se pokoušejícímu Stéphanu Da Costovi, který ale zratil rovnováhu a posunul Košečkinovu svatyni, a hra je tak přerušena!
     
    08:10
    Napadající Antti Pihlström dostal rozehrávající zadáky Magnitogorsku pod tlak, ti si ale nakonec poradili a dostali puk alespoň do středního pásma.
     
    07:23
    Sergej Těreščenko už je na ledě, Metallurg první oslabení bez problémů přečkal.
     
    06:45
    Nevysoký Stéphane Da Costa v souboji u hrazení přišel o puk a Chris Lee následně poslal černou pryž až k Sorokinovi, to už je Těreščenkův trest téměř u konce.
     
    05:59
    Děnis Děnisov od modré čáry trefil jen prvního hráče v bílém, který stál před ním, a hosté se poté dokázali osvobodit.
    05:23 První dvouminutový trest v utkání pro hostujícího Těreščenka
     
    05:23
    Svěřenci Dmitrije Kvartalnova si zahrají přesilovou hru, Těreščenko (MET) se totiž zbytečně nechal vyloučit za podražení.
     
    05:10
    Alexandr Radulov se šikovnou kličkou zbavil Jaroslava Chabarova, jeho následné bekhendové nahození do předbrankového prostoru ale bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    04:19
    Stadionem to jen zahučelo. Tělegin se užuž dral za odraženým kotoučem do mezikruží, Kovář byl ale rychlejší a celou situaci si pohlídal.
     
    03:25
    Sergej Andronov, mladý útočník Moskvanů, jehož práva v NHL vlastní St. Louis Blues, se ke střele nedostal, kotouč je nyní v moci magnitogorských zadáků.
     
    02:38
    Hra je poprvé přerušena. Tělegin si všiml rozjetého Alexandra Radulova a předložil mu přesnou přihrávku do jízdy, největší hvězda CSKA si ale z ostrého úhlu na Košečkina nepřišla.
     
    01:52
    V úvodu sledujeme hodně opatrnou partii z obou stran. Jan Kovář se teď pokusil oslovit Mozjakina, tomu ale střela z vrcholu kruhů vůbec nevyšla.
    Finále zatím nabídlo spoustu vyhrocených soubojů. Jak tomu bude dnes?

     
    01:04
    Kutuzov si v obranném pásmu netroufl na kličku, a pro jistotu zařadil zpátečku. Oba týmy nyní střídají, Rudoarmějci vyčkávají za vlastní svatyní.
     
    00:26
    Úvodní buly ovládli v červených dresech hrající Moskvané, kteří ale o kotouč následně přišli a Tomáš Filippim s Wojtekem Wolským už zakládají protiakci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Děnisov, Zajcev, Kutuzov, Kiselevič, Panin, Sergejev, Pivcakin – Tělegin, Da Costa, Radulov – Mamin, Kutuzov, Stoljarov – Pihlström, Andronov, Žarkov – Juňkov, Hjalmarsson, Makarov, Košelev.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Birjukov, Antipin, Běreglazov, Lee, Chabarov, Těreščenko, Medveděv – Zaripov, Kovář, Mozjakin – Sjomin, Wolski, Filippi – Platonov, Timkin, Osala – Kajgorodov, Potěchin, Železkov, Kosov.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Konstantin Olenin – Dmitrij Sivov, Sergej Šeljanin.
    V Moskvě je vše připraveno!

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdních večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty, a také videa z gólových příležitostí, rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    V 18:30 středoevropského času, v 19:30 moskevského času, vypukne rozhodující finálová bitva mezi CSKA Moskva a Magnitogorskem. Tak si ji rozhodně nenechte ujít.

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Filippi (MET)
    Jan Kovář (MET)
     
    Vzájemná utkání

    Dosavadní průběh finále mezi oběma celky:


    F1CSKA Moskva – Magnitogorsk 5:1
    F2 – CSKA Moskva – Magnitogorsk 1:2
    F3 – Magnitogorsk – CSKA Moskva 2:3 pp
    F4Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:0
    F5 – CSKA Moskva – Magnitogorsk 1:2 pp
    F6 – Magnitogorsk – CSKA Moskva 2:3 pp

    Stav série: 3:3 na zápasy
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Jak už bylo zmíněno, hosté z Metallurgu Magnitogorsk mohli o vítězství letošního ročníku KHL rozhodnout už v posledním odehraném utkání, ale zápas se jim nepovedlo dovést, po senzačním vyrovnání, do zdárného konce. Je tu ale další zápas, který začíná od nuly a oba celky tak mají k cenné trofeji stejně blízko, zároveň i stejně hodně daleko. Magnitka touží po dvou letech získat znovu Gagarinův pohár, ale stejně tak po něm prahne i armádní celek z Moskvy, který byl letos suverénní nejen v základní části, kdy skončil na prvním místě, ale daří se mu i v play-off. Podaří se Moskvanům dotáhnout vytoužený sen až na vrchol? Uvidíme, jak to dnes celé dopadne a kdo bude po konci tohoto duelu veselejším týmem.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté CSKA Moskva měli v šestém finále série s Magnitogorskem doslova a do písmene nůž na krku. Prohrávali totiž 3:2 na zápasy a pokud by neuspěli ani v tomto zápase, sezóna by pro ně definitivně skončila. Na ledě Metallurgu vedli ještě v probíhající pětapadesáté minutě 2:0, jenomže domácí Magnitogorsk dokázal snížit a následně pak Janem Kovářem srovnat na 2:2 a vynutili si tak prodloužení. Jenomže v jeho druhé minutě rozhodl přesnou trefou Juňkov a prodloužil svému týmu sezónu. Na ledě v Magnitogorsku tak propukla velká radost hostů, naopak domácí byli pochopitelně zklamaní, zisk Gagarinova poháru měli doslova na dosah.
     
    Hezký večer vážení sportovní přátelé. Sezóna KHL je definitivně u konce. Dnes je na programu už úplně poslední zápas. Finále mezi celky CSKA Moskva a Metallurg Magnitogorsk dospělo do rozhodujícího sedmého utkání, které je na programu právě dnes, kdy se tedy dozvíme, kdo se stane majitelem Gagarinova poháru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 36. Mamin (Platt, Kiselevič) – 13. Timkin (Lee), 39. Lee (Kovář, Zaripov), 60. Timkin


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Děnisov "C", Zajcev "A", Kutuzov, Kiselevič, Panin, Sergejev, Pivcakin – Tělegin, Da Costa, Radulov "A" – Mamin, Kutuzov, Stoljarov – Pihlström, Andronov, Žarkov – Juňkov, Hjalmarsson, Makarov, Košelev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Birjukov, Antipin, Běreglazov, Lee "A", Chabarov, Těreščenko, Medveděv – Zaripov, Kovář, Mozjakin "C" – Sjomin, Wolski, Filippi – Platonov "A", Timkin, Osala – Kajgorodov, Potěchin, Železkov, Kosov.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Konstantin Olenin – Dmitrij Sivov, Sergej Šeljanin
    CSKA Moskva 3 4 Magnitogorsk
    #1 Čtvrtek 07.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 5:1
    #2 Sobota 09.04.2016 • 16:00
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2
    #3 Pondělí 11.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #4 Středa 13.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 1:0
    #5 Pátek 15.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2 po prodl.
    #6 Neděle 17.04.2016 • 13:30
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #7 Úterý 19.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:3