Ufa – Kazaň 1:1 (kon.) | Saransk – Rostov 2:1 (kon.) | Groznyj – Samara 0:1 (kon.)
FK Krasnodar – Machačkala 3:0 (kon.)
konec
FC Ufa
1:1 (1:1)
FC Rubin Kazaň
Neděle 01.05.2016, 11:00 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné nedělní dopoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Ruská Premier Liga má na programu 26. kolo, v jejímž rámci proti sobě nastoupí hráči FC Ufa a FC Rubin Kazaň. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 11 hodin, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk a gif animace z důležitých momentů zápasu vytvoří můj polský kolega Krzysztof Pogorzelski.
     
    Celek z Ufy má záchranářské starosti, neboť mu pět kol před koncem náleží třináctá pozice, která znamená účast v baráži. Kazaň je na tom o něco lépe, když jí se ziskem třiceti bodů patří devátá příčka.
     
    Přehled vzájemných zápasů

    17.10.2015 Kazaň – Ufa 3:1
    30.05.2015 Ufa – Kazaň 1:1
    31.08.2014 Kazaň – Ufa 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Šelija – A. Nikitin, Tumasjan, Alikin, Safronidi – Zubarev, Paurević – Zinčenko, Igboun, Stockij – Sysujev.
    Náhradníci: Narubin – Filin, Marcinho, Handžić, Diego, Suchov, Kacalapov, Bezdenežnych, Krotov.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Cotugno, Bergström, S. Kvěrkvelija, Kambolov, Nabiullin – Kanunnikov, Ozdojev, Tkačuk, G. Karadeniz – Děvič.
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Biljaletdinov, Portňagin, Kisljak, Caktaš, Ďaďun, Džalilov, Ustinov, Achmetov, Pyljavskij..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Ufy hrají v červených dresech, hráči Rubinu nastoupili v dresech zelené barvy.
     
    2
    Zubarev obdržel přihrávku do pokutového území a elegantní patičkou se snažil vybídnout ke střele Sysujeva, od něhož se ale balon odrazil za koncovou čáru.
     
    4
    Stockij podnikl individuální akci po levém křídle, ale podrazil ho vracející se Ozdojev. Standardní situace se domácímu celku vůbec nepovedla, když balon proskotačil chumlem hráčů a skončil vedle brány.
     
    7
    Míč je v tuto chvíli v držení hráčů Kazaně, zeleně oděným mužíkům se nedaří proniknout hlouběji do pole a proto kombinují pouze uprostřed hřiště.
     
    9
    Svěřencům ukrajinského trenéra Chalyho se nakonec povedlo prokombinovat až k pokutovému území, tam byl ale jejich ofenzivní výpad v souladu s pravidly zastaven.
     
    10
    Hosté se stáhli na vlastní polovinu, kde se jejich rozehrávku snaží napadnout vysunutí fotbalisté Ufy.
     
    12
    Karadeniz se uvolnil na levé straně a poté ve snaze oslovit některého ze svých nabíhajících spoluhráčů vyslal mizerný centr a hra tak byla navázána odkopem od brány.
     
    14
    Tým z Kazaně se opět pokusil zahrozit po levém křídle, jenže vzdušný pas mířící na Karadenize byl přeci jen o něco prudší, než by si turecký hráč představoval.
     
    15
    Na opačné straně byla útočná akce Ufy zastavena pro porušení pravidla o ofsajdu. Kazaň tak bude ze své poloviny rozehrávat nepřímý volný kop.
     
    18
    Zatím jsme nebyli svědky žádné větší příležitosti, v úvodní čtvrthodině se hrálo především uprostřed hřiště a po obě pokutová území.
     
    19
    V blízkosti středového kruhu probíhají urputné souboje o míč, který často mění svého majitele.
     
    20
    Hostující obrana teď měla trochu problémy při rozehrávce, ale vše vyřešil razantním odkopem Ryžikov.
     
    21
    Ufa právě vstřelila branku!
    DMITRIJ SYSUJEV odvážně vnikl do pokutového území, kde přihrával lépe postavenému spoluhráči, jehož pokus ale zblokoval dobře postavený obránce. Balon se odrazil na kopačku Zinčenka, jenž napálil svého spoluhráče Sysujeva a od něj putoval míč až za brankovou čáru. Ryžikov na změnu směru míče nedokázal zareagovat a kapituloval. Asistence: Alexandr Zinčenko.
    21. Dmitrij SYSUJEV - 1:0
     
    24
    Vyrovnat se pokusil Děvič, který napřáhl ke střele z hranice velkého vápna a jeho pokus prosvištěl jen těsně nad horní konstrukcí Šelijovy svatyně.
     
    26
    Kazaň chvíli obléhala soupeřovu šestnáctku a posléze vybojovala rohový kop, s centrovaným míčem si ale pozorná defenziva Ufy poradila.
     
    28
    Bergström na útočné polovině zezadu srazil k zemi Sysujeva a hlavní arbitr neměl jinou možnost, než odpískat faul.
     
    30
    Stockij si chtěl navést balon na střelu, ale Kambolov ho před pokutovým územím fauloval. Uvidíme tedy standardní situaci domácích z nebezpečné pozice. Jak s ní naloží?
     
    31
    Zle nedobře. Podle očekávání byla ze standardky vyprodukovaná přímá střela, která trefila pouze dobře postavenou obrannou zeď.
     
    32
    Křižnou střelu před hranicí pokutového území vyslal Igboun, míč mírně tečoval obránce a ve svých rukavicích ho zkrotil Ryžikova.
     
    34
    Fotbalisté Rubinu se do střelecké pozice dostali po rohovém kopu, ale do cesty rány Sysujeva se postavil obětavý obránce.
     
    37
    Hosté opět zakončili po rohovém kopu, tentokrát balon zamířil vysoko nad břevno a ohrozil tak pouze diváky sedící na tribuně.
     
    39
    Hráči Kazaně získali výhodu rozehrávky dalšího rohového kopu a také nyní vystřelili. Skákavé ráně Karadenize z hranice velkého vápna ovšem scházela potřebná přesnost a Šelija tak nemusel zasahovat ani tentokrát.
     
    42
    Už pátý rohový kop zahrávali hosté. Míč letěl na přední tyč, kde jej do bezpečí odvrátil první bránící hráč.
     
    43
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Když už to vypadalo, že hráči Ufy odejdou do kabin za příznivého stavu, inkasovali nepopulární gól do šatny. Po centru z pravé strany se míč uvnitř pokutového území několikrát odrazil a na hranici šestnáctky se do něj opřel MAGOMED OZDOJEV, jehož pumelice zapadla do brány po střele k levé tyči. Šelija se po balonu natahoval, jak mohl, ale jeho stodevadesát centimetrů nestačilo.
    43. Magomed OZDOJEV - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V úvodním poločase disponovali územní převahou hráči Kazaně, do vedení se však dostali domácí. Gólová byla hned první střela na bránu, kterou však zaznamenala až 21. minuta. Rubinu se nepovedlo zužitkovat několik šancí po rohových kopech, nicméně v závěru prvního dějství přeci jen srovnal. Do druhé části utkání tak fotbalisté nastoupí za nerozhodného stavu, který do karet nahrává především hostům.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: do druhé půle nenastoupil Nikolaj Safronidi, místo něho si zahraje Alexandr Kacalapov.
     
    46
    Střídání také v týmu FC Rubin Kazaň: na trávník se nevrátil Denis Tkačuk, kterého o poločasové přestávce nahradil Igor Portňagin.
     
    47
    Sysujev se na levé straně zbavil obránce a potom do předbrankového prostoru vyslal střílený centr, ale míč šíří pokutového území pouze proletěl.
     
    50
    Ruslan Kambolov (FC Rubin Kazaň) vlétl do souboje jako utržený ze řetězu a žluté kartě, která po jeho nedovoleném zákroku následovala, se rozhodně nemůže divit.
     
    53
    Sylvester Igboun (FC Ufa) podrazil rozběhnutého protihráče a hlavní arbitr rychle přispěchal se žlutou kartou, kterou hříšníkovi neváhal udělit.
     
    55
    Sysujev se po jednom ze soubojů ve středu hřiště s bolestivou grimasou v obličeji ocitl na zemi a gestikulací si žádá ošetření.
     
    56
    Po zisku míče hosté pronikli k pokutovému území, tam ale zakročila připravená obrana Ufy.
     
    58
    Karadeniz se stal exekutorem nařízeného rohového kopu, po centru z něj však Kazaň nezahrozila.
     
    60
    Domácí mužstvo se pokusilo zaútočit prostřednictvím dlouhatánského nákopu, ale Stockému se zastihnout míč na hrací ploše nepodařilo.
     
    61
    Stockému na útočné polovině ukopl míč Kambolov a hráč domácího celku se po ztrátě balonu provinil faulem.
     
    63
    Komplikace pro Rubin, který bude třicet minut dohrávat v deseti. Ruslan Kambolov (FC Rubin Kazaň) při souboji o míč zvedl svou nohu příliš vysoko a málem kopl Igbouna do tváře. Protože v dnešním zápase inkasoval už druhou žlutou kartu, následovalo jeho vyloučení.
    63. Červená karta po 2. žluté

     
    66
    Kazaň i v početní nevýhodě kombinuje vpředu.
     
    67
    Nabiullin zvolil odvážné sólo, ale na hranici šestnáctky byl jeho individuální průnik zastaven. Po zisku míče domácí pospíchali vpřed a brejkovou situaci zakončili nepřesnou střelou.
     
    69
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    69
    Střídání také v týmu FC Rubin Kazaň: odpracováno má Marko Děvič, místo něhož do hry přichází Sjarhej Kisljak.
     
    71
    Hosté uvedli míč do hry od rohového čtvrtkruhu, jejich následná rána byla zblokována.
     
    74
    Portňagin byl před hranicí velkého vápna faulován, rána z přímého kopu pak trefila jen hráče stojícího v obranné zdi.
     
    76
    Jeden z domácích hráčů si na levé straně pokutového území zpracoval míč a poté vystřelil k bližší tyči. Jeho šance ale gólem neskončila. Míč sice síť rozvlnil, ale pouze tu boční a možná se i lehce otřel o brankovou konstrukci.
     
    78
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, jeho místo zaujme Diego.
     
    79
    Útočná akce domácích byla zastavena kvůli ofsajdu, v němž se nacházel nový muž na hřišti Diego.
     
    80
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: z hrací plochy pomalu odchází Gökdeniz Karadeniz, opačným směrem má namířeno Mijo Caktaš.
     
    81
    Za podražení u postranní čáry vidí kartónek žluté barvy Dmitrij Stockij (FC Ufa).
     
    82
    Další ofenzivní výpad Ufy byl ukončen kvůli postavení mimo hru.
     
    84
    Kazaňští kopali roh, ale jejich centr se s úspěchem nesetkal. Jeden z obránců se dostal k míči a odkopl ho do bezpečí.
     
    85
    Portňagin si naskočil na dloubáček a jeho hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti vytěsnil Šelija skvělým reflexem.
     
    86
    Za oplácení uviděl Mijo Caktaš (FC Rubin Kazaň) žlutě obarvenou kartu.
     
    88
    Blíží se závěr zápasu a vypadá to, že duel dospěje k remíze.
     
    90
    V rohu vápna vyslal křižnou ránu Zinčenko a gólman Rubinu měl co dělat, aby míč vytěsnil na roh.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí se nad rámec řádné hrací doby rozhodl nastavit tři minuty.
     
    90+2
    Kacalapovův centr byl nepřesný a balon zamířil mimo bránu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hráči FC Ufa nedokázali využít zhruba půlhodinovou hru v početní výhodě a s fotbalisty FC Rubin Kazaň pouze remizovali 1:1. Ufa tak nadále zůstává v pásmu baráže. (12:55:48)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 21. Sysujev (Zinčenko) – 43. Ozdojev

    Karty:   53. Igboun (UFA), 81. Stockij (UFA) – 50. Kambolov (RKZ), 86. Caktaš (RKZ)   63. Kambolov (RKZ)


    FC Ufa: Šelija – A. Nikitin, Tumasjan, Alikin, Safronidi (46. Kacalapov) – Zubarev, Paurević – Zinčenko, Igboun (69. Krotov), Stockij – Sysujev (78. Diego).
    Náhradníci: Narubin – Filin, Marcinho, Handžić, Diego, Suchov, Kacalapov, Bezdenežnych, Krotov.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Cotugno, Bergström, S. Kvěrkvelija, Kambolov, Nabiullin – Kanunnikov, Ozdojev, Tkačuk (46. Portňagin), G. Karadeniz (80. Caktaš) – Děvič (69. Kisljak).
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Biljaletdinov, Portňagin, Kisljak, Caktaš, Ďaďun, Džalilov, Ustinov, Achmetov, Pyljavskij.
    bahis siteleri