Švýcarsko – Dánsko 3:2 (po pr.) | Slovensko – Německo 1:5 (kon.) | Kazachstán – Norsko 2:4 (kon.)
Maďarsko – Francie 2:6 (kon.)
konec
Maďarsko
2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
Francie
Úterý 10.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Francie potvrdila roli favorita a dokráčela si pro vítězství nad Maďarskem. Velkou roli hrál v konečném zúčtování Sacha Treille, který zaznamenal hattrick. Po jedné brance přidali také Nicolas Ritz, Damien Fleury a Florian Chakiachvili. Maďaři vyrovnávali na 1:1 zásluhou Martona Vase a pak ještě snižovali v polovině třetí třetiny po trefě Istvána Sofrona, na víc se už ale nezmohli. Mrzet je bude zřejmě hlavně nevyužitá dvouminutová přesilová hra 5 na 3 ze závěru utkání. (21:34:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Francouzi dohrávají utkání v útočném pásmu.
     
    58:22
    Ještě jeden trest pro Maďarsko. Kevin Wehrs (HUN) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    58:13
    Teď se Sacha Treille pokoušel přesunout z role střelce do role nahrávače, Fleury ale jeho nabídku ke skórování nedokázal využít.
     
    57:53
    Poslední komerční přestávka v dnešním utkání.
    56:11 Sacha TREILLE - 2:6

     
    56:11
    Francie právě vstřelila branku!
    No a je rozhodnuto! Namísto maďarského snížení přichází branka na druhé straně. Pierre-Edouard Bellamare se neunáhlil a z dobré pozice pro střelu nezištně předložil kotouč do jasné šance pro SACHU TREILLE. Ten si počínal chladnokrevně, počkal až se Rajna položí a střelou do horní části branky zkompletoval hattrick – 2:6. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare a Valentin Claireaux.
     
    55:49
    Francie v plném počtu. Maďarsko velkou příležitost nevyužívá.
     
    55:24
    Další vyhození Francie.
     
    55:09
    Teď se ale Maďarům nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    54:35
    Meunier se dostal ke kotouči, vyhazuje a Francie může vystřídat.
     
    54:12
    Sofron přestřeluje, ale Dudás kotouč na modré zachytill.
     
    53:49
    Po odpískání následovala strkanice u trestných lavic, kterou nyní odnesou hráči Francie. Nicolas Ritz (FRA) dostal dvě minuty za faul kolenem, Valentin Claireaux (FRA) zase za krosček. Dvouminutová přesilovka 5 na 3 pro Maďarsko!
     
    53:49
    Marton Vas se dostal ke střele kousek před Huetem, byl už ale v dost ostrém úhlu a francouzského gólmana nedokázal překonat.
    53:03 Sacha TREILLE - 2:5

     
    53:03
    Francie právě vstřelila branku!
    Využitá přesilová hra a Francouzi si berou zpět ztracené třígólové vedení. SACHA TREILLE teď nic moc nevymýšlel, přejel s pukem do pásma a z levého kruhu jej příklepem poslal za Rajnu – 2:5. Asistence: Pierre-Edouard Bellemare a Damien Fleury.
     
    52:08
    Beron se teď opřel do střely z první s takovou vervou, že hokejku v půlce přelomil, načež její spodní část odlétla až na tribunu. A to poznamenávám, že Beron se v době střely nacházel přímo na ose hřiště.
     
    51:14
    Csaba Kovács (HUN) vyfasoval menší trest za držení protihráče.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 14. M. Vas (Wehrs, G. Nagy), 48. Sofron (M. Vas, Bartalis) – 10. Ritz (Auvitu, Moisand), 18. S. Treille, 20. Fleury (Bellemare), 39. Chakiachvili (Y. Treille), 54. S. Treille (Bellemare, Fleury), 57. S. Treille (Bellemare, Claireaux)


    Maďarsko: Rajna (Vay) – Wehrs, Dudas, Sagert, Szirányi, Stipsicz, M. Vas (C), Garát – Galló, Sarauer, Erdély – Sofron, Bartalis, Sebök – G. Nagy, J. Vas (A), Kóger – Kovács (A), K. Nagy, Benk – Banham
    Francie: Huet (Quemener) – Auvitu, Moisand, Chakiachvili, Beron, Raux, Janil, Dieudé-Fauvel – Fleury, Bellemare (A), S. Treille – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – Bertrand, da Costa, Bozon – Claireaux, RItz, Desrosiers – Lampérier

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Kubus (SVK) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)
    bahis siteleri