Japonsko – Slovinsko 1:7 (kon.) | Itálie – Polsko 3:1 (kon.) | J. Korea – Rakousko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Japonsko
1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
Slovinsko
Sobota 23.04.2016, 13:00 • Spodek Katowice, Katovice, Polsko (otevřen 1971, kapacita 9 000 diváků) • Mistrovství světa - I. A Divize • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Již dnes ve 20:00 se na Vás budu těšit u online přenosu ze zápasu Jižní KoreaRakousko. Do té doby se mějte hezky. Na počtenou! (15:25:19)
     
    Hodnocení japonského trenéra Grega Thomsona

    "Měli jsme dobrých prvních dvacet minut, měli jsme šance. Bohužel jsme inkasovali nešťastný gól. Utkání jsme poté ztratili na začátku druhé třetiny, když jsme po hloupém vyloučení hráli v oslabení 5 na 3."
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Japonsko

    Šuhej Kudži

    Slovinsko

    Jan Urbas
     
    Právě skončilo zahajovací utkání mezi Japonskem a Slovinskem. Zápas měl před zápasem velkého favorita a tím byli Slovinci, což potvrzovali po celou dobu střetnutí. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 0:5. Ve třetí třetině sice snížil Šuhej Kudži, ale poslední slovo měli Slovinci. V 58. minutě se prosadil Ken Ograjenšek a skóre na konečných 1:7 uzavřel Žiga Pance. Slovinsko si ta připsalo povinné vítězství a první tři body do tabulky turnaje.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Další zákrok do statistik zápasu si ještě připsal Robert Kristan. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    58:12 Žiga PANCE - 1:7
     
    58:12
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Sedmý gól Slovinců je na světě! Do rychlého protiútoku se hnal Jan Urbas, který přihrál na pravou stranu na ŽIGU PANCEHO, který bekhendem zavěsil kotouč pod horní tyčku Onody. Asistence: Jan Urbas, Miha Verlič
     
    58:02
    Kristan musel rychle povyjet z brány, aby byl u kotouče dřív než jeho japonský protějšek. Vhazovat se bude v obranném pásmu Slovinska.
    57:18 Ken OGRAJENŠEK - 1:6
     
    57:18
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci se berou pětibrankový náskok zpět! Aleš Mušič vyhrál vhazování přesně na hůl KEN OGRAJENŠEKA, který z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě. Onoda v bráně Japonska byl bez šance. Asistence: Aleš Mušič.
     
    56:30
    Tičar přihrával jednomu ze svých spoluhráčů, který se ocitl ve skvělé pozici, avšak z bezprostřední blízkosti Onodovu klec těsně minul.
     
    55:59
    Kenta Takagi to zkoušel z velkého úhlu, ale Kristan si pohlídal prostor u své pravé tyče.
    54:46 Šuhej KUDŽI - 1:5
     
    54:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Hala bouří a Japonci si připisují alespoň čestný úspěch! Takafumi Jamašita střílel z pravé strany. Jeho pokus Kristan vyrazil pouze před sebe do jízdy ŠUHEJ KUDŽIHO, který trefuje odkrytou bránu Slovinska. Asistence: Takafumi Jamašita.
     
    54:15
    Japonsko hraje v plném počtu.
     
    54:08
    Další vyhození Japonska a přesilovka Slovinců pomalu končí.
     
    53:35
    Mitamura společně se svým spoluhráčem vyvezli kotouč z obranného pásma a mohou tak se svými kolegy vystřídat.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 55. Kudži (Jamašita) – 8. Urbas (Pance, Kovačevič), 22. Urbas (Repe, Verlič), 30. Verlič (Urbas, Kristan), 34. Mušič (Ograjenšek, Kuralt), 40. Verlič (Pance, Urbas), 58. Ograjenšek (Mušič), 59. Pance (Urbas, Verlič)


    Japonsko: Fukufudži (Onoda) – Hašiba, Jamašita Takafumi, Sakata, Janadori, Jamada, Haga, Sasaki – Nišiwaki (A), Tanaka (C), Ueno – Takahaši, Obara, Kudži (A) – Takagi, Kawaj, Jamašita Takuro – Terao, Mitamura, Osawa – Hirano
    Slovinsko: Kristan (Krošelj) – Kovačevič (A), Kranjc, Repe, Gregorc, Pretnar, Vidmar, Milovanič – Jeglič, Hebar, Tičar (A) – Verlič, Pance, Urbas (C) – Kuralt, Mušič, Ograjenšek – Pešut, Koblar, Ropret

    Rozhodčí: Kaukokari, Rohatsch – Haurum, Semjonov

    Diváci: 1.300
    bahis siteleri