Belgie – Irsko 3:0 (kon.) | Island – Maďarsko 1:1 (kon.) | Portugalsko – Rakousko 0:0 (kon.)
konec
Island
1:1 (1:0)
Maďarsko
Sobota 18.06.2016, 18:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Mistrovství Evropy • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, někdy příště zase na počtenou! (20:04:37)
    V utkání byl k vidění druhý vlastní gól na turnaji. Společně s turnajem v roce 2004 je to nejvíc na Euru

     
    Zajímavostí je, že vyrovnávací gól Maďarska byl už třináctou trefou na tomto šampionátu, která padla po sedmaosmdesáté minutě.
     
    Je dobojováno! Tento duel se vyplatilo sledovat až do konce, Maďaři totiž pár minut před koncem dokázali odšpuntovat gejzír radosti v sektoru svých fanoušků, když si míč nešťastně srazil do vlastní svatyně Birkir Sävarsson. V nastavení mohl vrátit vedení Islanďanům ze standardky Sigurdsson, jeho rána se ale stejně jako dorážka Gudjohnsena neujala. I po druhém hracím dnu tak zůstávají oba dnešní soupeři neporaženi – Island má na kontě dva body, zatímco Király a spol. už čtyři. To znamená prakticky jistý postup pro maďarskou partu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Zblokovaná střela z přímého kopu
     
    90+5
    Rána Gylfiho Sigurdssona zblokovala zeď a poté se ještě dostal ke střele střídající veterán Eidur Gudjohnsen, jehož dělovku ale zblokoval Nagy a je konec!
     
    90+4
    Ruský sudí Karasjov ještě uklidňuje rozhádaného Finnbogasona, který se pustil do výměny názorů s Nikolićem...
     
    90+3
    Nyní se vše opět otočilo a tlačí pro změnu Islanďané. Alfred Finnbogason upadl těsně před hranicí pokutového území v souboji s Langem, svěřenci Larse Lagerbäcka tak budou zahrávat standardku ze skvělé pozice!
     
    90+2
    Hannes Halldórsson musel opět zasahovat, střídajícímu Szalaiovi ale zakončení vůbec nevyšlo, a tak měl strážce svatyně ledové ostrovní země úlohu snadnou.
     
    90+1
    Ádám Nagy zbytečně fauloval na polovině hřiště a ruský arbitr mu za jeho zákrok ukázal žlutou kartu.
     
    90
    Sudí Karasjov nastavil hned čtyři minuty, což je voda na mlýn pro maďarský tlak. Islanďané se nyní opět zmohli pouze na nekonstruktivní odkop k Langovi.
     
    89
    Skutečně tomu tak je. Nyní už se opět hraje, Maďaři mohou pokračovat v ofenzívě. Posledních pár minut zápasu bude ještě hodně zajímavých!
     
    88
    Stále se nehraje, radující se Maďaři totiž vytasili dělobuchy a dýmovnice. Kapitán Balázs Dzsudzsák prosí fanoušky, aby s tím přestali a zdá se, že úspěšně.
    88. Birkir SÄVARSSON - 1:1
     
    88
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    V sektoru maďarských fanoušků vypukla nespoutaná euforie, hráči v bílém se nakonec přeci jen dočkali vyrovnání! Nemanja Nikolić poslal z pravé strany přízemní centr do předbrankového prostoru, který si BIRKIR SÄVARSSON nešťastně srazil do vlastní sítě!
     
    86
    Ani jemu ale míč nezůstal na kopačkách příliš dlouho a svěřenci Bernda Storcka rychle zakládají další akci. Mnoho času na vyrovnání už Maďarům nezbývá.
     
    85
    Právě Szalai krátce po svém nástupu na trávník poslal zajímavý centr do pokutového území, který ale nikoho v bílém nenašel a po zaváhání Balázse Dzsudzsáka může zahrozit střídající Gudjohnsen.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Balon

    Branky: 39. G. Sigurdsson (pen.) – 88. Sävarsson (vla.)

    Karty:   42. Gudmundsson (ISL), 74. Finnbogason (ISL), 77. Sävarsson (ISL) – 81. Kádár (HUN), 83. Kleinheisler (HUN), 90+1. Nagy (HUN)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:15.
    Island: Halldórsson – Sävarsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C) (65. Hallfredsson), B. Bjarnason – Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason).
    Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – Gudjohnsen, Finnbogason, Traustason, Sigurjónsson, Hallfredsson, Ingason, Magnússon, Hermannsson, Hauksson, E. Bjarnason.

    Maďarsko: Király – Lang, Guzmics, Juhász (84. Szalai), Kádár – Kleinheisler, Gera, Nagy – Stieber (67. Nikolić), Priskin (67. Böde), Dzsudzsák (C).
    Náhradníci: Dibusz, Gulácsi – Bese, Fiola, Korhut, Elek, Lovrencsics, Pintér, Böde, Németh, Nikolić, Szalai.

    Rozhodčí: Sergej Karasjov – Nikolaj Golubjov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)
    thejrc.org