Širak – Trnava 1:1 (kon.) | Kajrat – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.) | Dinamo Minsk – St Patrick´s 1:1 (kon.)
Levadia Tallinn – Slavia 3:1 (kon.) | Neftçi Baku – Škendija 0:0 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 1:1 (kon.)
Debrecín – Žodino 1:2 (kon.) | Midtjylland – Vaduz 3:0 (kon.) | Admira – Käpäz 1:0 (kon.)
AIK Stockholm – Europa 1:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 1:0 (kon.) | Häcken – Cork City 1:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kalju 1:1 (kon.) | SønderjyskE – Strømsgodset 2:1 (kon.) | Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 2:2 (kon.)
Beroe – Helsinki 1:1 (kon.) | Soligorsk – Domžale 1:1 (kon.) | Genk – Budućnost Podgorica 2:0 (kon.)
Vojvodina – Connah's Quay 1:0 (kon.) | CSMS Iasi – Hajduk Split 2:2 (kon.) | Maribor – Levski 0:0 (kon.)
Giannina – Odd 3:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Zagłębie 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Jelgava 0:0 (kon.)
MTK Budapešť – Qäbälä 1:2 (kon.) | Fehérvár – Čukarički 2:0 (kon.) | Birkirkara – Hearts 0:0 (kon.)
Aberdeen – Ventspils 3:0 (kon.) | Cliftonville – Larnaka 2:3 (kon.) | Hibernian – Brøndby 0:1 (kon.)
Piast Gliwice – Göteborg 0:3 (kon.) | Austria – Kukësi 1:0 (kon.) | Reykjavík – Grasshoppers 3:3 (kon.)
konec
CSMS Iasi
2:2 (2:0)
HNK Hajduk Split
Čtvrtek 14.07.2016, 20:00 • Stadionul Emil Alexandrescu, Iasi • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný večer přeji všem fanynkám a fanouškům dobrého fotbalu. Evropská liga má dnes na programu zápasy druhého předkola a my se v tomto textovém přenosu společně zaměříme na utkání, v němž rumunský celek CSMS Iasi doma od 20 hodin přivítá slavný Hajduk Split.
     
    CSMS IASI

    Klub CS Municipal Studențesc Iași byl založen teprve před pěti lety a v loňském ročníku rumunské nejvyšší soutěže obsadil až sedmou příčku, a tak spadl do skupiny o udržení, ve které bez větších problémů udržel svou ligovou příslušnost. Velkou oporou týmu je bosenský gólman Branko Grahovac, který spolu s klužským Alexandruem Marcem jako jediný gólman v soutěži vychytal hned 14 čistých kont.
     
    HNK HAJDUK SPLIT

    Hajduk je pravidelným účastníkem evropských pohárů, do kterých si zajistil místenku i pro tento ročník, v chorvatské 1. HNL totiž obsadil třetí místo za úhlavním rivalem Dinamem Záhřeb a druhou Rijekou. Svěřenci Damira Buriće čeká první ostrý zápas v novém ročníku, v přípravě ale Splitští ani jednou neprohráli – s Mosorem a maďarskou Újpeští sice Hajduk jen remizoval, poté si ale poradil s pražskou Slavií i třetiligovým Sinjem. Byly ale tyto zápasy dostatečnou přípravou na ostrý start do sezóny?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CSMS Iasi: Grahovac – Voiku "C", Mihalache, Frasinescu, Ţigănaşu – Ciucur, Mitić, Gheorghe, Böle – Cristea – Piccioni.
    Náhradníci: Caparco – Bădic, Cretu, Ciucă, Roman, Madalin, Sarić

    HNK Hajduk Split: Stipica – Juranović, Čosić, Nižić, Milić – Bašić, Jefferson – Tudor, Vlašić "C", Kožulj – Mastelić.
    Náhradníci: Grbić – Ohandza, Mujan, Kalik, Said, Pejić, Ismajli

    Rozhodčí: Možarovskyj – Vojťuk, Šlončak (všichni Ukrajina).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí kapitán Voicu v samotném úvodu utkání fauloval Čosiće a z následné akce Hajduk vytěžil první rohový kop, jehož exekuce se ujme Mastelić.
     
    2
    Roh se bude opakovat z druhé strany, Mastelićův centr na zadní tyč byl totiž odvrácen do zámezí. Tentokrát si míč u rohového praporku rovná Hrvoje Milić.
     
    3
    Na Stadionul Emil Alexandrescu v Iasi panuje skvělá atmosféra, tribuny jsou zaplněny prakticky do posledního místečka. Úvod utkání ovšem patří fotbalistům mírně favorizovaného Hajduku.
     
    4
    Po nepovedené rozehrávce Juranoviće se až na hranici pokutového území probil maďarský legionář Böle, jenž ale s míčem na kopačkách nakonec nic kloudného nevymyslel.
     
    5
    Andrei Cristea šikovně posunul míč Vasilemu Gheorgheovi, jenž se znenadání ocitl ve velmi dobré palebné pozici, střela mu ale vůbec nesedla a Stipica nakonec mohl zůstat v klidu.
     
    6
    Fran Tudor utekl po pravém křídle, ale dostal se jen pár metrů za půlící čáru, kde pro jistotu zařadil zpátečku a vrátil míč obráncům.
     
    8
    Jefferson to přehnal s důrazem v souboji s Piccionim, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    9
    Teprve osmnáctiletý kapitán Hajduku Nikola Vlašić nyní nedovoleným způsobem poslal k zemi Mitiće, hráči Iasi si tak rozehrávku za pár okamžiků zopakují.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka je minulostí a oba týmy zatím spíše vyčkávají na chyby soupeře, o něco aktivnější je ovšem chorvatský Hajduk.
     
    12
    Voicu pro jistotu srazil Bašićův centr z levé strany do zámezí, hosté tak budou za pár okamžiků zahrávat další rohový kop.
     
    13
    Po trmě-vrmě v pokutovém území se balon dostal na kopačku Frana Tudora, tomu ale v klíčový moment sjel míč z kopačky a na kvalitě jeho střely se to projevilo.
     
    14
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot adresovaný ukrajinskému sudímu Možarovskému, který vyhodnotil tvrdý zákrok na Andreie Cristeu jako dovolený. Cristea však zůstává ležet na trávníku...
     
    15
    Fotbalisté Hajduku sportovně zakopli míč do autu, poté Andrei Cristea opět vstal a domácí hráči následně vrátili míč hostům.
     
    16
    Hajduku to v úvodních pasážích zápasu skřípe v rozehrávce, domácí fotbalisté se nyní už poněkolikáté prakticky zdarma dostali k míči.
     
    18
    Na stadionu v severorumunském Iasi už je tma, stále zde ale panuje tropická osmadvacetistupňová teplota.
     
    19
    Tým CSMS Iasi právě vstřelil branku!
    No a pozor, domácí se znenadání dostávají do vedení! Čosić vyrobil strašidelnou chybu v rozehrávce, když prakticky daroval míč ve vlastní šestnáctce Piccionimu, který posléze poslal přesný pas na ANDREIE CRISTEU, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil!
    19. Andrei CRISTEA - 1:0
     
    21
    Domácí jsou rázem na koni a hýří aktivitou, diváci na Stadionul Emil Alexandrescu momentálně sledují kombinaci hráčů Iasi na polovině hřiště.
     
    23
    Tým CSMS Iasi právě vstřelil branku!
    Podceňovaní Rumuni zvyšují své vedení, tohle čekal málokdo! Gheorghe našel povedenou kolmicí trestuhodně neobsazeného GIANMARCA PICCIONIHO, jenž zničehonic upaloval tváří v tvář Stipicovi, kterému nedal přízemní střelou šanci!
    23. Gianmarco PICCIONI - 2:0
     
    24
    Po Mastelićově faulu na Frasinesca měli hosté k dispozici rozehrávku, se kterou ovšem nenaložili kdovíjak povedeně a na druhou stranu už upaluje Fran Tudor.
     
    25
    Právě Tudor se dostal ke střele, kterou Grahovac tak trochu nejistě vyrazil do zámezí, následovat bude další rohový kop pro Hajduk.
     
    26
    Kožuljův centr na bližší tyč ovšem našel pouze hlavu domácího stopera Mihalacheho, který následně k velké radosti příznivců bílomodrých odkopl balon do bezpečí.
     
    28
    Hostující kapitán Vlašić se zbavil obou svých strážců a z nějakých dvaceti metrů poté vypálil, míč mu ale sjel z kopačky, a Grahovac tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    29
    Lukács Böle si nedovoleným způsobem vyšlápl na Miliće, Hajduk tak bude mít k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujme Tudor.
     
    30
    Ze standardní situace ale pro domácího gólmana Grahovace žádné nebezpečí nepramenilo, fotbalisté CSMS se následně opět nastěhovali na útočnou polovinu.
     
    31
    Cristeův nákop do pokutového území skončil v moci splitského zadáka Juranoviće, pokus o založení protiútoku ale hostům nevyšel, poněvadž se provinili faulem právě na Andreie Cristeu.
     
    33
    Diváci na Stadionul Emil Alexandrescu se očividně baví fotbalem. Další obrovskou šanci měl na kopačce Andrei Cristea, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě!
    33. Cristea velkou šanci neproměnil.
     
    34
    Hajduk je směrem dopředu naprosto bezradný, zatímco domácí hrají v obrovské pohodě. To dokládá i počínání Lukácse Böleho, který se nyní zbavil dvou hráčů soupeře a poté vrátil balon obráncům.
     
    35
    Domácí gólman Branko Grahovac si po dlouhé době sáhl na míč, dalekonosný projektil Kožulje ale postrádal razanci, a tak měl třiatřicetiletý brankář úlohu vcelku snadnou.
     
    37
    První půle už se pomalu, ale jistě začíná chýlit ke svému konci a domácí fotbalisté mají stále vše pevně ve svých rukou.
     
    38
    Ţigănaşu poslal do pokutového území centr, na který si vyskočil Piccioni, jeho hlavička ale postrádala gólové parametry, a Stipica tak mohl zůstat v klidu.
     
    39
    Právě Piccioni to nyní schytal od hostujícího Jeffersona, fotbalisté CSMS tak budou mít k dispozici rozehrávku ze středu hřiště.
     
    41
    Andrei Cristea vyslal dlouhým nákopem na útočný výlet krajního zadáka Voicua, který to ovšem pořádně schytal od Miliće a ukrajinský sudí tento zákrok posoudil jako dovolený.
     
    42
    Fotbalisté rumunského celku dál drží míč na svých kopačkách, v samotném závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se už ale nikam neženou.
     
    43
    To platí i o hráčích Hajduku, kteří si nyní vyměňují míč v okolí půlící čáry – dál je hráči v modrobílých dresech nepouštějí.
     
    44
    To se nyní změnilo! Jeffersonův centr z levé strany proletěl v prostoru před Stipicou bez povšimnutí, aby se míč nakonec odrazil k Mastelićovi, jehož střela ale byla zblokována.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je v Iasi minulostí. Favorizovaný Hajduk vstoupil do tohoto utkání poněkud zaskočeně a domácí to dokázali potrestat dvěma slepenými góly, kterými dostali diváky do varu. Skóre otevřel v devatenácté minutě střelou z bezprostřední blízkosti Andrei Cristea, o chvilku později skóroval z rychlého brejku italský legionář Piccini. Probudí se Splitští po změně stran, nebo budeme nadále svědky domácí krasojízdy? To začneme společně zjišťovat ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Ivan Mastelić, přichází Frank Ohandza.
     
    46
    Jefferson si nedovoleně vyšlápl na Frasinescua, následný centr Voicua do pokutového území ale zamýšleného adresáta Picciniho nenašel.
     
    48
    Hajduk právě vstřelil branku!
    Střídání vyšlo hostům na jedničku! Za naprosto neviditelného Masteliće nastoupil do druhé půle FRANK OHANDZA, který necelé tři minuty po nástupu na trávník snížil na jednobrankový rozdíl, když tváří v tvář Grahovacovi se trefil domácímu gólmanovi mezi nohy!
    48. Frank OHANDZA - 2:1
     
    49
    Domácí kapitán Voicu byl faulován Milićem, z nařízeného přímého kopu ale žádné nebezpečí pro Hajduk nepramenilo, poněvadž Böleho centr byl značně nepřesný.
     
    50
    Hajduk je po vstřelení kontaktního gólu aktivnějším týmem, ale Bašić si teď nepohlídal ofsajdovou hranici, a tak bude mít Grahovac spoustu času na rozehrávku.
     
    52
    Domácí fanoušci se hodně zlobí, střelci druhého gólu Piccionemu byl totiž posouzen zákrok na zadáka Nižiće jako nedovolený. Italský legionář jen bezmocně rozhazuje rukama.
     
    53
    Hra je v této pasáži hodně rozkouskovaná a příliš pohledná podívaná k vidění není, z tribun se čím dál častěji ozývá pískot.
     
    54
    Domácí se na chvilku usadili na útočné polovině, ale rychle o balon zase přišli a na druhou stranu už míří Frank Ohandza.
     
    56
    Ani ten se ale daleko nedostal a následně se domácí křídelník Ciucur vydal na útočný výlet po úplně volné pravé straně, kde ovšem ztroskotal na připraveném Juranovićovi.
     
    57
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Bašić, přichází Mujan.
     
    59
    Hostjící kapitán Vlašić se odhodlal ke střele z první, z akrobatické pozice ale sotva trefil balon, a Grahovac tak mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    60
    Hodina hry je za námi a po Ohandzově kontaktním gólu se na hřišti nic převratného neděje, hostující zadák Milić rozjíždí další akci Hajduku z vlastní poloviny.
     
    61
    Ani tato akce ale nebyla úspěšná, naopak na druhé straně hřiště bylo pořádné horko! Ciucur prchl po pravém křídle a poté poslal balon do předbrankového prostoru, oba hráči v modrobílém ale před bezmocným Stipicou promáchli!
     
    63
    Domácí budou zahrávat rohový kop, jehož exekuce se ujme Böle, ještě předtím ale dojde k prvnímu střídání na straně CSMS.
     
    64
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Ciucur, přichází Ciucă.
     
    65
    Střídající Ciucă se okamžitě po nástupu na trávník dostal do zakončení, jeho hlavička ale postrádala gólové parametry a Dante Stipica měl úlohu snadnou.
     
    67
    Autor prvního gólu Andrei Cristea to zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho projektil byl ovšem zblokován a fotbalisté chorvatského velkoklubu už zakládají protiútok.
     
    68
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Fran Tudor, přichází Ahmed Said.
     
    69
    Ohandza to přehnal s důrazem v souboji s Frasinescuem, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku další akce.
    Hajduk je v Dalmácii pojem, jeho logo se dostalo i na pivo.
     
    71
    Hra je v posledních minutách opět poněkud rozkouskovaná, Andrei Cristea nyní fauloval Čosiće při napadání, a stoper Hajduku si tak rozehrávku v klidu zopakuje.
     
    72
    Stadionem Emila Alexandresca obíhá mexická vlna, jako by už domácí příznivci předem slavili vítězství nad chorvatským favoritem. Do konce přitom zbývá odehrát ještě dvacet minut...
     
    73
    Frank Ohandza nyní zůstal ležet na trávníku po zákroku Gheorgheho, následovat bude přímý kop pro Splitské, jehož exekuce se ujme Kožulj.
     
    75
    Až nyní se Ohandza zvedl z trávníku, a tak hra mohla pokračovat dál. Kožulj to z přímáku zkusil přímo, jeho střela ale nemířila mezi tři tyče, a Grahovac se tak natahoval zbytečně.
     
    76
    Střídající Ahmed Said se v pokutovém území wrestlerským způsobem probil k míči, což ovšem neuniklo očím ukrajinského sudího, Saidovi tak byl odpískán útočný faul.
     
    78
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Ţigănaşu, přichází Madalin.
     
    79
    Střídající Madalin Ciucă na útočné polovině naprosto zbytečně zajel do Kožulje, arbitr Možarovskyj mu tak ukázal žlutou kartu. Ukrajinský rozhodčí tak učinil vůbec poprvé v zápase, a to už běží devětasedmdesátá minuta...
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát něco málo přes deset minut a převaha Hajduku začíná být markantní, podaří se chorvatskému klubu vyrovnat?
     
    82
    Se žlutými kartami se najednou roztrhl pytel, tři minuty po Ciucăovi byl stejným způsobem potrestán Madalin.
     
    83
    Střídání v týmu CSMS Iasi: ze hřiště odchází Piccioni, přichází Roman.
     
    84
    Čosić zahrával další roh pro Hajduk, exekuce mu ale vůbec nevyšla a domácí se vydali do protiútoku, který vedl střídající Roman, jenž ovšem nedokázal vyzrát na vyběhnuvšího Danteho Stipicu!
     
    86
    Na druhé straně zkusil štěstí střídající Ahmed Said, jeho rána z dobrých pětadvaceti metrů však mířila přesně do středu brány, a Branko Grahovac tak měl úlohu snadnou.
     
    87
    Hajduk nyní zahrával dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ani jeden z centrů Miliće a Kožulje do pokutového území se ovšem nesetkal s úspěchem.
     
    88
    Naopak do rychlého protiútoku se vydal střídající Roman, jenž následně posunul míč Ciucăovi. Ten zkusil štěstí z ostrého úhlu, jeho pokus o lob ale skončil fiaskem – balon přeletěl i atletickou dráhu a skončil až kdesi v desáté řadě.
     
    90
    Ukrajinský sudí Možarovskyj nastavil nad rámec druhého poločasu hned čtyři minuty, ještě se tak máme na co těšit!
     
    90+1
    Hajduk zahrával další roh, Juranovićův centr z pravé strany ovšem modrobílí dokázali odvrátit do bezpečí. Splitským fotbalistům se čas začíná rychle krátit.
     
    90+2
    Balon je na polovině hřiště a pokud chtějí fotbalisté Hajduku vyrovnat, budou muset pořádně zabrat. Domácí totiž mají v tuto chvíli vše ve svých rukou.
     
    90+4
    Hajduk právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, Hajduku se v samotném závěru nastavení podařilo vyrovnat! Střídající AHMED SAID vypálil z dobrých dvaceti metrů a jeho rána před Grahovacem nečekaně poskočila a domácí gólman už vůbec nestihl zareagovat!
    90+4. Ahmed SAID - 2:2
     
    90+5
    Ahmed Said to přehnal s oslavami (není se čemu divit) a za svlečení dresu vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou krásný zápas plný zvratů, po kterém zůstávají šance na postup otevřené, díky dvěma gólům vstřeleným na hřišti soupeře má ovšem o něco lepší výchozí pozici Hajduk. Splitští přitom byli v první půli na ručník a zcela zaslouženě prohrávali 0:2! Po změně stran se ale začaly dít věci. Střídající Ohandza necelé tři minuty po svém nástupu na trávník snížil a Ahmed Said, další žolík z lavičky, poté v samotném závěru nastavení vyrovnal na konečných 2:2!
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, u dalších onlajnů na počtenou! (21:57:24)

    Vojtěch Balon

    Branky: 19. Cristea, 23. Piccioni – 48. Ohandza, 90+4. Said

    Karty:   79. Ciucă (CSM), 82. Madalin (CSM) – 90+5. Said (HJS)


    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.
    CSMS Iasi: Grahovac – Voicu "C", Mihalache, Frasinescu, Ţigănaşu (78. Madalin) – Ciucur (64. Ciucă), Mitić, Gheorghe, Böle – Cristea – Piccioni (83. Roman).
    Náhradníci: Caparco – Bădic, Cretu, Ciucă, Roman, Madalin, Sarić

    HNK Hajduk Split: Stipica – Juranović, Čosić, Nižić, Milić – Bašić (57. Mujan), Jefferson – Tudor (68. Said), Vlašić "C", Kožulj – Mastelić (46. Ohandza).
    Náhradníci: Grbić – Ohandza, Mujan, Kalik, Said, Pejić, Ismajli

    Rozhodčí: Možarovskyj – Vojťuk, Šlončak (všichni Ukrajina)
    Čtvrtek 21.07.2016
    Hajduk Split - CSMS Iasi 2:1

    Branky: 22. Tudor, 90. Ohandza – 26. Ciucur

    Karty:   75. Nižić (HJS) – 55. Cristea (CSM)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1.
    bahis siteleri