Švédsko – Lotyšsko 2:1 (po pr.) | USA – Kanada 1:5 (kon.) | Finsko – Bělorusko 6:2 (kon.)
Česko – Rusko 3:0 (kon.)
konec
Finsko
6:2 (0:0, 4:1, 2:1)
Bělorusko
Pátek 06.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:01 Alexej KALJUŽNYJ - 6:2

     
    51:01
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen Bělorusové ještě snižují. ALEXEJ KALJUŽNYJ dostal od mantinelu přihrávku přesně proti hokejce a střelou z první možná trochu překvapil Koskinena, kterému puk propadl do branky – 6:2. Asistence: Andrej Kosticyn a Sergej Kosticyn.
    47:51 Mikael GRANLUND - 6:1

     
    47:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už je to 6:1! Salmelova dělovka napálila Kovala do masky, rozhodčí ale nechali pokračovat ve hře. Koval na chvíli ztratil povědomí o kotouči a MIKAEL GRANLUND toho dokázal využít gólovou dorážkou. Asistence: Anssi Salmela a Sebastian Aho.
     
    44:46
    Jussi Jokinen (FIN) spíše vlastní neobratností porazil Stěpanova a Bělorusko si zahraje přesilovou hru.
    42:59 Antti PIHLSTRÖM - 5:1

     
    42:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přidávají pátou branku! Výbornou práci odvedl ANTTI PIHLSTRÖM, který nejprve sám zachytil nepřesnou přihrávku soupeře ve vlastním pásmu, následně s pukem přesprintoval obránce soupeře až se dostal sám do střelecké pozice na kruzích, odkud kotouč neomylně pověsil do pravého horního rohu běloruské branky – 5:1. Bez asistence.
    39:56 Mikael GRANLUND - 4:1

     
    39:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Bělorusové se ještě v závěru druhé třetiny dostali do šance a zdálo se, že byl jeden z jejich útočníků i faulovaný, rozhodčí ale nechali pokračovat ve hře a Finové rychle udeřili. Laine našel na levé straně volného MIKAELA GRANLUNDA, proti jehož střele už se Koval nestačil přesunout – 4:1. Asistence: Patrik Laine a Aleksander Barkov.
    38:36 Patrik LAINE - 3:1

     
    38:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dvojnásobnou přesilovou hru rychle využívají a opět odskakují na rozdíl dvou branek! PATRIK LAINE dostal nabito na levém kruhu a tvrdou ranou podruhé v utkání prostřelil Kovala – 3:1.
     
    38:25
    Stále však pokračovala finská přesilovka, kterou teď ještě posílí další faul Bělorusů. Za podražení si jde sednout Dmitrij Korobov (BLR).
    37:55 Andrej STAS - 2:1

     
    37:55
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Už je to opět jen o jednu branku! ANDREJ STAS pláchl finské obraně při vlastním oslabení, a ač byl ještě tísněný vracejícím se obráncem, dokázal Koskinena překonat výborně provedenou kličkou do bekhendu – 2:1! Asistence: Alexander Pavlovič.
     
    36:53
    Ne však na dlouho. Kristian Chenkel (BLR) hrál se zlomenou hokejkou, za což ho rozhodčí okamžitě posílají na trestnou lavici.
     
    34:59
    Celá situace nakonec končí po jednom trestu na každé straně. Mikko Koivu (FIN) dostává menší trest za sekání, Kiril Gotovec (BLR) zase za hrubost.
     
    34:29
    Andrej Stas (BLR) dostává menší trest za hákování a Finové si zahrají přesilovku.
    32:28 Mikko KOIVU - 2:0

     
    32:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už je to o dvě branky! Kapitán MIKKO KOIVU to teď zkusil na sílu a vyplatilo se. Z rohu si nabruslil až na brankoviště a odtud kotouč protlačil až za Kovala – 2:0. Asistence: Esa Lindell a Mikael Granlund.
     
    31:23
    Barkov teď sehrál nádhernou akci s Jaakolou, který mu narážel při přechodu do útočné třetiny. Útočník Panterů se pak ocitl sám před Kovalem, z bezprostřední blízkosti jej ale nedokázal překonat.
     
    28:59
    Barkov teď způsobil Kovalovi těžké chvilky. Ten jeho střelu neudržel a vzápětí jen sledoval, jak Aho doráží proti odkryté brance. Mladý útočník se ale šance zřejmě trochu zalekl a prostor mezi tyčemi netrefil.
    21:45 Patrik LAINE - 1:0

     
    21:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale ne a Finové jdou do vedení! Aleksander Barkov se dostal s pukem hluboko do třetiny, kde prokázal vynikající přehled. Výbornou přihrávkou na osu hřiště našel osamoceného PATRIKA LAINEHO, který jen nastavil čepel a dorazil kotouč do odkryté branky – 1:0! Asistence: Aleksander Barkov.
     
    19:30
    Velká šance Hietanena, který se prosmýkl po pravé straně a snažil se překvapit bekhendovým zakončením k bližší tyči. Koval se štěstím vyrazil kotouč!
     
    16:43
    Další faul a znovu to jsou Finové, kteří budou pykat. Sebastian Aho (FIN) dostává dvě minuty za podražení a jeho tým se bude muset opět bránit.
     
    14:01
    Mikael Granlund odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    04:22
    Aleksander Barkov se řítil sám na Kovala! Snažil se o forhendový blafák, ale při pokusu o zvednutí puku spadl. Situaci však rozhodčí jako faul nevyhodnotil, a tak se bude pouze vhazovat v obranné třetině hostů.
     
    00:35
    Geoff Platt dostal puk do ideální pozice před branku a nikdo z Finů u něj v tu chvíli nebyl! Koskinen se štěstím zakročil betonem.

    Matěj Mayer

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 22. Laine (Barkov), 33. Koivu (Lindell, Granlund), 39. Laine (Koivu, Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström, 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stas (Pavlovič), 52. Kaljužnyj (A. Kosticyn, S. Kosticyn)


    Finsko: Koskinen (Saros) – Kukkonen (A), Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Koivu (C), Aho, Mi. Granlund – Laine, Ju. Jokinen (A), Barkov – Pihlström, Sallinen, Pulkkinen
    Bělorusko: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Šinkevič, Chenkel, Lisovec – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Stěpanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Děmkov, Pavlovič, Kitarov

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Gebei (HUN) – Fluri (SUI), Malmqvist (SWE)
    bahis siteleri