Ukrajina – Velká Británie 2:1 (kon.) | Estonsko – Rumunsko 3:0 (kon.) | Litva – Chorvatsko 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Ukrajina
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Velká Británie
Sobota 23.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - I. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:18:24)
     
    Dnešní utkání sledovalo dle oficiálních zdrojů 500 diváků. Ovšem zaplnění haly tomu zrovna neodpovídá, nicméně jsou to jen čísla. Realitou je, že atmosféru výrazně zvedali britští fanoušci, kteří skandovali prakticky po celý zápas.
     
    Halou momentálně zní ukrajinská hymna. Ukrajinci vykřesali svým vítězstvím šance na návrat do IA divize, o jejich postupu a nepostupu by mělo rozhodnout až závěrečné utkání, v němž domácí Chorvaté budou odolávat náporům Litvy, která s devíti body v případě vítězství přeskočí Ukrajinu. To je však ještě daleko.
     
    Nejlepším hráčem Velké Británie na turnaji se stává Jonathan Phillips, na kterém je vidět velké zklamání. Kapitán Britů ví, že jeho tým byl velmi blízko postupu i zlatých medailí. Na straně Ukrajiny je nejlepším hráčem turnaje zvolen Arťom Gnidenko.
     
    Nejlepším hráčem na straně Britů byl vyhlášen obránce Stephen Lee. Na druhé straně, v ukrajinském dresu, se po zásluze stává nejlepším hokejistou brankář Eduard Zacharčenko, který vychytal 27 z 28 střel soupeře.
     
    Ukrajina oslavuje, dokázala se vzepřít nepříznivému vývoji zápasu a poráží Velkou Británii, která ve třetí třetině přichází o postup do IA skupiny a i v příští sezoně si zahraje v nižší IB divizi. Navíc jim reálně hrozí, že nezískají ani stříbrné medaile.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Britům se nedaří dostat puk do střelecké pozice, Ukrajinci drží kotouč u mantinelů.
     
    59:30
    Bowns je na střídačce!
     
    59:15
    Puk je za brankou Britů, kde se ho Ukrajinci po konci přesilovky snaží co nejdéle udržet.
     
    58:47
    Britové se osvobodili a do střelecké pozice se vřítil Phillips, ale minul Zacharčenkovu klec.
     
    58:20
    Blagy je u branky Britů hodně aktivní a dostával se k další šanci při natahování se po odraženém puku, ale zakončit se mu nepovedlo.
     
    57:46
    Blagy mohl rozhodnout, ale Bowns si s oběma střelami soupeře poradil.
     
    57:31
    Ukrajina se nyní nepotřebuje nikam hnát, stačí jim držet výsledek a hráči v modrém si to uvědomují. V přesilovce se nesnaží otevírat obranu za účelem lepší střelecké pozice.
     
    57:00
    Kontakt Cowleyho s brankáře Zacharčenkem, když britský forvard projížděl skrz brankoviště, je potrestán vyloučením na dvě minuty. Šance Britů na zvrat se tím výrazně zmenšují.
     
    56:23
    Postavení Britů mimo hru.
    56:04 POBJEDONOSCEV - 2:1
     
    56:04
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Tak to je nečekaný, ale momentálně zasloužený důsledek předvedené hry na ledě! Šafarenko zajel s kotoučem za branku Bownse, obkroužil ji, a křižným pasem vyzval ke střele OLEXANDRA POBJEDONOSCEVA, který po ťuknutí do puku z první překonává britského brankáře! Asistence: Oleg Šafarenko.
     
    55:47
    Nedaří se jim přechod do útočného pásma a tak zakládají po prostřídání nový útok.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 45. Černyšenko (Gavryk), 57. Pobjedonoscev (Šafarenko) – 22. Phillips (Batch, Lachowicz)


    Ukrajina: Zacharčenko (Ševčuk) – Tolstuško, Petruchno, Isajenko, Romanenko (A), Andrejkiv, Pobjedonoscev, Žovnir, Aleksjuk – Zacharov (C), Babynec, Blagy – Kicha, Pentrangovskij, Gnidenko – Šafarenko, Michnov, Bondarjev (A) – Tymčenko, Gavryk, Černyšenko
    Velká Británie: Bowns (Lyle) – Phillips, Weaver, Richardson (A), O'Connor, Lee, Garside, Batch – Venus, Tait, Cowley – Farmer, Dowd (A), Shields – Clarke, Myers, Mosey – Peacock, Boxill, Phillips (C) – Lachowicz

    Rozhodčí: Mikael Holm – Franco Espinoza, Markus Hagerstrom

    Diváci: 500
    bahis siteleri