Rokycany – Plzeň 0:7 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:4 (kon.) | Neugersdorf – Liberec 2:0 (kon.)
Dukla Praha – Pardubice 3:0 (kon.) | Ústí n. L. – Liberec jun. 7:2 (kon.) | Skalica – Ostrava 1:3 (kon.)
Jihlava – Táborsko 3:0 (kon.) | Jablonec – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Slovácko – Senica 1:1 (kon.)
Žilina – Trenčín 3:3 (kon.) | Liberec – Budissa Budyšín 5:0 (kon.) | Vlašim – ČAFH 1:0 (kon.)
Zlín – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 0:0 (zruš.) | Honvéd – Podbrezová 0:1 (kon.)
Karviná – Zabrze 1:1 (kon.) | Blansko – Brno 0:3 (kon.) | Slavia – KF Teuta 0:0 (zruš.)
konec
MŠK Žilina
2:4 (0:4)
AS Trenčín
sk Sobota 25.06.2016, 10:30 • Pod Dubňom, Žilina • Přípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení priaznivci futbalu. Vítam Vás pri sledovaní prvého z dvojice prípravných zápasov, v ktorom si zmerajú sily MŠK Žilina proti majstrovi Fortuna ligy a to AS Trenčín.

    MŠK Žilina sa v sezóne 2015/2016 umiestnila na 5. priečke s 48 bodmi a so skóre 58:46. Domáci futbalisti odštartovali prípravu na novú sezónu víťazne a to po zápase s KS Cracovia. Napriek nepriaznivému stavu sa žilinčanom podarilo otočiť zápas po góloch Denisa Vavra(PK.) a Jakuba Paura. Čo sa týka posíl tak do Žiliny zatiaľ prišli nasledovní hráči: Joan Jaramillo, Christopher Mandiangu, Yusuf Otubanjo a z hosťovania sa vrátil Michal Klec.


    AS Trenčín obhájil titul majstra Fortuna ligy a spolu s ním vyhral aj Slovnaft cup. Vo Fortuna lige sa Trenčínu podarilo nazbierať 81 bodov so skóre 73:28. AS Trenčín v príprave taktiež odohral len jediný jeden zápas a to práve s FK Poprad, kde sa zrodila bezgólová remíza. Tento dvojzápas však bude o niečom úplne inom. V Žiline už je položená umelá tráva a tak budú vo výhode práve hosťujúci futbalisti. Okrem Žiliny čaká staro-nového majstra v príprave ešte Mladá Boleslav, AC Sparta Praha a FC Rostov
    Žilinské ihrisko pred úvodným výkopom
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Hučko, Káčer, Paur, Diaz, Mbah, Mazáň, Vallo, Vavro, Škvarka, Mabouka

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Holúbek – Lawrence – Bero, Rabiu – Kalu, Janga, Van Kessel.


    Hráči AS Trenčínu nastúpia v dresoch bez čísel, takže ich počas zápasu bude ťažké rozoznať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti AS Trenčínu. Lopta sa drží po rozohrávke pri poliacej čiare a stále na nohách slovenského majstra.
     
    2
    Hra je prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden zo stredopoliarov AS Trenčín.
     
    3
    Žilinčanom sa podarilo odpútať od tlaku AS. Loptu z vlastnej 16-tky razantne vykopol Michal Škvarka, no bohužiaľ spoluhráča za poliacou čiarou nenašiel.
     
    4
    Kristián Vallo to teraz výborne vymyslel po ľavo krídle. V 16-tke sa mu podarilo nájsť Jakuba Paura, no ten ani na dvakrát nedokázal ohroziť Šemrinca.
     
    5
    Podobne to skúsil teraz z opačnej strany Jakub Paur. Jeho prihrávka smerovala na Miroslava Káčera, no jeden zo zadákov AS loptu odvrátil na rohový kop.
     
    7
    Centru sme sa dočkali ja na opačnej strane. Nadýchanou loptou to skúsil Gino Van Kessel, no loptu len prsiami posunul vlastnému gólmanovi Róbert Mazáň.
     
    8
    Po chybe Šemrinca sa k lopte dostal Jakub Paur. Ten bez váhania poslal loptu na Michala Škvarku, no Michal z ideálnej pozície minul odkrytú bránku AS.
    8.
     
    10
    Trenčín dal gól!
    Po nevyužitej šanci Kristiána Valla sa do brejku rútili aj futbalisti hosťujúceho AS. Center z pravej strany dostal na kopačku RANGELO JANGA, ktorý sa z takejto pozície nemýlil.
    10. JANGA - 0:1
     
    11
    Žilinčania to skúšajú znovu po pravej strane. Aj tento raz do vápna posielal loptu Kristián Vallo, no Káčer znovu zakončiť nedokázal.
     
    12
    Ani následný rohový kop sa domácim futbalistom nepodaril. AS sa bez problémov oslobodzuje.
     
    13
    Vallo to teraz skúsil individuálne. Loptu však napálil len do pred sebou stojacého zadáka Trenčínu a tak uvidíme len Ďalší rohový kop.
     
    15
    Ani táto štandardka však Šemriincovi problém nespravila a tak sa hostia znovu poľahky oslobodzujú spod nátlaku MŠK.
     
    16
    Miloš Volešák teraz musel opustiť svoju bránku po kolmici futbalistov AS. Loptu zastihol na hranici svojej 16-tky a tak ju ukryl pod svojim telom.
     
    17
    Po prihrávke Valla musel Jakub Paur zatiahnúť ručnú brzdu. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    18
    Z pravej strany prišiel ďalší center do vápna MŠK. Tento raz to však Miloš Volešák dokázal pokryť a tak gól v sieti MŠK nevidíme.
     
    19
    Rohový kop sa však nepodaril ani futbalistom AS Trenčín. Domáci sa oslobodili, no pri lopte sú stále hostia.
     
    20
    Domácim sa ťažko zvyká na nový povrch. Lopta im často odskakuje a ani prihrávky nie sú to čo bývali.
     
    21
    Matúš Bero to skúsil strelou z hranice veľkého vápna. Lopta mu však nesadla a tak skončila vysoko nad bránkou MŠK.
     
    22
    Na opačnej strane to skúsil trošku z väčšej vzdialenosti Kristián Vallo. Jeho projektil len olízal brvno Šemrncovej bránky, no uvidíme aspoň rohový kop.
     
    23
    Po Škvarkovom centrovanom pokuse od vlajočky sa k lopte vo vápne dostal len Šemrinec. Ten loptu ukryl vo svojich rukách a ihneď odkopol za polovičku.
     
    25
    Trenčín dal gól!

    Podobne ako pri prvom tak aj pri druhom. Center z pravej strany sa prepadol až na biely bod, kde stál pripravený RABIU, ktorý nekompromisne premenil zo svojej pozície. Volešák ostal bez nároku na tento projektil.
    25. RABIU - 0:2
     
    28
    Žilinčania to skúšajú stále centrovanými loptami, no ani tento pokus Mbaha napokon nenašiel adresáta. Domáci si ešte pýtali penaltu po ruke, no bez úspechu.
     
    29
    Krásna akcia hostí napokon nekončí gólom. Van Kessel bol na hlavičku Janga prikrátky a tak si teraz môže Miloš Volešák vydýchnúť.
     
    30
    Žilinčania strácajú pred bránkou Igora Šemrinca veľa lôpt. Bez poriadnej prihrávky a následnej strely gól pravdepodobne nepadne.
     
    32
    Obrovskú šancu mal teraz Matúš Bero, ktorý z hranice vápna vypálil z prvej. Trafil však len pred sebou stojacého Tomáša Hučka.
     
    33
    Centrom to teraz skúsil aj stopér MŠK Žiliny – Denis Vavro. Jeho pokus končí taktiež v náručí Igora Šemrinca, ktorý loptu ukryl pred nabiehajúcim Kristiánom Vallom.
     
    35
    Trenčín dal gól!

    Po nepresnej prihrávke Tomáša Hučka sa k lopte dostali futbalisti hostí. Lopta sa ihneď dostala za obranu MŠK, kde si ju prebral MATÚŠ BERO, ktorý za pomoci brvna prekonal bezmocného Volešáka.
    35. BERO - 0:3
     
    37
    Trenčín je v prvom polčase o triedu vyššie ako MŠK. Ťažko povedať či je to novým povrchom, na ktorý si musia domáci zvykať.
     
    38
    Mazáň to skúsil razantným, prízemným centrom, no včas zakročil Kleščík, ktorý ukradol Škvarkovi loptu priamo z kopačky.
     
    39
    Hra je znovu prerušená. Na trávniku ostáva ležať jeden z hosťujúcich futbalistov.
     
    40
    Vavro to skúsil z poliacej čiary hodiť na rozbehnutého Jakuba Paura, no lopta bola až príliš razantná a tak opúšťa hraciu plochu bez povšímnutia.
     
    42
    Domáci momentálne kombinujú v tesnej blízkosti veľkého vápna AS, no strela nie a nie prísť. Pokúšal sa o to aj Káčer aj Paur, no neúspešne. Hostia totiž napádajú každú jednu prihrávku.
     
    43
    Škvarka sa zmocnil lopty na hranici vápna AS Trenčínu. Loptu si hodil na silnejšiu nohu, no z ideálnej pozície jednoducho nedokázal prekonať Šemrinca.
    43.
     
    45
    Trenčín dal gól!

    Žiinčania sa teraz zbytočne hrali s loptou pred vlastnou 16-tkou. Loptu napokon odkopával Miloš Volešák ale len na kopačku LAWRENCA, ktorý sa do prázdnej bránky nemýlil.
    45. LAWRENCE - 0:4
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Vavro, prichádza Králik.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Volešák, prichádza Mandous.
     
    47
    Káčer prihrával Mazáňovi, no tomu sa z hranice vápna zakončiť nepodarilo. Do brejku sa tak znovu rútia hosťujúci futbalisti.
     
    48
    Žilinčania začali druhý polčas o čosi aktívnejšie. Momentálne sa podarilo Jakubovi Paurovi vybojovať sľubný priamy kop.
     
    49
    Do lopty sa napokon oprel Jakub Paur, ktorému sa podarilo prekonať múr, no Igora Šmerinca už nedokázal prekonať.
     
    50
    Na trávniku ostáva ležať Ivan Diaz, no tento raz sa to zaobíde bez potrebného ošetrovania.
     
    51
    Tentokrát sa nepodarilo zakončiť ani Kesselovi a ani Berovi. Loptu výborne zblokoval pred odkrytou bránkou Ernest Mabouka. Trenčín si zahrá aspoň rohový kop.
     
    52
    Ani následný rohový kop AS Trenčínu nepriniesol gól. Žilinčania sa oslobodili a hra sa tak presunula k stredovému kruhu.
     
    53
    Káčer výborne posunul loptu na Yusuf Otubanja, no tento hrotový útočník Žiliny sa pred Šemrincom presadiť nedokázal.
     
    54
    Žilina dala gól!

    Domáci sa zmocnili lopty pred vápnom AS Trenčínu. Loptu si na kopačku zobral MICHAL ŠKVARKA, ktorý sa tentokrát už nemýlil a krížnou strelou k tyčke nedal Šemrincovi šancu.
    54. ŠKVARKA - 1:4
     
    55
    Na opačnej strane uvidíme po nevyužitom brejku a následnom zákroku Králika aspoň rohový kop Trenčanov.
     
    56
    Hra sa presunula na stred hracej plochy. V moci ju majú samozrejme futbalisti Žiliny, ktorí sú v druhom polčase o čosi dravejší.
     
    57
    Hučko teraz trošku nebezpečne zasahoval pred vlastným gólmanom, no lopta si našťastie nenašla cestu do siete. Uvidíme len rohový kop AS.
     
    58
    Krásna kombinácia AS Nekončí gólom po prihrávke Bera sa k lopte dostal Gino Van Kessel, no Aleš Mandous výborne vychytal tohto futbalistu.
     
    59
    Následný priamy kop priniesol sériu zakončení, no ani jedno nemalo potrebnú presnosť. Lopta napokon končí v náručí domáceho gólmana.
     
    60
    Kristián Vallo to teraz skúsil po pravom krídle individuálne. Loptu si párkrát prehodil z nohy na nohu a následnou strelou vybojoval aspoň rohový kop.
     
    61
    Z rohového kopu sa napokon k zakončeniu dostal Róbert Mazáň, no strele chýbali centimetre, na to aby si našla miesto v sieti.
     
    63
    Hra sa presunula na stred hracej plochy. Lopta je v moci hosťujúcich futbalistov, no tí sa momentálne nevedia predrať cez žilinské múry.
     
    64
    Na trávniku ostáva ležať Jakub Paur, no nevyzerá to na ošetrenie.
     
    65
    Po rýchlom protiútoku Žiliny sa k lopte dostal Yusuf Otubanjo. Ten to skúsil prízemným centrom, no Paur sa po tejto prihrávke k lopte nedostal.
     
    66
    Yusuf Otubanjo to teraz skúsil priamo strelou. Pokus mal potrebný smer, no ani zďaleka nemal potrebnú razanciu. Gólman Trenčínu tak bez problémov chytá.
     
    67
    Lopta sa drží momentálne kúsok od poliacej čiary. V moci ju majú hostia, no Žilinčania napádajú rozohrávku a tak je ťažké sa predrať vpred.
     
    69
    Mabouka teraz nezastihol loptu v ihrisku po prihrávke Valla. Na vhadzovanie pri poliacej čiare sa už chystá Skovajsa.
     
    70
    Janga to teraz skúsil individuálne. Cez Ivana Diaza sa však nedokázal presadiť, no napriek tomu uvidíme aspoň rohový kop AS Trenčínu.
     
    71
    Do centru od vlajočky sa napokon položil Ernest Mabouka, ktorý hlavou loptu posunul až k stredovému kruhu.
     
    72
    Rohový kop sme videli aj na opačnej strane. Ani tu sme sa však nedočkali presnej koncovky a tak sa aj AS Trenčín bez problémov oslobodzuje.
     
    73
    Kristián Vallo mal teraz pozíciu na center. Loptu sa mu podarilo zacentrovať, no veľmi vysoko a tak sa žiaden zo Žilinčanov ku koncovke nedostal.
     
    74
    Žilinčania museli teraz odolávať sérii centrov pred Aleša Mandousa. Ani jeden z týchto pokus však nenašiel adresáta v bielo-červenom drese a tak sme sa presnej koncovky nedočkali.
     
    76
    Jeden z futbalistov AS sa teraz predral až pred Aleša Mandousa. Z hranice malého vápna následne vypálil, no projektil dokázal rozvlniť len bočnú sieť.
     
    77
    Vallo sa teraz rošku zbytočne rozhodol prihrávať a loptu tak odovzdal futbalistom hostí. Tí bez váhania zahájili protiútok.
     
    78
    Tentokrát to Vallo skúsil už strelou. Jeho projektil však zblokoval jeden zo zadákov AS.
     
    80
    Trenčín momentálne drží loptu pred vápnom MŠK. Domáci sa snažia napádať rozohrávku, no Trenčania si loptu úspešne držia na kopačkách.
     
    81
    Yusuf Otubanjo sa teraz dostal s loptou pred gólmana AS. Mal dobrú pozíciu na zakončenie, no napriek tomu sa rozhodol centrovať. Samozrejme bez úspechu.
     
    82
    Zakončiť sa však rozhodol z hranice vápna Ernest Mabouka. Jeho projektil bol zblokovaný na rohový kop, ktorý pôjde zahrať Michal Škvarka.
     
    84
    Žilina dala gól!

    Žiline sa v závere zápasu podarilo aspoň upraviť stav stretnutia na 2:4. Lopta sa z rohového kopu prepadla na JAKUBA PAURA, párkrát sa poodrážala a následne si slimačím tempom našla cestu za chrbát gólmana AS.
    84. PAUR - 2:4
     
    86
    Ku koncovke sa po dlhej dobe dostali aj futbalisti AS Trenčínu. Lopta však nemala potrebnú presnosť a ani razanciu.
     
    87
    Tak tomu sa vraví obrovská smola. Po prihrávke Kristiána Valla sa k lopte dostal Michal Škvarka, ktorý z bezprostrednej blízkosti dokázal rozvlniť sieť, ale len tú bočnú.
    87.
     
    Koniec zápasu. (12:21:02)

    Patrik Ondrovič

    Branky: 54. Škvarka, 84. Paur – 10. Janga, 25. Rabiu, 35. Bero, 45. Lawrence


    MŠK Žilina: Volešák – Hučko, Káčer, Paur, Diaz, Mbah, Mazáň, Vallo, Vavro, Škvarka, Mabouka
    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Holúbek – Lawrence – Bero, Rabiu – Kalu, Janga, Van Kessel
    bahis siteleri