Kanada – Rusko 0:3 (kon.) | USA – Polsko 3:0 (kon.) | Itálie – Írán 3:0 (kon.)
konec
Kanada
0
15 20 18  
Rusko
3
25 25 25  
Středa 17.08.2016, 15:00 • Maracanãzinho, Rio de Janeiro, Brazílie • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    18:25
    První čtvrtfinále je u konce. Kanada měla ještě jednu bodovku, ale tu nevyužil Hoag a tak měl poslední bod Kljuka, který vytlouká blok kanadského týmu z hlavního kůlu a posouvá svůj tým do semifinále.
     
    17:24
    Sedm mečbolů pro ruský celek. Teťuchin si počkal na míč a pohodlně ho uklidil do volného místa.
     
    12:18
    Rusko je stále o krok vpředu. Duff podával, ale po útoku Teťuchina z pipu je kanadský blok v síti. Ještě jeden oddechový čas pro Kanadu.
     
    10:16
    Teťuchin na podání. Kanada se nesehrála v útoku a to trestá po útoku ke středu sítě Volkov. Navíc se srazili u sítě dva Kanaďané a Schmitt musel být ošetřen.
     
    8:13
    A je to o pět. Rusko si je za rychlým postupem. Artem Volvič totiž přidává i přímý bod z podání. Glenn Hoag chce zastavit tlak soupeře oddechovým časem.
     
    20:25
    Také druhý set jde za ruským týmem. Nicholas Hoag dostal nahrávku pod ruský dvojblok a s tím se nedalo už nic dělat. Volvič si na konec setu připsal bodový blok.
     
    20:24
    Hned čtyři setboly pro Rusko. Hoag nedal míč na zem z hlavního kůlu a to potrestal univerzál Maxim Michajlov.
     
    19:22
    Ale Rusové si jdou i za druhým setem velmi jistě. Michajlov se vyšvihl do vzduchu a přidává bod z pozice univerzála. Ani video kanadského týmu nepomohlo.
     
    18:21
    A už je to o tři body! Rusko jde možná do rozhodujícího náskoku. Michajlov zatlačil na podání.. Hoag jen odevzdal míč a Kljuka dává bodovku od bloku daleko mimo hru. Následuje druhý oddechový čas kanadského týmu.
     
    17:19
    Rusko ale nyní musí držet v útoku. To také dělá Teťuchin jako správný kapitán. Po přezkoumání videa jde bod za ruským týmem. Následně si bere oddechový čas Glenn Hoag.
     
    15:25
    Je konec. První set končí velkým náskokem ruského týmu. Poslední bod si připsal Volvič na středu sítě, když zablokoval Jansen Vandoorna. Snadný set pro obhájce zlatým medailí.
     
    15:24
    Hned devět setbolů pro Rusko. Kljuka znovu v útoku, tentokrát ze zóny číslo dvě.
     
    11:18
    Navíc z hlavního kůlu útočí do autu také John Gordon Perrin a už je to o sedm bodů. Potvrzuje je to i video.
     
    10:15
    Ještě jeden bod pro Rusko. Schmitt měl vysokou nahrávku a znovu si neporadil. Nyní dává bodovku na zem Teťuchin, kapitán ruského týmu. Následuje druhý oddechový čas kanadského týmu.
     
    8:11
    už je to o tři! Znovu kanadský univerzál selhal. Gavin Schmitt měl otevřené hřiště, ale míč poslal jen za postranní lajnu. První oddechový čas si bere Glenn Hoag.

    Vít Schück

    Kanada: Sanders, Blankenau – Perrin, Hoag, Winters (C), Marshall – Verhoeff, Duff, Jansen Vandoorn, Vigrass – Schmitt – Bann
    Trenér: Glenn Hoag

    Rusko: Kobzar, Grankin – D. Volkov, Kljuka, Teťuchin (C) – Aščev, A. Volkov, Volvič – Bakun, Michajlov, Ermakov – Verbov
    Trenér: Vladimir Alekno

    Rozhodčí: Arturo Di Giacomo (BEL) – Mohammad Shahmiri (IRI)
    bahis siteleri