Itálie – Španělsko 2:0 (kon.) | Anglie – Island 1:2 (kon.)
konec
Itálie
2:0 (1:0)
Španělsko
Pondělí 27.06.2016, 18:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    David Silva se ještě provinil nedovoleným zákrokem a na závěr zápasu dostává žlutou kartu.
    90+1. Graziano PELLÈ - 2:0
     
    90+1
    Itálie právě vstřelila branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto o tom, že Španělsko titul neobhájí a do čtvrtfinále postoupí Itálie! Italové využili pochopitelně otevřené obrany soupeře, Matteo Darmian dostal balon před branku ke GRAZIANU PELLÈMU, jenž nekompromisně propálil Davida de Geu! Útočník z anglického Southamptonu rozpoutal obrovskou vlnu radosti na italské straně fanoušků.
    90. Piqué ve stoprocentní šanci selhal.
     
    90
    Neuvěřitelný zákrok Gianluigiho Buffona! Velezkušený italský brankář vyrazil neskutečnou šanci Gerarda Piquého, tomu opravdu chybělo málo k vyrovnání. Byl totiž zcela osamocený před gólmanem soupeře.
     
    89
    Thiago Motta se snažil v postupu do útočné akce zastavit Lucase Vázqueze, inkasuje tedy zcela jasně a po právu žlutou kartu. Žlutou kartu ale dostává i Sergio Busquets.
     
    85
    Nakonec ale málem Italové rozhodli! Lorenzo Insigne vyslal velice nebezpečnou střelu poté, co dostal pas za obranu. Brankář David de Gea byl ale na místě a zachránil tak svůj celek od pohromy.
     
    84
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Matteo Darmian.
     
    82
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Éder, přichází Lorenzo Insigne.
     
    81
    Aritz Aduriz si před několika minutami přivodil nějaké zranění a musí odstoupit ze hry, místo něj na trávník nastupuje Pedro. Španělé tak vyčerpali všechny své možnosti na střídání.
    77. Piqué vyzkoušel pozornost Buffona.
     
    77
    Další parádní zákrok italského kapitána! Sergio Ramos nabil na volej Gerardu Piquému, jehož tvrdý projektil Gianluigi Buffon vytěsnil mimo tři tyče. Španělsko začíná mohutně tlačit.
    76. Iniestovo pumelici dokázal Buffon vyrazit mimo tři tyče.
     
    76
    Marco Parolo zachyboval a k hlavičce se v pokutovém území propracoval Vázquez, což se ale vůbec nepovedlo. K míči se poté ale probojoval Andrés Iniesta, jehož parádní ránu vyrazil Buffon nad svoji branku! Dobrá šance na vyrovnání.
     
    70
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Lucas Vázquez.
    70. Aduriz poslal míč jen těsně vedle pravé tyče Buffonovy branky.
     
    70
    Dobrá kombinace na jeden dotek a Italům poměrně zatrnulo! Po přihrávce od Andrése Iniesty z voleje pálil Aritz Aduriz, míč však doskákal těsně vedle tyče Buffonovy branky.
     
    62
    Velký závar před Davidem de Geou! Graziano Pellè poslal přihrávku na levou stranu k De Scigliovi, který přihrával před bránu. Emanuele Giaccherini měl na noze druhou branku svého celku, ale pas přeci jen trochu postrádal přesnost, což nakonec bylo rozhodujícím faktorem! Poměrně štěstí pro Španěly.
    55. Éder se řítil sám proti brankáři, toho však nedokázal prostřelit a stav tak zůstává stále 1:0.
     
    55
    Chyba v obraně Španělska mohla vést k druhé inkasované brance! Graziano Pellè napravil žlutou kartu nádhernou přihrávkou, kterou vyslal do brejku Édera. Ten tváří v tvář de Geovi trefil ale pouze španělského brankáře, který zachránil svůj národní tým!
     
    54
    Graziano Pellè se v hlavičkovém souboji provinil nedovoleným zákrokem a rozhodčí mu nekompromisně udělil žlutou kartu.
     
    54
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Daniele De Rossi, přichází Thiago Motta.
    49. Morata v obrovské šanci selhal.
     
    49
    Výborný zákrok Buffona! Po rozehrávce nakrátko se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Álvaro Morata, který ale italského kapitána mezi třemi tyčemi nedokázal překonat. Stav zápasu se tedy nemění.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Nolito, přichází Aritz Aduriz.
    45. Krásná střela Giaccheriniho neskončila gólem jen kvůli skvělému zákroku, který předvedl David de Gea.
     
    45
    Italové šli ve dvou proti pěti, přesto z toho byla skvělá akce! Pellè přenechal míč Giaccherinimu, který si ho přetáhnul na střed a tvrdou ranou zaměstnal brankáře Davida de Geu. Ten nakonec vytěsnil míč na rohový kop.
    41. Žlutá karta - Nolito
     
    41
    Nolito s Iniestou si na útočné polovině nepočínali moc dobře. Navíc při snaze De Rossiho o odehrání míče se prvně jmenovaný provinil faulem, za který dostal žlutou kartu.
    33. Giorgio CHIELLINI - 1:0
     
    33
    Itálie právě vstřelila branku!
    Exekuce standardní situace se ujal Éder, jehož přízemní dělovku však David de Gea dokázal vyrazit. Bylo to ale k ničemu, jelikož se k dorážce po přistrčení od Emanueleho Giaccheriniho dokázal propracovat GIORGIO CHIELLINI, který otevřel skóre zápasu! Úlohu už měl lehkou – pouze dopravil míč do odkryté části španělské branky. Je to 1:0 pro Itálii.
    29. Ramos si málem vstřelil vlastní branku.
     
    29
    Sergio Ramos teď velice nebezpečně odkopl míč na rohový kop! Centr zleva totiž tak metr před brankou přizvedl nad břevno, naštěstí pro svůj národní tým.
     
    24
    Mattia De Sciglio dostává první žlutou kartu v dnešním utkání, když se provinil faulem na levé obranné straně.
     
    20
    První nebezpečí před brankářem Buffonem! David Silva posunul míč k Nolitovi, který z levé strany na hranici pokutového území našel přesnou přihrávkou Ceska Fàbregase. Ten se pokusil o střelu okamžitě po zpracování, bránící hráči mu ji ale zblokovali!
     
    11
    Další obrovská šance Itálie! Emanuele Giaccherini se v pokutovém území odhodlal k nůžkám, které po zákroku de Gey skončily na tyčce. Vzrušení ale bylo zbytečné, jelikož sudí odpískal vysokou nohu.
    8. De Gea předvedl proti hlavičce Pellèho fantastický zákrok.
     
    8
    Tak tohle byl parádní zákrok brankáře Španělska! Graziano Pellè obdržel nadýchaný centr a hlavičkou z bezprostřední blízkosti se pokusil překonat Davida de Geu, který ale dokázal zakročit a vyrazit balon na rohový kop.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Michal Belšán

    Branky: 33. Chiellini (Giaccherini), 90+1. Pellè (Darmian)

    Karty:   24. De Sciglio (ITA), 54. Pellè (ITA), 89. Motta (ITA) – 41. Nolito (ESP), 89. Busquets (ESP), 90+4. Silva (ESP)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:12.
    Itálie: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (84. Darmian), Parolo, De Rossi (54. Motta), Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (82. L. Insigne).
    Náhradníci: Sirigu, Marchetti – Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sturaro, L. Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy.

    Španělsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta, Fàbregas – Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro), Morata (70. L. Vázquez), Silva.
    Náhradníci: Casillas, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Koke, L. Vázquez, Pedro, Bellerín, Th. Alcântara, San José, B. Soriano, Aduriz.

    Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun (všichni Turecko) – Atkinson (Anglie)
    bahis siteleri