Švýcarsko – Polsko 1:1 (4:5 po pen.) | Wales – Sev. Irsko 1:0 (kon.) | Chorvatsko – Portugalsko 0:1 (po pr.)
konec
Wales
1:0 (0:0)
Severní Irsko
Sobota 25.06.2016, 18:00 • Parc des Princes, Paříž • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
    Fotbalisté Walesu došli do čtvrtfinále obou velkých turnajů, kterých se zúčastnili. V roce 1958 postoupili mezi nejlepších osm na Mistrovství světa a nyní zopakovali to samé při své premiéře na Euru.

     
    Dnešní zápas tedy máme za sebou a oba celky podaly dobrý výkon – hlavně překvapil ale Severní Irové, kteří většinu zápasu byli dokonce o něco lepší, ale nakonec je srazil paradoxně gól z jejich kopačky. Gareth McAuley se totiž trefil do vlastní brány, kam si srazil centr Balea a rozhodl tak o tom, že Draci se dostanou do čtvrtfinále právě na úkor svého ostrovního soupeře. Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji příjemně prožitý zbytek víkendu třeba u některého z našich přenosů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na následný rohový kop si vyběhl z vlastní brány i McGovern, ale na centr nedosáhl ani on a bude se pískat konec!
     
    90+4
    Na dlouhý aut vyběhl z brány Hennessey a odpálil míč pryč – následně ale fauloval Ramsey a ještě zakopl míč, takže vidí žlutou a je tu asi poslední šance pro Severní Iry.
     
    90+3
    I další míč byl odklizen welšskou obranou, která je ke konci zápasu velice jistá a poslala míč znovu daleko od rány. Následoval zcela zbytečný ofsajd Laffertyho.
     
    90+2
    Faulován byl Gareth Bale, který tak získal další přímák a rozehrál ho nakrátko, takže Wales může pošetřit další čas.
     
    90+1
    A nastaveny nad rámec hrací doby jsou čtyři minuty!
    Tihle borci jsou pár minut od postupu do čtvrtfinále Mistrovství Evropy.

     
    90+1
    Z brány vyběhl velice dobře Hennessey, který dokázal míč chytit a udržet po centru, takže svému celku ušetřil další cenné vteřiny.
     
    90
    Davis se dobrou otočkou dostával ve vápně ke střele, ale přihnal se k němu Ashley Williams a míč mu od nohy doslova odstřelil.
     
    89
    Tentokrát už Severní Irové míč získali, takže mohou ještě předvést něco málo dopředu a třeba i srovnat skóre.
     
    88
    Teď byl pro změnu poslán na trávník Gareth Bale, takže je tu další přerušení a to svědčí Drakům – ti se nikam neženou a Ramsey si dá s rozehrávkou na čas.
     
    87
    Ramsey byl poslán na zem a Wales v pohodě drží vedení 1:0, takže se Severní Irové nějak nejsou schopni dostat do jakékoliv šance.
     
    86
    Za obranu si naběhl Robson-Kanu, který se snažil dostat do zakončení, ale nakonec mu v tom zabránil vyběhnutý McGovern – odkop od brány.
     
    85
    Wales po vstřeleném gólu dostal hru pod kontrolu a v klidu drží vedení – teď sice Jonathan Williams nevybojoval roh, ale stejně zásadně zdržel hru a to vyhovuje jeho celku.
     
    84
    Ze hřiště odchází nešťastný střelec vlastního gólu, Gareth McAuley, toho nahradí útočník Magennis – takže je tu jasná sázka na jednu kartu.
     
    83
    Už se pomalu bude hrát, vypadá to, že oba budou v pořádku a mezitím se připravuje střídání na straně Severního Irska.
    81. Nešťastná srážka dvou spoluhráčů - Jonathana a Ashleyho Williamsových.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 75. McAuley (Bale) (vla.)

    Karty:   58. Taylor (WAL), 90+4. Ramsey (WAL) – 44. Dallas (NIR), 67. S. Davis (NIR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:19.
    Wales: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, Ledley (63. Jonathan Williams), Ramsey, Taylor – Vokes (55. Robson-Kanu), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – A. King, Robson-Kanu, G. Williams, D. Edwards, J. Richards, Cotterill, Collins, Jonathan Williams, Vaughan, Church.

    Severní Irsko: McGovern – Hughes, McAuley (84. Magennis), Cathcart, J. Evans – J. Ward (69. Washington), S. Davis (C), C. Evans, Norwood (79. McGinn), Dallas – K. Lafferty.
    Náhradníci: R. Carroll, Mannus – Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, C. McLaughlin, McNair, Grigg, Magennis, McGinn, Washington.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child (všichni Anglie), 4. rozhodčí: Felix Brych (Německo)
    bahis siteleri