Banská Bystrica – Nitra 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0) Stav série: 2:4
HK Nitra
sk Pátek 22.04.2016, 19:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dušan Milo prevzal z rúk riaditeľa Pro-Hokeja Richarda Lintnera majstrovskú trofej a v klbku spoluhráčov ju zodvihol nad hlavu. Pre nitrianskych hráčov sa začína spanilá jazda majstrovských osláv.
     
    Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play-off Tipsport ligy získal nitriansky útočník David Laliberté. Pred rokom toto prestížne ocenenie získal Košičan Gabriel Spilar.
     
    Nitra zvládla nájazdovú lotériu a prvýkrát v histórii získava majstrovský titul! Ako bonus si k nemu zverenci trénera Stavjaňu pribalia aj miestenku v nadnárodnej súťaži Champions Hockey League.
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Nitra.
    Autorom víťazného gólu je JAMESON MILAM.
     
    68:46
    Hosťujúci Slovák mal na hokejke rozhodnutie, ale bol dôrazne bránený a výborne stíhaný jedným z domácich hráčov. Svoje zakončenie tak po individuálnej akcii poslal iba do Bacashihuu.
     
    63:41
    Tak toto je ďalšia neuveriteľná situácia! Bast prihral priamo pred bránku Tománkovi, ten ihneď pálil, ale Lakosil v poslednej chvíli puk vyrazil.
     
    62:33
    Ďalšia vyložená šanca pre Banskú Bystricu. Domáci prenikli v dvojici proti jednému obrancovi, na pravú stranu dostal prihrávku Ďatelinka a pálil, ale Lakosil predviedol ďalší zázračný zákrok.
     
    62:11
    Mohlo byť rozhodnuté! Ďatelinka posunul puk na Tománka, ktorý ihneď pálil, ale trafil iba Lakosila. Brankári zatiaľ kraľujú predĺženiu.
     
    60:44
    Veľkú šancu sme videli aj na opačnej strane. Hostia vysunuli puk, za ktorým šprintoval dnešný ostrostrelec Blackwater, ale chýbalo mu pár centimetrov a zakončiť tak nedokázal.
     
    60:22
    Prvé buly desaťminútového predĺženia získala Basnká Bystrica. Domáci hokejisti sa ihneď pustili do útoku, odkiaľ spred bránky pálil Matoušek, ale Lakosil si poradil.
     
    59:57
    Neuveriteľný záver! Ďatelinka pálil od modrej čiary, ale Lakosil puk tri sekundy pred sirénou reflexívne vytesnil.
     
    58:56
    Blackwater to skúsil ďalšou strelou a veru nebol ďaleko od hetriku. Domáci môžu ďakovať Bacashihuovi, ktorý pohotovo zasiahol.
     
    55:23
    Slovák v súboji stratil puk a ponúkol tak Lunterovi dobrú príležitosť. Domáci hráč ihneď prudko zakončil a Lakosil sa musel mať na pozore aby odolal.
     
    54:37
    Uvidíme hru štyroch proti štyrom. Na trestnú lavicu smerujú domáci Gründling a hosťujúci Beca.
     
    54:37
    Nitra mala puk za bránkou súpera a pokúšala sa dostať ho do čo najvýhodnejšej pozície. To sa hosťom napokon podarilo a prudko pálil Kutálek, ale Bacashihua priam zázračne odolal.
     
    52:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci dnes sezónu ukončiť rozhodne nechcú! MÁRIO LUNTER sa do puku oprel v pravom kruhu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    48:15
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Druhýkrát v zápase sa presadil JUDD BLACKWATER, tentokrát pálil po krížnej prihrávke od ľavej žrde a presne vystihol priestor, ktorý presúvajúci sa Bacashihua nestihol pokryť. Asistencie: Marek Slovák a David Laliberté.
     
    47:28
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Handzuš – 2 min., sekanie).
     
    46:44
    Banská Bystrica teraz predviedla situáciu dvoch proti dvom. Domácich dopredu potiahol Handzuš a prudko pálil, ale Lakosil si pripísal výborný zákrok vyrážačkou.
     
    41:24
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milam – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    39:49
    Nitra ešte ostáva v pásme a skúša to obrovským tlakom. Od modrej čiary tentokrát pálil Milam, no domáci sa obetavo hodili do dráhy puku.
     
    39:11
    Nitrania sa napokon v pásme usadili. Ručkay pálil z hanice prového kruhu tesne vedľa, nik z jeho spoluhráčov puk netečoval.
     
    38:20
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gillies – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:25
    Hostia teraz nechali až príliš veľa prestoru pred svojou bránkou. Handzuš sa tam ocitol v bekhendovom zakončení, ale Lakosil rýchlo a úspešne zareagoval.
     
    34:29
    Hosťujúci Milo vykorčuľoval z trestnej lavice a okamžite sa dostal do samostatného úniku. Na bránku sa rútil v skvelej pozícii, ale trestuhodne mieril iba nad hornú žrď.
     
    32:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milo – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    19:52
    Prebieha záverečná minúta tejto tretiny a Banská Bystrica útočí aj naďalej. Strelecky to skúšal Hvila a pálil veľmi nebezpečne, ale Lakosil jeho pokus v poslednej chvíli vyrazil.
     
    19:06
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hokejisti nepoľavili a zaslúžene vyrovnávajú! Postaral sa o to skúsený MICHAL HANDZUŠ, ktorý puk na dvakrát bekhendovo dorážal, pričom Lakosil si s druhým pokusom už nedokázal poradiť. Asistencie: Fredkrik Sandrgen a Ivan Ďatelinka.
     
    15:41
    Pomer síl na ľade sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie hosťujúci Laliberté.
     
    15:19
    Banská Bystrica sa bude brániť! Dvojminútový trest za technický priestupok inkasuje inkasuje Sandgren, ktorý brnakárovi po ľade posúval hokejku, čo je v rozpore s pravidlami.
     
    15:08
    Nitra vyhrala vhadzovanie aj pred bránkou súpera a dostala sa do ďalšieho zakončenia. Videli sme aj pokusy o dorážky, no Sandgren si obetavo ľahol do dráhy puku.
     
    14:53
    Hostia buly vyhrali opäť a dostali sa až do útoku. Bajtek potiahol puk po ľavej strane, v útočnom pásme prihral Majdanovi a ten strieľal, avšak Bacashihua to dobre videl a poradil si.
     
    12:30
    Veľmi pekná akcia Banskej Bystrice. Domáci sa sformovali spoza vlastnej bránky, puk dostali na opačnú polovicu, odkiaľ od modrej čiary vypálil Ďatelinka. Lakosilovi puk na moment vypadol, ale rýchlo si ho opäť pokryl a dorážku nedopustil.
     
    11:22
    Teraz to domácim vyšlo a dostali sa do zaujímavej pozície. Tománek bol veľmi tesne bránený, ale aj napriek tomu si dokázal puk hodiť na bekhend a strieľať, no Lakosil s tým nemohol mať problém.
     
    07:43
    Nitra predviedla ďalšiu peknú šancu. Bene sa po pravej strane rútil do zakončenia, s pukom nič nevymýšľal a rovno strieľal, ale Bacashihua jeho pokus vytesnil prilbou.
     
    01:32
    Nitra dala gól!
    Videoarbiter presný zásah potvrdil a hostia sa ujímajú vedenia! Postaral sa o to JUDD BLACKWATER, ktorý puk napálil z uhla z ľavej strany a Bacashihuu poriadne prekvapil. Domáci gólman si úzku štrbinku neustrážil a inkasuje ako prvý. Asistencie: Jameson Milam a David Laliberté.
     
    01:32
    Hostia zrejme dali gól, rozhodca však bude telefonovať a finálny verdikt vyriekne až videoarbiter.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 20. Handzuš (Sandgren, Ďatelinka), 53. Lunter – 2. Blackwater (Milam, Laliberté), 49. Blackwater (Slovák, Laliberté), rozh. náj. Milam

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jason Bast (BBY)
    0:0   Tibor Kutálek (NIT)
    2. série:
    0:0   Michal Handzuš (BBY)
    0:0   Radoslav Macík (NIT)
    3. série:
    0:0   Roman Tománek (BBY)
    0:0   Henrich Ručkay (NIT)
    4. série:
    0:0   Tibor Kutálek (NIT)
    0:0   Lukáš Hvila (BBY)
    5. série:
    0:0   Henrich Ručkay (NIT)
    0:0   Roman Tománek (BBY)
    6. série:
    0:0   Judd Blackwater (NIT)
    0:0   Juraj Bezúch (BBY)
    7. série:
    0:1   Marek Slovák (NIT)
    1:1   Michal Handzuš (BBY)
    8. série:
    1:1   Marek Slovák (NIT)
    1:1   Michal Handzuš (BBY)
    9. série:
    1:1   Tibor Kutálek (NIT)
    1:1   Juraj Majdan (BBY)
    10. série:
    1:2   Jameson Milam (NIT)
    1:2   Michal Handuš (BBY)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Petran, Gründling, Čížek, Bezúch, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bajaruns, Handzuš, Bortňák
    HK Nitra: Lakosil (Valent) – Kuzma, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Kutálek, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Bajtek, Beca, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Pupák

    Rozhodčí: J. Kubuš, Jonák – Šefčík, Výleta
    Banská Bystrica 2 4 Nitra
    #1 Úterý 12.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 3:1
    #2 Středa 13.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 3:2
    #3 Sobota 16.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 5:3
    #4 Neděle 17.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 4:2
    #5 Středa 20.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 6:4
    #6 Pátek 22.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 2:3 po s.n. (1:2)
    bahis siteleri