Astana – Žalgiris Vilnius 2:1 (kon.) | Dudelange – Karabach 1:1 (kon.) | Norrköping – Rosenborg 3:2 (kon.)
Ferencváros – Partizani Tirana 1:1 (1:3 po pen.) | Trenčín – Olimpija Lublaň 2:3 (kon.) | Celtic – Lincoln 3:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Vardar 3:2 (kon.) | Hafnarfjördur – Dundalk 2:2 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
3:2 (0:1)
FK Vardar
Středa 20.07.2016, 20:45 • Stadion Maksimir, Zagreb CRO • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:41:54)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:17.
     
    Je dobojováno. Utkání bohaté na branky nakonec skončilo vítězstvím Dinama Záhřeb 3:2 a domácí tak postupují do třetího předkola Ligy mistrů. Pro hosty naopak, i přes velkou bojovnost, pouť letošním ročníkem končí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Běží poslední minuta nastavené doby a nyní si už troufám napsat, že Dinamo Záhřeb postupuje do třetího předkola Ligy mistrů.
     
    90+3
    Záhřeb zahrával volný přímý kop, který zahrával Pivarič. Ale jeho střela se pouze otřela o dobře postavenou zeď hostů a ti tak míří znovu na opačnou stranu.
     
    90+1
    Domácí drží míč na vlastní polovině a jen tak ho hostům nepůjčí. Nyní Antolič poslal balón na Machada, který tak může projít do dalšího útoku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje zápas o čtyři minuty.
     
    90
    Už se hraje devadesátá minuta tohoto zápasu a Záhřeb stále drží dvoubrankový náskok z obou zápasů. Už to vypadá, že drama nepřijde.
     
    89
    Volný přímý kop domácích fotbalistů odvrátila hostující obrana do bezpečí a nyní jsou znovu fotbalisté Vardaru Skopje u míče. Už moc šancí ale nemají a čas jim velmi rychle plyne.
     
    87
    Ještě to zkusili hosté, Glišič se dostal ke střele z dvaceti metrů, ale míč skončil hodně vedle domácí branky.
     
    86
    Dalekonosná střela nové akvizice na hřišti, Pivariče, skončila vedle levé tyče Aleksovskiho branky. Ten tak bude odkopávat míč daleko.
     
    85
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Pjaca, přichází Pivarič.
     
    82
    Fotbalisté Dinama Záhřeb jsou na koni a s vědomím, že mají dvoubrankový náskok z dvojzápasu, v pohodě útočí dál. Naopak hosté jsou jako opaření a najednou jim nejde vůbec nic.
     
    81
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Rog, přichází Fernandes.
    79. Paulo MACHADO - 3:2
     
    79
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Mezitím ale zaútočili opět domácí hráči a to jim přineslo ovoce. PAULO MACHADO napřáhl ke střele z hranice velkého vápna a jeho vzdušná střela nakonec doletěla až do branky Vardaru Skopje. Domácí tak poprvé v utkání vedou a už jsou zase mnohem blíže postupu. Asistence: Marko Pjaca.
     
    76
    Hosté se nevzdávají a opět hodně útočí. Cítí ještě stále šanci. Domácí jsou ale proti, jejich zahuštěný prostor jen těžko hosté dobývají.
     
    75
    Střídání v týmu FK Vardar Skopje: ze hřiště odchází Balotelli, přichází Obregón.
     
    72
    Pjaca byl znovu hodně vidět, nyní poslal svou střelu ale vysoko nad hostující branku. Hattricku se tak nedočkal. Zatím.
     
    71
    Střídání v týmu FK Vardar Skopje: ze hřiště odchází Velkoski, přichází Petkovski.
    70. Marko PJACA - 2:2
     
    70
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Pro domácí Dinamo Záhřeb byla znovu nařízena penalta po faulu na pronikajícího hráče. Znovu si míč vzal MARKO PJACA a opět byl neomylný. Je opět srovnáno a v tuto chvíli by postupovalo znovu Dinamo.
    69. Další pokutový kop nařídil sudí pro domácí, když ve skrumáži před hostující brankou byl poslán k zemi jeden z domácích hráčů.
     
    69
    Po rozehrání rohového kopu domácími hráči byla v pokutovém území hostů skrumáž, ve které byl jeden z domácích hráčů poslán k zemi. Ač se to hostům nelíbí, sudí opět nařizuje pokutový kop.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Spirovski (FK Vardar Skopje).
     
    68
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Hodžič, přichází Benkovič.
     
    67
    Střídání v týmu FK Vardar Skopje: ze hřiště odchází Asani, přichází Nikolov.
    62. Darko VELKOSKI - 1:2
     
    62
    Vardar Skopje právě vstřelilo branku!
    Jenomže bleskově hosté jdou znovu do vedení. Dnes podruhé se přesně trefil DARKO VELKOSKI, který převzal míč od svého spoluhráče a v blízkosti Ježiny ho dokázal prostřelit. Znovu je tedy dvojzápas srovnán a k postupu dál mají tak stejně blízko i daleko oba týmy. Asistence: Damir Kojaševič.
     
    60
    Po střele Soudaniho byl připraven Aleksovski, který jeho prudkou střelu ukrývá ve svých rukavicích. Následně bude odkopávat míč od své vlastní branky.
     
    58
    Hosté se jali do dalšího útoku a vypadalo to, že by mohli ohrozit domácí branku. Jenže obrana Dinama Záhřeb byla na svém místě v pravý čas a nebezpečí zažehnala.
     
    56
    Hostům se to stále nelíbí a znovu diskutují s rozhodčím. Nařízená penalta v jejich neprospěch se jim vůbec nelíbí.
    55. Marko PJACA - 1:1
     
    55
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si postavil míč dnes hodně aktivní MARKO PJACA a poté nekompromisně nařízenou penaltu proměňuje. Je srovnáno a nyní mají blíže k postupu do třetího předkola LM právě domácí hráči.
    54. Rog byl sražen v pokutovém území a sudí nařídil penaltu.
     
    54
    Po faulu na Roga nařizuje rozhodčí pokutový kop!
     
    53
    Soudaniho střela zamířila přímo do náruče hostujícího brankáře Aleksovskiho, který hned po zákroku uklidňuje hru. Posílá své spoluhráče dopředu, kam také bude odkopávat míč.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Antolič (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    50
    Domácí fotbalisté jsou znovu u míče a snaží se vyrovnat. Jenomže zatím je opět obrana Vardaru Skopje proti.
     
    49
    A do třetice Pjaca. Ten znovu nabíhal před hostující branku, poté byl poslán k zemi ne úplně čistě a také to dal svými grimasy najevo. Hlavní sudí však žlutou kartu nevytáhl.
     
    47
    A znovu Pjaca. Tentokráte už vytáhl zákrok Aleksovski, který kryl jeho střelu z dobrých dvaceti metrů. Pjaca se poté chytá za hlavu. Uvědomil si, že jeho šance mohla být klidně gólová.
     
    46
    Pjaca se dostal do slibné šance po tom, co převzal míč od svého spoluhráče, ale Aleksovski vše dobře viděl a včas ho o míč připravil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první půli tohoto odvetného utkání. Hosté se dokázali dostat do vedení, když se přesně trefil Velkoski a v tuto chvíli je stav dvojzápasu 2:2. Dojde zápas do prodloužení, nebo jeden z týmu dokáže rozhodnout ještě v klasickém čase? Uvidíme. Sledujte nadále náš online přenos. Druhý poločas začne ve 21:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ještě to svou střelou zkoušel Kojaševič, ale po jeho ráně zapracovala obrana Dinama v čele s pozorným brankářem Ježinou. Už se zřejmě nic opravdu nestane.
     
    45+1
    Hra se odehrává ve středu hřiště, žádný tým už nikam příliš nespěchá. První část tohoto zápasu se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje první poločas o dvě minuty.
    43. Rogova obrovská šance - břevno.
     
    43
    Mohlo být vyrovnáno! Rog střílel z hranice velkého vápna a orazítkoval břevno hostující brány. Další obrovská šance zůstává nevyužita.
     
    41
    Fotbalisté Dinama jsou pochopitelně zaskočeni a znovu se snaží najít odpověď na branku hostů. Zatím však bez úspěchu.
     
    40
    Domácí se snažili na inkasovanou branku zareagovat, ale po střele Soudaniho skončil míč za brankovou čárou. Bude tedy následovat odkop od hostující svatyně.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Soudani (GNK Dinamo Záhřeb).
    38. Darko VELKOSKI - 0:1
     
    38
    Vardar Skopje právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec ujímají vedení. DARKO VELKOSKI střílel z velké dálky a míč nakonec proplachtil až do domácí branky. Ježina jen smutně koukal na míč, který míří k jeho levé tyči. Byl bezmocný.
     
    36
    Diváci v Záhřebu neustále povzbuzují svůj tým a svými hlasivkami ženou Dinamu kupředu. To má sice náskok z předchozího zápasu 2:1, ale to vůbec nemusí nic znamenat.
     
    34
    Ježina vyběhl daleko od vlastní brány, aby pomohl svým spoluhráčům dostat míč do bezpečí. To se mu povedlo, převzal si ho Pjaca a Ježina se tak v klidu může vrátit zpět mezi tři tyče.
     
    33
    Hosté se zmocnili míče a snaží se znovu projít do blízkosti domácí branky. Úvodní branku tohoto zápasu však ani oni netrefili. Stále tak musíme na první gól čekat.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Hambartsumyan (FK Vardar Skopje).
     
    31
    Nakonec ale míč zamířil pouze vysoko nad a poté ho hosté odhlavičkovali do bezpečí. Znovu se bude odkopávat od branky Vardaru Skopje.
     
    30
    Hambartsumyan fauloval Pjacu a ten bude zahrávat volný přímý kop. Vše je za polovinou hostí, takže může branku ohrozit.
     
    29
    A znovu Antolič. Nyní už jeho střela byla razantnější, ale Aleksovski vytasil další pěkný a hlavně úspěšný zákrok.
     
    28
    Antolič si naběhl na vzdušnou střelu Paula Machada, ale zamířil pouze vysoko nad. Opět tedy z další šance domácích vůbec nic nebylo.
     
    26
    Dalekonosnou střelu z dvaceti metrů vyslal na Aleksovskiho Soudani, ale brankář hostujícího týmu míč ukryl ve své náruči. Bude tak míč za chvíli odkopávat daleko od své brány.
     
    24
    Pjaca se proháčkoval až do blízkosti hostující branky, sice byl z úhlu, přesto ještě vystřelil. Aleksovski míč kontroloval, ale nakonec nemusel. Ten totiž skončil po střele domácího hráče na boční síti.
     
    22
    Další nebezpečí před brankou hostí. To zažehnala obrana Vardaru Skopje a okamžitě otáčí směr hry na opačnou stranu.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Stojanovič (GNK Dinamo Záhřeb).
    20. Pjaca se dožadoval pokutového kopu.
     
    20
    Pjaca byl sražen na hranici pokutového území a dožadoval se penalty. Hlavní sudí však ukazuje, že moment pádu byl ještě před vápnem.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Grncharov (FK Vardar Skopje).
     
    19
    Po delší době musel zasahovat Aleksovski, který po střele Hodžiče zachytil míč ve svých rukavicích. Poté uklidnil hru a bude odkopávat od hostující branky míč dopředu.
     
    17
    Jestli v předchozích chvílích měli více ze hry domácí fotbalisté, nyní je tomu přesně naopak. Hosté se čím dál více tlačí před branku Dinama a snaží se ohrozit Ježinu. Ten zatím ale své čisté konto drží.
     
    15
    Hosté zahrávali nebezpečný volný přímý kop, ale jeho exekutor ho příliš dobře nezahrál. Trefil pouze velmi dobře připravenou zeď domácího celku.
     
    13
    Jonathan Balotelli se dostal do dalšího úniku před domácí branku, ale i kdyby se trefil, neplatila by. Byl totiž v ofsajdu, který postranní rozhodčí velmi dobře viděl.
     
    12
    Hosté opět převzali iniciativu a už jsou zpět u velkého vápna. Obrana Dinama však nebezpečí zažehnala a o balón fotbalisty Vardaru Skopje připravila.
     
    11
    Na druhé straně operovali před brankou hostí také domácí fotbalisté, ale Aleksovskiho příliš neohrozili. Ten v klidu převzal míč a posílá ho daleko od vlastní brány.
    9. Balotelli netrefil míč před odkrytou bránou.
     
    9
    Obrovská šance hostí, míč zůstal chvíli bez dozoru domácího brankáře, ale dobíhající Balotelli na něho nedosáhl. Hosté mohli jít do vedení a moc tomu opravdu nechybělo!
     
    7
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal, více ze hry má domácí Dinamo, ale jeho hráči se do výraznějších šancí nedostali.
     
    6
    A u míče zůstanou hosté i v tuto chvíli, když se znovu nepřesně trefil Machado. Opět balón po jeho střele skončil mimo ohrožení hostující svatyně.
     
    5
    Dlouhý nákop Machada branku hostů vůbec neohrozil. Míč skončil v zámezí a ve své moci ho nyní budou mít fotbalisté Skopje.
     
    4
    Dinamo má v tuto chvíli míč na svých kopačkách a snaží se projít na polovinu soupeře. Zatím však obrana Vardaru Skopje tento tah domácím nepovolila.
     
    3
    Pjaca přihrál Rogovi, který poté naběhl před velké vápno, ale jeho střela skončila pouze vysoko nad. Od své brány bude nyní odkopávat míč Aleksovski.
     
    2
    Rog poslal k zemi soupeře a hlavní sudí okamžitě píská. Zatím nemusel vytahovat žlutý kartonek, vše vyřešila důrazná rozmluva.
     
    1
    O první útok se postarali hosté, konkrétně se do šance dostal Balotelli, jenomže jeho střela nebyla tak prudká, aby si s ní Ježina neporadil. Ten bude odkopávat od své branky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    GNK Dinamo Záhřeb: Ježina – Stojanovič, Sigali, Schildenfeld, Măţel – Antolič (C), Machado – Soudani, Rog, Pjaca – Hodžič
    Náhradníci: Eduardo, Henríquez, Fernandes, Pivarič, Čorič, Benkovič, Šovčič

    FK Vardar Skopje: Aleksovski – Hambartsumyan, Grncarov (C), Novak, Glišič – Velkoski, Spirovski – Asani, Felipe, Kojaševič – Balotelli
    Náhradníci: Pacovski, Gligorov, Nikolov, Brdarovski, Obregón, Grozdanoski, Petkovski

    Rozhodčí: Ivanov – Semenov, Mosjakin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Utkání mezi Dinamem Záhřeb a Vardarem začíná ve 20:45 hodin a myslím si, že nás čeká velká bitva, takže si duel nenechte ujít. Máme se na co těšit...
     
    První zápas

    Začátek prvního zápasu vyšel lépe chorvatskému celku, který už ve 30. minutě vedl 2:0 a udělal tak pořádný krok za postupem do dalšího předkola. Makedonci poté ale zabrali a dokázali alespoň snížit na 1:2. Vardar své vedení ale udržel a nakonec si z Makedonie odvezl hodně cenné vítězství.
     
    GNK Dinamo Záhřeb první předkolo nehrálo, takže bylo nasazeno do předkola druhého, kdy odehrálo první zápas právě s Vardarem minulý týden.

    FK Vardar Skopje také nehrálo první předkolo, takže v pohárové Evropě se také představilo minulý týden v utkání právě s chorvatským celkem.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Druhé předkolo Ligy mistrů má na programu odvety a my budeme sledovat duel mezi GNK Dinamo Záhřeb a FK Vardar Skopje, kdy jasným favoritem je domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 55. Pjaca (pen.), 70. Pjaca (pen.), 79. Machado (Pjaca) – 38. Velkoski, 62. Velkoski (Kojaševič)

    Karty:   21. Stojanovič (ZAG), 38. Soudani (ZAG), 51. Antolič (ZAG) – 20. Grncharov (VDS), 32. Hambartsumyan (VDS), 69. Spirovski (VDS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:17.
    GNK Dinamo Záhřeb: Ježina – Stojanovič, Sigali, Schildenfeld, Măţel – Antolič (C), Machado – Soudani, Rog (81. Fernandez), Pjaca (85. Pivarič) – Hodžič (68. Benkovič)
    Náhradníci: Eduardo, Henríquez, Fernandes, Pivarič, Čorič, Benkovič, Šovčič

    FK Vardar: Aleksovski – Hambartsumyan, Grncarov (C), Novak, Glišič – Velkoski (71. Petkovski), Spirovski – Asani (67. Nikolov), Felipe, Kojaševič – Balotelli (75. Obregón)
    Náhradníci: Pacovski, Gligorov, Nikolov, Brdarovski, Obregón, Grozdanoski, Petkovski

    Rozhodčí: Ivanov – Semenov, Mosjakin
    12.07.2016
    Vardar - Dinamo Záhřeb 1:2

    Branky: 54. Hambartsumyan (Felipe) – 21. Mijuškovič (vla.), 30. Rog

    Karty:   44. Gligorov (VDS), 60. Asani (VDS), 90. Hambartsumyan (VDS) – 28. Fernandés (ZAG), 51. Matel (ZAG), 56. Stojanovič (ZAG), 75. Rog (ZAG)

    bahis siteleri