Mattersburg – Austria 0:9 (kon.) | Rheindorf Altach – Salzburg 1:3 (kon.) | Ried – Admira 1:0 (kon.)
Grödig – Wolfsberger 0:1 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
1:3 (1:2)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 23.04.2016, 18:30 • Stadion Schnabelholz • Rakouská Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    FC RED BULL SALZBURG
    Salzburg i v letošní sezoně potvrzuje své postavení v rakouské nejvyšší soutěži z minulých let. Bohatý klub ze čtvrtého největšího města v Rakousku se nachází na vedoucí příčce rakouské Bundesligy a směřuje za dalším vítězstvím. Na vedoucí příčce má totiž náskok šesti bodů!

    Die Bullen navíc v lize již celkem devět zápasů nepoznal hořkost porážky. Naposledy Red Bull prohrál v polovině února na hřišti Riedu, což bylo tehdy velké překvapení. V posledním ligovém kole Salzburg přivítal na vlastním stadionu právě Ried, se kterým si tentokrát poradil v poměru 2:1. V týdnu se Salzburg představil také doma v rámci rakouského poháru v zápase s Austrií Vídeň. Diváci v Red Bull Aréně viděli parádní utkání, které nakonec dopadlo lépe pro domácí, kteří vyhráli v poměru 5:2!
     
    SC RHEINDORF ALTACH
    Malý rakouský klub ze západu Rakouska se momentálně nachází na sedmém místě tabulky se ziskem 37 bodů. Na desátý Grödig, který momentálně zaujímá sestupovou pozici, má náskok osmi bodů. Do dnešního souboje s lídrem tabulky Altach nevstupuje v pozici favorita, nicméně by před vlastními fanoušky mohl překvapit...

    Atalch zažil ve druhé polovině minulého měsíce povedenou sérii tři výher v řadě, tu však ukončil zápas na půdě Grazu, kde Altach prohrál vysoko 1:4. V posledním ligovém kole se Rheindorf představil na půdě souseda v tabulce – Mattersburgu. Nepříliš atraktivní utkání nakonec skončilo bez branek!
     
    Příjemné sobotní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Rakouská Bundesliga má o tomto víkendu na programu své 32. kolo. My se společně zaměříme na souboj SC Rheindorfu Altach s FC Red Bull Salzburg. Úvodní výkop je naplánován v 18:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Zwischenbrugger, Jäger, Schreiner – Netzer, Zech – Salomon, Prokopič, Ngwat-Mahop – Aigner
    Náhradníci: Hofbauer, Schilling, Lukse, Pöllhuber, Ismael Tajouri, Müller, Seeger

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Pauolo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Lazaro, Bernardo, Keita, Valon Berisha – Minamino, Soriano
    Náhradníci: Reyna, Stankovic, Lainer, Schmitz, Hwang, Upamecano, Laimer

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer – Brandner, Schüttengruber (vš. Rakousko).
    Pohled na rozcvičku aktuálního lídra rakouské Bundesligy

     
    Hlavní rozhodčí právě přivedl oba týmy na Stadion Schnabelhoz. Za pár desítek sekund začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici hráči domácí Rhendorfu, kteří se dostávají k postupné kombinaci na vlastní polovině.
     
    2
    Dlouhý odkop domácího brankáře hledal na pravém křídle Patricka Salomona. Toho však ve vzdušném souboji předčil Ulmer a míč je v zámezí!
     
    3
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak, to je opravdu parádní vstup do dnešního zápasu! Salzburg se prackticky z první akce dnešního zápasu dostává do vedení a začíná potvrzovat roli favorita! Na začátku celé akce byl aktivní Schwegler, který obral o míč Schreiner, ve vápně našel Soriana, který přiklepl míč NABY KEITOVI, a ten namířil svou ránu přesně pod břevno!
    3. Naby KEITA - 0:1
     
    4
    Salzburg navíc pokračuje v aktivním výkonu! Takumi Minamino se pokoušel uvolnit na pravém křídle, kam mu přispěchal na pomoc Lazaro. Od domácího hráče se však míč odrazil do zámezí a je z toho roh!
     
    5
    Úvodního rohového kopu dnešního zápasu se ujal Jonathan Soriano, kterému se však centr nepovedl a dopředu šel Altach. Rychlý protiútoku zastavil nedovoleným zákrokem zkušený Schwegler!
     
    6
    Altach se dostal na vlastní polovině k postupné kombinaci, nicméně ta vedla ke ztrátě míče. Soriano následně hledal za obranou Minamina, avšak pas španělského kanonýra zastavil Lienhart!
     
    7
    První útočnou akcí se prezentoval také Altach! Po pravé straně táhl míč Lienhart, který následně poslal do vápna povedený centr, kterým našel hlavu Ngwat-Mahopa. Jeho hlavička však mířila mimo branku!
     
    9
    Altach je v posledních minutách aktivnějším týmem, nicméně domácí celek často sráží nepřesná kombinace, ze které může těžit Salzburg, který směřuje na útočnou polovinu.
     
    10
    Salzburg se usadil na útočné polovině a ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Naby Keita. Autor úvodní branky dnešního utkání však trefil Jägera do hlavy, který byl lehce otřesený a musel být ošetřen!
    10. Keitova rána nepříjemně trefila Jägera
     
    11
    Lukas Jäger je již po ošetření a měl by pokračovat ve hře! Mezitím kombinuje na útočné polovině Altach, který se pokouší dostat do zakončení.
     
    13
    Na pravém křídle se dostal k míči domácí Andreas Lienhart, který se krásnou kličkou zbavil Ulmera a následně vystřelil na přední tyč. Rána mu však vůbec nesedla a míč mířil mimo branku!
     
    14
    Altachh hraje v posledních minutách velmi aktivní fotbal, nicméně má problémy v koncovce. Z levé strany centroval Schreiner, který našel Zecha, avšak tomu hlavička nesedla.
     
    15
    Teď se na útočné polovině dokázal usadit i hostující Salzburg, který nebezpečně kombinoval před pokutovým územím, nicméně do zakončení se nedosta. Hosté alespoň vybojovali rohový kop!
     
    16
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Valon Berisha. Mladý norský záložník poslal svůj centr na zadní tyč, kde však míč vyboxoval Kobras a dopředu může zamířit Altach!
     
    18
    Christian Schwegler si dokázal udělat na pravém křídle místo a přes Schreinera poslal míč do vápna pro Soriana. Španělský kanonýr hledal ve vápně Minamina, nicméně ten se přes obránce k míči nedostal a je z toho roh!
     
    19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A Salzburg se dostává po necelých dvaceti minutách hry už do dvobrankového vedení! Hosté vybojovali rohový kop, kterého se ujal Lazaro. Jeho nadýchaný centr se po několika odrazech dostal až na zadní tyč, kde číhal DUJE ĆALETA-CAR, který přesnou hlavičkou dostal míč do sítě a navýšil vedení svého týmu!
    19. Duje ĆALETA-CAR - 0:2
     
    20
    Hned po obdržené brance se Altach pokoušel dostat do útoku. Stoper Jäger poslal dlouhý nákop na levou stranu, kde si míč zpracoval Aigner. Domácí útočník byl následně faulován a je z toho zajímavá standardní situace!
     
    21
    Následné standardní situace se ujal domácí Schreiner, jehož centr nebyl špatný, nicméně pro míč si došel brankář Alexander Walke, který jej bezpečně chytil do rukavic!
     
    22
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Dnešní zápas zatím rozhodně není gólově chudý, neboť za dvacetdva minut hry jsme viděli již tři branky! Na levém křídle se dostal k odraženému míči Schreiner, který jej vrátil do vápna. Ngwat-Mahop dostal míč před branku, kam si naběhl HANNES AIGNER. Domácímu forvardovi střela příliš nesedla, nicméně míč skončil nakonec v brance!
    22. Hannes AIGNER - 1:2
     
    24
    Salzburg měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Jonathan Soriano. Střela španělského útočníka nebyla špatná, nicméně brankář Kobras dokázal míč vyrazit na roh!
     
    25
    Následného rohového kopu se zhostil Valentino Lazaro, jehož centr však nepatřil do kategorie povedených a domácí celek bez problému dokázal centr odvrátit!
     
    27
    Hostující brankář Walke se dostal pod tlak při rozehrávce, nicméně německý brankář nakonec situaci zvládl a Salzburg může zamířit vpřed!
     
    28
    Hostujícímu celku vůbec nevyšla přechodová fáze a o míč přišel! Altach velmi rychle otočil hru a míč se dostal na pravou stranu, odkud poslal krásný centr Lienhart, kterým našel ve vzduchu Aignera. Rakouský hrot však ve velké šanci mířil nad branku!
    28. Aigner měl na hlavě vyrovnání, avšak mířil nad branku
     
    29
    Teď se mohl dostat ke slovu také Salzburg, nicméně aktuálně vedoucímu celku rakouské Bundesligy nevyšla kombinace na útočné polovině a u míče je opět aktivně hrající Altach!
     
    31
    Altach kombinoval na levé straně, kde spolupracoval Schreiner s Ngwat-Mahopem. Spolupráce těchto dvou však nebyla ideální a vedla pouze ke ztrátě míče!
     
    32
    Salzburg se po delší době dostal opět do kombinace na útočné polovině. Do nebezpečného protiútoku postupoval Soriano, nicméně tomu se nepovedlo procpat míč na Minamina, neboť přihrávku zablokoval Jäger!
     
    34
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující Christian Schwegler, který na pravé straně nedokázal uhlídat Ngwat-Mahopa, a tak hostujícího hráče poslal ostrým skluzem k zemi!
     
    35
    Následné standardní situace se zhostil domácí Lienhart, jehož centr našel na hranici vápna domácího Salomona. Ten si míč zpracoval a nebezpečně vypálil, avšak jeho ránu dokázal zblokovat Lazaro!
    Na lídra tabulky se přišla v Altachu velmi slušná návštěva

     
    36
    Na pravém souboji svedl těžký souboj Japonec Minamino s obráncem Schreinerem. Domácí bek uplatil váhovou převahu a dostal se k míči. Ten následně skončil v zámezí, nicméně vhazovat bude Altach!
     
    37
    Salzburg opět nebezpečně obléhal vápno domácího celku. Na praévm křídle kombinoval Schwegler s Valonem Berishou, avšak ani jeden z této dvojice nic kloudného vymyslet nedokázal.
     
    38
    V posledních minutách atraktivita hry značně klesa a sledujeme spíš hru plnou nepřeností a nepřesných přihrávek. Momentálně Altach kombinuje na útočné polovině, tak uvidíme, co hráči Rheindorfu vymyslí.
     
    40
    Takumi Minamino se dostal opět k míči na pravém křídle, nicméně přes obránce Schreiner neprošel, neboť ten předvedl velmi povedený obranný zákrok a u míče je domácí Altach.
     
    41
    Rheindorf se pokoušel založit rychlý protiútok, o což se postaral Netzer, který hledal na levém křídle Mahopa. Kamerunský útočník však míč špatně zpracoval, a ten mu utekl do zámezí.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Do dnešního souboje vstoupil skvěle hostující Salzburg, který se dostal do vedení již ve třetí minutě zásluhou Naby Keity! Vedoucí celek celé soutěže pokračoval v aktivním výkonu a své vedení navýšil v devatenácté minutě, kdy se prosadil Duje Ćaleta-Car. Hned o tři minuty později však dokázali domácí srovnat zásluhou trefy Hannes Aignera!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:32!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Schreiner, přichází Schilling.
     
    48
    Domácí Altach hodně nepřesně rozehrál, o což se postaral Zwischenbrugger. Jeho následný centr na pravou stranu málem vystihl Minamino, nicméně míč nakonec skončil v zámezí.
     
    49
    Altach vstoupil do druhého poločasu aktivně a je vidět, že by domácí celek rád srovnal na 2:2. Salzburg si však zatím v obraně počíná hodně zkušeně!
     
    50
    Salzburg měl k dispozici přímý kop, kterého se ujal Valon Berisha. Následný centr norského záložníka však dokázala odvrátit domácí obrana a míč je na polovině hřiště.
     
    51
    Altach následně postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Andreas Lienhart. Jeho přízemní centr prolétl vápnem, neboť na něj nikdo z domácích hráčů nedosáhl!
     
    53
    Střídající Schilling dostal ve středu hřiště dostatek prostoru a mohl zkusit vystřelit. Domácí obránce však raději zvolil přihrávku na pravou stranu, která však byla nepřesná a míč má soupeř.
     
    54
    Na pravé straně posléze svedl těžký souboj domácí Jäger s Naby Keitou, který předvedl nepříjemný "šlapák". Hlavní rozhodčí však žlutou kartu neukázal!
     
    56
    Altach vybojoval rohový kop, kterého se ujal Lienhart. Jeho centr však Salzburg odvrátil a rázem postupoval do protiútoku. Přihrávka Lazara na Minamina však byla příliš rychlá a míč skončil u Kobrase.
    Dnešní zápase se hraje na malém Stadion Schnabelholz, ze kterého je krásný pohled na rakouské Alpy!

     
    57
    Domácí celek si vypracoval možnost zajímavé standardní situaci, které se ujal Lienhart. Jeho centr se ve vápně postupně odrazil k Mahopovi, jehož hlavičku vyrazit Walke nad sebe, avšak míč směřoval do branky. Pohotově zareagoval Ulmer, který míč z branky vykopl!
    57. Ulmer zachránil Salzburg od vyrovnávací trefy
     
    59
    Christian Schwegler byl následně ve vápně atakován a potřeboval ošetřit. Rakouský bek by však měl být v pořádku a měl by se zapojit zpět do hry!
     
    60
    Z pravé strany odcentroval Netzer, jehož centr hledal v pokutovém území Mahopa. Kamerunský útočník bránil Walkemu v pohybu, a ten následně spadl nepříjemně na zem!
     
    61
    I Alexander Walke musel být krátce ošetřen, avšak i německý brankář by měl pokračovat ve hře!
    Diváci mohou být zatím s výkonem Altachu spokojeni, neboť i s prvním týmem tabulky drží krok!

     
    64
    Po delší době se dostal vpřed také hostující Salzburg! Jonathan Soriano postupoval středem hřiště a následným centrem hledal za obranou Laimera. Střídající hráč však nestihl míč na hrací ploše!
     
    65
    Bernardo dokázal ve středu hřiště obrat o míč Netzera a Salzburg postupoval vpřed. Jeho následná přihrávka našla ve vápně Soriana, avšak ten neměl čas na zakončení a bude z toh roh!
     
    66
    Následného rohového kopu se ujal Lazaro, jehož centr však nebyl příliš nebezpečný a obrana Altachu dokázala centr odvrátit!
     
    67
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Netzer, přichází Hofbauer.
     
    69
    Dlouhý nákop brankáře Walkeho hledal na útočné polovině Soriana. Ten se dostal k míči až po vyhraném souboji s Lienhartem. Jeho následný centr hledal ve vápně Laimera, avšak jeho hlavička byla tečovaná a skončila nad brankou!
     
    70
    Na druhé straně se ve vápně dostával k míči střídající Hofbauer, nicméně tomu se nepodařilo dostat do zakončení, bude z toho však roh!
     
    71
    Kamerunský útočník Ngwat-Mahop se dostal na útočné polovině k míči, udělal si prostor a vyslal nebezpečnou střelu. Brankář Walke si však dokázal poradit!
     
    72
    Na hranici vápna se dostal k míči Laimer, který ještě hledal lépe postaveného Jonatahana Soriana. Španělský kanonýr si však míč špatně zpracoval, a ten skončil u domácích hráčů.
     
    73
    Teď to však udělal Soriano skvěle v levé části vápna, kde vymíchal Jägera a následným centrem našel přímo nohu Keity. Jeho ránu z voleje však dokázal zblokovat obránce Lienhart!
     
    75
    Naby Keita byl ve středu hřiště ostře atakován Hofbauerem a zůstal ležet na trávníku. Autor úvodní branky dnešního utkání by však měl pokračovat ve hře!
     
    77
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Keita, přichází Lainer.
     
    78
    Salzburg v pohodě kombinuje na útočné polovině a dopředu se již rozhodně nežene. Vedoucímu celku ligy jde hlavně o udržení současného výsledku a zisku důležitých tří bodů!
     
    78
    Salzburg vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Bernardo. Jeho následný centr hledal na zadní tyči Mirandu, avšak ten se k hlavičce nedostal.
     
    78
    Hostující Valentino Lazaro dlouho váhal s rozehrávkou přímého kopu, a tak přispěchal hlavní rozhodčí, který hostujícímu hráči udělil žlutou kartu za zdržování hry!
     
    80
    Altach momentálně kombinuje na útočné polovině a na začátku poslední desetiminutovky se ještě pokouší něco kloudného vymyslet.
     
    81
    Valon Berisha odvedl v levém rohu hřiště dobrou práci, neboť se dokázal zbavit domácího Lienharta a postupoval vpřed. Jeho následná přihrávka však k Bernardovi nedošla!
     
    82
    Další žlutou kartu dostává hostující Andreas Ulmer, který na pravé straně nedovoleně zasáhl Prokopiče!
     
    84
    Domácí celek je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně zatím se svěřenci trenéra Canadiho nemohou dostat do zakončení! Salzburg si počíná v obraně skvěle!
     
    85
    Valentino Lazaro dokázal na levé straně obrat o míč Aignera, nicméně po následném souboji se Salomonem fauloval a u míče bude opět domácí celek!
     
    86
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Lazaro, přichází Hwang.
     
    87
    Na pravé straně u postranní čáry předvedl povedený skluz obránce Lienhart, nicméně hned poté mu míč utekl k Bernardovi, ten neváhal a míč poslal na polovinu soupeře!
     
    88
    Soriano dostal míč na pravou stranu k Minaminovi, který zavedl míč do rohu a ušetřil další cenné vteřinky! Do konce zápasu již příliš minut nezbývá...
     
    89
    Salzburg teď navíc dostal svého soupeře pod tlak na útočné polovině a Altach se marně snaží dostat k míči!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Salzburg skvěle napadal na útočné polovině a Soriano dokázal vybojovat míč pro Valona Berishu, který následně natáhl ke střele, avšak ta mířila mimo branku!
     
    90+3
    V závěru dnešního zápasu přišla ještě jedna šance! Hwang ztratil na vlastní polovině o míč a Altach šel do protiútoku. Ten následně zakončil střelou z hranice vápna Hofbauer, avšak Walke dokázal zasáhnout!
    90+3. Walke předvedl v nastavení velmi důležitý zákrok
     
    90+6
    Salzburg právě vstřelil branku!
    V samotném závěru se ještě Salzburg prosazuje a o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto! Jonathan Soriano našel STEFANA LAIMERA, který mířil přesně!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! SC Rheindorf Altach předvedl v domácím prostředí dobrý výkon, avšak s FC Red Bull Salzburg prohrál 1:3!

    Do dnešního souboje vstoupil skvěle hostující Salzburg, který se dostal do vedení již ve třetí minutě zásluhou Naby Keity! Vedoucí celek celé soutěže pokračoval v aktivním výkonu a své vedení navýšil v devatenácté minutě, kdy se prosadil Duje Ćaleta-Car. Hned o tři minuty později však dokázali domácí srovnat zásluhou trefy Hannes Aignera!

    Ve druhém poločase byl Altach aktivní, avšak k pořádné šanci se dostal až v samotném závěru, kdy střílel Hofbauer, avšak jeho ránu dokázal brankář Walke vyrazit! V poslední nastavené minutě se trefil ještě Stefan Laimer, který upravil na konečných 3:1!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (20:25:39)

    Jan Havlovic

    Branky: 22. Aigner – 3. Keita, 19. Ćaleta-Car, 90+6. Laimer

    Karty:   34. Schwegler (SLZ), 78. Lazaro (SLZ), 82. Ulmer (SLZ)


    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Zwischenbrugger, Jäger, Schreiner (46. Schilling) – Netzer (67. Hofbauer), Zech – Salomon, Prokopič, Ngwat-Mahop – Aigner
    Náhradníci: Hofbauer, Schilling, Lukse, Pöllhuber, Ismael Tajouri, Müller, Seeger

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Pauolo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Lazaro (86. Hwang), Bernardo, Keita (77. Keita), Valon Berisha – Minamino, Soriano
    Náhradníci: Reyna, Stankovic, Lainer, Schmitz, Hwang, Upamecano, Laimer

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer – Brandner, Schüttengruber (vš. Rakousko)
    bahis siteleri