Širak – Trnava 1:1 (kon.) | Kajrat – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.) | Dinamo Minsk – St Patrick´s 1:1 (kon.)
Levadia Tallinn – Slavia 3:1 (kon.) | Neftçi Baku – Škendija 0:0 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 1:1 (kon.)
Debrecín – Žodino 1:2 (kon.) | Midtjylland – Vaduz 3:0 (kon.) | Admira – Käpäz 1:0 (kon.)
AIK Stockholm – Europa 1:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 1:0 (kon.) | Häcken – Cork City 1:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kalju 1:1 (kon.) | SønderjyskE – Strømsgodset 2:1 (kon.) | Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 2:2 (kon.)
Beroe – Helsinki 1:1 (kon.) | Soligorsk – Domžale 1:1 (kon.) | Genk – Budućnost Podgorica 2:0 (kon.)
Vojvodina – Connah's Quay 1:0 (kon.) | CSMS Iasi – Hajduk Split 2:2 (kon.) | Maribor – Levski 0:0 (kon.)
Giannina – Odd 3:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Zagłębie 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Jelgava 0:0 (kon.)
MTK Budapešť – Qäbälä 1:2 (kon.) | Fehérvár – Čukarički 2:0 (kon.) | Birkirkara – Hearts 0:0 (kon.)
Aberdeen – Ventspils 3:0 (kon.) | Cliftonville – Larnaka 2:3 (kon.) | Hibernian – Brøndby 0:1 (kon.)
Piast Gliwice – Göteborg 0:3 (kon.) | Austria – Kukësi 1:0 (kon.) | Reykjavík – Grasshoppers 3:3 (kon.)
konec
RoPS Rovaniemi
1:1 (0:0)
NK Lokomotiva Záhřeb
Čtvrtek 14.07.2016, 18:00 • Keskuskenttä, Rovaniemi • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer všem fotbalovým příznivcům. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu druhého předkola Evropské ligy, v němž finský celek RoPS Rovaniemi změří síly s chorvatským klubem NK Lokomotiva Záhřeb. Začínáme v 18 hodin, buďte s námi u toho!
     
    ROPS ROVANIEMI

    Celek z nejseverněji položeného města mezi účastníky finské nejvyšší soutěže obsadil v loňském ročníku tamní Veikkausliigy skvělé druhé místo, které Rovaniemským zajistilo účast v prvním předkole Evropské ligy. V tom RoPS postoupili přes Shamrock Rovers po výsledcích 2:0 venku a 1:1 doma. Finský celek může mít drobnou výhodu v tom, že nemá za sebou letní pauzu, tamní liga se totiž hraje systémem jaro – podzim. Na druhou stranu RoPS nezažívají příliš povedený ročník, v tabulce jsou momentálně pátí.
     
    NK LOKOMOTIVA ZÁHŘEB

    Lokosi si zajistili účast v předkolové fázi Evropské ligy jakožto čtvrtý tým uplynulého ročníku chorvatské nejvyšší soutěže, jeden ze tří záhřebských účastníků 1. HNL (dalšími dvěma jsou slavné Dinamo a NK) si udržel klíčovou čtvrtou pozici o pět bodů před Interem Zaprešić. V prvním předkole Lokomotiva bez větších problémů přešlo přes andorskou Santa Colomu po výsledcích 3:1 a 4:1. Před odletem do Finska fotbalisté chorvatského celku stihli ještě přátelské utkání s Krkou, účastníka druhé slovinské ligy udolali 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RoPS Rovaniemi: Reguero – Saksela, Jammeh "C", Hämäläinen, Pirinen – John, Mravec, Muinonen, Nganbe Nganbe – Taylor – Pirinen.
    Náhradníci: Ricardo – Kalermo, Lahdenmäki, Okkonen, Saine, Osei, Heikkilä

    NK Lokomotiva Záhřeb: Filipović – Prenga, Rožman, Perić – Bartolec, Capan, Čorić, Çekiçi – Grezda, Fiolić "C", Marić.
    Náhradníci: Mikulić – Karačić, Begonja, Puljić, Doležal, Šunjić, Bočkaj

    Rozhodčí: Árnason – Gudmundsson, Gunnarson (všichni Island).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V samotném úvodu zkusil štěstí hostující kapitán Fiolić, jeho pokus ale nebyl vůbec přesný.
     
    3
    K velké radosti domácích příznivců fotbalisté Rovaniemi zahrávali rohový kop, z něj ale žádné nebezpečí pro Filipoviće nepramenilo.
     
    5
    Možnost zahrozit ze standardní situace navíc budou mít i hosté, exekuce nařízeného rohu se ujme Çekiçi.
     
    6
    Nganbe Nganbe se vydal do rychlého protiútoku po pravém křídle, nedaleko za půlící čarou do něj ale zajel vracející se stoper Rožman, jenž může být rád, že se vše obešlo bez žluté karty.
     
    7
    Jammehův centr do pokutového území byl sražen na další roh, jehož exekuce se ujal Saksela, ten si ale na centr do šestnáctky netroufl a zamýšlený signál mu vůbec nevyšel.
     
    9
    V úvodních pasážích je hra hodně rozkouskovaná. Ani jednomu týmu se nedaří dostat se k souvislé kombinaci, Grezda se nyní nedostal daleko ani individuálním průnikem.
     
    10
    Slovenský legionář v dresu RoPS Michal Mravec na polovině hřiště zajel do jednoho z hráčů v růžovém a navíc se při tom nešťastně zranil, a tak musel opustit hrací plochu.
     
    11
    Stoper Jammeh posléze poslal další dalekonosný nákop do pokutového území, který ovšem nikoho v modrém nenašel a následovat bude pouze odkop od Filipovićovy svatyně.
     
    13
    Marić si nepohlídal ofsajdovou hranici, fotbalisté severofinského celku tak budou mít k dispozici rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    14
    Muinonen se pokusil překvapit brankáře Filipoviće nečekanou střelou z ostrého úhlu, jeho ráně ale chyběla potřebná razance, a tak měl gólman Záhřebu snadnou práci.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a zatím sledujeme naprosto vyrovnanou partii, ani jeden tým si zatím nedokázal vytvořit nějakou vážnější příležitost.
     
    16
    Teď se to pokusil změnit přízemní ranou zpoza hranice šestnáctky Bartolec, zkušený gólman Antonio Reguero ale bez větších problémů zasáhl.
     
    18
    V posledních minutách začínají fotbalisté Lokomotivy hrající v růžových dresech přebírat iniciativu, po zblokovaném centru Erose Grezdy budou hosté zahrávat další roh.
     
    19
    Çekiçiho centr na bližší tyč ale vystihl jeden z domácích obránců a Rovaniemští následně odkopli balon až na soupeřovu polovinu.
     
    21
    Hrotový útočník Kokko si nepohlídal ofsajdovou hranici, z rychlé protiakce Rovaniemi tak nakonec nic převratného nebylo.
     
    22
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a zatím to není kdovíjaká podívaná, spíše defenzivní a taktikou svázaná bitva.
     
    23
    Jestliže byli záhřebští fotbalisté před pár minutami aktivnějším týmem, nyní už to neplatí. Momentálně sledujeme kombinaci hráčů RoPS na útočné polovině.
     
    24
    Tomu je konec, Pirinen totiž nedovoleně zajel do Grezdy a za svůj zákrok navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    25
    Çekiçiho následný centr do pokutového území se neujal, následovat bude pouze další odkop od svatyně, kterou stráží Antonio Reguero.
     
    27
    Fiolićova tvrdá rána zpoza hranice šestnáctky proletěla vysoko nad, míč dost možná ještě přizvedl domácí zadák Hämäläinen, to ale očím islandského arbitra Árnasona uniklo.
     
    28
    Çekiçi vykouzlil parádní patičku na Rožmana, ten ale nadějně rozjetou akci hostů pokazil nepovedeným centrem, který doletěl až do zámezí.
     
    29
    Fotbalisté Lokomotivy ještě reklamovali roh, nicméně islandští sudí byli jiného názoru, Reguero už si chystá kulatý nesmysl k odkopu.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a z uctivé vzdálenosti to nyní zkusil aktivní Endri Çekiçi, albánský mladík ale o několik metrů přestřelil domácí klec.
     
    32
    Mravec vybojoval míč ve středu hřiště, poté si ho ale příliš předkopl, a balon se tak stal kořistí hostujícího středopolaře Capana.
     
    33
    Capan ale o balon následně rychle přišel a svou chybu se pokusil napravit, Taylora ale fauloval a navíc za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    34
    Po nějaké době byl k vidění vzruch na útočné polovině RoPS, kamerunský legionář Jean Nganbe Nganbe ale neměl seřízená mířidla a hostující svatyni výrazně minul.
     
    36
    Zatímco teploty v našich končinách zdaleka nejsou červencové, na severu Finska panuje příjemných 22 stupňů Celsia a jasná obloha – ideální fotbalové podmínky.
     
    37
    Ani ty ale fotbalové kráse příliš nepřidávají, první půle je z obou stran stále velmi opatrná. Momentálně sledujeme kombinaci hráčů Lokomotivy na jejich vlastní polovině.
     
    38
    Po Bartolcově faulu na Pirinena se domácí vydali do rychlého protiútoku, Taylor ale neměl dostatečnou rychlost, a tak v podstatě jen odevzdal balon do Filipovićovy náruče.
     
    39
    Americký legionář Will John se postaral o ojedinělý vzruch před Filipovićem, střela ze skvělé pozice mu ale příliš nesedla, a tak hostující gólman nakonec zasáhl!
     
    41
    Hra se následně přesunula na útočnou polovinu Lokomotivy, hráči v růžových dresech se ale ne a ne prokombinovat do nějaké zajímavé palebné pozice.
     
    42
    Na ose hřiště se nyní povedeně uvolnil Fiolić, hostující kapitán se ale následně zamotal do hradby těl v modrých dresech a o balon zase rychle přišel.
     
    44
    Domácí útočník Kokko si už podruhé nepohlídal ofsajdovou hranici, devětadvacetiletý forvard se dnes zatím prakticky nedostal do hry.
     
    45
    Çekiçi zatáhl za záchrannou brzdu a nedovoleným způsobem zastavil unikajícího Sakselu, RoPS tak budou zahrávat přímý kop z pravé strany.
     
    45+1
    Islandský sudí Árnason nastavil nad rámec první půle dvě minuty!
     
    45+2
    Nyní už probíhá ta druhá a vše podstatné se odehrává ve středu hřiště, nic převratného už se před poločasovým hvizdem nejspíš nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je tomu tak, týmy odcházejí do šaten za bezbrankového stavu. Ani jeden ze soupeřů si zatím nedokázal vytvořit opravdu gólovou šanci, zatímco hráči Lokomotivy mají vcelku výraznou územní převahu, domácí RoPS hrozí především z protiútoků. Ani jeden z gólmanů ovšem příliš práce neměl. Změní se to po změně stran? To začneme zjišťovat v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Aleksandr Kokko děkuje svému parťákovi Sakselovi za povedený centr do pokutového území, domácímu útočníkovi ale zakončení ve skluzu vůbec nevyšlo.
     
    48
    Fotbalisté Rovaniemi jsou na začátku druhé půle jednoznačně aktivnějším týmem. Taylor to nyní zkusil z hranice pokutového území a jeho rána proletěla těsně vedle pravé tyče!
     
    49
    Fotbalisté v modrých dresech stále pokračují v náporu, Sakselovi ale tentokrát centr z pravé strany vůbec nevyšel.
     
    51
    Vracející se stoper Jammeh na hranici pokutového území ostrým způsobem odebral míč unikajícímu Marićovi, podle sudího se ovšem jednalo o čistý zákrok.
     
    52
    O chvilku později už arbitr Árnason musel fouknout do píšťalky, Aleksandr Kokko to totiž ve středu hřiště pořádně schytal od napadajícího Prengy.
     
    53
    Právě Kokko byl nyní faulován Bartolcem kousíček od levé hranice pokutového území, Rovaniemští tak budou moci zahrozit z velmi zajímavé standardní situace.
     
    54
    Pirinenův centr ovšem do šestnáctky ani nedoletěl a fotbalisté Lokomotivy mohli založit protiútok, rychle se ovšem vrátil Saksela a před Grezdou zakopl míč do autu.
     
    56
    Tlak fotbalistů RoPS začíná pomalu, ale jistě povolovat. Je to i tím, že hra je opět hodně rozkouskovaná, nyní leží na trávníku opět Aleksandr Kokko.
     
    57
    Kokko dnes jednoduše nemá svůj den, už několikrát uvízl v ofsajdu a nyní stále leží v bolestech na trávníku... Vypadá to, že devětadvacetiletý útočník bude muset vystřídat.
     
    59
    Skutečně tomu tak je, Kokka nahrazuje na trávníku Heikkilä.
     
    60
    Dálnice volného prostoru se nyní otevřela na levém křídle pro fotbalisty Lokomotivy, hosté toho ale nedokázali patřičně využít, Marićův centr totiž skončil pouze u Hämäläinena.
     
    62
    Grezda se navíc posléze provinil útočným faulem na Pirinena, a tak bude mít Antonio Reguero spoustu času na založení další akce.
     
    63
    Střela hostujícího kapitána Fioliće byla pořádně štiplavá, Reguero si však s ní nakonec poradil.
     
    64
    Následně zůstal ležet v bolestech na trávníku střídající Heikkilä, sudí ale přerušil hru až po dobré půlminutě. Domácí útočník se zdá být v pořádku.
     
    66
    Střídání v týmu NK Lokomotiva Záhřeb: ze hřiště odchází Grezda, přichází Bočkaj.
     
    67
    Parádní práci odvedl ve středu hřiště Muinonen, který odebral balon soupeři a sám založil protiútok domácích, jeho následný pas na levou stranu ale nebyl vůbec přesný.
     
    68
    Teprve devatenáctiletý Çekiçi to zkusil zpoza hranice pokutového území a jeho střela sice měla potřebnou razanci, mířila ovšem přímo do míst, kde stál připravený Reguero.
     
    71
    Dvacet minut před koncem zkusil štěstí opět velmi aktivní Çekiçi, nicméně jeho střela postrádala gólové parametry, a Reguero tak měl úlohu snadnou.
     
    72
    Lokomotiva Záhřeb právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská smůla pro domácí, kteří byli po změně stran aktivnějším týmem, ale vlastní gól je sráží do kolen! Rovaniemský kapitán ABDOU JAMMEH si nešťastně srazil centr z levé strany do vlastní sítě, tady byl gólman Reguero bez šance.
    72. Abdou JAMMEH - 0:1
     
    73
    Střídání v týmu RoPS Rovaniemi: ze hřiště odchází Nganbe Nganbe, přichází Okkonen.
     
    75
    Hostům rázem narostla křídla. Hráči v růžových dresech vybojovali rohový kop, jehož exekuce se ujme kapitán Fiolić.
     
    76
    Z něj sice žádné nebezpečí pro RoPS nepramenilo, hráči Lokomotivy ale zůstanou u míče, jelikož Muinonen si nedovoleně vyšlápl na Çekiçiho.
     
    77
    Bočkajova střela proletěla vysoko nad břevnem domácí svatyně, záhřebští fotbalisté ovšem mají zápas nadále pod kontrolou.
     
    79
    Prenga to přehnal s razancí v souboji s Muinonenem a za svůj zákrok navíc dostal žlutou kartu.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen deset minut a domácí jsou po inkasovaném gólu směrem dopředu naprosto bezradní, vše nasvědčuje tomu, že Lokomotiva bez větších problémů dokráčí k vítězství.
     
    81
    Střídání v týmu RoPS Rovaniemi: ze hřiště odchází John, přichází Osei.
     
    82
    Střídání v týmu NK Lokomotiva Záhřeb: ze hřiště odchází Čorić, přichází Šunjić.
     
    83
    Rovaniemští fotbalisté se po nějaké době dostali s míčem na kopačkách na soupeřovu polovinu, vše ale ztroskotalo na nepovedeném Okonenově centru.
     
    85
    Po Çekiçiho faulu na Okkonena budou domácí zahrávat přímý kop, podaří se hráčům Rovaniemi zahrozit ze standardní situace?
     
    86
    RoPS Rovaniemi právě vstřelilo branku!
    No a pozor, domácí se jako blesk z čistého nebe dočkali vyrovnání, tak tohle se rozhodně nečekalo! Pirinen našel přesným centrem z pravé strany v pokutovém území ABDOUA JAMMEHA, který se tentokrát trefil do správné branky!
    86. Abdou JAMMEH - 1:1
     
    87
    Hráčům RoPS najednou narostla křídla, prakticky veškerý děj se odehrává v blízkosti gólmana Filipoviće a hostující lodivod nervózně rozhazuje rukama.
     
    88
    Filipović musel opět zasahovat. Z ostrého úhlu to zkusil Muinonen, strážce hostující svatyně však byl i tentokrát na pozoru.
     
    90
    Takový závěr zápasu čekal málokdo. Domácí nadále kombinují na útočné polovině a hráče Lokomotivy vůbec nepouštějí k míči.
     
    90+1
    Pirinen však nyní zbytečně fauloval Bočkaje, hosté tak budou mít příležitost uklidnit hru. Míč si k rozehrávce pomalu staví kapitán Fiolić.
     
    90+2
    Právě Fiolić nyní za pískotu a bučení domácích příznivců opouští hřiště, na pár vteřinek se na trávník podívá Puljić.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání druhého předkola Evropské ligy mezi Rovaniemi a Lokomotivou Záhřeb nakonec přineslo poměrně zajímavou podívanou. Šancí sice bylo jako šafránu, domácí však byli po změně stran jednoznačně aktivnějším týmem. K jejich smůle si ovšem vlastní gól vstřelil kapitán Jammeh, který svou chybu napravil nejlepším možným způsobem – o necelou čtvrthodinu později se sám postaral o vyrovnání.
     
    To je z mé strany pro toto utkání vše, brzy zase na počtenou! (19:58:01)

    Vojtěch Balon

    Branky: 86. Jammeh – 72. Jammeh (vla.)

    Karty:   24. Pirinen (RPS) – 33. Capan (LZA), 79. Prenga (LZA)


    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:17.
    RoPS Rovaniemi: Reguero – Saksela, Jammeh "C", Hämäläinen, Pirinen – John (81. Osei), Mravec, Muinonen, Nganbe Nganbe (73. Okonen) – Taylor – Kokko (59. Heikkilä).
    Náhradníci: Ricardo – Kalermo, Lahdenmäki, Okkonen, Saine, Osei, Heikkilä

    NK Lokomotiva Záhřeb: Filipović – Prenga, Rožman, Perić – Bartolec, Capan, Čorić (82. Šunjić), Çekiçi – Grezda (66. Bočkaj), Fiolić "C" (90+2. Puljić), Marić.
    Náhradníci: Mikulić – Karačić, Begonja, Puljić, Doležal, Šunjić, Bočkaj

    Rozhodčí: Árnason – Gudmundsson, Gunnarsson (všichni Island)
    Čtvrtek 21.07.2016
    Loko Záhřeb - RoPS Rovaniemi 3:0

    Branky: 44. Fiolić, 49. Marić, 83. Marić

    Karty:   36. Prenga (LZA), 66. Capan (LZA) – 22. Pirinen (RPS), 73. Mravec (RPS)   34. Pirinen (RPS)   90. Jammeh (RPS)

    Neproměněná penalta: 22. Prenga (LZA), brankář Reguero zneškodnil

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:13.
    bahis siteleri