Širak – Trnava 1:1 (kon.) | Kajrat – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.) | Dinamo Minsk – St Patrick´s 1:1 (kon.)
Levadia Tallinn – Slavia 3:1 (kon.) | Neftçi Baku – Škendija 0:0 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 1:1 (kon.)
Debrecín – Žodino 1:2 (kon.) | Midtjylland – Vaduz 3:0 (kon.) | Admira – Käpäz 1:0 (kon.)
AIK Stockholm – Europa 1:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 1:0 (kon.) | Häcken – Cork City 1:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kalju 1:1 (kon.) | SønderjyskE – Strømsgodset 2:1 (kon.) | Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 2:2 (kon.)
Beroe – Helsinki 1:1 (kon.) | Soligorsk – Domžale 1:1 (kon.) | Genk – Budućnost Podgorica 2:0 (kon.)
Vojvodina – Connah's Quay 1:0 (kon.) | CSMS Iasi – Hajduk Split 2:2 (kon.) | Maribor – Levski 0:0 (kon.)
Giannina – Odd 3:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Zagłębie 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Jelgava 0:0 (kon.)
MTK Budapešť – Qäbälä 1:2 (kon.) | Fehérvár – Čukarički 2:0 (kon.) | Birkirkara – Hearts 0:0 (kon.)
Aberdeen – Ventspils 3:0 (kon.) | Cliftonville – Larnaka 2:3 (kon.) | Hibernian – Brøndby 0:1 (kon.)
Piast Gliwice – Göteborg 0:3 (kon.) | Austria – Kukësi 1:0 (kon.) | Reykjavík – Grasshoppers 3:3 (kon.)
konec
FC Kajrat Almaty
1:1 (1:0)
Maccabi Tel Aviv
Čtvrtek 14.07.2016, 16:45 • Central Stadium, Almaty (kapacita: 23 804 míst) • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě vše, u dalších fotbalových online přenosů se budu těšit na počtenou! (18:47:15)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:8.
     
    Utkání končí, Maccabi Tel-Aviv si z Kazachstánu odváží velice nadějný výsledek směrem k za týden hrané odvetě, s Kajratem totiž remizovalo 1:1! První poločas byl velice vyrovnaný a nabídl řadu zajímavých možností na obou stranách, jako jediná se ovšem ujala střela z kopačky Andreje Aršavina. Ve druhém poločase se domácí spíše stáhli do defenzivy a nutno poznamenat, že těsný náskok se jim málem uhájit podařilo, v nastavení však po nenápadné akci vyrovnal střídající Yossi Benayoun!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sudí se poměrně dlouhou dobu radil s pomezním kolegou a nakonec domácímu kapitánovi rovnou udělil červenou kartu! Tohle je velké oslabení pro Almaty směrem k odvetě...
     
    90+2
    Po zmatku ve vápně Tel-Avivu se ke střele dostal Sujumbajev, který nekompromisně rozvlnil síť za brankářem Rajkovićem! Branka ale neplatí, celé situaci totiž předcházel velice zákeřný a naprosto zbytečný faul v podání Islamachana.
    90+1. Yossi BENAYOUN - 1:1
     
    90+1
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí velký šok, Maccabi totiž krátce před koncem zápasu srovnává! Dobrou práci odvedl Miha, který ideálně načasovaným pasem přenesl hru k ve vápně stojícímu YOSSIMU BENAYOUNOVI. Ten si balon sklepl na pravačku a zakončil přesně k tyči, gólman Plotnikov se jen ohlédl!
     
    90
    Poslední střídání na straně Maccabi, ze hřiště odchází Medunjanin, kterého na posledních pár minutek nahradí Eyal Golasa.
     
    89
    Střídající Tawamba využil dostatku svých sil a naprosto osamocen se skrze unavenou obranu soupeře dostal až k zakončení, rána mu ale nesedla podle představ a balon zamířil vysoko nad branku střeženou Predragem Rajkovićem.
     
    88
    Po svižné rozehrávce standardní situace se z levé strany do pokutového území vrhl obránce Sujumbajev, jehož přízemní rána byla velmi povedená, ale opět mířila přesně doprostřed branky, což udělalo zákrok brankáře Rajkoviće o dost jednodušším.
     
    87
    Hostům už ubíhá čas. Fotbalisté Kajratu si navíc počínají velice chytře, Tawamba si nyní na útočné polovině doslova došel pro faul, a pro své spoluhráče tak získal několik nesmírně cenných vteřinek.
     
    86
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Igiebor, přichází Itzhaki.
     
    85
    Benayoun našel Albermana, který však prováhal ideální střelecký moment a poté byl domácími beky, kteří opravdu pracují na výbornou, vytlačen až za půlící čáru.
     
    84
    Po Plotnikovově dalekém výkopu si Tawamba balon sice ze vzduchu zvládl sklepnout do běhu, poté se ovšem ocitl proti dvěma bránícím hráčů, kteří svou početní převahu s přehledem dokázali zúročit.
     
    83
    Gohou si zřejmě přivodil nějaký drobný zdravotní problém a i díky němu byl nucen ze hřiště odstoupit, na hrotu domácího útoku jej vystřídá Léandre Tawamba.
     
    82
    Po jeho zahrání sice domácí fotbalisté dlouho nemohli kulatý nesmysl odkopnout do bezpečí, nakonec se jim to alespoň na malou chvilku povedlo. Vzápětí z velké vzdálenosti vypálil Medunjanin, Plotnikov ale zasahovat nemusel.
     
    81
    Domácí už se opravdu hodně zatáhli. Nyní jim ovšem po levé straně pláchl obránce Rikan, který pro Maccabi získal výhodu rohového kopu.
     
    80
    Až nyní se ke střele z nějakých osmadvaceti metrů odhodlal Alberman, po jehož pokusu se balon ve vzduchu nepříjemně zakroutil, brankář Plotnikov však s jeho lapením přílišné starosti neměl.
     
    79
    Hosté se nyní usadili v nebezpečné vzdálenosti od Plotnikovovy pokladnice, dobře zformovaný obranný blok Kajratu je však ničemu vážnému stále nechce pustit.
     
    77
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Aršavin, přichází Kuat.
     
    76
    Teď však fotbalisté Tel-Avivu hodně zaspali v obraně, načež se ke střele nejprve dostal Isael, balon ovšem zvládl zablokovat Ben Haim, od nějž se kulatý nesmysl odrazil přesně k Aršavinovi, ani on ale nemířil přesně.
     
    75
    Do konce zápasu zbývá posledních patnáct minut. Maccabi stále prohrává o jednu branku, v posledních okamžicích však začíná přebírat zápasové otěže a své veškeré síly už rozhodně vrhne pouze do útoku.
     
    74
    Rikan se dnes už poněkolikáté vydal směrem vpřed a opět se mu přes obránce povedlo odcentrovat, na letící balon si ve vápně naskočil Orlando Sá, ovšem hlavičkoval ve velkém záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
     
    73
    Dočkali jsme se prvního střídání v dnešním mači, Ben Chaima na levém kraji zálohy Maccabi nahradí Yossi Benayoun.
     
    71
    Snaha Maccabi rozhodně upřít nelze, hosté se neustále pokoušejí něco kloudného vymyslet a hrozí jedním centrem za druhým. Tentokráte míč do vápna poslal obránce Peretz, brankář Plotnikov však opět byl na správném místě.
     
    70
    K zásahu se musel uchýlit i na druhé straně hřiště chytající Plotnikov, dalekonosná a přízemní rána doprostřed branky v podání Medunjanina mu však příliš práce nenadělala.
     
    69
    Gohou si balon parádně pustil za sebe, čímž dokonale zaskočil hned dva bránící hráče. Následně se k balonu dostal Tymoščuk, který ideálně načasovaným bochánkem vyslal na zteč Isaela, ten však z úhlu vyběhnuvšího Rajkoviće neprostřelil.
     
    68
    Alberman roztáhl hru směrem na Peretze, který přenechal balon Mihovi. Ten udělal pár rychlých kroků směrem ke středu hřiště a odcentroval přesně k Ben Chaimovi, jehož hlavička se však s úspěchem shledat nemohla.
    67. Igiebor nedokázal překonat Plotnikova v obrovské šanci.
     
    67
    Tohle musí být gól! Po výborné přihrávce od Ben Chaima se úplně sám na Plotnikova hnal Nosa Igiebor, místo střely však zvolil ještě jednu kličku navíc, čehož brankář Kajratu dokázal využít a míč mu doslova ukradl z kopaček!
     
    66
    Nyní už si bývalý ruský reprezentant počínal lépe. Na levé straně se díky svižné kličce zbavil Peretze, jeho následný přízemní centr však Rajković dobře přečetl a pro letící balon si v pohodě došel.
     
    65
    Obrana Kajratu si však opět počínala na jedničku, hosté se navíc nestihli hned vrátit zpět, a Kazaši se tak řítili do nadějně vypadajícího přečíslení, Aršavin to však celé zcela zbytečně vzal na sebe a celou akci zhatil.
     
    64
    Drobného okénka v defenzivě Almat využil Dor Miha, který se posléze zkusil prosadit samostatně, z jeho snahy ale nevzešlo nic jiného než další rohový kop pro Maccabi.
     
    63
    Fotbalisté Tel-Avivu dlouho kombinovali na vlastní polovině, směrem kupředu je dobře zkonsolidovaný soupeř nechtěl pustit. Obránce Tibi nakonec vše vyřešil dlouhým nákopem, nikoho ze spoluhráčů ale nenašel.
     
    62
    Ben Haima nyní zradilo zpracování, díky čemuž se hostující stoper dostal do nepříjemné situace, když jej napadal Gohou, nakonec však vše pro Maccabi dobře dopadlo.
     
    60
    Po Markovićově jasném faulu rozehrávali domácí přímý kop, jejich secvičený signál však vedl pouze k vybojování rohového kopu, ani po něm ale brankář Rajković nemusel zasahovat.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Marković (FC Kajrat Almaty).
     
    59
    Dobrá rána! Po autovém vhazování v podání Kuantajeva se k míči na hranici pokutového území dostal Isael, jehož pumelice byla velice zdařilá, mířila však pouze doprostřed branky, kde číhal připravený Plotnikov.
     
    57
    Hra se přerušuje a na trávník jsou přivolání zdravotníci, po souboji s Peretzem se totiž k zemi skácel Anatolij Tymoščuk, který bude muset být ošetřen za postranní lajnou.
     
    56
    Standardní situace dnes Kajrat zahrává velice dobře! Tentokráte to na sebe z uctivé vzdálenosti vzal Islamachan, po jehož dělovce balon ve vzduchu nepříjemně zaplaval, Rajković jej však i tak dokázal vyrazit.
     
    55
    Následný rohový kop však Maccabi nevyšel, rychlou protiakci v podání domácích byl Gal Alberman nucen zastavit za cenu faulu, navíc inkasoval žlutou kartu.
     
    54
    Levý obránce Rikan se vydal na ofenzivní výlet, který zakončil tvrdou ranou z nějakých pětadvaceti metrů. Střela to nebyla ale vůbec špatná, brankář Plotnikov se musel pořádně natáhnout, aby balon vytěsnil mimo tři tyče!
     
    53
    A po dlouhém výhozu v podání Plotnikova se domácí vrhli do okamžité protiakce, na jejímž konci zkusil Islamachan oslovit před brankou naprosto osamoceného Isaela, jeho přihrávka však byla příliš prudká.
     
    52
    Nařízený roh rozehráli hosté na krátko, k centru se nakonec dostal Ben Chaim a nutno poznamenat, že celou situaci nevymyslel vůbec špatně, skákavý balon však nikdo z jeho kolegů v předbrankovém závaru mezi tři tyče neusměrnil.
     
    51
    Tel-Aviv se odhodlal k další ofenzivní akci, na pravé straně se úplně nehlídán ocitl Peretz, jehož centr však na poslední chvíli na rohový kop ztečoval ve skluzu hrající Lunin.
     
    50
    Sajumbajev si balon ukázkově zpracoval a ihned jej poslal směrem dopředu, za obranou Maccabi si na něj naběhl Gohou, který byl zcela jasně přidržen Ben Haimem, sudí však nechal hru plynout.
     
    49
    Hosté do druhé půle vstoupili rozhodně aktivněji než jejich soupeř. Obrana Kajratu teď dostatek prostoru poskytla Albermanovi, který natáhl zhruba ze třiceti metrů, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.
    48. Ben Chaim selhal v obrovské šanci.
     
    48
    Mohlo být srovnáno! Podél postranní lajny se až na hranici pokutového území prodral Miha, který zvedl hlavu a ideálním pasem našel z druhé vlny nabíhajícího Ben Chaima, jehož přízemní pokus vzdálenější tyč minul jen o vlásek!
     
    47
    Za opravdu vydatného deště se dopředu vydali fotbalisté Maccabi, nakonec z toho byl rohový kop, jehož exekuce se ujal Medunjanin, obrana Almatu byla však dobře zkonsolidovaná a vše v klidu vyřešila.
     
    46
    Do druhého poločasu oba celky vstupují bez jediné změny, v Kazachstánu během přestávky začalo velice vydatně pršet. Jak bude následujících pětačtyřicet minut probíhat? Dočkáme se srovnání?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, do šaten spokojenější odchází domácí, kteří po pětačtyřiceti minutách vedou 1:0! Zatím máme možnost sledovat velice vyrovnané utkání, začátek lépe vyšel Maccabi, které si velkou šanci vypracovalo po dvaceti minutách hry, Igieborovu hlavičku ale Plotnikov na brankové čáře lapil. Poté začali iniciativu přebírat fotbalisté Kajratu, na rozdíl od svého soupeře se však zásluhou Aršavina dokázali prosadit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se sudí rozhodli nastavit jen jednu minutu.
     
    44
    Po pěkné akci se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Haris Medunjanin. Jeho rána nebyla vůbec špatná, k zasažení cíle jí však přeci jen zhruba metr scházel.
     
    42
    Po několikaminutové odmlce se hráči Maccabi dostali na útočnou polovinu, příliš dlouho se zde ale neohřáli. Rikan totiž v souboji s Isaelem o balon přišel a následně jej zpět do svého držení získal jen za cenu faulu.
     
    40
    Domácí potvrzují svou aktivitu i nadále, povedlo se jim ze svého tlaku vydolovat další rohový kop, Isaelův nepříjemný centr do malého vápna však brankář Rajković stačil vyboxovat.
     
    38
    Po faulu na Islamachana zahrávali domácí volný přímý kop. Exekuce se ujal Isael, který opět dokázal, že kopací techniku má opravdu vytříbenou. Jeho dalekonosná a přízemní rána Rajkoviće pořádně zaskočila, Maccabi však celou situaci se štěstím přestálo.
    37. Isael vyslal na branku jedovatou střelu, Rajkovič si však s tímto pokusem poradil.
     
    37
    Ovšem tahle už ano! Tentokráte domácí zahrozili z opačného kraje hrací plochy, rychlou kličkou ke středu se uvolnil Isael, jehož nepříjemně kroucená pumelice zadělala Rajkovićovi na nemalé problémy, brankář Maccabi však s vypětím všech sil balon zvládl vyrazit!
     
    36
    Na druhé straně se k dlouhému sprintu odhodlal Andrej Aršavin, jenž si na hranici šestnáctky pohledně narazil s Islamachanem a vypálil, jeho rána však gólové parametry neměla.
     
    35
    Tohle vypadalo nebezpečně! Dor Miha si napravo pohrál se svým strážcem a povedeným centrem do běhu hledal bojujícího Igiebora, tomu však k dosažení na balon před poloprázdnou brankou ještě jeden krok chyběl.
     
    34
    Tymoščuk předvedl parádní obranný skluz, zvedl hlavu a ihned svůj pas směřoval na rozběhnutého Islamachana, který sice dělal co mohl, letící kulatý nesmysl však před přechodem přes postranní lajnu už nezastihl.
     
    33
    S touto možností šlo naložit daleko lépe! Orlando Sá se i s přispěním paní Štěstěny dokázal probít po levé straně, načež se z úhlu řítil úplně sám na brankáře Plotnikova, jeho zakončení ovšem bylo mizerné a postrádalo naprosto všechno.
     
    32
    Lunin si při rozehrávce vůbec neporozuměl s Bakajevem, načež se do dobré možnosti řítil Orlando Sá, ovšem hned při prvním osobním souboji, v němž se střetl s Kuantajevem, o balon přišel.
     
    31
    Nyní se však dopředu vydalo Maccabi, které díky Ben Chaimově důrazu vybojovalo další roh. Ani tentokráte z něj však nedokázalo pořádně zahrozit, Medunjaninův centr nikoho ze spoluhráčů neoslovil.
     
    30
    Gohou opět výborně zpracoval balon a znovu jej píchl do běhu volnému Aršavinovi, ten však možností vstřelit druhou branku v krátkém časovém sledu pohrdl a balon si v klíčový moment ukopl.
    29. Andrej ARŠAVIN - 1:0
     
    29
    Kajrat právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic ujímají vedení! Na nákop z kopačky stopera Markoviće si naběhl Gohou, který si balon parádně zpracoval a poté jej předložil z druhé vlny si nabíhajícímu ANDREJI ARŠAVINOVI. Ruský fotbalista vypálil ihned z první, na jeho ránu přesně k tyči se Rajković natahoval marně!
     
    28
    Máme za sebou téměř třicet minut z tohoto utkání, branku jsme zatím neviděli. Zatím sledujeme poměrně vyrovnanou partii, mírně aktivnější jsou hosté, kteří si už také zvládli vypracovat dvě solidní příležitosti, brankář Plotnikov byl však pokaždé na svém místě.
     
    27
    Kajrat alespoň dokázal vybojovat rohový kop, naložil s ním ale prachmizerně. Islamachanův centr totiž nebyl vůbec povedený a balon doputoval přesně do náruče brankáře Rajkoviće.
     
    26
    Domácí příznivci se zlobí. Isael se totiž na pravé straně hřiště nadechl k fantastickému sólu, které dotáhl až na hranici šestnáctky, kde upadl po souboji Rikanem. Opakovaný záznam ukázal, že o faul se skutečně jednalo.
     
    25
    Nyní si však Islamachan nepočínal ale vůbec chytře, když se v nebezpečné vzdálenosti od branky rozhodl kličkovat, nakonec o balon přišel, ale zachránil jej hvizd hlavního sudího, který Mihův zákrok posoudil jako nedovolený.
     
    24
    Islamachan vyslal další ze svých mimořádně přesných pasů, po níž se k centru z levé strany dostal Aršavin. Balon po jeho nabídce proskákal skrze celé vápno, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ovšem nedosáhl.
     
    23
    Po Ben Chaimově chytré uličce se mohl Orlando Sá vydat vstříc brance domácího celku, při snaze dostat se do šestnáctky si však v souboji s vracejícím se Kuantajevem pomohl ofenzivním faulem.
     
    22
    Hosté zůstali zabydleni na útočné polovině a vybojovali rohový kop. Medunjaninův centr sice nebyl zdařilý, Almatští však balon nedokázali odklidit, a nabídli tak prostor na střelu pro Albermana, ten však trefil prvního hráče před sebou.
    21. Plotnikov vytáhl proti hlavičce Igiebora skvělý zákrok.
     
    21
    Obrovská šance v podání hostí! Obrana Kajratu si nyní špatně rozebrala hráče, Rikanův centr z levé strany přilétl přesně do míst, kam si seběhl Igiebor, jeho dobrou hlavičku však Vladimir Plotnikov těsně před brankovou čárou vyškrábl!
     
    20
    Orlando Sá si nyní z hráčů soupeře udělal tréninkové kužele, prošel mezi nimi jako horký nůž máslem a následně nahrál Ben Chaimovi, jeho rána ale byla zablokována dobře postaveným Luninem.
     
    19
    Po Tymoščukově faulu na Igiebora zahrávali hosté další přímý kop. Opět na sebe zodpovědnost vzal Medunjanin, pro jehož centrovaný balon si však jistě vyskočil brankář Plotnikov.
     
    18
    Tibiho pas zadělal Ben Haimovi na nemalé problémy. Hostující stoper se však s nepříjemnou situací skvěle popral a poté dlouhým pasem poslal balon do míst, kde číhal Sá, jehož hlavičku však Plotnikov lapil.
    17. Zajímavá šance hostů neskončila brankou.
     
    17
    Tlak Kajratu pokračoval a nakonec vyústil v centr z kopačky Isaela, brankář Tel-Avivu si však tentokráte pokračoval o poznání lépe a letící míč schoval ve své náruči.
     
    16
    Islamachan opět prokázal svou kvalitu a přenesl balon na levou stranu pro Aršavina, jenž, ač tísněn, dokázal odcentrovat. Jeho centr byl velice nepříjemný, Rajković se musel sakramentsky natáhnout, aby balon vytěsnil mimo šestnáctku.
     
    15
    Andrej Aršavin byl ostře sestřelen Peretzem, sudí však opět kartu neudělil. Ruského fotbalistu toto rozhodnutí pořádně rozohnilo, nakonec může být Aršavin rád, že právě on neobdržel trest v podobě žlutého varování.
     
    14
    Nařízeného přímého kopu se opět ujal Medunjanin, jehož centr zamířil až na zadní tyč, kde se k hlavičce dral Miha, ovšem ve vzdušném souboji jej předčil pozorný Sujumbajev.
     
    13
    Po střetu s Luninem se k zemi skácel hostující útočník Sá. Sudí mu asi mohl udělit žlutý kartónek, nakonec ale zvolil pouze domluvu, což se fotbalistům Kajratu ale vůbec nepozdává.
     
    12
    Islamachan si ve středu hřiště pohrál se dvěma protivníky a poté hodlal balon poslat na rozběhnutého Isaela, balonu však dodal až přílišnou razanci, jeho kolega proto neměl šanci balon dostihnout na hrací ploše.
     
    11
    Domácí se už několik minut drží u balonu a kombinují na obranné polovině. Jejich snaha vyústila v Isaelův pas, na který si už už sbíhal Gohou, toho ale v ten poslední možný okamžik obral Ben Haim.
     
    9
    Domácí příznivci už vstávali ze sedadel, po Aršavinově nahrávce se totiž sám před brankářem Rajkovićem zjevil kapitán Islamachan, vzrušení však bylo zbytečné, domácí středopolař si totiž opět nepohlídal ofsajd.
     
    8
    Ke vzrušení v podobě útočné akce došlo i na druhé straně hrací plochy. Po drobné chybě v komunikaci v obraně Maccabi se balonu ujal volný Isael a posunul jej ke Gohouovi, který sice síť dokázal rozvlnit, učinil tak ale z ofsajdu.
     
    7
    Exekuce standardní situace se ujal Medunjanin, ve vápně si však při hlavičkových soubojích počínal Marković, který přeskočil Mihu a odklidil míč do bezpečí.
     
    6
    Rikan vyslal na zteč rychlonohého Ben Chaima, který se protáhl po levé straně až do pozice, ze které se dalo odcentrovat, v ten moment jej však k zemi poslal vracející se Tymoščuk. Jasný faul, hosté mají k dispozici přímý kop.
     
    5
    Plotnikov nyní pořádně zabrnkal na nervovou soustavu kazašských příznivců. Zdánlivé lehký centr z pravé strany mu totiž vypadl z náruče, načež se volný míč do branky pokusil usměrnit Sá, ovšem domácí gólman své předchozí pochybení napravil.
     
    4
    Tymoščuk prokázal své ohromné zkušenosti, když si v blízkosti středového kruhu pohrál se svým strážcem a ukázkovým nákopem zkusil oslovit na hranici vápna si sbíhajícího Gohoua, balonu dal ale o trochu více razance než potřeboval.
     
    3
    Peretz se po pravé straně pokusil prosadit individuálně, daleko se ale s balonem přilepeným u nohy nedostal. Domácí jej hravě odzbrojili a nyní vymýšlí okamžitou odpověď.
     
    2
    Máme za sebou první útočné snahy v podání obou celků. Nejprve zaútočili hosté, ovšem Ben Chaimův centr obrana Kajratu s klidem odklidila, na druhé straně si útočník Gohou nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    1
    Finský sudí Antti Munukka právě odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku domácímu celku, který bude hrát ve žluto-černých pruhovaných dresech, Maccabi se naopak představí v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči právě přichází na travnatou plochu před velice solidně zaplněný stadion v Almatech, za malou chvíli budeme moci začít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Kajrat Almaty: Plotnikov – Kuantajev, Marković, Lunin, Sujumbajev – Tymoščuk, Bakajev – Isael, Islamachan (C), Aršavin – Gohou
    Náhradníci: Pokatilov – Kuat, Arzo, Turysbek, Darabajev, Tawamba, Acevedo

    Maccabi Tel-Aviv FC: Rajković – Peretz, Ben Haim, Tibi, Rikan – Igiebor, Alberman (C), Medunjanin – Miha, Sá, Ben Chaim
    Náhradníci: Ohayon – Ben Basat, Itzhaki, Ben Harush, Filipenko, Golasa, Benayoun

    Rozhodčí: Antti Munukka – Jan-Peter Aravirta, Jukka Honkanen (všichni Finsko).
     
    Maccabi Tel-Aviv FC

    Po třech v řadě získaných titulech mezi lety 2012 a 2015 se Maccabi v loňském ročníku izraelské ligy muselo sklonit před celkem Hapoel Be'er Sheva. Jak po základní části, tak po konci skupiny zvané O titul, se fotbalisté z Tel-Avivu drželi na druhém místě, v konečném součtu na Hapoel nakonec ztratili pouze dva body. Na loňské putování evropskými poháry v podání žluto-modrých si všichni čeští fanoušci jistě velice dobře vzpomínají. Poté, co Maccabi ve druhém předkole Ligy mistrů vyřadilo maltské Hibernians, byla jeho soupeřem plzeňská Viktoria. Západočeši si z Izraele přivezli nadějnou pozici do odvety, vyhráli totiž 2:1. Doma ale nečekaně padli poměrem 2:0, a jejich sen o návratu do základní skupiny milionářské soutěže se tak rozplynul. Od Arveladzeho družiny to však nebylo zdaleka všechno, dalším týmem, který v předkolech skončil na úkor izraelské senzace, byla švýcarská Basilej, ta po dvou remízách doplatila na nižší počet vstřelených branek na hřišti soupeře. Parta okolo obávaného zabijáka Zahávího, jenž však na konci června tohoto roku přestoupil do Číny, se ve skupině G střela s Chelsea, Portem a kyjevským Dynamem, kvalita ovšem jasně byla na straně soupeřů, celek z Tel-Avivu nezískal ani bod a se skóre 1:16 skončil poslední.
     
    FC Kajrat Almaty

    Sezona 2015/16 byla pro Kajrat velice zdařilá, prvenství v kazašské nejvyšší soutěži totiž rozhodně nebylo daleko. Po základní části se Almaty na samotné špici tabulky ještě držely, v nadstavbové části se však přes ně díky výhře 1:0 ve vzájemném měření sil přehoupla Astana, Tskhadadzeho svěřenci na ni v končeném součtu ztratili pouze jeden bodík. Kazašská Premier Liga se hraje od března do listopadu, aktuální ročník se tak nachází přibližně ve své polovině. Partě okolo středopolaře Tymoščuka se sice příliš nevydařil začátek, momentálně se však Kajrat veze na dvanáctizápasové vlně bez porážky, i to ale stačí jen na druhé místo, vedoucí Astana tentokráte dominuje a má o deset bodů více. Na loňské putování předkoly Evropské ligy musí celek z největšího kazašského města vzpomínat jen a jen v dobrém. Po vítězstvích nad Crvenou Zvezdou, Alaškertem a skotským Aberdeenem se totiž prokousal až do závěrečné fáze kvalifikačních bojů, v ní však kvůli nižšímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře podlehl Bordeaux. Letos je Kajrat zatím stoprocentní, v prvním předkole po celkovém skóre 6:0 přejel albánský celek Teuta Durrës, zvládne přejít i přes Maccabi?
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům kvalitní kopané! Dnes je na programu všech třiatřicet utkání v rámci druhého předkola Evropské ligy, nás v tomto online přenosu bude zajímat střetnutí, v němž kazašský FC Kajrat Almaty přivítá Maccabi Tel-Aviv FC, loňského účastníka základní skupiny Ligy mistrů. Začínáme v 16:45!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 29. Aršavin – 90+1. Benayoun

    Karty:   59. Marković (KAL) – 55. Alberman (MTA)   90+4. Islamachan (KAL)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:8.
    FC Kajrat Almaty: Plotnikov – Kuantajev, Marković, Lunin, Sujumbajev – Tymoščuk, Bakajev – Isael, Islamachan (C), Aršavin (77.Kuat) – Gohou (83. Tawamba)
    Náhradníci: Pokatilov – Kuat, Arzo, Turysbek, Darabajev, Tawamba, Acevedo

    Maccabi Tel Aviv: Rajković – Peretz, Ben Haim, Tibi, Rikan – Igiebor (86. Itzhaki), Alberman (C), Medunjanin (90. Golasa) – Miha, Sá, Ben Chaim (73. Benayoun)
    Náhradníci: Ohayon – Ben Basat, Itzhaki, Ben Harush, Filipenko, Golasa, Benayoun

    Rozhodčí: Antti Munukka – Jan-Peter Aravirta, Jukka Honkanen (všichni Finsko)
    Čtvrtek 21.07.2016
    Maccabi Tel Aviv - Kajrat 2:1

    Branky: 5. Ben Chaim, 86. Alberman – 64. Gohou

    Karty:   22. Ben Chaim (MTA), 41. Igiebor (MTA), 83. Ben Haim (MTA), 90+2. Rajković (MTA), 90+3. Benayoun (MTA) – 24. Lunin (KAL), 53. Gohou (KAL), 59. Kuat (KAL)

    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:15.
    bahis siteleri