Chemnitzer – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Příbram – Irák 0:0 (zruš.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.) | Brno – Skalica 1:2 (kon.) | Kaiserslautern – Příbram 3:0 (kon.)
Plzeň – Başakşehir 1:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:2 (0:0)
MFK Skalica
Pátek 15.07.2016, 17:05 • Tuřany • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné páteční odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u přátelského utkání mezi FC Zbrojovka Brno a MFK Skalica. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu v 17 hodin.
     
    Sestava FC Zbrojovka Brno: Veselý – Hyčka, Šural, Kijanskas, Lutonský – Buchta, Lacko – Litsingi – Vávra, Řezníček, Štohanzl
    Náhradníci: Floder – Frelih, Weber, Škoda, Přichystal, Rybička, Brigan
    Trénink fotbalistů Zbrojovky Brno pohledem z ptačí perspektivy
     
    Fotbalisté obou mužstev společně s rozhodčími před okamžikem nastoupili na hrací plochu. Na hřišti v Tuřanech je tak vše připraveno k zahájení zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Brňané založili útočnou akci středem hřiště. Balon poté posunuli doleva a snažili se proklestit si cestu do pokutového území. V tom jim však zabránila pozorná defenziva slovenského celku, která balon odkopla na roh.
     
    3
    Domácí mužstvo ze své první standardní situace v utkání nijak nezahrozilo, protože centrovaný balon letící na hranici malého vápna doplachtil přímo do náruče gólmana Skalice.
     
    6
    Po několika přihrávkách uprostřed hřiště se fotbalisté Brna pokusili vysunout kupředu prostřednictvím přenesení hry na levou stranu. Přihrávka na nabíhajícího hráče však postrádala přesnost a zamířila do zámezí.
     
    8
    Svěřenci trenéra Habance zkusili zaútočit podél pravé postranní čáry. Odtud byl vyprodukován mizerný centr, po němž míč skončil až za koncovou čárou. Hra tedy bude navázána odkopem.
     
    10
    Je to složité, žádný z celků se totiž nedokáže propracovat do střelecké pozice. Po dlouhé přihrávce směřující za obranu se o to pokusili fotbalisté brněnské Zbrojovky, ale zdvižený praporek asistenta znamená ofsajd.
     
    11
    Hosté vystrčili růžky a vydali se směrem k pokutovému území svých protivníků. Ti ale jejich snahu v souladu s pravidly zastavili, když se zmocnili míče a odkopli ho až za postranní čáru.
     
    13
    Hráči Skalice poměrně dlouho drželi míč na své polovině hřiště, a proto se je vysunutí domácí snažili napadat. Na začátku to sice vypadalo nadějně, ale nakonec se svěřencům trenéra Habance ukořistit hrací předmět nepodařilo.
     
    16
    Obrovská šance brněnské Zbrojovky gólem nekončí! Domácí se z levé strany šikovně prodrali až do pokutového území, kde se po odvráceném centru dostali do zakončení. Z bezprostřední blízkosti a ve skluzu však balon do sítě nepropasírovali, za gólmana Skalice totiž zaskočil jeden z obránců a skóre se nemění jen díky jeho obětavému zákroku.
    16.
     
    19
    Útočná akce Skalice byla zastavena jen za cenu nedovoleného zákroku. Hosté se ze standardní situace prezentovali přímou dalekonosnou střelou, která zamířila vysoko nad břevno, a více než gólmana Veselého, ohrozila létající ptactvo.
     
    20
    Rušno ale bylo na opačné straně, kde domácí zaveleli k útoku a také ten byl zastaven v rozporu s pravidly. Z pravé strany pak do vápna mířil nadýchaný centr a následná střela hlavou u zadní tyče bránu minula.
     
    23
    Moravský klub se nadechl k dalšímu ofenzivnímu tažení, které tentokrát bylo zastaveno asistentkou rozhodčího, která zcela správně postřehla ofsajd.
     
    25
    Domácí se opět dostali k míči a svou útočnou akci nyní zakončili střelou z uctivé vzdálenosti. Její exekutor se však při střelbě příliš zaklonil, a pokus tak směřoval vysoko nad horní konstrukci brány.
     
    28
    Tým ze Skalice táhl výpad po levém křídle, ale vinou nepřesné přihrávky, po níž balon opustil vymezený prostor hrací plochy, se o zajímavou příležitost sám připravil.
     
    30
    Hráči brněnského klubu chtěli zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, jenže balon možná i důsledkem větru nabral až příliš vysokou rychlost a nikdo z nabíhajících hráčů už ho nedostihl. Práci tedy budou mít pořadatelé.
     
    33
    Brňané se prezentují aktivnější hrou a disponují mírnou územní převahou. I díky těmto aspektům svěřenci trenéra Habance vybojovali rohový kop. Po uvedení míče do hry byl balon odvrácen mimo pokutové území a zpoza něj pak došlo ke střele, jež prolétla nad břevnem.
     
    35
    Domácí tým získal další výhodu rozehrávky rohového kopu. Tentokrát byl míč poslán na přední tyč, kde jej do bezpečného prostoru posunul první bránící hráč.
     
    36
    Fotbalisté Zbrojovky poměrně dlouho kombinovali poblíž pokutového území svých soupeřů. Během této doby do šestnáctky Skalice přilétlo několik centrů a také jeden přízemní, po němž se domácím podařilo zakončit. Přízemní rána byla ale usměrněna doprostřed brány, takže gólman slovenského mužstva neměl potíže zakročit.
     
    38
    Po střetu se soupeřem se na zemi a v bolestech ocitl některý z hráčů v černém dresu, takže brankář Skalice raději zakopl míč do zámezí, aby mohlo proběhnout ošetření "postiženého". Naštěstí se nejednalo o nic vážného a hráč druholigového slovenského týmu bude schopen pokračovat ve hře.
     
    41
    Domácí se ve třech hráčích řítili do rychlého útoku, jenže si nepohlídali ofsajdovou linii, a praporek pomezní rozhodčí tak obratem nabral směr nahoru.
     
    42
    Na opačné straně hřiště rozvinuli ofenzivní plán hosté, jenže se jím asi neřídili, protože balon při nepřesném centru z pravé strany dopadl daleko za brankou.
     
    44
    V závěru úvodního dějství se brněnští fotbalisté pomocí rychlých narážeček prokombinovali k centru z pravé strany vápna. Balon mířil na zadní tyč, kde jeden z nabíhajících hráčů bez přípravy vypálil. Gólman Skalice byl ale velmi rychle na zemi a balon dokázal vyrazit. Po následném odkopu obránce bude FC Zbrojovka Brno zahrávat roh.
    44.
     
    45
    Tak nakonec hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu měli možnost rozehrát domácí, avšak ani po jednom z nich už zahrozit nedokázali.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    FC Zbrojovka Brno byl v prvním poločase aktivnějším týmem. Favorizovaný moravský celek disponoval územní převahou a vytvořil si několik slibných střeleckých příležitostí, z nichž ovšem žádnou nevyužil. Habancovi svěřenci měli také k dispozici celkem pět rohových kopů, avšak pozorná defenziva Skalice si s nimi pokaždé poradila. Ke svým střídačkám tak hráči odešli za bezgólového stavu.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni k zahájení druhé půle. Tak pojďme na to!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Na začátku druhého poločasu čiší aktivita z hráčů hostujícího celku. Ti pronikli středem hřiště a propracovali se až k centru zleva. Nabíhající útočník měl ale k míči ještě nějaký ten krok, takže jej ukryl do rukavic gólman Veselý.
     
    50
    Skalica právě vstřelila branku!
    Celek ze západu Slovenska se po přestávce překvapivě ujímá vedení. Skalica těžila z průnikové přihrávky za obranu, po které autor gólu zamířil k levé tyči. Veselý proti rychlé ráně nedokázal zakročit, a musel tak lovit míč ze své sítě.
    50. - 0:1
     
    53
    Hra se po úvodním gólu přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který pravidelně mění svého majitele.
     
    55
    Kousek od středového kruhu se domácí fotbalisté provinili nedovoleným zákrokem, po němž budou moci kombinovat fotbalisté MFK Skalica.
     
    57
    Po zisku míče se Zbrojovka prezentovala dlouhatánským nákopem na levé straně, balon ovšem opustil vymezený prostor hracího pole a hra tedy bude navázána autovým vhazováním.
     
    60
    Hostující celek měl možnost svůj dosavadní náskok zdvojnásobit! Zbrojovka se sice ubránila centru od rohového praporku, ale hráči Skalice zůstali u míče. Fotbalisté oblékající dres slovenského mužstva pak poslali přihrávku do pokutového území, kde po razantní ráně z bezprostřední blízkosti zasahoval Veselý.
    60.
     
    62
    Skalica právě vstřelila branku!
    Po změně stran se hostující celek prezentuje zlepšenou hrou, kterou korunuje svým druhým vstřeleným gólem. Jeden z útočících hráčů si uvnitř pokutového území naskočil na nadýchaný centr z rohového kopu a balon poslal k pravé tyči. Veselý sice ke své brankové konstrukci hbitě skočil, na hrací předmět ale nedosáhl.
    62. - 0:2
     
    66
    Zbrojovka se s nepříznivým průběhem snaží něco udělat, ale kvůli zkonsolidované defenzivě Skalice nemá moc šancí se prosadit.
     
    68
    Domácím se přeci jen podařilo dostat do zakončení, ale nebylo to nic žhavého. Autor střely se po přihrávce do vápna sice objevil ve velice výhodné pozici, ovšem jeho slabý pokus brankáři Skalice žádné vrásky na čele nepřidal.
     
    71
    Hráči Zbrojovky mají balon ve své moci a vyměňují si přihrávky na vlastní polovině hrací plochy. Střed hřiště se pro ně v tuto chvíli zdá být neprostupný.
     
    72
    A ono tomu tak opravdu je, protože po nepovedeném přechodu přes půlící čáru se balonu zmocnili hráči Skalice a neváhali se zakončením, kterému nicméně scházela potřebná přesnost.
     
    73
    Moravané mohli spřádat své útočné plány až nyní, jejich výpad byl kousek od levého rohu vápna zastaven v rozporu s pravidly a centrovaný balon ze standardní situace se pak objevil v rukavicích pozorného strážce svatyně Skalice.
     
    75
    Další útok Zbrojovky. Tak že by se brněnský celek osmělil? Ovšem ani prudký centr zleva brankáři hostujícího týmu nenadělal žádné starosti. Čas Brňanů se začíná velmi rychle krátit, když do závěrečného hvizdu zbývá zhruba čtvrthodina.
     
    78
    Skaličtí zkušeně drží balon daleko od své svatyně a kombinační souhrou na polovině svých protivníků šetří cenné vteřiny.
     
    80
    Ofenzivní tažení týmu ležícího jen několik kilometrů od českých hranic bylo zastaveno pro ofsajd. Zbrojovka tak ze své poloviny bude moci rozehrát nepřímý volný kop.
     
    82
    Hosté měli možnost rozehrát standardní situaci ze střední vzdálenosti, ale neprovedli ji podle svých představ. Tedy pokud kopnutí míče daleko za branku z důvodu ušetření několika vteřin nezamýšleli.
     
    85
    Brňané běhají za míčem sem a tam, hráči Skalice ho totiž vůbec nepouštějí ze svých kopaček a kombinují takřka po celé travnaté ploše.
     
    86
    Domácí se teď navíc provinili faulem a čeká nás standardka v podání MFK Skalica.
     
    87
    Nařízený přímý volný kop ovšem nebyl rozehrán nejlépe a Zbrojovka se ubránila.
     
    90
    Velice šikovně se před koncem zápasu domácí prokombinovali do vápna a po zásahu obránce zahrávali roh. Centrovaný míč byl odvrácen před vápno, kde došlo k faulu. Dočká se Zbrojovka alespoň čestné branky?
     
    90+1
    Brno právě vstřelilo branku!
    Odpověď na otázku z předchozího příspěvku přichází záhy! Tečku za dnešním utkáním udělala střela z přímého volného kopu, která zamířila přesně do pravého horního rohu brány.
    90+1. - 1:2
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    FC Zbrojovka Brno nepotvrdil roli papírového favorita a na hřišti v Tuřanech podlehl druholigovému slovenskému celku MFK Skalica 1:2. První půle přitom byla v režii domácích, kteří disponovali územní převahou a více se dostávali do zakončení. Po změně stran se ale obraz hry změnil, Skalica odskočila na rozdíl dvou gólů a Brnu se v samotném závěru podařilo pouze snížit na konečných 1:2. (18:47:47)

    Lukáš Jasoněk

    Branky:


    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4.
    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Hyčka, Šural, Kijanskas, Lutonský – Buchta, Lacko – Litsingi – Vávra, Řezníček, Štohanzl
    Náhradníci: Floder – Frelih, Weber, Škoda, Přichystal, Rybička, Brigan

    MFK Skalica:
    bahis siteleri