Nizozemsko - Německo 1:2ph (kon.) | Belgie - Argentina 2:4 (kon.)
konec
Belgie - Argentina

2:4

(1:2, 0:1, 1:0, 0:1)

Čtvrtek 18.08.2016, 22:00 • Olympic Hockey Centre, Deodoro • Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Finále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Zítra je na programu finále olympijského turnaje žen, rozhodně si ho tedy nenechte ujít.

    Z mužského turnaje Vám děkujeme za pozornost a přejeme dobrou noc! (23:32:07)
     
    Na hřišti pochopitelně probíhají obrovské oslavy. Pozemkáři Argentiny ani nemohou uvěřit tomu, čeho právě dosáhli a v jejich očích spatřujeme slzy.

    Na druhém místě tedy končí Belgie, již dříve dnes si bronz vybojovalo Německo.
     
    A je hotovo! Argentinci se stávají olympijským šampionem v pozemního hokeji mužů, to je jejich největší úspěch v historii. Velké překvapení!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Argentina právě vstřelila branku!
    A máme hotovo, Argentina se dostává do dvoubrankového vedení a olympijské zlato ji s velkou pravděpodobností již neunikne! AGUSTÍN MAZZILLI využil chyby belgické obrany a dovezl míček do prázdné branky, 4:2!
     
    59:20
    Argentinci mířili do protiútoku, byli ale faulováni ve středu hřiště. Konkrétně to byl Vila, který tak vybojoval pro svůj tým rozehrávku.
     
    58:44
    K zemi byl sražen Lucas Rossi, který pochopitelně zůstal chvilku ležet na hřišti, aby zdržoval hru.
     
    58:20
    Belgičtí pozemkáři se přesouvají do další útočné akce... Ohrozí branku znovu?
     
    57:34
    Dobrá šance Belgičanů, výbornou práci ale proti van Aubelovi odvedl brankář Vivaldi. K dorážce se ještě snažil dostat střelec úvodní branky duelu Cosyns, což už se ovšem nepodařilo.
     
    57:04
    Vincent Vanasch míří ze své branky, Belgie to zkusí s hráčem v poli navíc! Nic jiného už ji ale nezbývá, jde o pochopitelný krok. Uvidíme dramatickou koncovku?
     
    56:27
    Tohle se Belgičanům ale vůbec nepovedlo. Po pasu od Dohmena se pokusil o nějaké kličky Tom Boon, čímž celou akci ale zhatil. Jeho forma na letošní olympiádě vskutku není nejlepší.
     
    56:20
    No, tak tohle je zajímavá šance! Belgie bude zahrávat další trestný roh, nakonec opravdu došlo k nedovolené hře ve střeleckém kruhu ze strany bránících Argentinců.
     
    56:20
    Sudí volá s videorozhodčím. Hráči Belgie totiž viděli nebezpečnou hru ze strany soupeře, ačkoliv sudí vůbec nic pískat nechtěl, tak nakonec se uvolil k video poradě.
     
    55:51
    Belgičané se pochopitelně soustředí hlavně na ofenzivu, jejich útočné akce jsou výrazně rychlejší, než dosud byly!
     
    54:31
    Domluvený signál zakončoval Luck Loypaert, jehož střelu tečoval van Aubel. K belgické smůle ale vedle brány. Vivaldi byl tedy bez práce.
     
    54:27
    Florent van Aubel vybojoval trestný roh pro Belgii, to je velká šance na vyrovnání! Boccard totiž mohl jít do úniku, jenomže hráči Argentiny zblokovali pas k němu nohou.
     
    53:30
    Na pravé straně čekal na dlouhou přihrávku za obranu Luypaert, z hole van Strydoncka byla ovšem opravdu přetažená, takže z toho nakonec nic nevzniklo.
     
    52:15
    Způsob, jak ohrozit branku Vanasche, se pokoušel vymyslet Mazzilli. Nepovedlo se mu ale prakticky vůbec nic.
     
    51:44
    Do individuální akce se nyní probojoval Stockbroekx, jenomže sudí poměrně překvapivě zapískal a hru přerušil. Dopředu může soupeř.
     
    51:00
    John-John Dohmen zahrál ve středu hřiště nebezpečně, do útoku tak může vyrazit Argentina, kterou podporuje opravdu výborná skupina fanoušků!
     
    49:55
    Závěrečná čtvrtina zatím není příliš pohledná. Změnit se to pokusil Emmanuel Stockbroekx, obrana Argentiny mu toho ale v kruhu moc neumožnila.
     
    49:05
    Belgie se mohla dostat do dobré šance, nicméně Thomas Briels nestihl na levé straně dohnat balonek včas.
     
    48:01
    Belgičané jsou nadále aktivnějším celkem na hřišti, jenomže stále platí, že jihoamerický soupeř brání na výbornou. Až na pár momentů Belgii nic neumožňuje.
     
    46:50
    Argentina získala míček do své moci a opět posílala dopředu vysokou puš. Van Strydonck ale dobře bránil a protihráči se provinili nebezpečnou hrou, takže už nemohli v akci pokračovat.
     
    45:33
    Na pravém křídle si míček zpracoval Juan López, svoji akci ale do úspěšného konce nedotáhl. Střela totiž postrádala přesnost.
     
    45:01
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    Před námi už je jen poslední čtvrtina, která bude velice napínavá! Belgičané totiž v poslední minutě té předchozí snížili na rozdíl jediné branky. Uvidíme, kdo nakonec ukořistí zlatou medaili.
     
    45:00
    Třetí čtvrtina skončila.
    Nádherný gól Boccarda

     
    44:52
    Belgie právě vstřelila branku!
    Wow, tohle byla nádherná akce! GAUTHIER BOCCARD je sice obránce, ale má velké ofenzivní choutky. A to nyní prokázal, když se parádní individuální akcí dostal přes tři hráče do střeleckého kruhu a nádhernou ranou nedal Vivaldimu šanci. Je to 2:3 z pohledu Belgičanů.
     
    43:44
    Zatím se však Belgičané nemohou výrazně prosadit, kvalita argentinské defenzivy je velmi dobrá. Pokud takhle bude pokračovat celý zápas, bude to mít Belgie velice těžké.
     
    42:25
    Belgie bude hrát dvouminutovou přesilovou hru, zelenou kartu totiž obdržel Agustín Mazzilli.
     
    41:35
    Parádní přihrávku posílal před branku Arthur van Doren, jenž zatím hraje dobrý zápas. Spoluhráči z toho ale nic vytěžit nedokázali, zřejmě se nedokázali domluvit, který z nich bude zakončovat.
     
    40:41
    Tom Boon zkusil střelecké štěstí z úhlu, ale gólman Juan Vivaldi neměl problémy se zákrokem. Navíc poté raději odkopl míček do autu, aby napadající van Aubel nemohl dorážet.
     
    40:02
    Dobře do akce vyrazil Gonzalo Peillat, který se pokusil poslat míček do střeleckého kruhu. Jeho spoluhráč Mazzilli to ovšem nezpozoroval včas.
     
    39:24
    Aktivnější jsou momentálně hráči Belgie, kteří i přes to, že prohrávají o dvě branky, do útoku nepostupují bezhlavě.
     
    38:20
    Pozemkáři Argentiny se skvěle ubránili útočné akci Belgičanů, nicméně při snaze vyrazit do rychlého protiútoku byli zastaveni.
     
    37:02
    Gauthier Boccard si křičel o přihrávku. Spoluhráč Stockbroekx to zbystřil včas, ale nedokázl mu poslat přesný míček. Argentina může vyrazit kupředu!
     
    35:59
    Tak nakonec uvidíme jen volný úder, ani ne trestný roh, ani rozehrávku Argentinců z vlastního kruhu. Šlo totiž o nebezpečný míček, ale mimo střelecký kruh.
     
    35:59
    Zřejmě uvidíme trestný roh pro Belgii, opět ale následuje porada u videa. Argentinci totiž reklamují rozhodnutí sudího.
     
    35:28
    Juan López byl nepříjemně zasažen Truyensem do obličeje. Nešlo však o úmysl, trestat se nebude, ale sudí pro jistotu hru přerušil.
     
    34:56
    Na vysokou přihrávku si chtěl naběhnout belgický kapitán John-John Dohmen, opravdu měl ale k míčku daleko, šance na jeho zisk byla velice malá.
     
    33:42
    Dvakrát za sebou v krátkém sledu to šikovně zkoušel Manuel Brunet, evidentně má hodně velké sebevědomí. Obránci Belgie s ním měli poměrně problémy, ale vše zvládli.
     
    32:58
    Po poradě u videa je ovšem trestný roh odvolaný, šlo totiž o nebezpečný míček, takže rozehrávat budou Argentinci z vlastního kruhu!
     
    32:58
    Po pasu od Simona Gougnarda vybojoval Florent van Aubel trestný roh pro Belgičany! Trefil totiž bránícího Juana Lópeze, který zahrál zakulacenou stranou hole.
     
    31:30
    Argentinci se snaží do třetí čtvrtiny vstoupit aktivnějším způsobem než do té předchozí, jenomže dobře napadající soupeři jim toho moc nedovolují.
     
    30:38
    Belgie chybovala v rozehrávce, vše ale dokázal alespoň zčásti napravit Truyens, který za cenu faulu přibrzdil vznikající protiútok soupeře.
     
    30:01
    Třetí čtvrtina začala.
     
    Půlka finálového utkání je za námi. Argentina ve druhé čtvrtině přidala ještě jednu branku, po trestném rohu dokázal Vanasche překonat Gonzalo Peillat. Belgičané jsou opticky aktivnějším týmem, ale efektivněji hrají pozemkáři Argentiny. Uvidíme, jestli se něco změní ve druhé půli zápasu.

    Pokračovat budeme zhruba ve 22:47.
     
    30:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    29:45
    Šikovná teč John-Johna Dohmena, která šla naštěstí pro Argentince vedle brány.
     
    28:46
    Na hřišti planou emoce, Cedric Charlier se provinil poměrně ostrým faulem a musí na trestnou lavici. Sudí mu udělil zelenou kartu, takže Belgičané budou hrát dvě minuty v oslabení.
     
    28:14
    Tom Boon se z pravé strany pokoušel založit akci, Pedro Ibarra ho ale nepustil do střeleckého kruhu. Kvalitní obranná práce.
     
    26:59
    Míček neurazil potřebných pět metrů, takže po špatné rozehrávce Rossiho nemohl Pedro Ibarra poslat balonek do střeleckého kruhu. Jelikož to ale udělal, tak sudí přerušil akci.
     
    26:19
    Facundo Callioni byl faulovaný pár metrů před střeleckým kruhem, Argentina tedy zahraje volný úder.
     
    25:27
    Belgičané velice dlouho kombinovali, vše ale skončilo nepřesným pasem Loypaerta. Argentina tak najednou mohla jít dopředu, nicméně Saladino byl proti přesile pozemkářů Belgie.
     
    24:25
    Po pasu od Peillata chtěl do střelckého kruhu před Vanasche projít Mazzilli, bránící van Doren ale řekl jasné ne a obral ho o míček.
     
    23:08
    Fanoušci Argentiny tvoří v Deodoru fantastickou atmosféru a jejich svěřenci se jim snaží odměnit další brankou. Juan Saladino ale v dobré šanci trefil jen Vincenta Vanasche, který se předvedl velmi dobrým zákrokem.
     
    22:10
    Do dobré šance se dostal Gauthier Boccard, který si výborně zpracoval míček ve střeleckém kruhu a okamžitě pálil. Ke své smůle ale trefil jen boční síť.
     
    21:43
    Belgií tato trefa lehce otřásla, ale přesto se svěřenci australského trenéra McLeoda znovu snaží pokračovat v aktivní hře.
     
    21:01
    Argentina právě vstřelila branku!
    Jihoameričané dokázali proměnit i druhý trestný roh! Ke střele se dostal GONZALO PEILLAT, jenž dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě. Jedenáctá trefa na letošní olympiádě pro tohoto borce.
     
    20:56
    Elliot van Strydonck se pokusil vyrazit do útočné akce, nakonec ale o míček přišel v souboji s Lucasem Vilou. Dohmen ho poté odehrál do autu a Argentina bude zahrávat trestný roh!
     
    20:03
    ... Z něj se ale neprobojovala k žádnému zakončení. Na útočné polovině se však udržela a začíná kombinovat.
     
    19:37
    Ke střele se dle očekávání nyní dostal Tom Boon, zamířil ale jen do prostor, kde byl připravený gólman Juan Vivaldi. Argentina okamžitě míří do protiútoku...
     
    19:27
    Belgičané momentálně naprosto dominují a Cedric Charlier dokázal vybojovat další trestný roh pro svůj národní tým!
     
    18:44
    Podél pravé lajny postupoval do útoku Emmanuel Stockbroekx, chyběla mu ale dostatečná podpora spoluhráčů. Přesto Belgie zůstává u míčku.
     
    17:44
    Gonzalo Peillat nepustil Cedrika Charliera k zakončení, navíc vybojoval rozehrávku pro Argentinu. To ji za stavu, kdy vede, pochopitelně přijde náramně vhod.
     
    17:06
    Zakončení z trestného rohu se ujal Loick Luypaert, jeho střela ale zamířila těsně vedle brány Juana Vivaldiho.
     
    16:59
    První trestný roh si vyzkouší také Belgie! Elliot van Strydonck byl faulovaný ve střeleckém kruhu, zajímavá šance na vyrovnání.
     
    15:40
    Arthur van Doren odvedl dobrou práci a posunul míček do střeleckého kruhu, kde se však již jeho spoluhráči provinili nedovolenou hrou.
     
    15:12
    Rozehrávky se ujali hráči Belgie, kteří se okamžitě snaží prorazit do útočné akce.
     
    15:01
    Druhá čtvrtina začala.
     
    Úvodní část utkání je za námi, Argentinci zatím ve finále nad Belgií vedou 2:1, ačkoliv jako první inkasovali již ve třetí minutě. Na gól Cosynse navázali Pedro Ibarra s Ignaciem Ortizem.
     
    15:00
    První čtvrtina skončila.
     
    14:54
    Simon Gougnard mohl těsně před koncem první části vyrovnat na 2:2, jeho střela po pasu Stockbroekxe ale zamířila mimo bránu!
     
    14:19
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentinci se dostávají do vedení 2:1! Po šťastném odrazu míčku ve střeleckém kruhu se k míčku dostal Lucas Vila, který ho posunul na IGNACIA ORTIZE, jenž už si věděl rady. Jeho rána navíc byla tečovaná, Vanasch byl bez šance.
     
    13:37
    Lucas Vila se snažil ve střeleckém kruhu získat další rohový kop pro svůj národní tým, ale nepodařilo se mu to. Přesto Argentinci nyní svírají soupeře i nadále!
     
    13:05
    Belgičané se znovu musí zapojit do defenzivní činnosti, jelikož si přo kombinaci ve středu hřiště nepočínali vůbec dobře.
     
    12:34
    Obránce Loick Luypaert lehce zaváhal v rozehrávce z vlastní obranné poloviny, ale napadající hráči Argentiny ho nakonec o míček nedokázali obrat.
     
    11:24
    Argentina právě vstřelila branku!
    Poměrně šťastně proměněný trestný roh, ale úspěšně! O zakončení se překvapivě postaral kapitán PEDRO IBARRA, s čímž nikdo z hráčů Belgie evidentně nepočítal. A to ani brankář Vincent Vanasch, tudíž máme stav srovnaný, 1:1!
     
    11:14
    Manuel Brunet odvedl parádní práci a dokázal pro Argentinu vybojovat první trestný roh! Velká šance na srovnání.
     
    10:35
    Z levé strany dobře vystřelil Manuel Brunet, to byla zajímavá šance pro Argentince! Brankář Vanasch ale dokázal dobře zakročit.
     
    9:55
    Ve střelckém kruhu bojoval Thomas Briels, znovu jsme však byli svědky kvalitní obranné práce Argentiny. Z akce tedy nic nebylo.
     
    9:24
    Florent van Aubel byl krátce po překročení středové čáry faulovaný, Belgie bude zahrávat volný úder.
     
    8:50
    Do střeleckého kruhu pronikal Tom Boon, k zakončení už se ale nedokázal dostat, obrana zapracovala dobře.
     
    8:18
    Belgičané jsou zatím aktivnějším týmem, jejich kombinační hra ale není příliš útočně laděná. Svěřenci australského kouče se snaží spoléhat na trpělivost.
     
    7:15
    Jerome Truyens dobře nahrál na pravouo stranu spoluhráči, ještě lépe se ale v obraně prezentoval Pedro Ibarra, který protihráče obral o míček.
     
    6:18
    Reprezentanti Argentiny se pokoušeli něco vymyslet, na obranu Belgie ale recept zatím nenašli. Pozemkáři v červeném tak míčí do akce.
     
    5:33
    Dobrou obrannou prací se prezentoval van Doren, který zastavil vznikající akci Argentiny. Ta ale nadále zůstává v útoku.
     
    4:54
    Nyní se svěřenci australského kouče Shanea McLeoda provinili útočným faulem, což nabízí Argentině rozehrávku.
     
    4:00
    Belgičané se nadále snaží pokračovat v dobré aktivitě, míček mají více ve své moci a v poklidu kombinují. Argentinci se je snaží odzbrojovat aktivním napadáním, ale příliš se jim to nedaří.
     
    2:35
    Belgie právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní gól finálového zápasu, Belgie vede 1:0! Po nádherné přihrávce John-Johna Dohmena se ve střeleckém kruhu k teči dostal TANGUY COSYNS a brankář Vivaldi byl bez šance.
     
    1:30
    Po pravé straně dopředu postuoval Briels, vracející se hráči Argentiny mu však neumožnili v ohrožení branky Juana Vivaldiho.
     
    0:40
    Argentince přímo v místě dění podporuje několik tisícovek fanoušků, kteří viděli první náznak šance. Vila ale neměl šanci dostihnout přihrávku před brankou Vanasche.
     
    0:13
    Do první útočné akce se chtěli pustit reprezentanti Belgie, na levé straně ale zahráli nebezpečný míček a Argentina dostává k dispozici volný úder.
     
    0:00
    Finálové utkání mezi Belgií a Argentinou právě začalo!
     
    Pozemkářský vrchol letošního olympijského turnaje se blíží, před zápasem pochopitelně uslyšíme ještě hymny obou národních týmů!
     
    SESTAVY
    Belgie: Vanasch – van Doren, Luypaert, van Strydonck – Dohmen (C), Stockbroekx, Denayer, Gougnard – Cosyns, Briels, van Aubel.
    Náhradníci: Dockier, Charlier, Boccard, Boon, Truyens.

    Argentina: Vivaldi – Peillat, Gilardi, Ibarra (C) – Rossi, Brunet, López, Ortiz – Callioni, Vila, Mazzilli.
    Náhradníci: L. Rey, Menini, Masso, Saladino, Ibarra.
     
    Argentina
    Argentinci měli cestu do semifinále velmi těžkou, narazili totiž na silné Španělsko. Dokázali si ale poradit, když skóre těsně před koncem první čtvrtiny otevřel Gonzalo Peillat. V 57. minutě se nachvilku stal španělským hrdinou Pau Quemada, jehož branka měla utkání nasměrovat do prodloužení. To se ale nakonec nestalo, neboť 87 sekund před koncem skóroval Juan Gidardi, díky kterému Argentina vyhrála 2:1.

    Semifinálový souboj s obhájci z Německa nabídl parádní podívanou. Veselili se ale hlavně fanoušci Argentiny, kterých do Brazílie dorazilo okolo deseti tisíc! Po dvou hattricku Gonzala Peillata a gólech Joaquína Meniniho s Lucasem Vilou zvítězili Argentinci 5:2, což byl pro německé pozemkáře velký krach, byť šlo o semifinále.
     
    Belgie
    Belgičané se do finále dostali díky dvěma postupům výsledkem 3:1. Ve čtvrtfinále narazili na Indii a v utkání potvrdili roli favorita. Neměli to ovšem jednoduché, neboť od 15. minuty po brance Akashdeepa Singha prohrávali 0:1. Ve 34. minutě ovšem dokázal vyrovnat Sebastian Dockier a z Belgičanů spadl pomyslný kámen. Po další trefě Dockiera a gólové pojistce Toma Boona zvítězili a slavili postup do semifinále.

    V něm už proti Nizozemsku začali lépe. V čase 24:42 otevřel skóre utkání Jerome Truyens, druhou branku o pár minut později přidal kapitán John-John Dohmen. Posléze však z trestného rohu skóroval Mink van der Weerden a drama bylo na světě, na konečných 3:1 ale ve 46. minutě upravil Florent van Aubel.
     
    Dobrý večer! Je mi ctí Vás přivítat u sledování textového přenosu z vrcholu pozemního hokeje mužů, tedy z finále olympijského turnaje mezi Belgií a Argentinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:00.

    Michal Belšán

    Statistiky:
    Branky: 3. Cosyns, 45. Boccard – 12. P. Ibarra, 15. Ortiz, 22. Peillat, 60. Mazzilli.

    Zelené karty: 29. Charlier (BEL) – 43. Mazzilli (ARG).
    Sestavy:
    Belgie: Vanasch – van Doren, Luypaert, van Strydonck – Dohmen (C), Stockbroekx, Denayer, Gougnard – Cosyns, Briels, van Aubel.
    Náhradníci: Dockier, Charlier, Boccard, Boon, Truyens.

    Argentina: Vivaldi – Peillat, Gilardi, P. Ibarra (C) – Rossi, Brunet, López, Ortiz – Callioni, Vila, Mazzilli.
    Náhradníci: L. Rey, Menini, Masso, Saladino, I. Ibarra.
    bahis siteleri