Groningen – Twente 3:4 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 1:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – GA Eagles 1:0 (kon.)
Heracles – Feyenoord 0:1 (kon.)
konec
FC Utrecht
1:2 (0:1)
AZ Alkmaar
Neděle 21.08.2016, 14:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (16:27:38)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:16.
     
    Je konec! AZ Alkmaar vítězí na půdě Utrechtu a připisuje si první ligové vítězství v nové sezóně! Hosté vstoupili do zápasu lépe a ve 26. minutě se zásluhou Markuse Henriksena dostali do vedení! Poté se dlouho hrál opatrný fotbal, což protrhl Patrick Joosten , který nádhernou střelou vyrovnal! Rozhodující moment utkání přišel deset minut před koncem. Henriksen přihrál míč pod sebe a Alireza Jahanbakhsh prostřelil Ruitera! Domácí ještě mohli vyrovnat, avšak Janssenovu ránu vykopl z brankové čáry Ron Vlaar!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ale udeřit mohlo na druhé straně! Obránce Ridgeciano Haps se ze své pozice ocitl v pokutovém území, postupoval na branku z ostrého úhlu a tvrdou střelou poslal míč do tyče!
     
    90+3
    Sergio Rochet zachytil další nepřesnou přihrávku domácích do pokutového území. Alkmaar nepouští soupeře do šancí a hraje s míčem na kopačkách. Utrecht má čas na poslední útok.
     
    90+2
    Ron Vlaar vystihl kolmici mezi obránce, vyvezl míč na polovinu Utrechtu a poté jej poslal dál. Hosté zavezli míč k rohovému praporku, kde nastřádali několik vteřin.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90
    Po standardní situaci se v pokutovém území Alkmaaru strhl obrovský zmatek! Brankář Sergio Rochet nevyboxoval míč ze šestnáctky a Willem Janssen se opřel do skákavého míče. Jeho ránu vykopl z brankové čáry Ron Vlaar!
     
    89
    Ramon Leeuwin napálil míč na polovinu soupeře. Před pokutovým územím svedl souboj Rico Strieder, jež si vymodlil faul. Utrecht má k dispozici přímý kop.
     
    88
    Alkmaar kombinuje na polovině domácího celku a nepouští Utrecht do útoku. Hostující fotbalisté zvládají závěr utkání opravdu zkušeně a šetří cenné vteřinky.
     
    87
    A mohlo to být 3:1! Střídající Dabney dos Santos Souza si naběhl za obranu a opřel se do skákavé přihrávky. Jeho dělovka přímým nártem prosvištěla kolem zadní tyče!
     
    86
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Kevin Conboy, přichází Gyrano Kerk.
    84. Alireza JAHANBAKHSH - 1:2
     
    84
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Alkmaar si bere zpět ztracené vedení! Hosté z ojedinělé akce rozvlnili síť! Henriksen zpětnou přihrávkou oslovil ALIREZU JAHANBAKHSHE, který si zpracoval míč, natáhl si jej do středu hřiště a skákavou střelou uklidil míč za záda domácího brankáře!
     
    83
    Ridgeciano Haps musel na zem, aby ve skluzu odkopl míč do autu před dotírajícím Živkovićem. Obránce Alkmaaru svůj úkol zvládl na podtrženou jedničku.
     
    82
    Amrabat už je zpátky na nohou, hra pokračuje. Hosté předvedli krásnou kombinaci na jeden dotek. Škoda toho, že se odehrála pouze na polovině Alkmaaru. Směrem dopředu jsou oba celky neškodné.
     
    81
    Na hrací ploše zůstává ležet domácí Sofyan Amrabat. Fotbalista Utrechtu si v pádu podlomil koleno a nyní se svíjí s bolestivou grimasou v obličeji!
     
    80
    Střídající Souza se hnal za přihrávkou podél postranní čáry. U rohového praporku narazil na Janssena, jež pohlídal cestu míče do zámezí. Ruiter bude odkopávat.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 53. Joosten – 26. Henriksen, 84. Jahanbakhsh

    Karty:   29. Haps (ALK)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:16.
    FC Utrecht: Ruiter – Troupee (60. Braafheid), Leeuwin, W. Janssen, Conboy (86. Kerk) – Joosten, Strieder, S. Amrabat – Rubin (69. R. Živković), Ayoub, Haller.
    Náhradníci: Jensen – D. Rosheuvel, Ludwig, Kerk, Braafheid, Koch, Moore, R. Živković.

    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson (46. Lewis), van Eijden, Vlaar, Haps – Luckassen, Henriksen, S. Wuytens – Jahanbakhsh, Friday (59. Weghorst), Garcia (70. Souza).
    Náhradníci: Coutinho – Til, Brezančić, Weghorst, van Overeem, Lewis, Souza.

    Rozhodčí: Liesvedl – Janson, Polman
    ocianews.com