Portugalsko – Francie 1:0 (po pr.)
po prodl.
Portugalsko
1:0 (0:0)
Francie
Neděle 10.07.2016, 21:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství Evropy • Finále
Předzápasové kurzy
    Trofej pro mistra Evropy zvedl nad hlavu portugalský kapitán Cristiano Ronaldo. Toho vyřadilo ze hry zraněné koleno už ve 25. minutě, ale nakonec může slavit.
     
    Cristiano Ronaldo pozvedl trofej nad svoji hlavu! S konstatováním, že Portugalci jsou mistři Evropy pro rok 2016, se s Vámi loučí Michal Belšán. Děkuji za pozornost, bylo mi ctí Vás provázet finálovým utkáním evropského šampionátu. Na počtenou! (23:49:44)
     
    A jako poslední si pro zlatou medaili dojde Cristiano Ronaldo. Záložník Realu Madrid sice na svůj 133. start nebude z osobního hlediska vzpomínat v tom nejlepším, ale z toho týmového rozhodně ano. Nikdy se netajil tím, že jeho obrovským snem vždy bylo vyhrát se svým národem trofej.
     
    A nyní už historický moment pro Portugalce! Vítězný tým evropského šampionátu za rok 2016 si přichází pro zlaté medaile, jako první jednašedesátiletý trenér Fernando Santos. Po něm následuje Ricardo Quaresma, který dnes nahradil kapitána Cristiana Ronalda v prvním poločase.
    Smutní Francouzi si nakráčeli na tribunu pro stříbrné medaile.
     
    Pro stříbrné medaile si nyní kráčí reprezentanti Francie, které vede nejlepší střelec Antoine Griezmann. Na jejich tvářích je pochopitelně vidět zklamání.
     
    Slavnostní ceremonie po utkání začaly předáváním památkových předmětů pro rozhodčí.
     
    Na francouzské straně pochopitelně zavládl velký smutek. Země galského kohouta chtěla podruhé v historii před vlastními fanoušky a potřetí celkově oslavit zisk evropského titulu, ale to se nepodařilo. Přesto na tento turnaj mohou vzpomínat i v dobrém, stříbrné medaile jsou rozhodně velkým úspěchem. Za zmínku stojí výborné výkony Antoineho Griezmanna, který se se šesti góly stal nejlepším střelcem turnaje.
     
    Opticky aktivnější byla po většinu utkání Francie, na což se ale nehraje. Jedinou branku zaznamenala portugalská reprezentace, ačkoliv již v prvním poločase přišla o svoji největší hvězdu – záložník Cristiano Ronaldo ve 25. minutě odstoupil kvůli zranění. A právě odchod kapitána je velice semknul, svěřenci kouče Santose dokráčeli k vysněnému titulu a mohou slavit.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7.
    Střely mimo: 5:7.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 12:13.
    Je to tady! Portugalci se stávají mistry Evropy!

     
    Portugalsko poprvé v historii vyhrává mistrovství Evropy! Domácí reprezentaci porazilo 1:0 gólem ve 109. minutě, který obstaral útočník Éder.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+3
    Brankář Rui Patrício si s výkopem dával hodně načas a obdržel žlutou kartu.
     
    120+2
    Velké vzrušení na Stade de France bylo zbytečné. Po centru Sagny pálil Martial, jeho rána z parádní pozice byla zblokována. Všemu ale předcházel ofsajd, případný gól by tedy neplatil.
     
    120+2
    Rozeběhla se tedy poslední nastavená minuta. Započal ji dobrý a jistý obranný zákrok Pepeho, který odhlavičkoval míč opět daleko od obranné poloviny svého týmu.
     
    120+1
    Sudí nastaví ještě dvě minuty! Domácí ale mají velké problémy dostat se do útoku, Portugalci stále drží míč a nyní navíc vybojovali faul soupeře.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Michal Belšán

    Branky: 109. Éder

    Karty:   34. Soares (POR), 62. Mário (POR), 95. Guerreiro (POR), 98. W. Carvalho (POR), 119. Fonte (POR), 120+3. Patrício (POR) – 80. Umtiti (FRA), 97. Matuidi (FRA), 107. Koscielny (FRA), 115. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – W. Carvalho – Sanches (79. Éder), A. Silva (66. Moutinho), Mário – Nani, Ronaldo (C) (25. Quaresma).
    Náhradníci: A. Lopes, Eduardo – Alves, R. Carvalho, Moutinho, Éder, Vieirinha, D. Pereira, A. Gomes, R. Silva, Eliseu, Quaresma.

    Francie: Lloris (C) – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Moussa Sissoko (110. Martial), P. Pogba, Matuidi, Payet (58. Coman) – Griezmann, Giroud (78. Gignac).
    Náhradníci: Mandanda, Costil – Jallet, Rami, Kanté, Cabaye, Gignac, Martial, Schneiderlin, Mangala, Digne, Coman.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Collin (všichni Anglie)
    bahis siteleri