Stavanger – Nitra 2:1 (kon.) | HV71 – Sheffield 5:3 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Mannheim – Lugano 2:3 (kon.) | Linz – Bern 1:3 (kon.) | Vienna Capitals – Skellefteå 3:2 (po pr.)
Växjö – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
konec
HV71
5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Sheffield Steelers
Čtvrtek 18.08.2016, 19:00 • Kinnarps Arena, Jönköping • Hokejová Liga mistrů • Skupina P
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:29:21)
    Hráči Sheffieldu sice prohráli v úvodním utkání Ligy mistrů, ale rozhodně se za svůj výkon na ledě favorizovaného HV71 nemusí stydět.

     
    Je to tak. Je dobojováno. Domácí nakonec dotáhli tento zápas do úspěšného konce a slaví tak první výhru v novém ročníku Ligy mistrů. Hosté ale mohou odjet ze Švédska se vztyčenou hlavou, rozhodně na ledě favorizovaného HV71 zanechali kladnou stopu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hosté to pak zkoušeli znovu před domácí brankou, ale opět bez výsledku. Domácí se dostali znovu k puku a ten tak míří zase do středu hřiště. Patrně se už nic nestane a domácí si připíší první vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů.
     
    59:10
    Hráči Sheffieldu se drží v útočném pásmu, na domácího brankáře míří několik střel, ale ten odolává. Hned poté se k puku dostal Borgman a posílá ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:34
    Mustukovs je na střídačce. Sheffiled to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:34
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:27
    Hosté sebrali domácím kotouč ve středním pásmu a uháněli s ním do přečíslení. Před Söderströmem však zaváhali a ten nakonec ani zasahovat nemusel. Nicméně Sheffield udržel útočné pásmo a vhazovat se bude po pravici Mustukovse.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    55:56 Pär ARLBRANDT - 5:3
     
    55:56
    HV71 právě vstřelili branku!
    Místo toho ale inkasují pátou branku a zřejmě je zpečetěn jejich osud. PÄR ARLBRANDT se dostal k blízkosti pravého kruhu, kde si převzal naprosto přesnou přihrávku od svého spoluhráče Christoffera Perssona a svou ránou překonává Mustukovse. Domácí tak jdou do dvoubrankového vedení, které by už měli udržet. Asistence: Christoffer Persson, Martin Thörnberg.
     
    55:40
    Hráči Sheffiledu vrhají své poslední síly do útoku a snaží se znovu o vyrovnání. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    53:46
    Hosté se dostávali do slibné šance, kdy najížděli ve třech hráčích proti dvěma domácím, ale stopku jim vystavilo postavení mimo hru. Ta je tak přerušena a stěhuje se do středního pásma.
     
    52:56
    Po delší době se ozvali domácí fanoušci, kteří nyní neustále ženou HV71 do útoku. Hosté však dobře brání a čekají na chybu soupeře, aby se dostali do přečíslení.
    50:48 Dylan REESE - 4:3
     
    50:48
    HV71 právě vstřelili branku!
    A to se také stává! DYLAN REESE si najel nad kruhy, kam poté dostal puk a svou prudkou střelou nedal Mustukovsovi vůbec žádnou šanci. Domácí tak znovu v přesilové hře strhávají vedení na svou vlastní stranu a mohou být zase o něco šťastnějším týmem. Uvidíme, jak zareagují hosté. Asistence: Filip Sandberg.
     
    50:31
    Na dvě minuty si jde na trestnou lavici odpočinout Armstrong za sekání a domácí mají šanci v přesilové hře jít znovu do vedení.
     
    49:05
    Na řadě je nyní znovu komerční přestávka.
     
    48:52
    Další pěkná akce se zrodila na straně Sheffieldu. Armstrong si drze nabruslil až před domácího brankáře, na kterého poté vyslal přízemní střelu. Ta ale skončila v jeho pozorné lapačce.
     
    47:49
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    46:52
    Po nenápadné akci domácích se k puku dostali hosté a okamžitě ho vyhazují do bezpečí, tedy až před brankáře Söderströma.
     
    45:49
    Hostující brankář Mustukovs dostává dvě minuty za hákování a přesilovku si zahrají domácí hokejisté. Trest odpyká Schultz.
     
    45:37
    Početná skupinka fanoušků Sheffieldu, která dorazila na tento zápas, se raduje spolu s hráči a radost je to opravdu veliká.
    43:48 Robert DOWD - 3:3
     
    43:48
    Sheffield právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Hosté se dostali do přečíslení a u pravé tyčky se k dorážce puku dostal ROBERT DOWD, jenž z bekhendové pozice překonává Söderströma v domácí brance. Dowd tak napravil předchozí vyloučení nejlépe jak mohl. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Anders Franzon.
     
    42:59
    Söderström musel nyní zakročit, když skákavý kotouč po střele Frettera raději ukryl pod svojí lapačkou. Následně nechal přerušit hru a vhazovat se budu po jeho levé ruce.
     
    42:59
    Sheffield je už v plném počtu.
     
    42:31
    Domácím to ale zatím nejde. Před brankou Sheffiledu nic kloudného nevymysleli a hosté tak vyhazují kotouč do bezpečí.
     
    40:59
    Za podražení dostává dvě minuty hostující Dowd a nabízí tak domácím další početní výhodu.
     
    40:24
    Hned v úvodu třetí třetiny se do parádní akce dostal hostující Armstrong, ale nakonec svou střelou nedokázal dostat puk do domácí branky. Byla to ale velká šance britského celku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní padly čtyři branky. Domácí se dostali do dvoubrankového náskoku, ale minutu a půl před koncem druhé periody snížili na rozdíl jediné branky hosté a hra je tak znovu otevřená. Třetí třetina začne přibližně ve 20:50.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Po chybě hostů mohli do přečíslení zamířit domácí hokejisté, ale sami se připravili o šanci. Ve středním pásmu přišli o kotouč a vypadá to, že v této části hry se už nic nestane.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:25 Mike RATCHUK - 3:2
     
    38:25
    Sheffield právě vstřelil branku!
    Po tom, co hráli hosté v plném počtu se dostali do další výraznější šance a z toho pramení kontaktní gól. MIKE RATCHUK si najel do prostoru mezi kruhy, odkud vypálil a i s tečí jednoho z domácích obránců posílá puk do domácí svatyně a hosté jsou zpátky ve hře. Asistence: David Phillips, Levi Nelson.
     
    37:04
    Sheffield je v plném počtu.
     
    35:15
    Laine se dostal do zakončení v blízkosti hostující branky, ale nedokázal puk dostat mezi tři tyče. Hosté se tak díky tomu osvobozují a vyhazují touš přes všechny čáry.
     
    35:04
    Za podražení dostává dvě minuty Nelson a domácí mají k dispozici další početní výhodu.
    34:43 Christoffer PERSSON - 3:1
     
    34:43
    HV71 právě vstřelili branku!
    Poprvé jdou domácí hokejisté do dvoubrankového náskoku. Po krásné kombinaci zakončoval z mezikruží svou střelou CRISTOFFER PERSSON a puk prošel za záda hostujícího brankáře Mustukovse. Ten tak musí lovit kotouč ze své sítě dnes již potřetí. Asistence: Pär Arlbrandt, Ted Brithén.
     
    33:15
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácího celku, jenže ke střele se vůbec nedostali. Obrana HV71 Sheffieldu nepovolila vůbec žádnou šanci ke skórování. Nyní jsou to právě domácí borci, kteří zamíří do útoku.
     
    32:30
    Komerční přestávka.
     
    32:20
    Další šance na domácí straně. Ke střele z pravého kruhu se dostal z ničeho nic Sandberg a jeho rána končí nad brankou Sheffieldu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levici Mustukovse.
    30:50 Martin THÖRNBERG - 2:1
     
    30:50
    HV71 právě vstřelili branku!
    Další přesilová hra domácích je využita. MARTIN THÖRNBERG dokázal prostřelit z prostoru mezi kruhy brankáře hostů a svou střelou mu nedal vůbec žádnou šanci. HV71 si berou své vedení znovu zpátky. Asistence: Chriss Abbott, Pär Arlbrandt.
     
    30:02
    Hostující Desbiens podrazil svého soupeře a už sedí na trestné lavici, kde odpyká dvouminutový trest.
     
    29:29
    Mattias Tedenby mohl přidat svou druhou branku v utkání, když se dostal do samostatné akce. Jenže jeho střela z pravé strany skončila, sice se štěstím, ale skončila v lapačce Mustukovse.
     
    28:15
    Domácí jsou po vyrovnávací brance Sheffieldu jako opaření a vytratila se jejich jednoduchost ve hře. Nyní jsou mírně na koni právě hosté, které naopak jejich branka pochopitelně nakopla.
     
    27:32
    Na řadu přichází další komerční pauza.
     
    26:04
    Přesilová hra hostů končí. Tedenby skáče na led a jeho tým je tedy kompletní.
     
    25:19
    Hosté svou přesilovku zatím nehrají špatně. Dostali se do přesilovkového zámku, ale z něho nedokázali dostat puk znovu do branky Jönköpingu. Ten se následně osvobozuje.
     
    24:04
    Tedenby odsedí trest za příliš mnoho hráčů na ledě a hosté mají k dispozici přesilovou hru.
    23:22 John ARMSTRONG - 1:1
     
    23:22
    Sheffield právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav tohoto utkání. JOHN ARMSTRONG doklepl puk u levé tyčky domácího brankáře Söderströma po předchozí střele Roye. Celou situaci si ale ještě ověřili hlavní sudí u videorozhodčího, který branku doporučil uznat. Asistence: Mathieu Roy, Rodney Sarich.
     
    22:28
    Ratchuk si nabruslil k levé tyčce domácí branky, poté z bekhendu vyslal štiplavou střelu na Söderströma, který koncem své hole vyráží puk do bezpečí.
     
    21:10
    Hokejisté HV71 mají puk na svých holích a drží se delší dobu v pásmu Sheffieldu. Do blízkosti Mustukovse si najel Arlbrandt, ale jeho táhlá střela skončila na jeho pravém betonu.
     
    20:46
    A také hosté jsou už kompletní a na ledě se prohánějí hráči už v klasickém sestavě. Do útoku míří domácí hokejisté.
     
    20:16
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství tohoto utkání v hokejové Lize mistrů je za námi. Viděli jsme více šancí na straně favorita utkání, a sice HV71, ale hosté statečně drželi dlouho krok bez inkasované branky. Nakonec jinak vynikající Mustukovs brance Sheffieldu musel přeci jenom lovit puk ze své sítě v sedmnácté minutě, kdy Mattias Tedenby využil přesilovou hru a poslal HV71 do vedení. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:55.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Hra ve čtyřech hráčích zatím nesvědčí ani jednomu týmu. Ta poznamenala především série nepřesností a první třetina se tak už pouze jenom dohrává.
     
    18:46
    Přichází ale trest hostujícího Desbiense a síly na ledě se srovnají. Desbiens dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    18:16
    Borgman dostává dvě minuty za vražení na hrazení a další přesilovku si tak zahrají hosté.
    16:48 Mattias TEDENBY - 1:0
     
    16:48
    HV71 právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté svou přesilovou hru bleskově využívají. Pěkně rozehranou kombinaci zakončil doklepnutím kotouče z pravého kruhu MATTIAS TEDENBY a posílá svůj tým do jednobrankového náskoku. Jednu asistenci si připsal i brankář HV71. Asistence: Filip Sandberg, Linus Söderström.
     
    16:02
    Nyní si první početní výhodu zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici putuje Ratchuk, jenž obdržel dvouminutový trest za sekání.
     
    14:56
    Hosté ze Sheffieldu stále drží s velkým favoritem tohoto utkání krok, a i když na ně míří dost střel, dokáží se velmi dobře bránit. Rozhodně pro ně to je zatím příznivý prozatímní stav.
     
    13:58
    V útočném pásmu zahrozili hokejisté HV71, konkrétně pak Törngren, jenže svou střelu, která letěla vzduchem, poslal pouze do náruče Mustukovse. Ten okamžitě přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    13:03
    Hosté se dostali do útočného pásma, kde už měli i náznak šance, jenže obránce Hansson zachytil rozehrávku Frettera s Royem a okamžitě zaváží kotouč na opačnou stranu.
     
    12:34
    Sandberg zavezl chytře kotouč až do hostujícího brankoviště, odkud ho chtěl doklepnout za Mustukovsova záda, ale brankáře Sheffieldu nenachytal. Ten raději puk ukryl pod svojí lapačkou a přerušil hru.
     
    11:54
    Zakázaného uvolnění se dopustili hosté a hra se tak stěhuje znovu před jejich brankáře. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:08
    Vyloučený Berglund je na ledě a domácí jsou tak v plném počtu.
     
    10:11
    Hosté se dostali před domácí branku, kde se snažili o několik střel, ale úspěšní nebyli. Domácí hokejisté se poté zmocnili puku a okamžitě ho posílají do bezpečí přes všechny čáry.
     
    09:08
    Domácí Berglund dostává dvě minuty za hákování a je z toho přesilová hra pro Sheffield.
     
    07:33
    Cederholmovu ránu za před modrou čárou opět fantasticky vychytal Mustukovs, který se tak stává zatím hrdinou pro svůj tým.
     
    06:20
    Komerční přestávka. Proběhne krátká úprava ledové plochy před oběma brankovišti.
     
    06:12
    Po delší době byl k vidění také atak na straně hostujícího Sheffieldu, kdy se ke střele z pravého kruhu dostal Desbiens, jenže puk po jeho střele skončil těsně vedle domácí svatyně.
     
    05:16
    Domácí nyní svému soupeři zatápí v útočné třetině a dávají jasně najevo, kdo je v tomto utkání favoritem. Jenže brankář Mustukovs je znovu proti inkasované brance.
     
    04:18
    Z levé strany si nebezpečně najel Lias Andersson, ale jeho táhlá střela znovu končí na Mustukovsovi, který vytasil znovu přesný zákrok. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    03:29
    Znovu zahrozila první útočná formace Jönköpingu a opět u toho byl Thörnberg. Poté si mezi kruhy najel také Arlbrandt, ale jeho střela švihem opět končí na Mustukovsovi.
     
    02:33
    Hosté zahrozili před brankou Söderströma, kde zblízka střílel Mosienko. Jeho střela však neměla takovou razanci, aby brankáře domácích ohrozila.
     
    01:51
    Po neúspěšné útočné akci hostů jeli do dalšího přečíslení hokejisté HV71, od modré čáry pak vyslal tvrdý projektil Persson, ale puk po jeho ráně skončil v lapačce Mustukovse.
     
    00:31
    Domácí se dostali do první akce tohoto zápasu, v předbrankovém prostoru se k puku dostal Martin Thörnberg, ale bývalý hráč Lva Praha svou střelu poslal pouze nad branku Sheffieldu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněla oficiální znělka hokejové Ligy mistrů a za malinkou chvilku začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HV71: Söderström (Pettersson Wentzel) – Reese, Almquist, Borgman, Hansson, Persson, Berglund, Cederlholm – Laine, Abbott, Thörnberg – Brithén "C", Törngren, Arlbrandt – Andersson L., Tedenby, Sandberg – Lešťan, Bengtsson, Andersson E., Sundh

    Sheffield Steelers: Mustukovs (Day) – Ratchuk, Phillips D., O´Connor, Björklund, Fitzgerald, Franzon, Sarich – Armstrong, Fretter, Roy – Nelson, Dowd, Valdix – Desbiens, Mosienko, Schultz – Shudra, Phillips J. "A", Ferrara, Nilsson

    Rozhodčí: Claesson, Lindqvist (oba SWE) – Haster, Waldejier (oba NOR).
    Na ledě Kinnarps Areny v Jönköpingu už proběhlo rozbruslení. Začátek zápasu se tedy blíží.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Hokejisté Sheffieldu Steelers už jsou v Jönköpingu. Čtyři hráči anglického celku si vypůjčili kola a vydali se relaxovat na projížďku kolem jezera.

     
    Sheffield Steelers (Anglie)

    Také anglický Sheffield Steelers odehrál jeden přátelský duel. Bylo to s dánským Aalborgem a Steelers zvítězili vysoko 5:1. Na dnešní zápas v Jönköpingu tak jsou připraveni a hlavně odhodláni uhrát co nejlepší výsledek. Proti domácímu celku HV71 se pokusí překvapit a cenná by rozhodně byla remíza. Rozhodně to ale nebudou mít jednoduché. Domácí před svými diváky nebudou chtít zklamat a připsat si první letošní výhru.
     
    HV71 (Švédsko)

    Švédský tým HV71 má zatím odehraný jeden přípravný zápas, kdy se utkal s Vaxjem. To bylo úspěšnější a zvítězilo 3:1. Tým z Jönköpingu tak dnes naskočí ke svému teprve druhému utkání a hned to bude naostro. V Champions league se chtějí HV71 dostat určitě co nejdále. Uvidíme, jak si povedou v tomto prvním duelu a zda si připíší na svém ledě v nové sezóně první vítězství. S Sheffieldem budou rozhodně favoritem. Otázka zní, za tuto roli naplní.
     
    Krásný čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Letní přestávka je ta tam a pomalu se konečně začíná probouzet hokej. Přátelská utkání jsou už v plném proudu od července a toto úterý začala také hokejová liga mistrů – Champions Hockey League. Ta dnes pokračuje dalším hracím dnem a my budeme sledovat utkání mezi týmy HV71 a Sheffield Steelers ve skupině P.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Tedenby (Sandberg, Söderström), 31. Thörnberg (Abbott, Arlbrandt), 35. Persson (Arlbrandt, Brithén), 51. Reese (Sandberg), 56. Arlbrandt (Persson, Thörnberg) – 24. Armstrong (Roy, Sarich), 39. Ratchuk (Phillips D., Nelson), 44. Dowd (Franzon)


    HV71: Söderström (Pettersson Wentzel) – Reese, Almquist, Borgman, Hansson, Persson, Berglund, Cederlholm – Laine, Abbott, Thörnberg – Brithén "C", Törngren, Arlbrandt – Andersson L., Tedenby, Sandberg – Lešťan, Bengtsson, Andersson E., Sundh
    Sheffield Steelers: Mustukovs (Day) – Ratchuk, Phillips D., O´Connor, Björklund, Fitzgerald, Franzon, Sarich – Armstrong, Fretter, Roy – Nelson, Dowd, Valdix – Desbiens, Mosienko, Schultz – Shudra, Phillips J. "A", Ferrara, Nilsson

    Rozhodčí: Claesson, Lindqvist (oba SWE) – Haster, Waldejier (oba NOR)
    bahis siteleri