Alaškert – Dinamo Tbilisi 1:1 (kon.) | FK Liepāja – Salzburg 0:2 (kon.) | APOEL – New Saints 3:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Beer Ševa 0:0 (kon.) | Seinäjoki – BATE 2:2 (kon.) | Kodaň – Crusaders 6:0 (kon.)
CZ Bělehrad – Valletta 2:1 (kon.) | Legia – Zrinjski Mostar 2:0 (kon.) | Mladost Podgorica – Ludogorec 0:3 (kon.)
konec
Legia Varšava
2:0 (1:0)
HŠK Zrinjski Mostar
Úterý 19.07.2016, 20:45 • Stadion Wojska Polskiego • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Skončilo toto utkání, končí i můj komentář k němu. Přeji všem krásný zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:42:32)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:10.
     
    Je dobojováno. Domácí Legia si své dvoubrankové vedení dokázala pohlídat a hostům nepovolila ani jeden gól. To znamená jediné, Legia Varšava postupuje do třetího předkola Ligy mistrů. Pro hosty z HŠK Zrinjski naopak pouť předkoly LM pro letošní rok končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté zakopli míč na polovinu soupeře a pomalu se chystají oslavit dnešní úspěch se svými fanoušky. Nyní uvidíme asi poslední útočný manévr hostů z Bosny a Hercegoviny.
     
    90+2
    A znovu mají míč na kopačkách hráči Legie, kteří zakládají další útočnou akci. Zřejmě už jedna z posledních v tomto utkání.
     
    90+1
    Legia kontroluje hru a už se do útoku příliš nežene. Troufám si napsat, že postup mají domácí už takřka jistý. Dvoubrankový náskok by bylo trestuhodné ztratit.
     
    90
    Zápas nastaví hlavní rozhodčí o tři minuty.
     
    88
    Peko měl k dispozici volný přímý kop, po něm ale míč skončil znovu na pozorném Malarzovi, který stále drží své čisté konto.
     
    86
    Brzyski se hned zapojil do hry a dokázal se dostat do šance. Byl ale faulován a jeho tým tak bude zahrávat další volný přímý kop. Legia je už pouze malý krůček od postupu dál.
     
    84
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Kucharczyk, přichází Brzyski.
    84. Skvělý zákrok brankáře Malarze
     
    84
    Tak nyní se zaskvěl domácí brankář Malarz. Petrak zahrával další volný přímý kop z levé strany, míč plachtil, i za pomoci teče, k levé tyči domácí branky, kam poté letmo zachránil domácí od inkasovaného gólu a vyrazil ho do bezpečí, konkrétně na rohový kop.
     
    83
    Hosté vrhají všechny své poslední síly do útoku, už nemají co ztratit. Na druhé straně domácí vědí, že je od postupu dělí už necelých deset minut.
     
    81
    Petrak si naběhl do pokutového území, kde se snažil okamžitě vystřelit. Ale obrana domácího celku byla připravena a skórovat hostům vůbec nepovolila.
     
    79
    Alexandrov zahrával volný přímý kop, ale po něm se k míči dostali hosté, kteří ho zahrávají do bezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu HŠK Zrinjski: ze hřiště odchází Todorovič, přichází Filipovič.
     
    77
    Domácí fotbalisté pochopitelně hrají v absolutní pohodě a i nyní obléhají hostující branku. K ní měl blízko Kopczyński, ale nová akvizice na hřišti se trefit mezi tři tyče nedokázala.
     
    76
    Nemanja Nikolič tak svou třetí branku nevsítí, byl vystřídán a v tomto zápase tak skončil. Jeho výkon ale dnes zaslouží pouze a jen samá absolutoria.
     
    75
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Nikolič, přichází Kopczyński.
     
    75
    Střídání v týmu HŠK Zrinjski: ze hřiště odchází Bilbija, přichází Žeravica.
     
    72
    Hostům příliš rychle utíká čas. K tomu, aby si vynutili alespoň prodloužení tohoto duelu, by museli vsítit dvě branky. Proti rozjeté Legii to však rozhodně jednoduché mít nebudou.
    71. Nikolič mohl dokonat hattrick, ale v cestě mu stál Kozič a jeho pevná náruč.
     
    71
    Nemanja Nikolič měl na kopačce hattrick! Tváří v tvář Kozičovi však svou střelou neuspěl. Jeho rána totiž skončila přímo v jeho náruči.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Lewzcuk (Legia Varšava).
     
    68
    Nikolič je dnes hodně při chuti. Nyní měl další pěknou šanci, kdy pálil z pravé strany na branku hostí, ale svůj hattrick zatím nedokonal.
     
    66
    Hosté jsou jako opaření. Dvě inkasované branky na nich zanechaly výraznou stopu a nyní už se jen horko těžko dostávají na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    64
    Fanoušci Legie neustále povzbuzují svůj tým a ženou ho pořád dopředu. Jejich tým je tak docela blízko postupu do třetího předkola LM. Ale samozřejmě ještě nepředbíhejme.
    62. Nemanja NIKOLIČ (LEG) - 2:0
     
    62
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Překrásná akce domácího celku. Hämäläinen uvolnil rozbíhajícího se NEMANJU NIKOLIČE, který se dostal do blízkosti brankáře Koziče, kterému pak svou střelou nedal žádnou šanci a poslal míč za jeho záda. Pro Nikoliče je to už dnes druhý přesný zásah. Asistence: Kasper Hämäläinen
    60. Teč Mešanoviče
     
    60
    Střelu Peky se snažil efektně tečovat nabíhající Mešanovič, ale brankář Melarz znovu vytasil parádní zákrok a míč vyboxoval mimo velké vápno.
     
    58
    Nikolič vybojoval pro domácí rohový kop. Ten rozehrál Moulin. Na letící míč si vyskočil Nikolič, ale hlavou mezi tři tyče ho usměrnit nedokázal.
     
    55
    Broź se ocitl v dobré akci, kdy uháněl na domácí svatyni. Celou jeho akci ale zmařil offside. Opět tak hosté promarnili další svůj pokus o vyrovnání.
     
    54
    Mešanovič si naběhl do blízkosti domácí branky, svůj únik ale do zdárného konce nedovedl. Pazdan měl celou situaci pod kontrolou, obral Mešanoviče o míč a nakonec ho sám odkopl daleko od vlastní brány.
     
    52
    Hosté z Bosny a Hercegoviny znovu zamířili do polského území, kde se snažili o kloudnou střelu. Ta ovšem vůbec nepřišla, neboť svojí vlastní chybou přišli o balón, který mají ve své moci opět domácí fotbalisté.
     
    50
    Po faulu na domácího hráče pak zahrávala Legia volný přímý kop, ale branku hostů vůbec neohrozila. Na druhé straně měli možnost také hosté po faulu Hlouška, ale také vše skončilo bez gólového efektu.
     
    47
    Na druhé straně byli aktivní také hosté, kteří si po neúspěšné střele vybojovali alespoň rohový kop. Po něm však branku Legie vůbec neohrozili a domácí tak mohou jít do dalšího útoku.
     
    46
    Hned na úvod druhé půle zahrozili ze své útočné akce domácí fotbalisté. Střelu Hämäläinena z levé strany včas odvrátila obrana hostů do bezpečí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Ze začátku nebyl k vidění příliš pohledný fotbal, ale postupem času už si oba celky vypracovaly pohledné šance. Ve 28. minutě pak rozvlnil hostující síť z pokutového kopu Nikolič a poslal domácí Legii do vedení. Hlavní sudí odpískal Todovičovi hru v pokutovém území a neváhal tak penaltu nařídit. Uvidíme, jak na nepříznivý stav zareagují hosté, kteří nemají rozhodně co ztratit. Druhý poločas začne ve 21:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Vzdušná střela, která se na domácí branku nesla po odehrání volného přímého kopu z kopačky Petraka, se do domácí svatyně nesnesla a míč poté ukryl ve svých rukavicích Malarz.
     
    45+4
    Střídání v týmu HŠK Zrinjski: ze hřiště odchází Katanec, přichází Radeljič.
     
    45+3
    Hra se nyní odehrává převážně ve středu hřiště. Nikdo se už nikam nežene a zřejmě tak po skončení tohoto poločasu zůstane výsledek takový, jaký nyní svítí na ukazateli skóre.
     
    45+1
    Kucharczyk se dostal do slibné šance, ale Kozič byl na místě a jeho střelu dokázal zachytit. Poté odkopl balón daleko od své vlastní brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje první poločas o čtyři minuty.
     
    44
    Hosté zahrávali volný přímý kop, po jeho zahrání se však nic nestalo. Balón bez větších problémů ukryl ve svých rukavicích Malarz a žádné drama tak nepřipustil.
     
    43
    Barič potáhl míč středem, ale ten nakonec skončil v zámezí. Peko ho rozehraje zpět do pole a se svým týmem se pokusí v závěru první půle dorovnat hostující manko.
     
    41
    Nyní už ale další pěkná kombinace domácího celku, který zásluhou Nikoliče vede zatím o jednu branku. Stejný hráč pálil nyní z hranice velkého vápna, ale míč poslal jen vedle branky HŠK.
     
    40
    Nikolič dostal dobrou přihrávku od Alexandrova, ale nakonec se ke střele nedostal. O balón ho totiž připravila obrana celku z Bosny a Hercegoviny.

     
    38
    Další marná snaha hostů o srovnání stavu skóre. Mešanovič vyslal na Malarze prudkou střelu, ta ale skončila pouze v jeho náruči.
    36. Nikolić (LEG)
     
    36
    Nikolič nyní z dobré pozice pálil na hostující branku a zaměstnal tak Koziče. Ten míč zachytil, ale vypadl mu z rukavic. Na dorážku byl ale Kucharczyk krátký, a tak domácí další přesný zásah nepřidali.
     
    34
    Dobrý obranný zákrok nyní předvedl český fotbalista Adam Hloušek, který odhlavičkoval míč do bezpečí po tom, co svou vysokou střelou atakoval branku Legie Mešanovič.
     
    32
    Nyní utekli hosté do přečíslení, míč si poté převzal Todorovič, který se pokusil svou předchozí chybu napravit, ale jeho střela skončila pouze vysoko nad domácí brankou.
     
    30
    Hráči Legie ožili a nyní znovu zahrozili před hostující brankou. Vynutili si alespoň rohový kop, který zahraje Nikolič.
    28. Nemanja NIKOLIČ - 1:0
     
    28
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    Domácí fotbalisté se nakonec dokázali prosadit. Po zahrání rukou od Todoroviče nařídil hlavní sudí tohoto zápasu pokutový kop, který nekompromisní střelou, která skončila v levém horním rohu Kozičovy branky, dokázal proměnit NEMANJA NIKOLIČ. Legia se tak ujímá veledůležitého vedení.
    28. Todorovičova ruka v pokutovém území
     
    28
    Hosté zahráli v domácím pokutovém území rukou, konkrétně Todorovič a hlavní rozhodčí tak nařizuje pokutový kop!
     
    28
    Žlutou kartu dostává Bilbija (HŠK Zrinjski).
     
    25
    Hosté jsou znovu u balónu a operují na polovině svého dnešního soupeře. Zrinjski se snaží za každou cenu strhnout vedení na svou stranu. Zatím se jim to ale, stejně jako Legii, vůbec nedaří.
     
    24
    Na druhé straně musel vytasit přesný zákrok Malarz, na kterého si vyšlápl Todorovič. Ale nakonec ani on nebyl úspěšný. Byla to ale jedna z větších šancí dnešního zápasu.
     
    23
    Moulin pálil z dobrých dvaceti metrů, ale jeho rána nakonec nenašla své místo mezi třemi tyčemi. Další šance domácích byla zmařena.
     
    21
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal. První utkání skončilo 1:1 a oba týmy tak i dnes pokračuje ve spíše defenzivním pojetí zápasu. Uvidíme, zda se nějaké branky dočkáme.
     
    19
    Barič si naběhl coby obránce do pokutového území, ale jeho aktivita velmi rychle skončila. Míč tak mají opět domácí, kteří půjdou do dalšího útoku.
     
    18
    Mešanovič číhal na hranici pokutového kopu na přihrávku od svého spoluhráče. Ta k němu sice zamířila, ale jeden z domácích obránců dokázal míč odvrátit hlavou do bezpečí.
     
    17
    Do šance se mohla dostat dvojice Nikolič a Kucharczyk, ale druhému jmenovanému míč odskočil od nohy a pro Koziče tak nebyl problém ho zachytit.
     
    15
    Tak nakonec Guilherme dohrál. Jeho zranění nedovolilo pokračovat ve hře, a tak jeho místo nakonec nahradil Hämäläinen.
     
    14
    Bilbija ho však nerozehrál příliš dobře a míč má ve své moci domácí gólman. Ten bude znovu odkopávat od své branky na opačnou stranu.
     
    14
    Útočná akce hostů nebyla úspěšná, nicméně Zrinjski vybojovalo znovu rohový kop. Zahrozí znovu hosté před domácí svatyní?
    12. Guilherme (LEG)
     
    12
    Guilherme opustil hrací plochu a nyní ještě zřejmě bude pokračovat jeho ošetření. Domácí tak zatím hrají v deseti hráčích.
     
    10
    Na hrací ploše probíhá ošetřování domácího Guilhermea, který byl poslán k zemi. Vypadá to na pochroumané rameno. Uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře. Celý incident se obešel bez žlutého kartonku.
     
    9
    Do úniku se mohl dostat Nikolič, ale byl příliš rychlý. Zastavil ho tak ofsajd a rázem tak bylo po slibné domácí šanci.
     
    7
    Dlouhý nákop od půlící čáry provedl Peko, jenže na míč nikdo doskokem nedosáhl, a tak končí znovu v moci domácích fotbalistů.
     
    6
    Z nenápadné akce to zkoušel zprava Mešanovič, ale jeho vzdušnou střelu nakonec ve svých rukavicích kryje Malarz. Ten pak uklidňuje hru a pošle míč za malý okamžik zpět do hry.
     
    5
    Míč mají opět na kopačkách domácí fotbalisté, kteří uhánějí do dalšího útoku. Zatím se však drží ve středu hřiště, neboť nemohou najít recept na neprostupnou hráz hostujícího celku.
     
    4
    Nyní už byla k vidění akce také na polské straně. Kucharczyk pálil z velké dálky, míč pak odrazila obrana HŠK do zámezí. Legia tak uhájila balón a bude mít autové vhazování.
     
    3
    Aktivita hostů je znovu vidět. Nyní Zrinsjki vybojovalo rohový kop. Po jeho rozehrání však hosté branku domácího celku vůbec neohrozili.
     
    2
    Hosté byli znovu aktivní, Mašanovič se prodral podél pravé postranní čáry až k hranici velkého vápna, vystřelit už ale nedokázal. Celou akci zastavila pozorná obrana Legie.
     
    1
    Dalekonosnou střelu vyslal z takřka prostředku hřiště Peko, ale domácí brankář neměl vůbec žádnou práci. Míč skončil za zadní čárou a poté ho bude odkopávat daleko od své brány.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V dresu Legia Varšava uvidíme českou stopu. Barvy polského týmu totiž hájí Adam Hloušek. Ten nastoupí v základní sestavě.
     
    Úvodní sestavy:

    Legia Varšava: Malarz – Broź, Pazdan (C), Lewczuk, Hloušek – Moulin, Jodłowiec, Guilherme – Alexandrov, Nikolič, Kucharczyk
    Náhradníci: Cierzniak, Kopczyński, Brzyski, Bereszyński, Hämäläinen, Rzeźniczak, Prijovič

    HŠK Zrinjski: Kozič – Barič, Jakovljevič, Katanec, Stojkič (C) – Petrak, Tomič – Peko, Bilbija,Todorovič – Mešanovič
    Náhradníci: Vasilj, Radeljić, Žeravica, Čolič, Stojanovič, Filipovič, Mrkajič

    Rozhodčí: Nicolas Rainville – Guillaume Debart, Stephan Luzi (všichni Francie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním odvetném duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
    Tomasz Jodłowiec odehraje dnes své 150. utkání v dresu Legia Varšava

     
    První utkání

    Duel hraný v Bosně a Hercegovině příliš fotbalové krásy nenabídl. Oba celky v něm praktikovaly převážně defenzivní styl hry, k vidění bylo minimum vyložených šancí. Krátce po startu druhé půle se do vedení dostala favorizovaná Legia, když se díky nekompromisní dělovce k tyči prosadil útočník Nikolić. Jednobrankový náskok však polskému mistrovi dlouho nevydržel, o osm minut později se o vyrovnání postaral Matija Katanec.

    12.7. 2016 – HŠK Zrinjski:Legia Varšava 1:1

    Branky: 57. Katanec (Bilbija) – 49. Nikolić (Moulin)

    HŠK Zrinjski: Kožič – Barič, Jakovljevič, Katanec, Stojkič (C) – Peko (82. Žeravica), Tomič, Petrak, Todorovič (69. Filipovič) – Bilbija (87. Arežina) – Mešanovič.

    Legia Varšava: Malarz (46. Cierzniak) – Broź, Rzeźniczak (C), Lewczuk, Hloušek – Moulin, Jodłowiec, Guilherme – Duda (59. Aleksandrov), Nikolič (76. Prijovič), Kucharczyk.
     
    Příjemný úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Dnes jsou na programu odvety v rámci druhého předkola kvalifikace na Ligu mistrů, v tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj, v němž Legia Varšava přivítá HŠK Zrinjski. První vzájemný duel mezi těmito dvěma celky skončil nerozhodně 1:1, v mírně lepší pozici tak dnes nastupuje polský mistr. Úvodní výkop je naplánován na 20:45, tak si na tuto dobu nic neplánujte a sledujte utkání společně s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 28. Nikolič (pen.), 62. Nikolič (Hämäläinen)

    Karty:   70. Lewzcuk (LEG) – 28. Bilbija (ZRI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:10.
    Legia Varšava: Malarz – Broź, Pazdan (C), Lewczuk, Hloušek – Moulin, Jodłowiec, Guilherme (15. Hämäläinen) – Alexandrov, Nikolič (75. Kopczyński), Kucharczyk (84. Brzyski)
    Náhradníci: Cierzniak, Kopczyński, Brzyski, Bereszyński, Hämäläinen, Rzeźniczak, Prijovič

    HŠK Zrinjski Mostar: Kozič – Barič, Jakovljevič, Katanec (45+4 Radeljič), Stojkič (C) – Petrak, Tomič – Peko, Bilbija (75. Žeravica),Todorovič (78. Filipovič) – Mešanovič
    Náhradníci: Vasilj, Radeljič, Žeravica, Čolič, Stojanovič, Filipovič, Mrkajič

    Rozhodčí: Nicolas Rainville – Guillaume Debart, Stephan Luzi (všichni Francie)
    12.07.2016
    Zrinjski Mostar - Legia 1:1

    Branky: 57. Katanec (Bilbija) – 49. Nikolič (Moulin)

    Karty:   32. Stojkič (ZRI), 37. Todorovič (ZRI), 40. Bilbija (ZRI), 60. Katanec (ZRI), 81. Filipovič (ZRI) – 43. Jodłowiec (LEG), 90+3. Moulin (LEG)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 14:11.
    bahis siteleri