Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (po pr.) | Slovensko – Kanada 2:3 (po pr.)
Česko – Švýcarsko 6:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Rusko
sk Pondělí 08.08.2016, 14:00 • Aréna Ondreja Nepelu • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:12 Rickard HUGG - 3:1
     
    47:12
    Švédsko dalo gól!
    Švédi opäť zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoh gólov! Po prihrávke do pravého kruhu sa o to skvelou strelou postaral RICKARD HUGG. Asistencia: Lucas Elvenes.
    44:33 ANOCHOVSKIJ - 2:1
     
    44:33
    Rusko dalo gól!
    Sekundu po konci presilovky Rusi znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to NIKITA ANOCHOVSKIJ, ktorý do siete dorazil skvelú vyrazenú stretlu Rubinčika. Asistencie: Mark Rubinčik, Ivan Muranov.
    32:03 SYLVERGARD - 2:0
     
    32:03
    Švédsko dalo gól!
    Švédi vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! Na pravej strane bol nepokrytý MARCUS SYLVEGÅRD, ktorý si potiahol puk do uhla a strelou k žrdi prekvapil Rajka. Gól padol v presilovej hre. Bez asistencií.
    14:00 Fabian ZETTERLUND - 1:0
     
    14:00
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa dostali k puku a v dvojici sa vyrútili proti jedinému zadákovi Ruska. Mladí hráči v modrých dresoh si vymenili puk a z hranice pravého kruhu napokon vystrelil FABIAN ZETTERLUND, ktorý sa nemýlil a trafil presne pod hornú žrď. Asistencia: Kalle Miketinac.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 14. Zetterlund (Miketinac), 33. Sylvergård, 48. Hugg (Elvenes) – 45. Anochovskij (Rubinčik, Muranov)


    Švédsko: Eriksson (Söderblom) – Liliegren, Björkman, Walfridsson, Brännström (A), Dahlin, Hedberg, Wennlund, Bemström – Elvenes, Lundeström, Hugg (C) – Zetterlund, Miketinac, Wernblom – Johansson, Tjernström, Sylvergård – Ringsby, Bemström, Aterius
    Rusko: Rajko (Melnikov) – Samorukov, Ljachov, Galeňuk, Rubinčik (A), Alexejev (A), Kalabuškin, Demin, Baranov – Svečnikov, Lipanov, Čechovič – Kostin (C), Bicadze, Alexejev – Toropčenko, Anochovskij, Muranov – Šaškov, Marušev, Lobanov

    Rozhodčí: Goga, Kubuš – Výleta, Tvrdoň
    ocianews.com