Brighton – Sheffield Wedn. 1:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:1 (1:1)
Sheffield Wednesday
Pondělí 16.05.2016, 20:45Anglická Championship • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    BRIGHTON & HOVE ALBION – SHEFFIELD WEDNESDAY

    Krásný fotbalový večer při sledování atraktivní odvety semifinále play-off o postup do anglické Premier League, v němž Brighton přivítá Sheffield Wednesday a čeká nás jistě skvělá bitva i s výraznou českou stopou.

    Do tohoto dvojzápasu, jehož vítěz se na slavném londýnském Wembley utká o postup do Premier League s úspěšnějším z druhého semifinále Derby – Hull (první zápas 0:3), vstupoval v pozici favorita Brighton, jenž až do posledního kola základní části bojoval o přímý postup, nakonec se ale musel sklonit před Burnley a Middlesbrough a dobře to s ním nevypadá ani v tomto play-off.

    BRIGHTON & HOVE ALBION

    V základní části Brighton předčil svého soka o 15 bodů, ovšem narazil na svého neoblíbeného soupeře, neboť včetně již odehraného prvního semifinále Brighton proti "Sovám" neskóroval už celých šest utkání v řadě! Na slavném Hillsborough před téměř pětatřiceti tisíci diváky prohrál 0:2.

    "Rackové" navíc přišli o čtyři zraněné hráče (Goldson – stehno, Hemed – kolenní šlacha, Sidwell – koleno a Knockaert – kotník) a zdá se, že ani jeden z nich nebude trenéru Hughtonovi k dispozici. S jistotou navíc bude chybět i stále distancovaný Dale Stephens. Chybět budou i dlouhodobě zranění Zamora a March a výrazný prostor by tak v ofenzivě měl dostat Jiří Skalák, zimní posila z Mladé Boleslavi.

    SHEFFIELD WEDNESDAY

    Sheffield Wednesday rozhodně nevstupoval do sezóny s postupovými ambicemi. Po návratu do druhé nejvyšší soutěže před čtyřmi lety "Sovy" skončily pokaždé v druhé polovině tabulky, letos však dokázaly šestým místem postoupit do play-off a tam už se mohou dít nevyzpytatelné věci. Trenér Carvalhal po úspěšném prvním zápase vyzval hráče, aby si nepřipouštěli myšlenky k potencionálnímu finále a udrželi veškerou pozornost pro dnešní odvetu.

    Oproti svému soupeři má Carvalhal kromě výsledku značnou výhodu také ve zdravotním stavu svého kádru, neboť hosté dorazili na jih Anglie takřka kompletní, tedy i s Danielem Pudilem, jenž na levém kraji obrany odehrál už čtyřicet soutěžních zápasů v této sezóně a patří neodmyslitelně do základní sestavy.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V tomto tisíciletí se oba celky utkaly sedmnáctkrát a aktivnější bilancí disponuje Sheffield (7-7-3), přičemž oba letošní zápasy v základní části skončily bez branek a v pátečním prvním semifinále se radoval Sheffield výhrou 2:0. A jak už také bylo zmíněno, Brighton svému soupeři už šest utkání v řadě nevstřelil jedinou branku!

    Páteční duel na Hillsborough se nesl ve znamení zraněných fotbalistů Brightonu. Už v prvním poločase museli v rychlém sledu opustit trávník Goldson s Hemedem, krátce po přestávce i Sidwell a když byl odnesen na nosítkách Knockaert, neměl trenér Hughton k dispozici už žádné střídání a "Rackové" museli dohrát zápas v deseti.

    Tou dobou už prohrávali 1:0, to když nejdříve gól Forestieriho byl sice dodatečně odvolán kvůli ofsajdu, ovšem dalekonosná rána Rosse Wallace už byla regulérní. V početní převaze se ještě dokázal prosadit Kieran Lee a stvrdil cenné vítězství Sheffieldu 2:0. Oba čeští reprezentanti Skalák i Pudil odehráli v dresu svých celků celé utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Stockdale – Bruno, Greer, Dunk, Bong – Knockaert, Sidwell, Kayal, Skalák – Baldock, Wilson.
    Náhradníci: Mäenpää – Calderon, Crofts, Rosenior, Towell, Murphy, LuaLua.

    Sheffield Wednesday FC: Westwood – Hunt, Lees, Loovens, Pudil – Wallace, Lee, Lopez, Bannan – Forestieri, Hooper
    Náhradníci: Wildsmith – Hutchinson, Matias, Nuhiu, Helan, Joao, Sasso

    Rozhodčí: East – West, Smart.
     
    Oba čeští fotbalisté nechybí v základních sestavách svých týmů a ještě je nutno podotknout, že v tomto play-off se nehraje na vyšší počet vstřelených branek na hřišti soupeře.

    To znamená, že pokud by dnes Brighton zvítězil 3:1, 4:2, či 5:3, tak uvidíme prodloužení, horší výsledek z pohledu domácích posouvá do finále na Wembley hostující "Sovy" a Brighton k postupu bez potřeby prodloužení potřebuje zvítězit o tři branky.
     
    Hlavní arbitr Roger East společně s asistenty Richardem Westem a Eddie Smartem už přivedl hlavní aktéry na beznadějně vyprodaný Amex Stadium, v jehož ochozech se tísní přes 30 tisíc fanoušků.
     
    Kromě Skaláka v sestavě Brightonu nechybí ani dvojice Sidwell – Knockaert, se kterou se po jejich zranění v pátečním zápase v Sheffieldu moc nepočítalo, ale trenér Hughton je nakonec může využít od úvodní minuty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od úvodního hvizdu Rogera Easta utkání doprovází skvělá atmosféra v hledišti, kromě dvou tisíc hostujících fandů všichni ostatní přivítali fotbalisty na hřišti osmadvaceti tisíci vlajkami.
     
    3
    Rohové kopy má v Brightonu tradičně na starosti Jiří Skalák a český fotbalista hned v úvodu zápasu vyslal před branku parádní centr, po němž měli obrovskou příležitost Wilson a také Sidwell, ovšem první prudkou ránou neprostřelil bránícího Leeho a druhý ztroskotal na skvělém zákroku brankáře Westwooda!
    3.
     
    5
    Vzhledem k vývoji tohoto dvojzápasu mají domácí od úvodu zápasu podle očekávání územní převahu a jsou opět usazeni s míčem na útočné polovině.
     
    6
    Po Bongově dlouhém nákopu v pokutovém území Sheffieldu Baldock zpracoval míč pro Wilsona, ten si ale kolem bránícího Leese nedokázal najít prostor k zakončení.
     
    7
    Domácí kapitán Greer nepřesným pasem hledal nabíhajícího Baldocka na hrotu, volný míč se dokutálel k brankáři Westwoodovi, jenž může rozehrávat.
     
    9
    Knockaert vybojoval standardní situaci v bezprostřední blízkosti pokutového území hostů a brankář Westwood se musí chystat na pořádně nebezpečí!
     
    9
    Zároveň první žlutou kartu zápasu vidí Loovens.
     
    10
    Knockaert parádní ránou takřka pokořil Westwooda, jenž by plachtil vzduchem marně, ovšem skvělou ránu francouzského fotbalisty zastavila tyč, míč poté kopíroval brankovou čáru a zatočil se za druhou tyč hostující branky! Při Sheffieldu stáli všichni svatí!
    10.
     
    11
    Sheffieldu bude dnes na jihu Anglie pořádně horko! Knockaert vedl rychlý kontr po pravém křídle, před branku mu nabíhala obě útočná tykadla Baldock s Wilsonem, před prvním jmenovaným ale v poslední chvíli zasáhl ve skluzu Lees.
     
    13
    Kayal si vynutil další faul na hranici pokutového území a takřka na ose hřiště! To bude další obrovská příležitost pro domácí.
     
    13
    Tom Lees navíc vidí v ruce sudího Easta žlutou kartu.
     
    14
    Knockaert tentokrát šikovně podstřelil zeď, brankář Westwood ale byl u své tyče včas, nadvakrát míč zachytil a zaznamenal nesmírně důležitý zákrok!
    14.
     
    15
    Další střelecký pokus si do statistik zapisuje Knockaert, jeho rána z dvaceti metrů je sražena vedle hostující branky.
     
    16
    Od rohového praporku tentokrát centroval v posledních minutách nesmírně aktivní Knockaert, před brankou ale kraloval brankář Westwood a ten si ještě vybojoval faul na svoji osobu. Nicméně hosté jsou od úvodu pod obrovským tlakem!
     
    16
    A další šance! Baldock si v pokutovém území zpracoval dlouhý míč, otočil se kolem bránícího Loovense a jeho parádní projektil brankář Westwood vyrazil konečky prstů nad svoji svatyni!
    16.
     
    17
    A další obrovská příležitost Brightonu! První Skalákův centr brankář Westwood vyrazil k protější postranní čáře, míč se ale oklikou vrátil ke Skalákovi, jehož povedený centr doplachtil přímo na hlavu osamoceného Knockaerta, ten ale u vzdálenější tyče nasměroval balón těsně vedle branky!
    17.
     
    18
    Naprosto bláznivý úvod, ve kterém domácí měli už čtyři-pět vyložených příležitostí, brankář Westwood ale i za pomoci obrovského štěstí drží nulu!
     
    19
    Brighton právě vstřelil branku!
    Pudil sestřelil Saltora u rohového praporku, následně z přímého volného kopu odcentroval Knockaert a parádním centrem ke vzdálenější tyči vyzval k zakončení LEWISE DUNKA, jenž z bezprostřední blízkosti snadno dopravil míč do sítě!
    19. DUNK - 1:0
     
    21
    Nutno také podotknout, že kromě obrovského náporu Brightonu a vedoucí branky už také oba hostující stopeři mají na svém kontě žlutou kartu a nebezpečné útočné nájezdy "Racků" se jim bude bránit nesmírně těžce.
     
    22
    Utkání nadále pokračuje v zajetém tempu, Kayal si vynutil faul Leeho na útočné polovině, domácí zůstávají nastěhováni před brankářem Westwoodem.
     
    23
    Knockaert znovu hledal v pokutovém území Dunka, ten u vzdálenější tyče dokázal nesmírně náročný pas vrátit "do ohně", kde se do balónu opřel Bruno Saltor, ovšem branku netrefil. To už ale bylo veškeré vzrušení zbytečné, neboť Dunk byl v době Knockaertova centru v těsném ofsajdu.
     
    24
    Po polovině úvodního dějství už Brighton vede 10:0 na střely! Nutno navíc podotknout, že řada z těch deseti střel měla gólové parametry!
     
    25
    Hosté dokázali uklidnit hru a desítky sekund drží míč na svých kopačkách, to se jim dnes daří pouze výjimečně.
     
    27
    Po zisku míče domácí okamžitě podnikli rychlý přechod do útoku, Wilson se na pravém křídle nedokázal probít kolem bránícího Loovense.
     
    28
    Po Brunově přetaženém centru se útočným faulem provinil Steve Sidwell.
     
    28
    Sheffield Wednesday právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná branka Sheffieldu!

    Hosté byli od počátku pod obrovským tlakem, přesto střílí branku a to velmi šťastnou! Centr ROSSE WALLACE před brankářem Stockdalem nezasáhl vůbec nikdo a míč se po odskoku od země zatočil ke vzdálenější tyči naprosto zkoprnělého brankáře Brightonu!
    28. WALLACE - 1:1
     
    30
    Po inkasované brance Brighton opět vrhl všechny síly do ofenzivy a domácí okamžitě vybojovali rohový kop, Knockaertův centr se ale tentokrát neujal.
     
    31
    Knockaert se parádně prokličkoval do pokutového území, následný načechraný oblouček do pokutového území dokázala hostující defenziva zpacifikovat.
     
    33
    Domácí získali další standardní situaci v hloubi útočné poloviny a poté, co tři fotbalisté před Skalákem pouze přeběhli míč, následný centr českého fotbalisty se neujal.
     
    33
    Beram Kayal propasíroval nádherný pas mezi třemi protihráči do pokutového území a vysunul tím Wilsona do další stoprocentní šance, domácí útočník však vstříc brankáři Westwoodovi neuspěl!
     
    35
    Hosté musí při bránění často sahat k nedovoleným zákrokům, tentokrát se provinil Hunt v souboji s Wilsonem a Brighton bude tentokrát rozehrávat z osmadvaceti metrů od hostující branky.
     
    36
    Skalák se nadechl k velmi povedené ráně, která proletěla jen pár centimetrů nad hostující brankou!
    36.
     
    39
    Lopez u postranní čáry ostře atakoval Bruna, jehož výkřik musel být slyšet daleko mimo stadion, hostující fotbalista se dočkal důrazného varování od Rogera Easta.
     
    40
    Následný Knockaertův centr hosté odvrací pouze na rohový kop, Brighton opět zůstává nastěhován před Westwoodem.
     
    41
    Po Skalákově přetaženém centru se do vzduchu vyšrouboval Bruno, ovšem španělský obránce nedokázal brankáře Westwooda z ostrého úhlu zaskočit.
     
    42
    Gaëtan Bong se pokusil překvapit Westwooda stříleným centrem od postranní čáry, míč ale nasměroval za hostující branku.
     
    43
    Forestieri získal zajímavé množství prostoru na hranici pokutového území a posunul si míč do "šestnáctky", výborně načasovaným obranným skluzem mu ale stačil míč vypíchnout střelec první branky Lewis Dunk.
     
    44
    Knockaert poslal Skalákovi na levé křídlo příliš prudkou přihrávku, kterou Skalák už neměl šanci dostihnout na hrací ploše.
     
    45+1
    Sidwell si na pravém křídle našel prostor k centru a posadil míč na hlavu Greera, domácí kapitán ale temenem hlavy balón nasměroval vysoko nad hostující svatyni.
     
    45+2
    Další centr poslal před hostující branku Skalák, Wilsona ale do zakončení nepustil pozorný Loovens.
     
    45+3
    V prvním poločase se nastavují čtyři minuty, momentálně už probíhá třetí.
     
    45+3
    Domácí získali dva rohové kopy v rychlém sledu, ten první Knockaertův ještě ohrožení nepřinesl, ale po druhém Skalákově už před hostující brankou vznikla obrovská skrumáž, ve které hosté s obrovským štěstím přežili bez inkasování!
     
    45+4
    Po rychlém brejku byli blízko skórování hosté! Forestieri fantastickým pasem do pokutového území připravil stoprocentní příležitost pro Garyho Hoopera a ten v první skutečné šanci Owls nechal vyniknout brankáře Stockdala, jenž vytáhl zázračný zákrok!
    45+4.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Je za námi báječný první poločas, v němž jsme viděli nevídaně vysoké číslo vyložených střeleckých příležitostí a to především na straně domácích, kteří na soupeře vtrhli jednou šancí za druhou a díky Dunkovi se také ujali vedení.

    Sheffield ale dokázal vyrovnat šťastným centrem Wallace, který propadl do domácí sítě a protože další šance už branku nepřinesly, můžeme se těšit na strhující druhý poločas, ve kterém domácí musí vstřelit alespoň dvě branky, aby si vynutili prodloužení.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 17 – 2
    Střely na bránu: 6 – 2
    Držení míče: 61% – 39%
    Rohové kopy: 7 – 0
    Ofsajdy: 1 – 3
    Fauly: 8 – 10
    Žluté karty: 0 – 2
     
    Hosté do druhého poločasu mění svoji sestavu, Alexe Lopeze nahradí na hřišti Sam Hutchinson, bývalý fotbalista londýnské Chelsea.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Lopez, přichází Hutchinson.
     
    47
    Zahajovacího výkopu druhého dějství se ujali domácí a v úvodních desítkách sekund drží míč na svých kopačkách, zatím však daleko od brankáře Westwooda.
     
    47
    Skalák na levém křídle vybojoval už osmý roh domácích a sám jej rozehraje.
     
    48
    Po centru českého fotbalisty se míč vrátil ke Skalákovi, jenž prudkou ránou provětral brankáře Westwooda, ten míč pouze vyrazil k Wilsonovi, i jeho střelu však Westwood kryje!
     
    49
    Na opačné straně hřiště se po pravé polovině prohnal Wallace, ovšem následně odcentroval až daleko za domácí branku.
     
    50
    Brankář Westwood sbírá zákroky jako na běžícím páse, další ránu na něj po Kayalově přihrávce vyslal Wilson, ovšem na hranici pokutového území už měl míč na dlouhou nohu a Westwooda příliš neohrozil.
     
    51
    Po souhře s Kayalem Knockaert přišel o míč na hranici pokutového území Sheffieldu a po rychlém brejku hostů se do zakončení dostal Pudil, jehož nepříjemnou skákavou ránu brankář Stockdale pouze s vypětím vyrazil a Hooper vracel míč před domácí branku, tam už ale dokázal "uklidit" balón do středu pole Lewis Dunk.
    51.
     
    52
    Už se opět hraje před brankou Sheffieldu, Bong hledal v pokutovém území rozběhnutého Knockaerta, ovšem poslal mu dlouhou přihrávku a blíže k míči měl brankář Westwood.
     
    54
    Kieran Lee dokázal propasírovat svoji přihrávku do pokutového území na Hoopera, ten však v těžké pozici nedokázal míč zasáhnout a balón snadno ukryl do svých rukavic brankář Stockdale.
     
    55
    Třetím žlutě napomenutým fotbalistou Sheffieldu je Sam Hutchinson za zákrok na Berama Kayala.
     
    55
    Po Knockaertově centru se míč opět několika odrážel po hlavách fotbalistů obou celků, domácí ale zakončit střelou tento nápor nedokázali.
     
    56
    Při rychlém kontru hostů Forestieri utekl Skalákovi podél postranní čáry a hrozící nebezpečí musel za cenu žluté karty hasit Beram Kayal.
     
    58
    Kayal si teď důrazně říkal o červenou kartu, když ostře sestřelil Wallaceho a nutno podotknout, že měl obrovské štěstí, když si sudí East vystačil s napomenutím. Připomínám, že Kayal inkasoval žlutou kartu před několika desítkami sekund.

    I podle opakovaných záběru izraelský fotbalista svým ostrým skluzem vůbec nezasáhl míč.
     
    59
    Žlutou kartu za zdržování při autovém vhazování vidí pravý obránce hostů Hunt.
     
    60
    Skalákův centr nenašel nikoho v modro-bílém, nicméně český fotbalista byl při svém centru faulován Huntem a domácí dostávají možnost standardní situaci v podobě zkráceného rohu, první podobnou v úvodním poločase dokázali využít.
     
    61
    Skalák technickou střelou zakroutil míč nad vzdálenější horní roh hostující branky.
     
    62
    Střídání na hrotu domácí sestavy, Sama Baldocka nahradí Kazenga LuaLua.
     
    63
    Rozhodčí East pokračuje v karetním mariáši, už šestým žlutě napomenutým fotbalistou je Anthony Knockaert za svůj zákrok na Forestieriho.
     
    64
    Wallace potáhl míč středem pole a poté pálil z dobrých třiceti metrů, ovšem jeho ránu ztlumil Kayal a brankář Stockdale už si pro míč snadno došel.
     
    65
    Ross Wallace byl u postranní čáry faulován Kameruncem Bongem, oba si uplynulou situaci vyříkali z očí do očí a sudí East musí řešit vzniklou rozmíšku.
     
    66
    Kulhající Wallace je okamžitě střídán, nahrazuje jej Jérémy Helan, host z Manchesteru City.
     
    68
    LuaLua se dokázal individuálně prosadit kolem Hunta na levém křídle, poté vyzval k centru Skaláka, ovšem jeho pas před branku se neujal a hosté odkopávají míč do středu hřiště.
     
    70
    Domácí nadále mají výraznou územní převahu, ovšem soupeř je po změně stran nepouští do tolika příležitostí jako v prvním poločase.
     
    70
    Skalák kolmicí po pravém křídle vysunul Bruna, i jeho centr ale pozorná defenziva hostů ze Sheffieldu odvrací.
     
    72
    Pro dnešek dohrál Gary Hooper, ten ve své největší a v podstatě jediné šanci v samém závěru prvního poločasu ztroskotal na brankáři Stockdalovi a místo na hřišti přepouští Rakušanovi srbského původu Atdhe Nuhiovi.
     
    73
    Skalák vybojoval zdánlivě ztracený míč v hloubi útočné poloviny a poté také přímý volný kop v zajímavé vzdálenosti pětadvaceti metrů od hostující branky. Z podobné pozice už Skalák dnes jednou nebezpečně zahrozil.
     
    74
    Tentokrát pálil Kazenga LuaLua, ovšem jeho projektil neproletěl skrz hostující zeď.
     
    75
    Další dobývání pokutového území Sheffieldu končí zdvižený praporek pomezního rozhodčího Smarta signalizující domácí postavení mimo hru.
     
    76
    Forestieri dokázal udržet míč v tísni u pokutového území Brightonu, následně Lee hledal centrem u vzdálenější tyče Nuhia, ten ale v těžké pozici nedokázal míč nasměrovat na domácí branku.
    76.
     
    77
    Rychlé střídání domácích, ve stoperské dvojici Dunka doplní Rosenior místo Greera. Rosenior je výborným hlavičkářem, to by se Brightonu mohlo v závěru zápasu hodit.
     
    78
    Čas ale kvapí kupředu a momentálně už běží 78. minuta, přičemž Brighton potřebuje vstřelit dvě branky, aby si vůbec vynutil prodlouženou půlhodinu.
     
    80
    Hosté přežili naprosto kritický první poločas za skvělého stavu a po změně stran už mají hru pod kontrolou a byť územní převahu neustále mají domácí, tak střelecké příležitosti jim v tomto hracím období chybí.
     
    80
    Sheffield dokonce vybojoval svůj první rohový kop v zápase, po něm ale před svoji brankou kraloval Stockdale.
     
    82
    Po Skalákově centru ze standardní situace hosté pouze odvrací míč na další rohový kop Brightonu.
     
    82
    Od rohového praporku centroval Knockaert, ovšem nenašel nikoho v modro-bílém.
     
    82
    Jérémy Helan se rozběhl do bleskového protiútoku, přičemž k zemi jej stáhl Bruno a španělský obránce okamžitě přijímá jednoznačnou žlutou kartu.
     
    83
    Fernando Forestieri byl faulován u postranní čáry a Argentinci se tedy zvedat ze země moc nechce.
     
    84
    Už se ale opět pokračuje ve hře, domácí brzy získali míč a spěchají na soupeřovu polovinu.
     
    84
    Po Knockaertově přízemním centru a několika odrazech se k míči dostal James Wilson, ten ale ránou z otočky výrazně přestřelil.
     
    85
    Seriál žlutých karet pokračuje, Nuhiu v hlavičkovém souboji loktem zasáhl Bruna a také si prohlíží žlutý kartónek v ruce sudího Easta.
     
    87
    Hosté hrají s míčem na kopačkách v hloubi útočné poloviny a drží cenné desítky sekund daleko od vlastní branky.
     
    88
    V závěru jejich snahy byla velmi nepovedená střela Nuhia, nicméně do konce normální hrací doby zbývají tři minuty plus nastavený čas a domácí musí vstřelit dvě branky, aby udrželi postupové naděje při životě.
     
    88
    Fantastickou práci odvedl Nuhiu, jenž s míčem na kopačce dokázal přetlačit dva protihráče a balón udržel ve prospěch Sheffieldu.
     
    89
    Skalákův centr od pravé postranní čáry Lee odvrací za vlastní branku.
     
    89
    Od rohového praporku poté centroval Knockaert, ovšem žádný z jeho spoluhráčů se k balónu nedostal, navíc je Brunovi pískán nedovolený zákrok.
     
    90
    Kazenga LuaLua pálil z dobrých třiceti metrů, ovšem jeho přízemní rána se nevešla mezi tři tyče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí East k druhým pětačtyřiceti přidává šest nastavených minut!
     
    90+1
    Po Skalákově centru a následném závaru pálil z otočky Knockaert, ovšem střela mu vůbec nevyšla a míč se od Francouze odrazil daleko vedle hostující branky.
     
    90+2
    Narozdíl od svého soupeře Brighton ještě v novodobé Premier League nikdy nehrál, mezi elitou naposledy bojoval ještě ve staré první divizi a na postup "Racků" to nevypadá ani letos.
     
    90+3
    Nuhiu hledal za domácí obranou rozběhnutého Forestieriho, ovšem brankář Stockdale vyběhl ze své branky včas a ještě udržel alespoň teoretické šance na fotbalový zázrak.
     
    90+3
    Ten se opět vzdaluje po útočném faulu Knockaerta a také domácí fanoušci cítí beznaděj, v ochozech teď kralují hrdla dvou tisíc fandů ze Sheffieldu.
     
    90+4
    V závěru měl ještě obrovskou příležitost Lewis Dunk, jenž se objevil tváří v tvář brankáři Westwoodovi, ten ale pokračuje ve skvělém představení a Dunka skvěle vychytal!
     
    90+5
    Na následný rohový kop domácích vyběhl i brankář Stockdale, ovšem byl z toho rychlý kontr hostů, Nuhiu ale nedokázal z poloviny hřiště trefit odkrytou branku.
     
    90+5
    Po dalším Skalákově centru je domácím před brankou pískán útočný faul a to už se takřka rozbíhá závěrečná minuta avizovaného šestiminutového nastavení.
    90+5.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Dunk (Brighton & Hove Albion FC).
     
    90+6
    Patrně závěrečný střelecký pokus si připisuje James Wilson, nasměroval jej několik metrů vedle hostující branky. To už fanoušci Sheffieldu prozpěvují vítězné chorály a vesele skáčou ve svém sektoru.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno!

    Sheffield Wednesday uhrál v Brightonu remízu 1:1, která jej po domácí výhře 2:0 posouvá do finále o postup do Premier League, v němž na Wembley vyzvou vítěze dvojzápasu Derby s Hullem, kterým by patrně měli být fotbalisté Hullu. Tygři na hřišti soupeře zvítězili 3:0 a zítra hostí domácí odvetu.
     
    V dresu hostů se z postupu do finále a velkého utkání v nejslavnějším fotbalovém chrámu raduje i Daniel Pudil, naopak pro dalšího českého fotbalistu Jiřího Skaláka klubová sezóna končí.

    Brighton byl blízko postupu v základní části, ovšem nedokázal uspět v posledním kole v Middlesbrough a nezvládl ani následné play-off, naopak Sheffield Wednesday slaví význačný úspěch, který může být ještě mohutnější.
    Zklamání Jiřího Skaláka
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 27 – 8
    Střely na bránu: 10 – 3
    Držení míče: 67% – 33%
    Rohové kopy: 11 – 1
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 17 – 19
    Žluté karty: 4 – 5 (22:49:10)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Dunk – 28. Wallace

    Karty:   56. Kayal (BRN), 63. Knockaert (BRN), 82. Bruno (BRN), 90+5. Dunk (BRN) – 9. Loovens (SHW), 13. Lees (SHW), 55. Hutchinson (SHW), 59. Hunt (SHW), 85. Nuhiu (SHW)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 17:5. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:19.
    Brighton & Hove Albion: Stockdale – Bruno, Greer (77. Rosenior), Dunk, Bong – Knockaert, Sidwell, Kayal, Skalák – Baldock (61. LuaLua), Wilson.
    Náhradníci: Mäenpää – Calderon, Crofts, Rosenior, Towell, Murphy, LuaLua.

    Sheffield Wednesday: Westwood – Hunt, Lees, Loovens, Pudil – Wallace (66. Helan), Lee, Lopez (46. Hutchinson), Bannan – Forestieri, Hooper (72. Nuhiu)
    Náhradníci: Wildsmith – Hutchinson, Matias, Nuhiu, Helan, Joao, Sasso

    Rozhodčí: East – West, Smart
    13.05.2016
    Sheffield Wedn. - Brighton 2:0

    Branky: 45. Wallace, 73. Lee

    Karty:   29. Wallace (SHW), 68. Pudil (SHW), 90+1. Matias (SHW) – 51. Saltor (BRN), 90+2. Kayal (BRN)

    bahis siteleri