Graafschap – GA Eagles 1:1 (kon.) | Utrecht – Heracles 0:2 (kon.) | Willem II – Breda 3:1 (kon.)
konec
FC Utrecht
0:2 (0:0)
Heracles Almelo
Neděle 22.05.2016, 14:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce nizozemského fotbalu. Dnes nás čeká vyvrcholení souboje o Evropskou ligu. V odvetě se na stadionu FC Utrechtu představí Heracles Almelo.
     
    FC Utrecht

    Utrecht celou sezonu prokazoval vynikající výkonnost, když skončil na skvělém pátém místě v nizozemské nejvyšší soutěži. V posledních kolech však Utrecht ztratil několik bodů a proto se musí prát v play-off o Evropskou ligu. Utrecht jako pátý celek tabulky narazil v play-off na osmé Zwolle. První zápas na stadionu soupeře skončil bezbrankovou remízou. Až v domácím zápase se střelci probudili a po přestřelce 5:2 postoupil dále Utrecht. Nejvíce se o to zasloužil mladý francouzský útočník Sebastien Haller, který vstřelil dvě branky a na jeden přihrál.
     
    Heracles Almelo

    Heracles skončil v tabulce jen o jednu příčku za Utrechtem, na šestém místě. Také Heracles neměl povedený závěr sezony, když v posledních pěti kolech dokázal urvat jen čtyři body za čtyři nerozhodné výsledky. V play-off o Evropskou ligu čekal Heracles v prvním kole Groningen. První zápas na stadionu Groningenu dopadl lépe pro domácí, kteří si do odvety přinesli nadějné vedení 2:1. Také v odvetném utkání vše nasvědčovalo v postup Groningenu, ale dvaadevadesáté minutě vystřelil prodloužení střídající Paul Gladon. Zápas se tak nastavoval o další půlhodinu a v ní byli již jasně lepší hráči Heraclesu, kteří vstřelili hned tři branky a postoupili do finálového souboje.
     
    První zápas v play-off o Evropskou ligu

    Heracles – Utrecht 1:1
    (40. Bruns – 51. Strieder)
     
    Vzájemné zápasy v letošním ročníku

    02.04. 2016 Heracles – Utrecht 1:1
    29.11. 2015 Utrecht – Heracles 4:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Bednarek – Troupee, van der Maarel, W. Janssen (C), Leeuwin, S. Amrabat – Strieder, Barazite, Ludwig – Haller, Joosten.
    Náhradníci: Nijhuis – Boymans, Letschert, Rubin, Ligeon, Ulusoy, D. Rosheuvel.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Gosens – Bruns (C), Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil, Weghorst, Darri.
    Náhradníci: Fij – Breukers, Bosz, Gladon, van Ooijen, Fledderus, Hoogma..
     
    V základní sestavě Heraclesu nastupuje také český útočník Jaroslav Navrátil, který působí v nizozemském klubu již čtvrtou sezonu. V letošním roce nastoupil celkem k sedmadvaceti zápasům a připsal si pět branek!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů již za doprovodu rozhodčích přicházejí na hrací plochu. Rozhodující zápas o Evropskou ligu může za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující hráči v černých dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se dostal k míči Werghorts, který ale dlouhý míč špatně zpracoval a také domácí mohou postupovat do útoku.
     
    3
    Amrabat byl příliš aktivní v napadání a fauloval kapitána Heraclesu Brunse, který se hned v úvodu zápasu ocitl na trávníku.
     
    4
    Leeuwin dostal při halvičkovém souboji loktem od soupeře a také končí na zemi. Domácí mohou pokračovat v útočné aktivitě.
     
    5
    Na pravé straně se chtěl uvolnit přes obránce Strider, ale jeho klička kolem Drosteho nevyšla a míč končí jen za postranní lajnou.
     
    6
    Nyní odnesl agresivní hru hostů Amrabat, který se v hlavičkovém souboji dostal před Drosteho a ten ho musel poslat na zem.
     
    7
    Ve středu pole se uvolnil přes bránícího hráče Barazite, který chtěl najít dlouhý pasem za obranu Hallera. Ten však byl u míče později než obránce a ztrácí šanci na zakončení.
     
    8
    Tentokrát si pomohl faulem Bruns, který přidržel Joostena a je z toho první nadějná pozice pro ohrožení branky hostů.
     
    9
    K míči se postavil Strieder, který velmi rychle poslal centr do rozhozené obrany hostů. Na míč na naskočil Joosten, který poslal míč do sítě. Jeho postavení v době přihrávky bylo ale ofsajdové a tak branka nemůže být uznána.
     
    11
    Také hosté se načínají dostávat na polovinu domácího celku. Darri se pokusil o centr před Bednarka. Míč však končí jen u van der Maarela, který byl u míče nejdříve.
     
    12
    Úvod zápasu je především o nedovolených zákrocích. O jeden takový se postaral Pelupessy, který zamezil postupu Barazitemu a ten končí na trávníku.
     
    13
    Bednarek se také musel zapojit do obrany. Dlouhý míč za domácího Janssena šel na rozběhnutého Darriho, ale Bednarek včas vyběhl a sebral míč ze vzduchu.
     
    14
    Povedená kombinace domácího celku na pravé straně hřiště končí bez zakončení. Strider chtěl uvolnit Hallera. Ten ale nezastihl míč před brankovou lajnou.
     
    15
    Obranná pětice domácího týmu funguje zatím naprosto perfektně. Bruns se pokusil poslat míč mezi obránci na Navrátila. Obrana si ale pomohla a míč sebrala z volného prostoru.
     
    16
    Nyní už to nebylo tak jednoduché. Do vápna se dostal Darri, který chtěl ještě poslat míč na lépe postaveného spoluhráče na malém vápně. Míč se k němu nedostal po výborném zákroku van der Maarela.
     
    17
    Na druhé straně vybojoval po úniku po pravém křídle rohový kop Strieder.
     
    18
    Ten však skončil bez zakončení. Míč se dostal do středu vápna, kde si na míč počkal stoper Heraclesu Zomer a s přehledem míč odvrátil od své branky.
     
    20
    Hostující fotbalisté kombinují na své polovině hřiště a čekají na chybu soupeře v obraně. Ta však nepřichází, navíc domácí jsou aktivně napadat rozehrávku hostů.
     
    21
    Před rozběhnutým Weghorstem musel uklidit míč na rohový kop Janssen.
     
    22
    Rohový kop rozehrál Darri, který chtěl centrem po zemi najít Brunse. Ten se dostal dokonce ke střele, ale přes hradbu těl před brankou míč neprošel ani k Bednarkovi.
     
    23
    Přechod domácích do útoku byl velmi rychlý. Nakonec se pokusil o centr Strieder, který ale poslal míč jen na branku a Castro nemusí řešit problémy před brankou.
     
    24
    Do otevřené obrany se nyní hnal z levého kraje Ludwig. Už byl dokonce ve vápně, ale poté ztratil stabilitu a míč mu utekl za brankovou lajnu.
     
    26
    Tentokrát se dostal do pozice pro centr Troupee, který chtěl najít Hallera před brankou. Ten po kontaktu se soupeřem padá, ale rozhodčí byl blízko celé situaci a penaltu nepíská.
     
    27
    Dlouhý aut do vápna předvedl Amrabat. Jeho hod však našel jen hlavu Zomera, který nemá problém odhlavičkovat míč ze šestnáctky.
     
    28
    Zatím největší šanci hostů nyní spálil Weghorst. Řítil se po výborné přihrávce sám z pravé strany na Bednareka. Míč chtěl umístil na vzdálenější tyč, ale domácí brankář stihl lehce míč posunout mimo branku.
     
    29
    Dlouhý míč za obranu také poslal domácí Barazite, který hledal rozběhnutého Joostena. Ten se dostal míči a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    30
    Rohový kop domácího celku dopadl zajímavou střelou Hallera, který se obtočil kolem svého strážce a střelou přes hlavu chtěl překvapit brankáře. Jeho střela však míří daleko od branky.
     
    32
    Další průnik po pravé straně. Strieder nyní však narazil na pozorného Drosteho, který poslal čistě na zem unikajícího útočníka.
     
    33
    Centr do vápna nyní předvedl Barazite. Na jeho pas si naskočil Haller, ale hlavičku už nedokázal umístit mimo dosah brankáře.
     
    34
    Rychlý protiútoku hostů končí až zásahem Janssena v obraně, který poslal míč k Bednarekovi a ten si bere míč do rukavic.
     
    35
    Haller s Ludwigem výborně vykombinovali střed hřiště. Jen finální přihrávku na Joostena byla nepřesná a akce končí bez zakončení.
     
    36
    Barazite přistrčil soupeře při převzetí míče a vytvořil tak nebezpečnou pozici pro volný přímý kop.
     
    37
    K míči se postavil kapitán Heraclesu Bruns. Jeho pas do vápna však nenašel žádného hráče a míč končí bez doteku za brankovou lajnou.
     
    38
    Po faulu na Joostena se příliš rozčiloval trenér domácího celku a je vykázán na tribunu, ze které bude sledovat zbytek zápasu.
     
    39
    Další zákrok host už je potrestaný žlutou kartou. Pelupessy zatáhl za dres unikajícího Hallera a rozhodčí neváhá s trestem.
     
    40
    Volný přímý kop domácích rozehrál Strieder, který poslal míč na zadní tyč, kde byl sice obsazený Joosten. Ten ale dokázal zakončit, ale Castro byl u tyče připravený.
     
    42
    V závěru poločasu se dostal k míči hostující Bruns, který chtěl z první prodloužit na Darriho. Míč však končí jen na kopačce Janssena.
     
    43
    Snad poprvé v zápase se k míči dostal také český hráč Jaroslav Navrátil. A hned bylo před Bednarekem rušno. Navrátil byl faulován před vápnem a hosté mají k dispozici volný přímý kop z dobré pozice.
     
    44
    Z míči se znovu postavil Bruns, který přestřelil zeď, ale na dobře postaveného Bednarka nevyzrál.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločase mohl střílet z první Haller, ale ke kopačkách se mu vrhl Zomer a akci útočníka Utrechtu přerušil.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    A v poslední minutě prvního poločasu bylo u Castra pěkně horko. Střelu z dálky vypustil Ludwig a nastřelil spojnici tyče a břevna. Castro marně letěl vzduchem.
    45+1. Ludwigova střela
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsem branku neviděli. Utrecht sice vstřelil branku, když Joosten si naskočil na centr, ale v době přihrávky byl v ofsajdu a tak byla radost na stadionu přerušena píšťalkou rozhodčího. V závěru poločasu ještě vystrašil Castra povedenou ránou z třiceti metrů Ludwig. Ten ale nastřelil jen spojnici tyče a břevna a tak je stav prvního poločasu bezbrankový.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí hráči v bílo-červených dresech rozehráli druhou půli. Do brejku se naopak hnal sám na branku Weghorst, který byl ale na poslední chvíli zastaven dvojicí obránců. Ještě si chtěl vynutit u rozhodčího penaltu, ale ta se nepíská.
     
    48
    Další dlouhý míč měl na levé straně najít Darriho. Jeho zpracování bylo nepřesné a míč končí v zámezí.
     
    49
    Také domácí se mohli dostat do vápna. Na velkém vápně si posunul míč za obránce Joosten a poté upadl. Rozhodčí je pozorný a znovu pokutový kop nepíská.
     
    50
    Na ose hřiště se dostal do pozice pro střelu Ludwig. Jeho pokus byl však zblokovaný na rohový kop a Castro tak nemusí zasahovat.
     
    51
    O rohový kop se postaral Barazite, který chtěl najít na přední tyči Hallera. Ten byl obsazen hned dvojicí hráčů v černém a nedostal se do zakončení.
     
    53
    Další nepříjemnou situaci zavinil faulem na třiceti metrech od branky Gosens, který poslal na zem Ludwiga.
     
    54
    Přetažený míč se dostal na zadní tyči k Hallerovi, který vrátil míč před branku a po pokusu Barazite zahrál hráč hostů ve vápně rukou, ale ani nyní se penalta nepíská.
     
    55
    Rohový kop nyní domácí nezahráli vůbec dobře. Barazite přetáhl míč znovu na zadní tyč, kde ale byl už připravený Castro.
     
    56
    Ve druhém poločase jsou jasně aktivnější hráči Utrechtu. Další pokus do vápna zneškodnil až Castro včasným výběhem.
     
    57
    Skvělá kombinace na pravé straně od domácího týmu. Strieder však z prostoru nevytěžil ani centr a míč tak získává Droste.
     
    58
    Domácí Utrecht stále tlačí na soupeře, který jen okopává míče ze svého vápna. Nyní se o jeden takový odkop postaral Zomer.
     
    59
    Haller se už už dostával do vápna. Na poslední chvíli ho skluzem zastavil Zomer a dostává žlutou kartu od rozhodčího.
     
    60
    Volný přímý kop domácím vůbec nevyšel. Naopak do rychlého protiútoku se hnal Navrátil, který je ale zastaven čistým skluzem Hallera.
     
    61
    Haller si výborně pokryl míč před obráncem a ten ho musel položit na zem, aby zastavil jeho postup k brance.
     
    62
    Volný přímý kop domácího týmu obstaral Strieder. Jeho pokus však přeletěl zeď, ale i branku a tak Castro nemusí zasahovat.
     
    63
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Brahim Darri, přichází Paul Gladon.
     
    64
    Po více než hodině hry se dostal k centru také hostující celek. Bruns poslal míč na nového muže na hřiště Gladona, který ale nezpracoval míč a do útoku mohou jít znovu hráči Utrechtu.
     
    66
    Haller byl tvrdě zasažen loktem do hlavy a jen s pomocí lékařů se zvedá z trávníku. Vypadá to ale, že bude pokračovat ve hře.
     
    67
    Po úvodu druhého poločasu, který patřil domácím se také hráči Heraclesu dostali do útoku. Gladonův průnik do vápna však přerušil skvělým skluzem Leeuwin.
     
    68
    Gosens měl nyní velké štěstí, když byl při rozehrávce napadán Joostenem. Ten si už už míč přivlastnil, ale na poslední chvíli mu uniká do zámezí.
     
    69
    Heracles právě vstřelil branku!
    Rohový kop hosté proměňují ve vedoucí branku zápasu. K odraženému míči se dostal kapitán Heraclesu THOMAS BRUNS a střelou k tyči rozvlnil síť.
    69. Thomas BRUNS - 0:1
     
    71
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Rico Strieder, přichází Ruud Boymans.
     
    72
    Domácí jsou znovu pod tlakem. Centr do vápna poslal Bruns, který ale nyní našel jen rukavice připraveného Bednareka.
     
    73
    Hráči Utrechtu nyní potřebují vstřelit branku, aby se alespoň prodlužovalo. Toho chtěl využít Gladon, který se hnal do otevřené obrany. Vybojoval rohový kop.
     
    74
    Také druhé rohový kop v krátkém čase byl velmi nebezpečný. Právě Gladon poslal míč do a na balon si naskočil Bruns. Jeho hlavičku k tyči výborně vytáhl Bednarek.
     
    75
    Další obrovské šance na dvoubrankový náskok promrhal Navrátil i Weghort. Oba byli vychytáni skvělým Bednarkem!
     
    77
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Peter van Ooijen.
     
    78
    Domácím dochází čas. To je vidět i na jejich obraně, která nyní měla práci s náběhem střídajícího van Ooijena.
     
    79
    Také na druhé straně se musela činit obrana. Centr před Castra si však sám brankář pohlídal a bere si míč ze vzduchu.
     
    80
    Do vápna se už už dostával k míči Troupee, ale ještě před ním byl u balonu Gosens, který ještě napálil míč o dobíhajícího hráče Utrechu a domácí nebudou mít ani rohový kop.
     
    81
    Hráči Utrechu už nezvládají konec zápasu. Barazite zbytečně poslal na zem rozehrávajícího obránce a vidí žlutou kartu.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro domácí celek, aby vstřelenou brankou vybojoval alespoň prodloužení.
     
    83
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop z třiceti metrů. Bel Hassani poslal míč pod zdí, ale domácí ještě stihli tečovat míč na břevno od kterého se míč dostal za branku.
     
    84
    Rohový kop hráč Heraclesu končí bez zakončení na branku. Navrátil se dostal sice k míči, ale střílí jen vysoko nad.
     
    85
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Giovanni Troupee, přichází Rubio Rubin.
     
    86
    Bel Hassani se motal s míčem ve vápně, ale jeho pokus o střelu končí jen dalším rohovým kopem pro hostující Heracles.
     
    87
    Heracles právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Do samostatného úniku se po přihrávce Jaroslava Navrátila dostal za obranu PAUL GLADON a překonává povedenou ranou přes padajícího brankáře Utrechtu.
    87. Paul GLADON - 0:2
     
    88
    Hostující sektor je na nohou, zatímco domácí fanoušci již odcházejí ze stadionu. Ani Barazite nepřekonal z otočky brankáře.
     
    89
    Třetí branka byla na spadnutí. Hosté šli do brejku, ale zastavuje je odpískaný ofsajd Gladona.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby se dostal k hlavičce ještě Joosten, ale jeho pokus k tyči nebyl brankový. Castro byl pozorný a hlavičku chytá.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Domácí se stále snaží alespoň o čestný úspěch v dnešním zápase, ale ani pokus Ludwiga nekončí za zády Castra.
     
    90+2
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Jaroslav Navrátil, přichází Mark-Jan Fledderus.
     
    90+3
    Ještě jedna branka se vezla na Bednareka. Ten však proti samostatnému úniku Weghorsta výborně zasáhl a ubránil svůj tým od třetí inkasované branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Do Evropské ligy postupují hráči Heraclesu Almero! Dlouho to vypadalo na postup Utrechtu, který byl aktivnější první hodinu hry, ale nedokázal proměnit žádnou svou šance a tak byl potrestán. Skvělé střídání provedl trenéra Heraclesu, který poslal na trávník Paula Gladona, který rozhodl zápas. Nejdříve se postaral o centr od rohového praporku, který dopravil do sítě kapitán Bruns. Druhou branku vstřelil po nahrávce Jaroslava Navrátila sám. V závěru už neměli hráči Utrechtu čas na odpověď a tak po výsledcích 1:1 a 2:0 postupují do Evropské ligy hráči Heraclesu také s Jaroslavem Navrátilem.
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:9.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 13:17.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:28:41)

    Vít Schück

    Branky: 69. Bruns, 87. Gladon

    Karty:   81. Barazite (UTR) – 39. Pelupessy (HRC), 59. Zomer (HRC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:17.
    FC Utrecht: Bednarek – Troupee (85. Rubin), van der Maarel, W. Janssen (C), Leeuwin, S. Amrabat – Strieder (71. Boymans), Barazite, Ludwig – Haller, Joosten.
    Náhradníci: Nijhuis – Boymans, Letschert, Rubin, Ligeon, Ulusoy, D. Rosheuvel.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Gosens – Bruns (C) (77. van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil (90+2. Fledderus), Weghorst, Darri (63. Gladon).
    Náhradníci: Fij – Breukers, Bosz, Gladon, van Ooijen, Fledderus, Hoogma.

    Rozhodčí: Kuipers
    bahis siteleri