Ordabasy – Čukarički 3:3 (kon.) | Širak – Dila Gori 1:0 (4:1 po pen.) | Kajrat – KF Teuta 5:0 (kon.)
Pjunik – Europa 2:1 (kon.) | Dacia Kišiněv – Käpäz 0:1 (kon.) | Myjava – Admira 2:3 (kon.)
Samtredia – Qäbälä 2:1 (kon.) | Rudar – Kukësi 0:1 (kon.) | Jelgava – Breidablik 2:2 (kon.)
MTK Budapešť – Aktobe 2:0 (kon.) | Mariehamn – Odd 1:1 (kon.) | Jūrmala – Dinamo Minsk 0:2 (kon.)
Neftçi Baku – Balzan 1:2 (kon.) | Debrecín – La Fiorita 2:0 (kon.) | Helsinki – Atlantas 1:1 (kon.)
FK Radnik – Beroe 0:2 (kon.) | Loko Záhřeb – UE Santa Coloma 4:1 (kon.) | Kalju – Riteriai 4:1 (kon.)
RoPS Rovaniemi – Shamrock 1:1 (kon.) | Zagłębie – Slavia Sofia 3:0 (kon.) | Brøndby – Valur 6:0 (kon.)
Fola – Aberdeen 1:0 (kon.) | Omonia Nikósie – FC Banants 4:1 (kon.) | ND Gorica – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.)
Beitar Jeruzalém – FK Sloboda 1:0 (kon.) | Budućnost Podgorica – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | HB Tórshavn – Levadia Tallinn 0:2 (kon.)
Stabæk – Connah's Quay 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Partizani Tirana 0:0 (zruš.) | Zaria Balti – Fehérvár 2:0 (kon.)
FK Sūduva – Midtjylland 0:1 (kon.) | Bala Town – AIK Stockholm 0:2 (kon.) | Víkingur – Ventspils 0:2 (kon.)
Soligorsk – Runavík 5:0 (kon.) | Vojvodina – Bokelj 5:0 (kon.) | Hibernians – Trnava 0:3 (kon.)
FK Sileks – Vaduz 1:2 (kon.) | Cracovia – Škendija 1:2 (kon.) | Llandudno Town – Göteborg 1:2 (kon.)
Lusitans – Domžale 1:2 (kon.) | Folgore – Larnaka 1:3 (kon.) | Cork City – Linfield 1:1 (kon.)
Cliftonville – Differdange 2:0 (kon.) | Glenavon – Reykjavík 0:6 (kon.)
konec
FK Ordabasy Šymkent
3:3 (1:3)
FK Čukarički Bělehrad
Čtvrtek 07.07.2016, 14:00 • Kazhymukan Munaitpasov Stadium, Shymkent (kapacita: 37 000) • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes je na programu drtivá většina odvetných duelů v rámci prvního předkola Evropské ligy, v tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj, v němž FK Ordabasy Šymkent vyzve FK Čukarički Bělehrad. Začínáme ve 14:00!
     
    FK Ordabasy Šymkent

    Minulá sezona se pro Ordabasy zpočátku vyvíjela velice nadějně. Svěřenci kouče Baiseitova v prvních třinácti kolech nepoznali hořkost porážky a vypadalo to, že by se mohli zapojit do boje o titul. Druhá polovina ročníku ale už tak zdařilá nebyla, celek ze Šymkentu se nevyvaroval několika zbytečným ztrátám a v celkovém součtu se nakonec umístil „až“ na čtvrté pozici. I toto umístění ale stačilo k nakouknutí do pohárové Evropy, po úvodním mači proti Čukaričkám to ovšem vypadá, že celek z jihu Kazachstánu s největší pravděpodobností skončí už v prvním předkole. Oproti svému soupeři mají Ordabasy jednu drobnou výhodu, kazašská Premier Liga je totiž v plném proudu, momentálně finišuje její základní část. Šymkent se opět pohybuje v horních patrech tabulky a bojuje o vylepšení svého doposud nejúspěšnějšího umístění, jímž je čtvrtá pozice.
     
    FK Čukarički Bělehrad

    V posledních letech prožívají Čukarički velice zdařilé období, dobré výsledky v lize ještě podtrhlo vítězství v poháru z roku 2015, to vše ještě vyšperkovaly tři po sobě jdoucí postupy do předkol evropských pohárů. Start do minulé sezony sice bělehradskému celku nevyšel úplně podle představ, postupem času ale svěřenci Milana Lešnjaka potvrzovali své kvality a po základní části srbské ligy skončili třetí. Stejnou pozici si udrželi i po sedmikolové skupině s názvem O titul, mohlo to ale být ještě o vlásek lepší, druhý Partizan totiž v celkovém součtu posbíral pouze o bod více. Jak již bylo zmíněno, Čukarički kvalifikační boje o Evropskou ligu absolvují už potřetí za sebou. V předchozích dvou případech se celek z hlavního srbského města vždy dokázal přehoupnout přes první předkolo, v tom druhém ovšem jejich pouť pokaždé skončila. Podaří se to letos partě okolo kapitána Matiće změnit?
     
    První utkání

    FK Čukarički Bělehrad:FK Ordabasy Šymkent 3:0

    Branky: 49. Matić (pen.), 52. Kajević, 68. Matić.

    FK Čukarički Bělehrad: Stevanović – Stojković, Djurić, Piasentin, Zivković – Knežević (71. Mašović), B. Janković (60. Docić), Lagator, Mandić (46. Matić) – Kajević – Fofana.

    FK Ordabasy Šymkent: Bojčenko – Simčević, Abdulin, Muchtarov, Adyrbekov – Diachate, Chatto (86. Bejsenov) – Tolebek (59. Geynrich), Gogua, Tunggyšbajev – Kasalica (84. Kožabajev).
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ordabasy Šymkent: Bojčenko (C) – Simčević, Jerlanov, Trajković, Adyrbekov – Diakate, Tungyšbajev, Geynrich, Tolebek, Chatto – Kajkibasov
    Náhradníci: Bekbajev – Kožabajev, Bejsenov, Kasalica, Irismetov, Abdulin, Gogua

    FK Čukarički Bělehrad: Stevanović (C) – N. Janković, Djurić, Piasentin, Živković – Lagator, Knežević, Kajević, Mandić, Srnić – Fofana
    Náhradníci: Petrić – Docić, B. Janković, Matić, Jovanović, Obeng, Mašović

    Rozhodčí: Denis Ščerbakov – Gareth Eakin, Andrew Neeson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Ščerbakov právě odstartoval dnešní klání, pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku hostům, kteří dnes nastupují v modrých dresech, naopak Ordabasy zvolily bílou kombinaci.
     
    2
    Utkání začalo v poměrně opatrném tempu. U míče se zatím drží domácí, kteří dnes mají ale pořádně nabitý program. Z prvního mače si totiž přivezli třígólové manko, tak uvidíme, zda se jim ho podaří smazat.
     
    3
    Simčevićova rozehrávka nebyla vůbec přesná, těžit z toho na levé straně hřiště mohl Dragoljub Srnić, v souboji jeden na jednoho ale přes pozorného Jerlanova nepřešel. Z následné protiakce vybojoval celek ze Šymkentu premiérový roh.
     
    4
    Jeho exekuce se ujal Alexandr Geynrich, centr se mu ale rozhodně nevyvedl podle představ, balon totiž zaplul přesně do náruče v kšiltovce chytajícího Nemanjy Stevanoviće.
     
    5
    Na druhé straně to na sebe zkusil vzít Diakate, proti dvojnásobné přesile toho ale taktéž příliš nevykoumal. Alespoň pro Čukarički vybojoval rohový kop, s centrem z kopačky Kajeviće si ale domácí bez problému poradili.
     
    6
    Po faulu na Kajkibasova budou domácí zahrávat první přímý kop tohoto mače. Jak s ním Ordabasy naloží?
     
    7
    Zodpovědnost na sebe vzal sám faulovaný Kajkibasov, rána mu ale vůbec nesedla, balon zamířil několik metrů nad horní tyč Stevanovićovy svatyně.
     
    8
    Hosté se postupnou kombinací posouvali stále blíž a blíž svatyni svého soupeře, Srnić se ale nakonec ocitl proti výrazné přesile, a proto byl nucen hru přesunout směrem vzad. Čukarički tak musí začít zase od píky.
     
    9
    Zatím se toho na place příliš neděje. O alespoň menší vzruch se postaral dlouhý nákop Simčeviće, který Kajkibasov hlavou sklepl pro Tolebeka, ten však balon nezpracoval ideálně a následně ještě fauloval.
     
    10
    Tým Čukarički právě vstřelil branku!
    Panečku, tom říkám produktivita, Čukarički se hned ze své první akce dokázaly prosadit! Na pravé straně dostal trestuhodně mnoho prostoru Janković, jehož přízemní centr nakonec se štěstím doputoval až na zadní tyč, kde jej do odkryté pokladnice doklepl STANIŠA MANDIĆ!
    10. MANDIĆ - 0:1
     
    12
    Na druhé straně se až k centru protáhl Simčević, ve vápně se k hlavičce dokázal protlačit Geynricha, díky dobré práci svých kolegů ale brankář Stevanović zasahovat nemusel.
     
    13
    Obrovská šance domácích! Brankář Stevanović tuto situaci absolutně neodhadl a zcela zbytečně vyběhl proti Tolebekovi, který si z něj udělal tréninkový kužel a na malé vápno předložil míč pro Geynricha, ten však hradbu těl na brankové čáře nepropálil!
     
    14
    Tým Čukarički právě vstřelil branku!
    Druhá šance, druhý gól! Čukarički se po čtvrthodince hry dostávají do dvoubrankového vedení, Fofana ve vzdušném souboji přetlačil Jerlanova a prodloužil balon mezi obránce, kam si naběhl úplně volný STANIŠA MANDIĆ, který nekompromisně propálil Bojčenka!
    14. MANDIĆ - 0:2
     
    15
    S okamžitou odpovědí hodlal přispěchat Abdoulaye Diakate, jeho centr však nebyl příliš povedený, brankář Stevanović navíc celou situaci dobře přečetl a v klidu si pro kulatý nesmysl došel.
     
    16
    Domácí mají míč častěji na svých kopačkách, směrem dopředu je to od nich ale zatím velice stereotypní, chybí tomu nějaký kreativní nápad.
     
    17
    Teď se domácí navíc nestihli včas vrátit do obrany, po pravé straně tak bez problému pláchl aktivní Janković, který na konci své akci chtěl přenést hru na Srniće, počínal si ale mimořádně nepřesně.
     
    18
    Trajković dlouho vymýšlel, co s balonem provést. Nakonec se rozhodl pro dlouhý nákop z hloubi obranného pole na Kajkibasova, toho ale fantastickým obranným skluzem odzbrojil Djurić a hosté spěchají do protiútoku.
     
    19
    Tady příliš nechybělo, málem to bylo už o tři branky! Domácí se nevyvarovali další poziční chybě v defenzivě, Knežević se na to konto ocitl úplně sám na pravém kraji šestnáctky, odkud přesným pasem našel před brankou úplně volného Fofanu, ten však ve stoprocentní tutovce minul!
    19.
     
    20
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Jankovićem a Kajkibasovem odporoučel do zámezí, sudí chvíli váhal, nakonec ale kulatý nesmysl správně přidělil Ordabasám.
     
    21
    Tým Čukarički právě vstřelil branku!
    Tohle už zavání debaklem! Domácí se stále ne a ne poučit, jejich další chybu v rozehrávce vyrobil Simčević, který ukázkově namazal Mandićovi. Hostující středopolař šikovně obešel Jerlanova a poté míč předložil pro z druhé vlny si sbíhajícího ASMIRA KAJEVIĆE, jenž už měl snadnou práci!
    21. KAJEVIĆ - 0:3
     
    23
    Tolebek nechal balon za sebou a nakonec mu nezbylo nic jiného, než k zemi stáhnout unikajícího Mandiće. Jasná žlutá karta, jakékoliv diskuze jsou zbytečné.
     
    24
    Bělehradští v naprostém klidu kombinují na vlastní polovině, zahraje si i brankář Stevanović. Nelze se jim divit, o postup už je opravdu nic připravit nemůže.
     
    25
    Náznak šance domácího celku se rodil na pravé straně, kde Simčević zvedl hlavu a poměrně zdařilou kolmicí vyslal na zteč Kajkibasova, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    26
    Tohle už bylo o poznání lepší, asi největší šance celku ze Šymkentu! Sám na sebe to vzal zatím neviditelný Tungyšbajev, který předvedl svižnou kličku ke středu, přehodil si balon na pravačku a vypálil, troška přesnosti navíc mu ale přeci jen scházela!
     
    27
    Tolebek vybojoval pro Ordabasy volný přímý kop a sám se jeho exekuce také ujal. Jeho rána nebyla úplně marná, míč se hezky kroutil přes zeď, ovšem v konečném součtu mu scházela přesnost.
     
    28
    Srnić si počínal poněkud laxně a zbytečně ztratil balon, čehož využil Geynrich, který ihned vyslal směrem vpřed sprintujícího Kajkibasova, ten si ale v souboji jeden na jednoho proti Živkovićovi balon příliš předkopl.
     
    29
    Vzhledem k tomu, že v Kazachstánu dnes panuje pořádné horko, se sudí Ščerbakov po třiceti minutách hry rozhodl pro krátkou přestávku na osvěžení a občerstvení.
     
    31
    Už se zase hraje, domácí se snažili o bleskurychlý přechod do útoku, Chatto si ale v kombinaci vůbec neporozuměl s Tolebekem, míč doputoval až k brankáři Stevanovićovi.
     
    32
    Ordabasy měly k dispozici další rohový kop, Geynirch se jej rozhodl rozehrát poměrně neobvykle, z levé straně totiž zkusil balon zakroutit do branky, vzdálenější tyč ale o metr minul.
     
    33
    Srnić ukázkově přenesl hru na Lagatora, který uspěl ve sprinterském souboji se svým strážcem, následně chtěl vypálit, míč si ale dal na dlouhou nohu, a proto s jeho zakončením neměl Bojčenko větší starosti.
     
    34
    Trajković dlouhým nákopem oslovil Chatta, který v rohu hřiště zkusil utancovat Jankoviće, utopil se ale ve vlastních parádičkách. S následným kopem od rohového praporku si hosté poradili.
     
    35
    A hosté opět ukázali, že nemají kam spěchat a svůj komfortní náskok si hodlají užít plnými doušky. Diakate se je vydal napadat, nakonec to ovšem přehnal s agresivitou a pomohl si faulem.
     
    36
    Ze sáhodlouhé kombinace Čukariček nakonec vzešel Djurićův dlouhý nákop, na který si sice sbíhal Fofana, hlavičkový souboj s vytáhlým Jerlanovem ale nezvládl.
     
    37
    Dobrou práci nyní odvedl Janković, který se nejprve ukázkově vrátil a obral Chatta, poté opět zařadil na vyšší rychlostní stupeň, protáhl se podél pravé lajny až k centru, v klíčový okamžik si ale kulatý nesmysl nešťastně ukopl.
     
    38
    Živković se stačil vymanit z prekérní situace a dlouhatánským odkopem, i s trochou štěstí, našel unikajícího Srniće. Ten to zkusil vzít sám na sebe, sprinterský souboj se Simčevićem ale prohrál.
     
    39
    Na druhé straně si drzou kličku do středu hřiště dovolil Abdoulaye Diakate, jehož následný centr hledal ve vápně bojujícího Kajkibasova, u míče se však jako první zjevil včas vyběhnuvší brankář Stevanović.
     
    40
    Do konce první půle nám zbývá už jen pět minutek, po třetí vstřelené brance hostujícího celku tempo hry vydatně opadlo. Dočkáme se před odchodem do kabin ještě nějaké příležitosti?
     
    41
    Domácí se prostě nepoučí! Piasentin balon jen tak nazdařbůh zakopl směrem vpřed, obrana Ordabas však opět nebyla zkonsolidována a nebýt výběhu brankáře Bojčenka, Fofana by uháněl sám vstříc domácí svatyni.
     
    42
    Domácí hráči i fanoušci se zlobí, po souboji Djurićem se totiž ve vápně k zemi poroučel Dauren Kajkibasov, sudí mu však na jeho herecké vystoupení neskočil a zcela správně nechal hru plynout.
     
    43
    Návrat směrem do obrany opět nebyl od Šymkentu dostatečně rychlý, s úplně volnou pravou stranou ovšem Janković naložil nejhůře jak mohl, když svým centrem trefil jen před sebou stojícího Adyrbekova.
     
    44
    V samotném závěru první půle měly Ordabasy ještě šanci zahrozit, zahrávaly totiž rohový kop. S ním si obrana soupeře v klidu poradila, poté ale balon odvrátila přesně k volnému Tolebekovi, jenž zkusil své štěstí z nějakých třiceti metrů, branka mu ale byla malá.
     
    45
    První poločas se protáhne o dvě minuty!
     
    45+1
    Domácí se hnali do přečíslení, Živković zatáhl za záchrannou brzdu a těsně před šestnáctkou fauloval unikajícího Tolebeka, za což je po právu odměněn žlutým varováním. Následovat bude standardní situace z velice nadějné pozice.
     
    45+2
    Ordabasy právě vstřelilo branku!
    Těsně před odchodem do šaten se domácí přeci jen prosazují, a střílí tak první branku v tomto dvojzápase! Exekuce přímého kopu z hranice šestnáctky se ujal zkušený ALEXANDR GEYNRICH, jehož přízemní rána ke vzdálenější tyči brankáře Bojčenka dokonale zaskočila!
    45+2. GEYNRICH - 1:3
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ihned po gólu naděje pro Ordabasy hlavní sudí končí první poločas. Do kabin výrazně spokojenější odchází hosté, kteří navázali na úspěšný domácí mač z minulého týdne a už po dvaceti minutách na půdě svého kazašského soka vedli o tři branky, dvakrát se prosadil Mandić, jednou přesně mířil Kajević. Jak již bylo zmíněno, v samotném závěru domácí alespoň vykřesali naději na dobrý výsledek z dnešní odvety, když přímý kop zkušeně proměnil Geynrich.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Ordabasy Šymkent: ze hřiště odchází Kaikabasov, přichází Kasalica.
    Střídání v týmu FK Ordabasy Šymkent: ze hřiště odchází Diakate, přichází Gogua.
     
    47
    Hosté si zadělali na naprosto zbytečné problémy. Po sérii nepřesných přihrávek v těsné blízkosti vlastní šestnáctky Janković přesně namazal Tolebekovi, jeho rána ale byla zablokována.
     
    48
    Mandić, střelec dvou dnešních branek, ve středovém kruhu nechal kulatý nesmysl za sebou, načež se do protiakce dral Simčević, jehož centr zaplul do míst, kam si sbíhal Kasalica, ten se však po souboji s Djurićem poroučel k zemi. O penaltový zákrok se však opět nejednalo.
     
    49
    Ordabasy svému soupeři v druhé půli zatím nepůjčili míč. Nyní jejich další útočné snažení započalo u Geynricha, který chytrou uličkou našel Kasalicu, toho ale zradil první kontakt s balonem.
     
    50
    Nyní už se směrem vpřed mohli vydat i Bělehradští, Lagator ale směrem k Fofanovi nepřihrál vůbec přesně, následnou protiakci domácích musel až skluzem zastavit Piasentin.
     
    51
    A brazilský stoper v dresu Čukariček se poté zapojil i do útočné fáze hry, když dlouhým nákopem našel rozběhnutého Jankoviće, jenž si píchl balon směrem ke středu a táhlou ranou zkusil prověřit Bojčenka, ten ale zasahovat nemusel.
     
    52
    Geynrich opět ukázal, že má rád míč a míč má rád jeho. Domácí středopolař předvedl dvě parádní kličky, poté se však ocitl v obklíčení bránících protivníků a balon nakonec ztratil.
     
    53
    Adyrbekov se zorientoval kolem sebe a poté dlouhým nákopem přenesl hru na pravou stanu, kde si míč zpracoval Gogua a z první jej chtěl píchnout do běhu Kasalicovi, Piasentin ale jeho záměr přečetl.
     
    54
    Hosté se hnali do přečíslení, Kajević ale zapomněl kulatý nesmysl za sebou, načež byl nucen zabránit protiakci soupeře, proto stáhl k zemi unikajícího Goguu – jasná žlutá.
     
    55
    Tolebek vysunul na zteč střídajícího Kasalicu, který si díky chytrému manévru poradil s Jankovićem, v momentě střely si ovšem kulatý nesmysl nešikovně ukopl a nakonec ani nezakončil.
     
    56
    Tolebek ukázal, že sebevědomí rozhodně nepostrádá, když se s balon na kopačce vydal hned mezi trojici bránících protivníků, za pět vteřin ale sám zjistil, že si ukousl až příliš velké sousto.
     
    57
    Lagador krkolomným způsobem zvládl přejít přes dva protihráče, poté se ale nezorientoval vůbec šťastně a míč v podstatě pouze odevzdal soupeři, balon doskákal až k Sergeji Bojčenkovi.
     
    58
    Geynrich udělal kličku do protipohybu svého strážce, akce Ordabas ale ztroskotala na jeho nepřesné přihrávce, po níž se Kasalica navíc dopustil nedovoleného zákroku.
     
    59
    Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Mandić, přichází Matić.
     
    60
    Geynrich svůj skluz nenačasoval ale vůbec dobře a ostře zajel do nic netušícího Živkoviće, tady sudí nemusel o ničem sáhodlouze přemýšlet.
     
    61
    Dušan Lagator si obhodil Adyrbekova a poté i zvládl odcentrovat, balon se nepříjemně snášel do malého vápna, dotírající Fofana na něj před poloprázdnou brankou nedosáhl jen o kousek.
     
    62
    Geynrich si teď počínal o poznání lépe než před několika okamžiky, kdy pěknou nahrávkou vyslal kupředu Chatta, na jeho centr však nikdo z nabíhajících si spoluhráčů neměl šanci dosáhnout.
     
    63
    Geynrich je v posledních minutách opravdu hodně aktivní. Nyní se zčistajasna zjevil na levé straně, odkud vymyslel parádní uličku na sprintujícího Tolebeka, ten se však v dobré šanci ke střele nedostal, proti totiž byl bránící Piasentin.
     
    64
    Kneževićův nákop doskákal až k Fofanovi, toho ale zradilo zpracování. Domácí však balon neodvrátili dobře, z levé strany tak za chvíli do vápna přilétl centr od Živkoviće, tentokráte svým spoluhráčům ale pomohl Bojčenko.
     
    66
    Noví hráči hru Ordabas zcela jistě oživili. Směrem dopředu tomu ale od domácích stále něco chybí, jejich akce jsou příliš předvídatelné, vážnější problémy obrana Čukariček zatím neměla.
     
    67
    Ordabasy právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to asi zakřikl, hned z následné akce se totiž domácí prosazují, a snižují tak na rozdíl jediné branky! Adyrbekovův přetažený centr od rohového praporku zpět do malého vápna sklepl Tolebek, ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval ERKEBULAN TUNGYŠBAJEV, na jehož dorážku Stevanović nedosáhl!
    67. TUNGYŠBAJEV - 2:3
     
    69
    Domácí se přesvědčují, že s Čukaričkami opravdu hrát jde. Jen škoda, že jim absolutně nevyšel začátek, mohli jsme se dočkat napínavého boje o postup.
     
    70
    Hosté si koledují. Živković nechal balon za sebou, načež do vápna vyslal centr Geynrich. V pokutovém území si míč zpracoval Chatta, místo střely ale ještě zkusil sklepnout pro Kasalicu, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.
     
    71
    Hra se přerušuje, na trávníku totiž zůstává ležet střelec předchozí branky Tungyšbajev. Vypadá to na nějaký drobný problém s kotníkem, snad bude vše v pořádku.
     
    72
    Ošetřování domácího hráče využil sudí Ščerbakov k další pauze na občerstvení. Dobrou zprávou pro Ordabasy je, že Tungyšbajev by měl být schopen pokračovat.
     
    73
    Tungyšbajev se hned zapojil do útočného snažení domácích, když pěkně narazil pro Tolebeka, jenž se odhodlal k dělovce z nějakých třicet metrů. Balon ve vzduchu nepříjemně zaplaval, Nemanja Stevanović jej nakonec zvládl zkrotit až nadvakrát.
     
    74
    Živkovićovi se v posledních minutách příliš nedaří. Levý bek nyní zadělal na pořádně problémy kolegovi Djurićovi, ten si ale s dotírajícím Kasalicou poradil díky drzému manévru, který se od obránce jen tak nevidí.
     
    75
    Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Srnić, přichází Mašović.
     
    76
    Do konce utkání zbývá už jen patnáct minut, domácí se díky zlepšenému výkonu dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky. Jejich šance na postup už jsou nulové, naděje na dnešní úspěch v podobě remízy, popř. výhry, však stále žijí.
     
    77
    Teď si ale hráči ze Šymkentu musí pořádně oddechnout! Střídající Mašović se totiž snadno dostal k centru, který proskákal skrze celé vápno a jen tak tak na balon u zadní tyče nedosáhl Fofana.
     
    78
    Střídání v týmu FK Ordabasy Šymkent: ze hřiště odchází Tungyšbajev, přichází Bejsenov.
     
    78
    Na ofenzivní výlet se vydal obránce Jerlanov, jeho chytře myšlená ulička na Goguu ale byla odvrácena, následnou protiakci Čukariček až riskantním skluzem zastavil Trajković.
     
    79
    Čtvrtý gól hostujícího celku nebyl daleko! Fofana se dobře zorientoval a na hranici vápna předložil balon Kajevićovi, ten však prováhal ideální střelecký moment, dostal se z úhlu a v dobré šanci trefil pouze Bojčenka!
     
    80
    Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Fofana, přichází Jovanović.
     
    81
    Lucas Piasentin vystoupil z obranné linie, souboj s Geynrichem ale nezvládl ideálně a dopustil se faulu. Následovat bude přímý kop v podání kazašského celku.
     
    82
    Dlouho to vypadalo, že střílet bude sám faulovaný Geynrich, nakonec ale zodpovědnost na sebe vzal Mardan Tolebek, balonu dal ovšem opačnou rotaci, než asi zamýšlel, a Stevanović tak mohl zůstat ledově klidný.
     
    83
    Aleksandar Simčević se vydal na individuální úprk podél pravé postranní čáry, jeho akce nakonec vyústila v centr někam do míst, kam si sbíhal Kasalica, toho ale ve vzduchu předčil dnes velcie zodpovědně hrající Piasentin.
     
    84
    Čas se domácímu celku stále krátí, v posledních minutách už je naprosto zřetelné, že hráčům Ordabas v závěru utkání chybí potřebné síly. Dokáží se Baisejtovovi svěřenci ještě vzchopit a alespoň srovnat?
     
    85
    Po Matićove milimetrově přesném pasu mohl uklidňující branku přidat střídající Jovanović, hostující útočník se však s míčem dostal až příliš z úhlu a přízemní ranou trefil pouze brankáře Bojčenka!
     
    86
    Následoval rohový kop v podání Čukariček, Matićův centr se však mezi ty zdařilé počítat nedal, brankář Bojčenko měl snadnou práci a balon schoval ve své náruči.
     
    87
    Domácí gólman poté dlouhým výhozem pro své spoluhráče zařídil nadějně vypadající protiakci, tu na sebe trochu sobecky vzal Geynrich, jehož rána levačkou z hranice vápna zamířila nad branku.
     
    88
    Domácí už své veškeré síly vrhli do útoku, dnes nechtějí prohrát. Jejich taktika ale způsobuje dostatek místa v defenzivě, do jednoho takového okénka si nabíhal Knežević, sudí ale viděl ofsajd.
     
    89
    V blízkosti středového kruhu se balonu ujal Gogua, udělal pár rychlých kroků a poté zvětřil sbíhajícího si Kasalicu, jeho přihrávka ale byla ztečována přesně k brankáři Stevanovićovi, jenž už nikam spěchat nehodlá.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90+1
    Málem bylo srovnáno! Zhruba pětadvacet metrů od branky si míč na pravačku nachystal Dominic Chatto, jehož přízemní ránu viděl Stevanović až na poslední chvíli, a balon tak stihl vytěsnit pouze na roh!
     
    90+2
    Výborný Stevanović! Kde se vzal, tu se vzal, před brankou Čukariček se úplně osamocený objevil Gogua, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti ale hostující gólman dokázal vytěsnit, a uhájil tak vedení svého celku!
     
    90+3
    Ordabasy právě vstřelilo branku!
    Ovšem ne na dlouho, za svou snahu v nastavení jsou Ordabasy nakonec odměněny vyrovnávací trefou! Simčevićův centr nedokázala hostující obrana odvrátit do bezpečí, v předbrankovém prostoru se k odraženému balonu dostal TEMIRLAN JERLANOV, který z první prostřelil bezmocného Stevanoviće!
    90+3. JERLANOV - 3:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, z tohoto dvojzápasu po celkovém skóre 6:3 postupují srbské Čukarički, naopak pro Ordabasy pouť kvalifikačními boji Evropskou ligou končí! Dnes jsme sledovali utkání dvou odlišných poločasů. V tom prvním jasně dominovali hosté, kteří už v jednadvacáté minutě vedli o tři branky, a o jejich postupu tak už nemělo cenu pochybovat. Těsně před odchodem do šaten ale Kazaši zvládli snížit, ve druhé půli pak výrazně zlepšili svůj herní projev a bojovali o dnešní výsledek, což bylo velice sympatické. Za svou snahu a aktivitu byli nakonec odměněni, v sedmašedesáté minutě se trefil Tungyšbajev, v nastavení se pak o vyrovnání postaral stoper Jerlanov.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
     
    S konstatováním toho, že Čuakrički postupují do druhého předkola Evropské ligy, kde se s největší pravděpodobností střetnou s maďarským Videotonem, se loučím. Děkuji za pozornost a u fotbalu někdy příště na počtenou! (16:05:57)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+2. Geynrich, 67. Tungyšbajev, 90+3. Jerlanov – 10. Mandić, 14. Mandić, 21. Kajević

    Karty:   23. Tolebek (ORS), 60. Geynrich (ORS) – 45+1. Živković (CUK), 54. Kajević (CUK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    FK Ordabasy Šymkent: Bojčenko (C) – Simčević, Jerlanov, Trajković, Adyrbekov – Diakate (46. Gogua), Tungyšbajev (78. Bejsenov), Geynrich, Tolebek, Chatto – Kajkibasov (46. Kasalica)
    Náhradníci: Bekbajev – Kožabajev, Bejsenov, Kasalica, Irismetov, Abdulin, Gogua

    FK Čukarički Bělehrad: Stevanović (C) – N. Janković, Djurić, Piasentin, Živković – Lagator, Knežević, Kajević, Mandić (59. Matić), Srnić (75. Mašović) – Fofana (80. Jovanović)
    Náhradníci: Petrić – Docić, B. Janković, Matić, Jovanović, Obeng, Mašović

    Rozhodčí: Denis Ščerbakov – Gareth Eakin, Andrew Neeson
    30.06.2016
    Čukarički - Ordabasy 3:0

    Branky: 49. Matić (pen.), 52. Kajević, 68. Matić

    Karty:   33. Lagator (CUK), 54. Janković (CUK) – 6. Muchtarov (ORS), 48. Abdulin (ORS), 58. Tolebek (ORS)   29. Muchtarov (ORS)

    Neproměněná penalta: 7. Piasentin (CUK), brankář Bojčenko zneškodnil

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:12.
    bahis siteleri