Hod diskem - kvalifikace (ženy) Vítěz: Y. Perézová (CUB) (kon.) | Skok o tyči - finále (muži) Vítěz: T. Da Silva (BRA) (kon.)
110 m překážek - rozběhy (muži) Vítěz: O. McLeod (JAM) (kon.) | 400 m překážek - rozběhy (ženy) Vítěz: R. Traceyová (JAM) (kon.)
800 m - finále (muži) Vítěz: D. Rudisha (KEN) (kon.) | 400 m - finále (ženy) Vítěz: S. Millerová (BAH) (kon.)
5 000 m - rozběhy (ženy) Vítěz: A. Ayanaová (ETH) (kon.) | Skok o tyči - kvalifikace (ženy) Vítěz: E. Stefanidiová (GRE) (kon.)
Trojskok - finále (muži) Vítěz: Ch. Taylor (USA) (kon.) | 1 500 m - rozběhy (muži) Vítěz: J. Holuša (CZE) (kon.)
100 m překážek - rozběhy (ženy) Vítěz: B. Rollinsová (USA) (kon.) | Hod diskem - finále (ženy) Vítěz: S. Perkovičová (CRO) (kon.)
200 m - rozběhy (muži) Vítěz: A. De Grasse (CAN) (kon.)
konec
Trojskok - finále (muži)

Vítěz: Ch. Taylor (USA)

Úterý 16.08.2016, 14:50 • Estádio Olímpico João Havelange • Olympijské hry - Atletika
Sledujte:
     
    Dramatická bitva se ve finále trojskokanů nekonalo, všichni tři medailisté si cenný kov zajistili hned svým pokusem a po zbytek závodu už je nikdo nedokázal ohrozit. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, už za čtyřicet minut se na Vás ale budu těšit u online přenosu z rozběhů na 200 metrů v kategorii mužů. Do té doby na počtenou! (16:10:15)
     
    Celkové pořadí

    1. Christian Taylor (USA) – 17,86
    2. Will Claye (USA) – 17,76
    3. Bin Dong (CHN) – 17,58
    4. Shuo Cao (CHN) – 17,13
    5. Jhon Murillo (COL) – 17,09
    6. Nelson Évora (POR) – 17,03
    7. Troy Doris (GUY) – 16,90
    8. Lazaro Martínez (CUB) – 16,68
    9. Alberto Álvarez (MEX) – 16,56
    10. Benjamin Compaore (FRA) – 16,54
    11. Xiaolong Xu (CHN) – 16,41
    12. Karol Hoffmann (POL) – 16,31
     
    6
    Před svým posledním pokusem si Christian Taylor roztleskal fanoušky, nakonec dokázal dolétnout za osmnáctimetrovou hranici, bylo to ale s přešlapem, a skok se tak měřit nebude. Vadit mu to ale nemusí, po dnešním finále se totiž stává už dvojnásobným olympijským šampionem!
     
    6
    Christian Taylor si z brazilského Ria odveze zlatou medaili! Jeho reprezentační kolega Claye sice velmi sympaticky zabojoval, 17,55 ale bylo přeci jen málo. Nicméně pětadvacetiletý Američan navazuje na stříbro z posledních Olympijských her a i zde končí druhý!
     
    6
    Zdá se, že Dong má přeci jen nějaké zdravotní problémy. K šestému pokusu už nenastoupí, i tak ale může slavit bronz, Jhon Murillo už se zlepšit nedokázal.
     
    6
    Hodně namotivovaný Shuo Cao ještě hodlal zaútočit na bronz, ale nepochodil, ve finále tak skončí nejlépe čtvrtý. Nelson Évora se přes něj nedostane, zaznamenal totiž už třetí přešlap v řadě.
     
    6
    Martinezovi se poslední pokus vůbec nepovedl, dnešní finále tedy zakončí na solidním osmém místě. Podobně si vedl i Troyi Dorisovi, který na závěr zaznamenal obrovský přešlap.
     
    5
    Will Claye zaznamenal už svůj třetí dnešní křížek, stále tedy zůstává druhý. Podobně si počínal i jeho reprezentační kolega Taylor, během páté série se tak pořadí na stupních vítězů nijak nezměnilo. Co nám nabídnou poslední pokusy?
     
    5
    Důvody nejsou známy, Číňan Shuo Cao ale nyní vynechal už druhý pokus po sobě. Není jasné, zda jej limitují nějaké zdravotní obtíže, nebo se tento závodník jen chce maximálně koncentrovat na úplně poslední skok.
     
    5
    Po úvodních třech nesmírně vyrovnaných a kvalitních pokusech zaznamenal Nelson Évora už druhý přešlap v řadě. To Murillo se do odrazu trefil, ke svému nejdelšímu skoku se však ani zdaleka nepřiblížil.
     
    5
    Shuo Cao v minulém pokusu přešlápl, nyní si ale výrazně zlepšil náladu! Skokem dlouhým 17 metrů a 13 centimetrů si vylepšil sezónní maximum, navíc se probojoval na čtvrté místo. Porve se ještě o cenný kov?
     
    5
    Lazaro Martínez z Kuby se svůj pátý pokus rozhodl vynechat. Troy Doris musí být lehce rozladěn, jeho předchozí pokus, kterým pokořil sedmnáctimetrovou hranici, byl totiž shledán neplatným. Závodník z Guyany se ale nevzdává a po pokusu dlouhém 16,90 se posouvá o místo výše.
     
    4
    Will Claye opět letěl daleko za sedmnáct metrů, zlepšit se ale nedokázal, za svým doposud nejlepším výkonem zaostal o patnáct centimetrů. Slušně se prolétl i Christian Taylor, dnes ale předvedl ještě o devět centimetrů více než 17,77.
     
    4
    Nezlepšil se ani Jhon Murillo, Číňan Dong se dokonce rozhodl čtvrtý pokus úplně vynechat. Jak se předvedou oba američtí skokani?
     
    4
    Shuo Cao zaznamenal další přešlap, ve svém zápisu jsou už křížky dva. Nelson Évora se do odrazu zatím trefoval více než slušně, ani on se ale při svém čtvrtém pokusu přešlapu nevyhnul, stále tak zůstává pátý.
     
    4
    Začínáme odzadu, jako první na řadu tedy přišel Martínez z Kuby, ani se ale nedostal přes šestnáctimetrovou hranici. Naopak Troy Doris se zlepšil o téměř půl metru, 17,33 mu však na stupně vítězů těsně nestačí.
     
    3
    Polovina tohoto finále je za námi, žádné překvapení se zatím neudálo, všichni favorité se do postupové osmičky vešli. Naopak pro čtyři závodníky soutěž končí, jmenovitě se jedná o Álvareze z Mexika, Francouze Compaorea, Xua z Číny a Karola Hoffmanna z Polska. Zbývající finalisté dostanou krátkou pauzu na zmobilizování svých sil, na každého z nich pak čekají ještě další tři pokusy.
     
    3
    Postupová osmička

    1. Christian Taylor (USA) 17,86
    2. Will Claye (USA) 17,76
    3. Bin Dong (CHN) 17,58
    4. Jhon Murillo (COL) 17,09
    5. Nelson Évora (POR) 17,03
    6. Shuo Cao (CHN) 16,89
    7. Troy Doris (GUY) 16,88
    8. Lazaro Martínez (CUB) 16,68
     
    3
    16,29 je málo, soutěž končí i pro Xiaolong Xua z Číny. Osmou příčku hájící Lazaro Martínez si může oddechnout, překonat jej totiž nezvládl ani Francouz Compaore, který skončil desátý.

    Vojtěch Tůma

    Celkové pořadí
    1. Christian Taylor (USA) – 17,86
    2. Will Claye (USA) – 17,76
    3. Bin Dong (CHN) – 17,58
    4. Shuo Cao (CHN) – 17,13
    5. Jhon Murillo (COL) – 17,09
    6. Nelson Évora (POR) – 17,03
    7. Troy Doris (GUY) – 16,90
    8. Lazaro Martínez (CUB) – 16,68
    9. Alberto Álvarez (MEX) – 16,56
    10. Benjamin Compaore (FRA) – 16,54
    11. Xiaolong Xu (CHN) – 16,41
    12. Karol Hoffmann (POL) – 16,31
    Startovní listina
    Jhon Murillo (COL)
    Lazaro Martínez (CUB)
    Bin Dong (CHN)
    Nelson Évora (POR)
    Karol Hoffmann (POL)
    Alberto Álvarez (MEX)
    Christian Taylor (USA)
    Troy Doris (GUY)
    Shuo Cao (CHN)
    Will Claye (USA)
    Xiaolong Xu (CHN)
    Benjamin Compaore (FRA)
    bahis siteleri